Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Obytné auto a tahání laminátového člunu na přívěsu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Obytné auto a tahání laminátového člunu na přívěsu

Poslední aktualizace před 7 let
kotasankotasanNováček
Přidáno před 7 let
Ahoj,
z nezkušenosti se zde dovolím zeptat na to, jakým způsobem, pokud jedete s obytkou (3,5t) a člunem na vleku (cca 400 kg), platíte na dálnici v Rakousku ? Jen známka (např. 10 dní) nebo máte tu "krabičku" na mýto ?
Děkuji.
David
S
SeamanČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

kotasan napsal:

Ahoj,
z nezkušenosti se zde dovolím zeptat na to, jakým způsobem, pokud jedete s obytkou (3,5t) a člunem na vleku (cca 400 kg), platíte na dálnici v Rakousku ? Jen známka (např. 10 dní) nebo máte tu "krabičku" na mýto ?
Děkuji.


Stačí známka.

Automatické sloučení 03.04.2017 11:10:

Citovat

kutil1 napsal:

Ahoj, také jsem tahal člun za osobákem. Na obytce Ford jsem si zařídil závěs a tahám člun za obytkou. Na náplavkám vytahuji člun z vody v pohodě, mám to "jen" 750 kg.
Na přívěsu při spouštění i vytahování sundávám rampu s osvětlením a místo ní na přípojná místa dávám taková balanční kolečka, aby se mi přívěs nepřeklopil na závěsný motor (když přívěs tahám a není na kouli).
Při vytahování člunu natlačím odpojený přívěs do vody. Na přívěsu mám 2 navijáky (ruční). Jedním zajistím přívěs na kouli auta (které může stát na rovině nad náplavkou) a druhým natáhnu člun na přívěs. Pak navijákem vytáhnu přívěs z vody. Když má klika navijáku 200 mm a hřídelka, kam se navíjí lanko 20 mm, tak je to při zahájení navíjení převod 10:1 a celkem to jde. Pak mám ještě v rezervě kladku, kterou dávám na kouli, provléknu lanko a uchytím je zpět na přívěs a je to další převod 2:1.
Když to nejde klikou, tak potáhnu autem. Aby se nezvedla oj a nebouchl motor o dno, tak jsou vzadu ta kolečka (nedoporučuji, aby pomocník tlačil oj dolů).
Pokud zapadne kolo přívěsu mezi šutry, tak mám asi 1 m trubku se 2 čepy, čepy strčím do otvorů v disku kola přívěsu a tou pákou zatočím kolem a vyjedu na šutr.
Pak mám ještě v záloze hupcuk.
Na náplavkách se podaří, aby člun ještě plaval a současně byl uchycen k přívěsu a oj dosáhla po nacouvání auta (zadní pneu cca 10 cm ve vodě) ke kouli. Kolo přívěsu zajistím klínem (ten mám na lanku připevněný k přívěsu, aby nezůstal po vytažení přívěsu ve vodě), odmotám lanko od koule, zapřáhnu a vyjedu. Při rozjezdu netahám hmotnost člunu (plave), jen přívěsu. Rozjede se mi to bez trápení spojky.
Vypadá to složitě, ale zatím z každé náplavky jsem vyjel s člunem bez případné pomoci.
Jinak moje (asi tvoje auto) má v TP napsaný nebrzděný vlek 750 kg, tak proto volím nebrzděný vlek, který má o cca 140 kg nižší hmotnost. Ta úspora hmotnosti se projeví při vytahování člunu z vody.
Při jízdě na silnici vůbec necítím, že něco táhnu, občas zapnu kameru a kontroluji, zda je stále dobře upevněn.


Zdravím, jak vypadají ta přídavná kolečka, nebyla by nějaká fotka?
Upravil Seaman dne 03.04.2017 11:10, před 7 let
K
kutil1Člen
Přidáno před 7 let
Ahoj Seamane, až budu u přívěsu, vyfotím.

Automatické sloučení 08.04.2017 12:47:
Na chlubení to není, ale používám tak, že sundám rampu se skupinovými svítilnami a do otvoru v jeklu strčím to kolečko a utáhnu tím šroubem, co drží rampu.
Upravil kutil1 dne 08.04.2017 12:47, před 7 let
kutil1 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,027,894 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15943 sekund | Průměrně za: 0.15943 (0) sekund | Dotazy: 65 | Použitá paměť: 1.76MB/2MB