Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Rozloučení: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Rozloučení

Poslední aktualizace před 7 let
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 7 let
Rozloučení.

Dlužím zde na webu pár maličkostí.
Jednou je dokončení testu s pětitunou Bavaria Nord Edition 3litr Mercedes automat rv.2013

V krátkosti. Z mého pohledu a to jsem psal již dříve, jednalo se o vůz z duhé ruky s malým nájezdem km s obrovskou výbavou ,kdy jsem dodělával jen parkovací senzory,tažné zařízení a držák kol.
S vozem jsem najel cca 15 000km a po všech stránkách fungoval bez chyby. Ano rozčilovali mne maličkosti, jako uklepaný káblík k televizi, přitahovaní nějakých šroubku, přetěsnění nějakých šuplíků, samovolně otevírající se dveře lednice .Co odešlo dražšího bylo zpětná kamera. Prostě blbosti ,které nás štvou všechny, někoho více, někoho méně. Já občas u tak drahého vozu kroutím hlavou nad výrobcem, že třeba do zadních světel dal šroubky co ihned zrezavěli, což není otázka asi peněz ,ale diletantství, ale co už.

Spotřeba - je těžké se pouštět do diskusí o spotřebách ,jelikož každý vůz má svá specifika, svého řidiče, své rozměry, svou váhu i druh cesty kam se člověk vydá,jestli jede po dálnici po okreskách či zdolává zatáčky a hory. Dokázal jsem s tímto mastodontem jet za 11,8 ale stejně tak v plném zatížení s celou rodinkou, když jsem mazal z Itálie a šlapal jsem tomu za krk jel jsem za 17l tak si z toho vyberte.

Váha - o té tu bylo řečeno taky hodně. U mne bylo nemyslitelné koupit si vůz do 3,5 T a dál to rozebírat nebudu. Přeložení vozu o 300kg bych neřešil , ale bylo by tak velké ,že jsem toto jinak vyřešit nemohl a nechtěl, možnost zakoupení auta s doložností 50kg bylo jak máku. Získal jsem navíc neskutečný prostor ,nádherný neskutečný prostor ,který vím ,že mne bude nyní již vždy chybět.
Motor – do takto velkého a těžkého vozu je pro mne nemyslitelné dát něco menšího než 3L Do vozů do 3,5 t pak v pohodě stačí slabší ,ale auto s váhou 5t bych se slabším motorem nechtěl ,tady byla volba správná a nekompromisní.

Výbava – to je kapitola sama pro sebe. Někým mne tu bylo naznačeno, že jsem snob ,no bylo super vyzkoušet samonivelační nohy, bez kterých se mne bude jen těžce kupovat něco jiného, vysoko nasadila laťku vestavěná centrála, která utáhla i klimatizaci a tak v opravdu šílených vedrech v Itálii jsme na odpočívadlech vždy sedali do vychlazeného auta, o tom moci tam nechat psa odpočívat ani nemluvě. Venkovní sprcha je asi již všude běžná, pečící trouba asi na rozpečení rohlíků taky není problém. Co bylo výborné, byly tři druhy topení , alde, přídavná truma do menší zimy nebo chladu a nezávislé motorové,škoda že truma nebyla naftová. Co mne chybělo byla možnost složení stolku a získání jednoho lůžka na víc jelikož přední stahovací postel je pro dva tenagery fakt malá (berte mne s rezervou ) prostě děti na jedné posteli společně nechtěli spát. Super byla velká samostatná sprcha a jak jsem nechtěl manželskou postel vzadu uprostřed nedal bych na ni dopustit získali jsem nádherný prostor okolo s možností se míjet vyhýbat se a pod. Dvě televize měly taky něco do sebe. Markýza byla u tohoto vozu vysoko ,bylo nereálné stavět celý stan, který byl taky součástí výbavy. Automat k tomu se není potřeba možná vyjadřovat ,usnadnilo parkování ,zajíždění v kempu kdy jsem se mohl vyhnout ze dveří a prostě celkově automaty fakt mám rád.

Mýto – ano je otravné je na hov… je to na hlavu postavené, principově jsem s tím hodně bojoval, ale není neskousnutelné. Problém vidím největší v Rakousku, tam je nereálné po dálnici jet a je to škoda jelikož Rakousko mám rád a je kousek.

Nevýhody – je veliké, je to mastodont, pro mne to bylo něco nového a je potřeba hodně přemýšlet kam se s tím zajede, kde se člověk v malých uličkách otočí pokud zakufruje. Nicméně projel jsem všude, nikde jsem neměl větší problém. Omezení vjezdu do 3,5 t s tím jsem se opravdu skoro nikde nesetkal , toto není důvod proč pětitunu nekupovat. Co jsem se modlil je, abych obytku neboural ,dostupnost opravy to byla taková noční můra ,kdy a to je asi problém všech,bourat obytku – znamená dlouho nejezdit a plno starostí. S vyššíma nákladama je u těchto vozů potřeba počítat ,je to jak pojistka tak zmíněné mýto,spotřeba a čím víc výbavy ,tím větší šance že se něco po…...

Karavan nebo obytka – vlastnil jsem tedy obojí nyní mohu srovnávat. U tak velké obytky mne vadil akční rádius vejletů z kempů,kdy u karavanu jsem byl zvyklej hodit karavan do kempu a objezdit široké okolí autem - u takové obytky nerealné, zajet si s ní třeba do města atd.atd. U obytky bylo super , že jsem za ni dal motorku, loď a bylo třeba u moře nebo na Šumavě o zábavu postaráno. Možnost zastavení na divoko s obytkou ,kdekoliv se osprchovat díky odpadní nádrži, aniž by člověk z auta vylezl dodává cestování úplně jiný rozměr. Do dnes mne není jasné proč výrobci karavanů nevyřešily větší nádrž na vodu a stejně tak odpadní. Chápu doložnost a jízdní vlastnosti ,ale i za to by to stálo, kdybych si mohl naplnit nádrž na vodu při příjezdu do kempu a mohl se pohodlně tři čtyři dny sprchovat, aniž bych něco strkal pod karavan a stále vynášel a při odjezdu z kempu to vyprázdnil abych se s tím netáhnul a vlek se nerozhoupal. Tak se omlouvám odpověď na to jestli obytku nebo karavan ode mne asi nedostanete asi by to chtělo mít obojí

Vůz je prodán. Slza je zakápnuta a nyní se ptáte proč došlo k prodeji po dvou sezonách. Důvod je jednoduchý a možná je to k zamyšlení pro ty, co tak velký vůz budou kupovat. Během dvou let mne děti přišly do puberty, přestali chtít jezdit .Prostě je to tak, s rodiči je to někam jet v patnácti trapárna pokud jim nezajistíte wifi a nenaberete bandu kamarádů se kterými chtějí trávit svůj volný čas. Doma je samotné nechat v tomto věku nemůžete a oni s vámi nechtěj a když je přemluvíte, dají vám víkend více či méně sežrat. Toto auto mne stálo na dvoře zbylých půl roku, aniž by jsme někam vyjeli a bylo rozhodnuto, jde z domu. Nechci se chlubit, auto bylo v takovém super stavu a s takovou výbavou ,že první zájemce co se na něj přijel podívat si ho hned bloknul a vzal. Inzerát se ohřál v inzerci jen chvíli. Udělal dobře. Víc se auto vybavit nedá a je stále jak nové. Cena oproti novému neporovnatelná. Na autě jsem moc peněz netratil a s tím jsem i do toho šel a ustoupil naštěstí od zakoupení nového vozu před dvěma lety, jelikož jsem si nebyl jistý, jak to bude (takový třetí smysl). Tak tedy má rada zní, velké rodinné obytné auto nekupovat před věkem puberty dětí s tím ,že ho budete užívat déle jak dva tři roky všichni a společně. Mým dětem bylo 13 a 15 dnes v den prodeje jim je 15 a 17 a je to jediný důvod prodeje, že jsme přestali jezdit. Mrzí mne ,že jsem tento vůz nezakoupil o tři čtyři roky dříve.

Co dál.
Ano jezdit s karavanem nebo obytným autem je životní styl, je to nevyléčitelná nemoc pro ty co tomu propadnou. Letošek vím, že vynechám, ale již se dívám po vestavbách se spaním 2+1 .Může se můj názor ještě změnit, ale zatím to vidíme s manželkou jako cestu, kdy přijde doba a budeme moci nechat děti i sami doma a začneme cestovat intenzivněji ve dvou. Proběhne nyní pár konzultací s vybranými prodejci a jednoznačně podzimní Duseldorf. Taky proběhne konzultace zde na portále ,jelikož ho beru za jako velice přínosný a až na nějaký individua, jsou zde lidé opravdu ochotni hodně pomoci, poradit ,popovídat, vyměnit zkušenosti.
Nyní bych se nebál a chtěl bych auto již nové a vybavené podle představ (v mém případě to tedy bude pro prodejce i pro mne oříšek) bude to určitě již něco do 3,5t pro č lidi na jízdu a dva až tři na spaní buď tedy vestavba nebo malá celointegra do délky 6,5m.

Přeji všem krásnou sezonu 2017 ,plno zážitků na cestách, žádné trable a problémy .Novému majiteli mého vozu ,aby mu dělal na cestách radost a sloužil mu minimálně tak dobře jako mne.
cesty toulavycesty toulavyČlen
Přidáno před 7 let
Moc hezky a uprimne napsane. Skoda ze tu takovych osobnich hodnoceni caravaningu neni vice. Tesim se na dalsi prispevky.
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let
Pěkně napsáno jako u zpovědí nic ve zlým ale spíše naopak vás i polituji .Rozhřešení vám raději dávat nebudu více méně si za to může každý sám já dopadl podobně ale o hodně líp , dnes by už i s námi zase jezdili i s vnoučetem . Ale kvůli tomu nebudu kupovat autobus , na spaní tam místo je a přijet mohou osobákem , chce se tomu jen jinak postavit a poslat je:D do kytek .
Žijeme jen jednou.
T
TandyČlen
Přidáno před 7 let
Souhlasím s ,,Cesty toulavý,,. V životě to tak je, že s věkem a postavením se mění žebříček hodnot a prioryty, to zažil každý, proto ti starší jsou shovívaví. Ale Hermana jsem v následujícim jaksi nepobral

Citovat

Herman napsal: za to může každý sám.
Snad kapitolky Pŕíjmy/Výdaje/Volný čas na straně dětí by možná postačovaly k pochopení. Taky mi chvíli trvalo, než mi docvaklo že dělají co musí a mimochodem lépe než já v jejich věku.
Tady jsem se jaksi úplně ztratil, ale omlouvám to tím, že ležím s horečkou

Citovat

Herman napsal:dnes by už i s námi zase jezdili i s vnoučetem .
chce se tomu jen jinak postavit a poslat je:D do kytek .
...
Víc by mne oslovila varianta okamžitě a bez zaváhání odevzdat dětem klíče, zaláteřit na svoje záda a najmout si v kempu chatku/apartmán, cokoliv. A přišlo by mi docela fajn po ránu u kávy probrat plán a večer se stavit třeba na čaj. První čaj mi kdysi 4 letá dcerka uvařila v ešusu na dvou šutrech poté co sklidila na louce všechny pěkné květiny, které ji zaujaly. Bez cukru. Vypil jsem to okamžitě s úsměvem, pochválil a tiše jsem doufal že žádná není jedovatá a když, tak ne moc...
Onehdá jsem se u J A Komenského dočetl pěknou větu ... děti, opičátka

Citovat

Herman napsal: Žijem jen jednou.
S tím se snadno souhlasit dá, jde jen o to -- pro koho
Tatifer
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 7 let
Moc pěkně a upřímně napsané. :^ A názor: Myslím, že přejít do vestavby je příliš radikální skok.
Přeji i v dalším karavanistickém životě mnoho pěkných cest.:_
Fun
Smile
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let
Nazdar -
Herman napsal: za to může každý sám.
1.----
Když jsi mne nepochopil tak to pochopíš časem . Je to škola života pro všechny jen se ty podmínky a prostředí mění a dost rychle . Jak jsme vyrůstali my rodiče v časech totality , to naše děti nepoznají . Je pravda že se dobří rodiče snaží aby se měli jejich ratolesti lépe než oni , ale je to nutno sledovat v časovém rozestupu věku dětí a podle toho jednat. Peníze jsou dobré ale ne podstatné ba naopak v mnoha případech škodí - dětí jsou velmi vnímavé "myšleno všeobecně" ....
------
2.Tvá reakce - chyba

Víc by mne oslovila varianta okamžitě a bez zaváhání odevzdat dětem klíče, zaláteřit na svoje záda a najmout si v kempu chatku/apartmán, cokoliv.
-------
Toto je cesta do pekla . proto jsem psal že si za to může každý sám .Ty jsi na to auto pracoval aby jste si jej koupili . Moje situace je jiná , synovi jsem to nabídl jako spolu účast na pořízení vozu a to je už o hodně starší ing.
------
3.
Herman napsal: Žijem jen jednou.
S tím se snadno souhlasit dá, jde jen o to -- pro koho
----
Dnes mají oba své protějšky ba i děti , po mých zkušenostech v prvé ředě si žiji svůj život pro sebe jelikož jsou děti samostatné a potom to mohu seřadit podle zásluh a chování - takto mne to učili a jsem spokojen i s dětmi.



Tak se brzo uzdrav máš o čem přemýšlet. Vita
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 21.01.2017 15:29, před 7 let
franta 1953franta 1953Člen
Přidáno před 7 let
Moje řeč s dětmi pane Herman. Naprosto souhlasím.
T
TandyČlen
Přidáno před 7 let
Pane Herman, děkuji za milé přání.
Tatifer
D
danstr74Člen
Přidáno před 7 let
Moc hezky napsané,když už se člověk stane karavanistou tak už je to napořád a s dětmi je to úplně přesné od určitého věku prudí(kdo z Nás v tom věku neprudil) a holt přichází velké rozhodnutí,děti dělejte si co chcete a Nás rodiče nechte žít a užívat si po svém.Třeba když se poštestí,tak budem jezdit s vnoučkama:D
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 7 let

Citovat

danstr74 napsal:

Moc hezky napsané,když už se člověk stane karavanistou tak už je to napořád a s dětmi je to úplně přesné od určitého věku prudí(kdo z Nás v tom věku neprudil) a holt přichází velké rozhodnutí,děti dělejte si co chcete a Nás rodiče nechte žít a užívat si po svém.Třeba když se poštestí,tak budem jezdit s vnoučkama:D


Přesně,nebyly jsme jiní, neberu to tragicky ,prostě jedna etapa života je ta tam. Děti mám super ,mám s nimi velmi dobrej vztah i když mne jejich nálady někdy se....... nedám na ně dopustit a jsem s nimi pořád rád. Před dvěma lety jsem to tak nějak jen neodhadnul ,ale i to vem čert. Zaplať pán bůh za ty léta co mne vyrostly před očima na cestách s karavanem, kde jsem je viděl šťastné si hrát s jinými dětmi, kdy se přiběhly jen najíst a zase zmizeli do lesa nebo k vodě, večer přišly špinaví a po lehnutí do postele usínali za jednu vteřinu. Na doby vejletů a našlapaných kilometrů, kdy dnes vím ,že jsem je naučil mít vztah k přírodě k lidem. Ano chce to ,aby nás nechali spokojeně žít ,nedělali velké hlouposti a pustili nás s maminou někdy alespoň na prodloužený víkend :) aniž by nám zapálili dům:) Vše ukáže rok dva, syn bude mít po střední škole a život bude už mít ve svých rukách. Dcera no uvidíme uvidíme:) Těším se na dobu ,kdy budeme moci jet někam na měsíc tak, jak tady někdy čtu od lidí co jsou na cestách - Litva ,Lotišsko,Skotsko,Norsko,Švédsko,Holandsko .Snad to ještě půjde takto cestovat,tímto směrem bych se rád vydal. Tak smutnej jsem ,ale beru to tak jak to je a ano, na vnoučata se těším ,ale doufám ,že s tím ti moji smradíci nebudou zas tak spěchat :) na to je času dost :)
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 7 let
Meli jsme podobne velke a vybavene auto. Ze stejneho duvodu jako u vas jsme s nim ale jezdili casteji sami s manzelkou. Ne ze by to bylo spatne. Naopak. Pece drive venovana detem se najednou rozlozi mezi oba partnery a clovek si najednou toho druheho zacne vice uzivat i vazit.
No a tak veci, ktere po temer celych sest let byly prednostmi naseho auta, zacaly byt pro nas na obtiz.
Takze nyni se tesime na vestavbu.
Ve tvem prispevku Tome je jedna velka zkusenost a priklad pro ostatni.
Pokud jsou k tomu podminky, nema smysl nic odkladat a
poridit si to, co udela muj zivot krasnejsi. Jsme tady jen na navsteve a ono to utika.
Prejeme stastnou ruku pri vyberu noveho kocaru
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

JiPe Highlanders napsal:

Ve tvem prispevku Tome je jedna velka zkusenost a priklad pro ostatni.
Pokud jsou k tomu podminky, nema smysl nic odkladat a
poridit si to, co udela muj zivot krasnejsi. Jsme tady jen na navsteve a ono to utika.
Prejeme stastnou ruku pri vyberu noveho kocaru


Za nás, musím jen souhlasit. Taky jsme stáli před velikým rozhodnutím a ohromnou změnou života. Ta změna už začíná tím, že stáhneme ochranná křídla a vypustíme ty naše ratolesti do života. Věnovali jsme jim dvacet až pětadvacet let našeho života, kdy se vše točilo jen kolem nich, umožnili jsme jim vystudovat, pomohli při vstupu mezi dospěláky a teď, jak já říkám, je řada na nás. Tak je to správné, protože život neskutečně rychle utíká.
Rok uteče jako voda a Vy budete mít zase své autíčko ke své radosti a spokojenosti. Kupodivu, jsme s dětmi ve větším kontaktu, než když bydleli pár kilometrů nebo stanic metra od nás.
Při výběru nového bych jen lehounce doporučila prodejnu Expocamp, tam jsme kupovali auto my. Taky jsme prošli všechny možné veletrhy a šanony katalogů nebraly konce. Jenže, na veletrhu se mi po chvíli slily všechny auta v jedno a posedět si v nějakém modelu bylo téměř nemožné. Okamžitě byl u nás prodejce nebo se na naše místo tlačil další zájemce. Ohromně nám ve výběru pomohl veliký prodejní areál na Expocampu, kde jsou zastoupené téměř všechny značky a každá nabízená značka tam mám skoro všechny momentálně vyráběné modely. Mohli jsme si libovolně dlouho posedět v autech, v teple a v klidu přemýšlet a posuzovat, co potřebujeme a co nechceme. Hodiny a hodiny jsme tam strávili a stejně jak zjišťujeme, není šance si vybrat to, co by nám vyhovovalo do detailu. Jedině, postavit na míru, ale na to jsme nedosáhli.

Takže, také přejeme šťastnou ruku s výběrem a určitě, jsme přesvědčený, že pokud budete chtít, tak si splníte sen o cestování, tak jako my.

Jak píše Tendy," děti dělejte si co chcete a nás rodiče nechte žít a užívat si po svém.

Přejeme všem, mnoho šťastných kilometrů
:^
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
SapukiSapukiČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj Tome a Zdeno. Uvažujete o dalším autě, tak se ani nemusíte loučit:-) Každopádně z tak velkého auta do vestavby asi bude dost nezvyk. My jezdíme dva a auto má skoro 7,5m. Samozřejmě omezení to má, ale to je asi u všeho. Menší auto se všude vejde, ale zase je málo místa uvnitř. Vestavba je spíš o tom jezdit a jezdit. Na delší pobyt někde u vody to asi není. Já každopádně nelituju, ale všechno se vyvíjí a mění, kdoví. Tak přeji dobré rozhodnutí a děkuji za soukromý pokec! Mějte se fanfárově.
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 7 let
Nevím, ale možná je dobré si uvědomit, kolik času budu uvnitř trávit a jak často budu měnit
svojí pozici. Snad ani ten občasný delší pobyt s vestavbou u vody by neměl být problém když se stejně chodíš
dovnitř jen vyspat a většinu času u obytky strávíš pod markýzou.
Zkrátka klasické obytky jsou spíš rodinné a pobytové a vestavby spíš párové a poznávací a opačné využití se
podle individuálních potřeb vůbec nevylučuje :-D
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
souhlasím s JiPe. Jezdili jsme velikou půjčenou alkovnou, teď jezdíme vlastní vestavbou na Ducatu L3H3 2 dospělí a 3 děti. Rozdíl tam je, ale máme jiné priority. V létě bydlíme celý den na pláži nebo jinde venku, v zimě jsme na velkou část dne venku lyžích a procházkách. Do auta se jdeme vyspat a najíst. Chce to ale mít nastavený režim pohybu. Doma žijeme ve stejné sestavě na cca 200m2 a taky si občas zavazíme.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ramtlah1, cesty toulavy, Laky, Tandy, Fun, franta 1953, danstr74, JiPe Highlanders, bydlikemevropou, Sapuki, maria

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,651,485 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.18919 sekund | Průměrně za: 0.18919 (0) sekund | Dotazy: 118 | Použitá paměť: 2.18MB/4MB