Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Mýto: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Mýto

Poslední aktualizace před 7 let
alan2alan2Člen
Přidáno před 7 let
Zdravím, jsem tu nový, zatím nemám své auto, ale již 3 měsíce v tom ležím a nyní stojím před otázkou, co koupit? Proto bych se chtěl zeptat, jak se platí mýto u obytných aut do 3,5t po Evropě. Někde jsem slyšel, že je to podle výšky a někdo zase říká podle délky. Vím, že se platí podle výky do 3m a nad 3m, podle čeho se bere výška, tu někde měří?
Děkuji za reakce a všem přeji hezký večer !)
VasuVasuČlen
Přidáno před 7 let
Obytné auto do 3,5 t je jako osobní auto do 3,5 t a platí dálniční poplatky po celé Evropě. Dle tarifu každé země, jako vinětu, elektronicky, nebo úsekovou pokladnou. Obytná auta nad 3,5 t platí mýtné poplatky jako nákladní auto opět podle kategorie určitých států.
Výška a délka obytného auta určují poplatek za dálnici ve Slovinsku, Chorvatsku, Itálii a dalších zemích, je to stále dálniční poplatek, ne mýto. Podrobnosti pro auto, které budeš mít, najdeš na stránkách automotoklubu ČR.
vsazavskyvsazavskyČlen
Přidáno před 7 let
Je to různé podle země. Obvykle je více kategorií buď podle hmotnosti nebo podle rozměrů. Kde je limit 3,5 t tak nad tento limit je obvykle "krabička"
Slovensko - známka do 3,5 t. Pozor, vlek musí mít svoji vlastní známku.
Francie - Limit 3,5 t není. Platí se dle výšky dle výšky, rozměrů a hmotnosti. U obytného auta platí kat. 2 do 2m výšky a kat. 3 nad 3 m výšky. Mezi kat. 2 a kat. 3 je dost rozdíl. Když nespěcháš dá se to dobře objet, ale je třeba dobře prostudovat mapu.
Italie - přesně teď nevím, ale podobné jako ve Francii. Objet se to dá většinou dost blbě. Na objízdných trasách je hustý provoz a samá dědina. Na severu je to mimo dálnice na zbláznění.
Portugalsko - Limit 3,5 t není. Mají 4 kategorie. Kat 1. výška do 1,1 m nad přední osou
kat. 2 nad přední osou vyšší než 1,1 m a max. 2 osy, kat. 3 - 3 osy platí i pro karavan s vlekem, kat.
4 - 4 osy. Někde se platí na mýtnici, někde elektronicky, kupon se koupí na pumpě a registrace přes SMS.
Norsko - Dálnice, platí limit 3,5 t, ale není jich moc a není to přemrštěně drahé. Odečítá se a platí elektronicky. Nejlépe je se zaregistrovat přes web, zaplatit dálkově kartou zálohu a pak se o nic nestarat. Pečlivě a přesně to vyúčtují. Jinak se má platit po projetí placeným úsekem asi na nejbližší pumpě, to je komplikace. Ale někde se i platí na mýtnici - obvykle tunely či mosty.
Maďarsko, Bulharsko, Rakousko - dle hmotnosti - 3,5 t. Známka se dá koupit na mnoha místech, nejlépe na pumpě.
Turecko - platí se elektronicky. Na hranicích jsem cosi zaplatil a nepochopil jsem jak to funguje. Tak jsem jezdil a o nic se nestaral
Ukrajina - dálnice či silnice, záleží na osobní domluvě s orgánem, co z Tebe vyrazí. Účtenky nedává.
Polsko - do 3,5 t bez mýta.
Chorvatsko - mýtnice. Podrobnosti nevím
Slovinsko - známka 3,5 t, nevím přesně. Je to drahé vzhledem k tomu jak dlouho se přes Slovinsko jede. Ale těžko se to objíždí.
Srbsko - mýtnice
F.Y.R.O.M. - mýtnice, rádi vybírají v € ale neradi vrací, cokoliv, i místní měnu.

Psal jsem z hlavy. Nemusí to být vždy na 100%.
Vladimír + Ivana, Dethleffs + Boom
Upravil vsazavsky dne 20.01.2017 23:27, před 7 let
M
mstrČlen
Přidáno před 7 let
Vasu to bere trochu zhurta...

Základem je, jestli je to do 3.5t a nebo nad. Nad 3.5t bude v některých zemích dražší - bohužel u nás a třeba v Rakousku (platí se mýto místo známky).

Dále počet os vozidla, tři znamenají přirážku v některých zemích (Itálie)

Dále výška vozidla nad přední nápravou, typicky se to láme na 1.3 metrech (ale obytky mají někde výjimku, pokud je to teda ofiko obytko a hledí se na ně jako na obyčejná auta ´- typicky Slovinsko, oproti tomu v Itálii asi spadneš do vyšší kategorie).

Ve Francii pak rozhoduje třeba to, jestli máš alkovnu a nebo integrál, láme se to na třech metrech.

V Německu to vypadá na kombinaci velikosti a eko stupně motoru - v přípravě.

Zkrátka každá země má trochu jiné podmínky, nejlépe zvážit, kam budeš nejčastěji jezdit a co ti vlastně vyhovuje za vůz.

Čímž bych začal a pak si můžeš cvičně spočítat vícenáklady oproti osobáku či jiné kategorii - ale k čemu to, že. Stejně pak ještě nafta, parkování, plyn, elektřinu, aku, kempy :-), ručení, čištění, údržba.....

http://www.autostrade.it/en/il-pedagg...i-pedaggio
http://www.autoroutes.fr/en/vehicle-c...cation.htm
alan2alan2Člen
Přidáno před 7 let
Moc děkuji za vyčerpávající odpovědi :^, mám vyhlédnuté auto polointegrované, je do 3m výšky i do 3,5t, ale má v zadní části klimatizaci a tam má auto 3,2m, ještě mám vyhlédnuté auto v D Integrované, ale od toho mě někteří zrazují, že je na to vše moc drahé :c, . Tak opravdu jsem na váškách, chtěl jsem spíše integráče, ale nyní nevím :|. Ale určitě moc děkuji, jste super, do této doby jsem projezdil kus světa na mašině, nyní se mi narodil prcek ,tak máňu na chvilku odstrčím :-).
HarviciHarviciČlen
Přidáno před 7 let
A
ajziČlen
Přidáno před 7 let
Rozhodně bych se mýta nebál, až dojde v ČR na vážení, a jak to vypadá dlouho to trvat nebude, hodně obytek bude mít problém. Měl jsem malého Transita a byl jsem na hraně do 3,5t. Teď mám 5ti tunku, vezmu si co potřebuju, 200l vody už když vyjíždím atd atd. A krabička? Ročně mám nájezd kolem 18tis km. Letos jsem na mýtu projel asi 3600,-, a z toho necelá půlka byla po D1 když jsem musel narychlo domu z dovolené. Pozor je tam podmínka M1. Slovensko i Maďarsko jako osobní auto, Rakousko nejezdím, Slovinsko objíždím, a jinde už je to na výšku. Takže nikde sebemenší problém. V telefonu mám aplikaci a vždy mám přehled kolik mám v krabičce, bál jsem se toho, ale opravdu není čeho. A to mám starou hvězdu která má jen Euro2. Pokud budeš mít novější auto je mýto ještě levnější. Nedej se odradit, většina stránek má jen napsáno do a nad 3,5T nikdo už nepopisuje M1, to je právě řazeno bez max hmotnosti jako osobák.
Takže hodně štěstí při výběru.
Jo a jinak mám integrál, a jediné co jsem si ověřil dopředu kvůli pojistce je cena skla, a to jsem si připlatil. Oproti alkovně trošku jiná jízda a spotřeba trošku vrátí mýto!)
M
mstrČlen
Přidáno před 7 let
Kolik je teda mýto pro vozy nad 3.5t? Mne to tak nějak vychází, že jsi na dálnici najel asi tak 600 km, ta částka co uvádíš ti v ČR vystačí tak na 1500 km zpoplatněných silnic - kde najezdíš ten zbytek? Pokud někdo bydlí uprostřed CZ, tak mu ten tvůj limit vystačí tak na 7 výletů do roka v uvedené emisní třídě. Navíc se pořád mluví o rozšiřování mýta na další úseky.

Do Rakouska nejezdíš, ale někdo třeba ano a docela často - z určitých míst se téhle zemi špatně vyhýbá. Je to prostě komplikace, stejně jako integrál. Jasně, nemusíš řešit, že tě někde zváží a budeš přes, ono zase záleží kolik se toho vozí.

Plus nutnost C řidičáku.
A
ajziČlen
Přidáno před 7 let
Jasně, C nutnost. Jinak ceny na stránkách mýta. 3,34 km dálnice, a 1,58km placené tř1, tak nějak to je na mé euro 2 . Koukal jsem na schované lístky z nabíjení krabičky a mám za min rok 3600,- . Rozhodně si musí každý sám zvolit prioritu. Rakousko je jasné, jak jsem psal, tam mé cesty nevedou. Někdo třeba ano, a hodně často, a třeba taky hodně často musí sjet z dálnice, protože je přetížen a bojí se pokuty, prostě držím palce při rozhodování:^Jinak cestování jsem nijak nezměnil, nikdy jsem dálnice moc nepoužíval, a po minulém roce po D1 zase asi nebudu!).
alan2alan2Člen
Přidáno před 7 let
Díky Ajzi, také jsem přemýšlel o aspoň 4t autě, mě to je jedno, já mám papíry na vše, ale chtěl bych aby s tím mohla jezdit i žena. Samozřejmě se mi moc líbí integrál a asi to jinak nedopadne, moc dobře si pamatuji, když jsem si kupoval motorku, také jsem si ucpal pusu kompromisem a za 2roky jsem ji prodal a koupil vysněnou :D. Ale to sem nepatří, to asi založím nové vlákno !)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: alan2, Vasu, vsazavsky, mstr, Harvici, ajzi

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,727,380 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16113 sekund | Průměrně za: 0.16113 (0) sekund | Dotazy: 92 | Použitá paměť: 1.95MB/2MB