Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Tak mám obytňák: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Tak mám obytňák

Poslední aktualizace před 7 let
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj,
jelikož sem prodal víkendové auto Jeep 5.2L a bylo mi smutno, rozhodl sem se koupit obytňák. Měl sem jasno, že chci motor co aspoň trošku pojede, nástavbu alkovna s lednici, topením, záchodem, sprchou, teplou vodou a mělo by mít aspoň 6 míst v TP.
Hledal sem a pomalu navyšoval cenu od 100 tis až skoro na 250 tis. Ale ani za těch 250 tisíc sem nenašel nic co by mě nějak extra oslovilo.
Takže sem nakonec zvolil celkem levné auto Peugeot J5 2,5TD z roku 1991 s nástavbou elnagh s tím že ušetřené peníze věnuji na jeho vyšperkování.
Má vše co jsem chtěl, podvozek je krásně zachovalý, dokonce navíc má i markýzu, v předu otočnou sedačku a v TP disponuje závratným počtem míst k sezení v počtu 7 kousků, takže ho můžu klidně využít i na přepravu více osob někam za kultůrou.
Bohužel má i několik vad na kráse. Odněkud mi teče trošku olej, propouští ventil na radiátoru topení, nepodařila se nastartovat lednička na plyn, prostřední střešní okno má prasklé panty, je rozbité pravé zadní dvouplášťové okno, je v kategorii N1 speciální a nejhorší je, že pod předním oknem v alkovně je dřevo už tak načaté, že se prostě drolí.

Zvolil sem prioritu
1. odstranit únik oleje a chladiva z radiátoru.
2. při přihlášení trošku zkusit zabojovat s úřady jestli by nezměnili kategorii z N na M a slůvko speciální nahradili zvlášťním.
3. tapety na stenách a koberec není nic moc. Takže sem to chtěl stejně měnit. Takže při jednom demontáž komplet vnitřku, strhání tapet a zkontrolování dřevěné konstrukce jak moc toho bude chtít vyměnit.
4. potom řešit věci, proč nestartuje lednice, nejdpíš udělat znovu elektriku a začít renovovat nábytek.

Nějak sem si ho ani nestih vyfotit, tak přikládám foto z inzerce.
dracekvo Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Co se týká okna, tak se v té době často na "obyčejné" nástavby montovala střešní okna MPK. Na tuhle značku se nechá sehnat vrchní průsvitný plast s panty kolem 1300 Kč, ale za cca 1900 Kč se nechá koupit celé okno i s roletkami (stínící i proti hmyzu), takže já jsem řešil to samé výměnou celého okna.
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
Jo
vypadá spíš takto. http://www.carava...d_id=15056
Ale ten horní plast už je strašně vyšisovanej a vypadá křehce, takže to asi vyřeším jak říkáš. Výměnou nového. Ale zatím je v poho. Když na něj nikdo nebude sahat, tak zavřené drží bez problému.
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
Včerejšek a dnešek byl pracovní.
Konečně sem se dokopal k tomu přetěsnit ten ventil topení. Při té příležitosti sem zjistil, že v chladícím okruhu je strašnej bordel. Tak sem to hodněkrát propláchnul, ale stejně se ze stěn pořád uvolňuje oranžovej bordel. Tak sem koupil za nekřesťanský peníze čistič chladící soustavy od wurtha. Sem na to zvědavej.
Pak se bude pokračovat vydrhnutím a zalakováním rezu pod baterkou. někdo totiž v dobré víře pod ní dal hadr a jak se tam držela vlhkost, tak to v tom místě začlo reznout.
Ještě pak vyměnit olej s brzdovou kapalinou, přidat tlakový spínač na vodní okruh a můžu někam frčet.

A rozhodl jsem se pro oficiální název Dědek :)

http://dracekvo.rajce.idnes.cz/bydlik...104606.jpg
Martin MrakMartin MrakČlen
Přidáno před 7 let
Tak ať Dědek spolehlivě slouží :_
Martin
Facebook- Martin Havelka
prochazkamirdaprochazkamirdaNováček
Přidáno před 7 let
Lednice na 220/12 a plyn. Plynař ti vyčistí trysku a mělo by to chodit. I amatér to zvládne za půl hodiny.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: dracekvo, PetrDubi, Martin Mrak, prochazkamirda

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,037,511 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.08908 sekund | Průměrně za: 0.08908 (0) sekund | Dotazy: 69 | Použitá paměť: 1.77MB/4MB