Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Poradna pro nováčky karavaningu: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Poradna pro nováčky karavaningu

Poslední aktualizace před 7 let
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 7 let
Ahoj,
při pročítání jednotlivých příspěvků kolikrát jen žasnu. Komunita zde na fóru se neustále rozrůstá. Přibývá samozřejmě i mnoho dotazů jak technických tak místopisných i proseb o rady z praxe. Ti kolikrát bývají odpinknuti
poznámkami, to si vygůgluj, to se tady už stokrát řešilo a pod. To jsem uvedl jen slušnější výrazy. Někteří členové již z těchto důvodů komunikuji jen přes SZ. Máme přece společného koníčka, jen prostě někdo, kdo třeba operuje mozky nebo je zahradník nemůže přece vědět na co je v karavanu ten a ten knoflík a jak se rozebírá to nebo ono. I já nejsem technicky příliš zdatný, ale umím zase hromadu jiných činností. Prostě každý jsme jiný.
Napadlo mě zda nezřídit poradnu pro nováčky. Ti členové, které obtěžuje narážet na pro ně triviální dotazy ve standartních rubrikách, by byli ušetřeni stále se opakujících věcí a prostě by tuto rubriku nenavštěvovali. Ba naopak ti, kteří velice trpělivě radí a nezištně pomáhají nám co se pořád na něco vyptáváme by měli ty naše začátečnické problémy pěkně pohromadě. Nejspíš se tento nápad neslučuje s celou koncepcí stránek. Jen mě to tak napadlo, jestli by nepomohlo vyčistit kolikrát zbytečně hustý vzduch.

Jsem moc vděčný zdejším členům za jejich zveřejněné příspěvky a rady, v začátcích mě to nesmírně pomohlo.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
JozaJozaČlen
Přidáno před 7 let
nápad výbornej, jenom by to chtělo moderátora, kterej by to vlákno "čistil" od příspěvků mimo téma aby se s toho nestala "aréna bojovníků za svou pravdu" . Myslím, že je to téma pro Funa aby se domluvil s konkrétním moderátorem (technikem) a umožnil mu zamykat a doplňovat vlákno, potom by to určitě pomáhalo v základní orientaci nováčků. Za mě máš palec nahoru - jako nápad super. Co na Fun??
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 7 let
Jako příklad že to jde a jen záleží na iniciativě a výdrži jednotlivce bych uvedl " P " Toma TP. Desatero začínajícího.... by podle mne musel někdo zkušenější (fun nebo dobrovolník) doplňovat a spravovat pomocí SZ a základní informace doplňovat nebo upřesňovat na základě našich doporučení ať z toho nevznikne guláš.Rozdělit tématické okruhy .Praktické provedení nedovedu posoudit,z mé strany jen příspěvek do diskuze ,nápad který podle mne už měl být dávno realizován.
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 7 let
Jo to je super nápad. Hlavně z hlediska vyhledávání. Stávající vlákna s dotazy začátečníků jsou nepřehledná. Takhle by to bylo na jednom místě...
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
jsem 100% pro. Věřím, že se to obejde i bez moderátora a cenzora. Vykašleme se na to, aby nás zase někdo někam zamykal a rozhodoval, co smíme napsat. Ten bordel se vytříbí. A i když ne, chleba to nežere. Nazvěme to klidně rubrika pro blbce. Na názvu nezáleží. Kdo z chytrých bude mít chuť, ať odpoví. Možná jim to přinese i nějaký kšeft, neboť nám pomalejším nic jiného stejně nezbývá, než si to nechat udělat a zaplatit. Techničtí géniové, kteří trpí našimi stupidními dotazy tak budou ochráněni.

Při stávajícím stavu to jinak půjde do kytek. Nemám potřebu se nechat urážet, jaký jsem hňup, co neumí googlit. Stačí mi krátká info. Nezajímají mne fotogalerie manželek a dětí v nejbizarnějších polohách a situacích. Takových mám plno svých.
janvasjanvasČlen
Přidáno před 7 let
Také si myslím, že je to dobrý nápad a nejen proto, že také začínáme.
Myslím, že forum je od toho, aby lidé se společným zájmem mezi sebou komunikovali a tato rubrika nám začínajícím může pomoci bez toho, abychom někoho "obtěžovali"
Už cesta je cíl..........
Jana a Honza
kucmaiskucmaisČlen
Přidáno před 7 let
za nás palec jednoznačně nahoru:)
Kucmaisi + Abbey Aventura 315
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 7 let
Přimlouvala bych se také za sekci Pro začátečníky.
Hodně jsem váhala dát svůj dotaz na TV. Potěšilo mě , že hned první odpovědi byly naváděcí, věcné. Ale je mi jasné, že až přijde další hledač po mě, nedohledá vlákno stejně tak jako jsem nedohledala já nějaké podobné. Na dotazy TV, televize, připojení TV mi sice vyběhlo z vyhledavače 15000 odkazů- ale většina se vyhledávátko seklo na inzertních příspěvcích, kde je u prodávaného auta či karavanu TV.
Přiznám , že na třetí stránce jsem to vzdala a vznesla dotaz. S tím, že jsem vcelku počítala i s nějakou tou radou : "Googli blbko"! :-)
Děkuji těm, kteří se snesou z výšin znalců a poradí. Nezištně a přátelsky.
Věřím, že třeba vlákno o tv může primárně nasměrovat každého, když jsem to pochopila i já ryzí netechnik. Pokud tedy nezmizí coby kraťoučké a věcné v čase a pod záplavou jiných odbornějších diskuzí..

Představovala bych si Začátečníky jako je uspořádaná sekce pro Termály a Stání s lyžováním. Tam se hledá přece jen lépe než na technice.
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 7 let
Ahoj,
díky za pozitivní ohlasy. Tak třeba to fun zváží a rubrika se v budoucnu přidá na stránky.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let
Uvidíme řekl slepý a šel na němý film . Na jednu stranu to bude fajn že to bude označeno jinak . Nebude tedy docházet k jízlivým odpovědím pro nováčky a těm starším se také vůbec nedivím , "sám jsem se málem neudržel" .
PS . Je třeba občas zapojit i mozek a fantazii, nějaký návod si přečíst , zjistit tip a označení věci , nafotit to atd. ..než se začneš ptát .:_
Žijeme jen jednou.
SapukiSapukiČlen
Přidáno před 7 let
Nechtěl jsem nic k tomuto tématu psát, ale příspěvek nade mnou mě trochu přinutil. Jezdím s OA přes deset let, tady jsem zaregistrovaný asi sedm let, ale pořád se považuji za nováčka. Pracuji na počítači a abych se trochu rozptýlil, zajdu sem třeba i dvakrát denně a vždycky tady něco najdu, co neznám nebo jsem si myslel, že znám, ale je to nakonec jinak. Poradna pro nováčky je asi dobrý nápad, ale mám obavu, že se tam stejně vždycky někdo přimotá, kdo bude mít nemístné připomínky. Myslím, že nejlepší je ptát se všech rubrikách, které tu jsou, nenechat se odradit a ignorovat ty komentáře a invektivy, které spolu s tématem nesouvisí.
VFVFČlen
Přidáno před 7 let
Přesně tak. Navíc nejvíc jsem se toho tady dozvěděl, když se nějaký chudák zeptal na totální blbost a dostal pak od zkušených čočku..
Kdo je nováček? Někdo jezdí roky, ale nerozumí technice. Někdo se tady zaregistruje a hned je schopný poradi zkušenosti ze své profese. A třeba potřebuje poradit s cestováním. Že se někdo občas blbě zeptá? No asi proto, že o tom moc neví..
Čtu to tady dost dlouho, ale někdy prostě nenajdeš co hledáš. Nebo už si nepamatuju, kde jsem to četl. Nebo se to vyvíjí. Nebo potřebuješ někam vyrazit nemáš čas to měsíc někde studovat. Ne jenom z lenosti. Nebo těch řešení se nabízí víc, vždycky je tam nějaké ale, nevíš co si vybrat. Tak se zeptáš.
Je před tím důležité vzít si fixku a udělat se sebe princeznu s kosočtvercem na čele? Pro mne ne.
Je to jenom o toleranci. Nic víc.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
tedy pánové: dobrý vlákno.
Já tedy do netechnickejch vláken moc nelezu, ale o radění nováčkům (a radění všeobecně) cosi vím:
ze svý pozice říkám: radit je charita a kontraproduktivní činnost.
Plně chápu ostatní servisáky, že zarytě mlčí.

Myslím, že celý fórum o technice bylo založený (a určený) k výměně informací a zkušeností.

Ať si každej představí, že sedí vedle tazatele u táboráku: tak by ty invektivy byly pod 5% hranicí.

Ale jak toho dosáhnout? to tedy věru netuším,....
Fšem hezkej večír,....:_

Ať si každej sáhne do svědomí, kdy co vypisoval za věci; jen tak mimochodem mě napadá příspěvek kdy mě někdo za cosi pochválil a ostatní ho začali divoce jebat za gramatiku,.....Až to musel Míra uzavřít.
Pamatujete si na to?
Moje obézní, samolibý Ego to tehdy dost nadzvihlo a měl jsem značnou chuť publikovat svůj názor.
Páč jinak do vláken vo mě zásadně nezasahuju,.....

To je třeba věc která byla opravdu mimořádně nechutná. Ale ať si každej sáhne do svýho svědomí sám.
Upravil Karel Prokop dne 08.11.2016 16:00, před 7 let
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 7 let
V prvé řadě by si měl nováček pročíst celou kategorii k jemu dané otázce.
Po nocich jsem přečetl skoro celé fórum a stejně jsem nucen se kolikrát zde dotázat na ještě neobjevenou otázku. A nemám problém odpovědět, pokud znám odpověď. Ale někdy ten dotaz je opravdu, ale opravdu výživný.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 7 let
Plný souhlas a my se připojujeme.

Karle, četla jsem to vlákno a mohu říct, jen jsem se nestačila divit. Něco tak ubohého se hned tak nevidí, nečte. Zrovna tak Zuzi dotaz na TV, plně jsem jí chápala, taky občas uvažujeme o koupi jen obrazovky a zajímaly mě zkušenosti ostatních. Bohužel se rozmohly SZ, protože hodně lidí nechce riskovat, že budou vypískaný a tak raději poradí soukromě a my ostatní tak utřeme nos.

Navrhuji pravopisnou hlídku a chytráky, kteří dokáží akorát kritizovat a nebo z pozice těch ostřílených servilně odkazovat na staré letité příspěvky, které nikdo nemá šanci najít, posílat do.. no, řekněme do háje.

Taky jsme vděčný za každou radu o kterou si napíšeme a rádi, pokud můžeme poradíme a pomůžeme a oddíl pro nováčky by určitě nebyl na škodu. :g
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

SignBoss napsal:

V prvé řadě by si měl nováček pročíst celou kategorii k jemu dané otázce.
Po nocich jsem přečetl skoro celé fórum a stejně jsem nucen se kolikrát zde dotázat na ještě neobjevenou otázku. A nemám problém odpovědět, pokud znám odpověď. Ale někdy ten dotaz je opravdu, ale opravdu výživný.


Njn. Když já v noci spim. :(

Víš, ono to bude tím, že já jako pejskar a obecne zviratkar se denně setkávám s dotazy, z nichž některé se nestydím označit za úplně tupé. A položí mi je treba člověk vysoce erudovany ve svém oboru. Taky ho neposlu googlit, ale poradim. Fakt jsem se snazila mockrat zde na C24 cist, hledat ve vlaknech. Ale pokud narážím na příliš odbornou diskuzi, tak vypinam mozek. Na Tv me ted navedl prvni laskavy prispevek . Jsem za něj vděčná. A pokud teď někdo položí stejný dotaz a já ho zachytim, předám info dal s odkazem na autora. Jen tak . Z kolegiality. Protože na mě taky někdo byl hodný a nezištně poradil. Chápu, že vysoce odborně dotazy by měl člověk řešit s odborníkem na dané téma. Nebudu se stourat ani v plynu ani v elektrice. Ale to první popostrceni je fajn a já můžu v noci spát. :)
PS: pro jazykovou hlidku -píšu z mobilu, pravopis a automatické opravy nejak nestíhám.
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
Upravil zuzi777a dne 09.11.2016 09:38, před 7 let
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
teď jsem založil vlákno vo baterkách se žádostí vo korektní přístup.
Tak huvidíme jak ta naše internetová kultúra dopadne :)
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Karel Prokop napsal:

teď jsem založil vlákno vo baterkách se žádostí vo korektní přístup.
Tak huvidíme jak ta naše internetová kultúra dopadne :)


Úžasné! Právě jsem přečetla a dokonce to i chapu. :) Jen se obávám , že to vlákno opět zapadne. Kdyby tak šlo ho označit jinak. Třeba : Baterie , zakladni informace. Tlustě a červeně.
Nemohl by to tak funl nejak vypichnout, označit ?
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
To se musíš zeptat Mirka, on je majitel a admin stránek. Pokud usoudí, že by to mělo být vidět - já s tím určitě nemám problém. Klidně budu tohle vlákno hlídat a korigovat v technickejch věcech. Sice budu nařčen z diktatúry, samolibosti a případně kreténismu (jako už :D párkrát) ale to unesu.
zn. demokracie je pro aristokraty !!!!
p.s. Díky, snažím se aby ty mý tragický výlevy pochopili i netechnici, jejich manželky, a lidi kteří se elektrikou nikdy nezabývali (dokud si nekoupili :) karavan) pak už museli !c
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 7 let
Karle, jako vždy, díky za tvůj drahocenný čas věnovaný neustálým osvětám, navíc s nabídkou moderování vlákna a zároveň vědomou zkušeností, že každá dobrá věc může být po zásluze tvrdě potrestána. (Doufám, že další téma a alespoň obecné info k nabíječkám, měničům 230-12V nebo solárům budou brzy následovat). Ještě by se mohl nechat zkusit potrestat chladírenský guru Pepa Doskočil a v době, cestovatelsky umírněné, slepit do celku jeho příspěvky o lednicích. Pokud tedy má čas a ještě nezačal zavařovat na příští sezonu !) Takto ucelené informace na jednom místě by byl super počin :^
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,050,284 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25522 sekund | Průměrně za: 0.25522 (0) sekund | Dotazy: 138 | Použitá paměť: 2.28MB/4MB