Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Poplatky na dálnicích a silnicích první třídy v Maďarsku: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Poplatky na dálnicích a silnicích první třídy v Maďarsku

Poslední aktualizace před 6 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

Roman a Mirka napsal:
http://www.antira...akt80.html

tady to píšou : Mimo obec se musí nově auta na Slovensku po dálnici pohybovat rychlostí vyšší než 80 km/h


Tam je prave ta mala chyba. Nema tam byt vyssia ako 80 km/hod ale min. 80 km/hod. To znamena Vyssia ako 79,99 km/hod. Tam sa autor clanku pomylil.

Prakticky to znamena, ze s karavanom na dialnici musite ist presne 80km/hod. Aj kamiony.
Upravil Charlie dne 03.06.2009 12:39, před 15 let
L
lesiČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

Charlie napsal:

Citovat

Roman a Mirka napsal:
http://www.antira...akt80.html

tady to píšou : Mimo obec se musí nově auta na Slovensku po dálnici pohybovat rychlostí vyšší než 80 km/h


Tam je prave ta mala chyba. Nema tam byt vyssia ako 80 km/hod ale min. 80 km/hod. To znamena Vyssia ako 79,99 km/hod. Tam sa autor clanku pomylil.

Prakticky to znamena, ze s karavanom na dialnici musite ist presne 80km/hod. Aj kamiony.

No nehnevajte sa na mňa, ale toto sa mi zdá úplný nezmysel. Ako chceš dodržať celý čas pokiaľ si na dialnici konštantnú rýchlosť 80km/h? Jedine tak s tempomatom. Inak za tebou môže ísť polícia a dať ti pokutu ak klesneš pod 80-ku, alebo keď ju prekročíš.
LadousLadousČlen
Přidáno před 15 let
Tam na začátku byl dotaz na maďarské dálnice a silnice první třídy. Nevím to sice originál madarsky, ale jezdíme tam docela rádi, tak jsme vypozorovali, že dálnici platí všichni, silnici první třídy nákladoše, ale nejsem si jist, jak je to s těmi 3,5 tunami. Navíc je to tam tak, že zaplatíš poplatek na nějakou dobu, dostaneš jen lístek jako potvrzení, že jsi zaplatil, dostaneš se do nějaké databáze nebo co a když tam nejsi, ihned Tě zaregistruje nějaké zařízení a jdou po Tobě. Maďaří:o;y;)[icq][/icq]
Vladi
J
Jarek seniorČlen
Přidáno před 15 let
Tu faktickou minimální rychlost 8O km/hod. musel vymyslet nějaký génius, a další géniové jí schválili. Chtěl bych vidět soupravu i se silným tahounem, do kterého se opře protivítr a je v táhlém stoupání.:o
P
AnonymČlen
Přidáno před 15 let
Jarku jde to. Díky tomu jsme urvali střešní okno. 100 km/h plus protivítr....... Je to problematické téma, ale rozumím té snaze... Ono ekonomy jízda 60 km/h na dálnici vážně nepatří....
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

No nehnevajte sa na mňa, ale toto sa mi zdá úplný nezmysel. Ako chceš dodržať celý čas pokiaľ si na dialnici konštantnú rýchlosť 80km/h? Jedine tak s tempomatom. Inak za tebou môže ísť polícia a dať ti pokutu ak klesneš pod 80-ku, alebo keď ju prekročíš.


No ja sa na teba nehnevam, ale vyhlaska je tak napisana.

Tu vyhlasku som nerobil ja ale plati.

Je to vyhl: 8/2009 paragraf 35, ods. 1

Tu mas citaciu:Osobitosti premávky
na diaľnici a rýchlostnej ceste
§ 35

(1) Diaľnicu môžu používať len vodiči motorových vozidiel; iným účastníkom cestnej premávky je používanie diaľnice zakázané. Na diaľnici smie vodič motorového vozidla jazdiť rýchlosťou najmenej 80 km.h-1. V úseku diaľnice prechádzajúcom cez obec smie vodič motorového vozidla jazdiť rýchlosťou najmenej 65 km.h-1.
Upravil Charlie dne 04.06.2009 06:55, před 15 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 15 let
Inac navrhujem Funovi aby tejtom diskusii zmenil nazov. Bavime sa tu viac o slovenskych dialniciach ako madarskych.
M
Mirka a LadaNováček
Přidáno před 15 let
Na Slovensku začala platit nová pravidla silničního provozu
04.02.2009

Nový slovenský silniční zákon se dotýká všech účastníků silničního provozu – řidičů a provozovatelů osobních a nákladních aut, chodců a cyklistů. Cílem změn je samozřejmě zvýšit bezpečnost a zároveň zpřísnit postihy za porušení zákona. Slovenský policejní prezident Ján Packa v rozhovoru pro Hospodárske noviny (HN) prohlásil, že zpřísnění podmínek nejvíc dopadne na řidiče, kteří už podle předchozího zákona často porušovali pravidla.

Změny rychlostních omezení

Slovenští řidiči mohou zřejmě definitivně zapomenout na šedesátku v obcích a městech. Nový zákon stanovuje limit 50 km/h, který platí v České republice, ale také většině evropských zemí, včetně celé EU. Zároveň se zvyšuje nejvyšší dovolená rychlost na dálnici v obci z 80 na 90 km/h.

Mimo obce odpovídají rychlostní limity českým pravidlům – 90 km/h na běžné silnici a 130 km/h na dálnici a silnici pro motorová vozidla. Novinkou je zvýšení minimální povolené rychlosti na dálnicích. Mimo obec se musí nově auta na Slovensku po dálnici pohybovat rychlostí vyšší než 80 km/h, v obci platí minimum 65 km/h.

Navíc zákon umožňuje zvýšit povolenou rychlost značkou nad obecně stanovený limit, a to i na dálnicích na 160 km/h.

Nové významné povinnosti a zákazy

Příspěvkem k vyšší bezpečnosti silničního provozu je zavedení povinnosti celodenního celoročního svícení. Při nouzovém vystoupení z auta musí mít řidič oblečenou reflexní vestu, která jinak musí být uvnitř auta v dosahu řidiče.

Úprava povinnosti používat zimní pneumatiky odpovídá řešení, které by si představovala řada českých řidičů. Osobní a nákladní auta do 3,5 tuny mají nově povinnost zimního obutí na všech kolech, pokud je na silnici souvislá vrstva sněhu, led, nebo námraza (podobná úprava platí například v sousedním Rakousku). Ostatní vozidla musí mít za daných podmínek zimní pneumatiky na poháněné nápravě.

Když řidič, který má dát přednost v jízdě, vyjíždí z vedlejší silnice, předjíždí, objíždí překážku, nebo se zařazuje do pruhu, nesmí omezit ostatní účastníky provozu – dříve nesměl jen ohrozit.

Na kruhovém objezdu bez značek platí přednost zprava, přednost má za takových okolností tedy řidič auta, které na objezd přijíždí.

Pro předjíždění platí zákaz předjíždět, pokud se v daném pruhu přibližuje vozidlo výrazně vyšší rychlostí. V praxi má toto opatření bránit nečekanému vjetí do cesty na dálnici. Kamiony a nákladní auta nad 7,5 tuny nesmí nově na dálnicích předjíždět vůbec a při jízdě po silnici do kopce musí pustit kolonu, která se za nimi vytvoří – v případě nutnosti i odstavením vozidla na nejbližším vhodném místě.

Stejně jako v České republice a mnoha dalších zemích je podle nového zákona při řízení auta zakázáno telefonovat nebo jinak používat mobilní telefon. Výjimka samozřejmě platí při použití hands-free sady.


Absolutní zákaz platí na použití antiradarů. Podle vyjádření mluvčího slovenské policie pro HN „antiradary komplikují dopravní policii dohled nad bezpečností na silnicích“. Za použití přenosného pasivního antiradaru nebo rušičky hrozí pokuta 160 Euro (asi 4500 Kč), pokud je ale antiradar pevně zabudovaný v autě, může policie zabavit i doklady k vozidlu. GPS navigace s uloženými pozicemi stacionárních radarů za antiradar považována nebude.


Policie se bude nově podobně jako v ČR volat jen k nehodám, kde dojde ke zranění nebo úmrtí, a k nehodám se škodou přes 4 tisíce Euro (asi 115 tisíc Kč).


Přísnější sankce za porušení pravidel

Zvýšila se maxima sankcí – nejvyšší možná pokuta je 1300 Euro (zhruba 37 tisíc Kč) místo stávajících 15 tisíc Sk, na místě je možné udělit nejvýše pokutu poloviční, to znamená do 650 Euro. Maximální doba odebrání řidičského průkazu se prodloužila ze dvou na pět let. Nejvyšší sazby pokuty a odebrání řidičského průkazu se týkají odmítnutí dechové zkoušky, ujetí z místa nehody a jízdy bez řidičského oprávnění.

V případě, že řidič pokutu uloženou na místě neuhradí, bude mu zabaven řidičský průkaz. Vyzvednout si ho bude možné po zaplacení pokuty na služebně policie v místě bydliště řidiče.

Vedle vyšších pokut ale přichází také možnost si sankce odpracovat. Způsob a dobu práce stanoví přestupci příslušná obec. Za každou hodinu veřejně prospěšných prací se z pokuty umaže 3,3 Euro (necelých 100 Kč).

Pokuty v řádu tisíců Euro hrozí podnikatelům, kteří například bez vědomí řidiče přetíží nákladní auto, přikáží zaměstnanci jezdit autem nezpůsobilým provozu nebo dovolí řízení služebního auta nezpůsobilou osobou. Sazba pokuty při opakovaném přestupku výrazně roste.

Změny pravidel pro chodce a cyklisty

Přechod pro chodce mohou používat jen chodci, toto opatření tedy zakazuje cyklistům jet na kole po přechodu. Cyklisté musí mimo obec používat ochrannou přilbu, pro cyklisty mladší 15 let platí tato povinnost i v obci. Při snížené viditelnosti musí mít chodci mimo obec na sobě reflexní prvky.

Zdroj: www.auto.cz
HrochHrochČlen
Přidáno před 15 let
Tak z těch kruháčů mám fakt radost :v . Děkuji za přínosný článek.
L
lesiČlen
Přidáno před 15 let
Charlie, ale veď ja tvrdím to isté. Nemôžem ísť po dialnici, lebo s prívesom nemôžem ísť rýchlejšie ako 80-kou.
BrigetkaBrigetkaČlen
Přidáno před 15 let
K té 80 neím jestli slovenský výklad je stejný, ale v čechách se to preztnuje tak (a to i v utoškole), že pokud vozidla tuto rychlost nedosahuje například v kopci atp. neznamená to, že nemůže na dálnici. Důležité je, zda je schopno ji dosáhnout na rovině !
zvířátka a Jirkovští
M
matusČlen
Přidáno před 15 let
Lesi, pôvodná téma je o Maďarsku! Ale, keď trváš, že podľa tvojho výkladu zákona na Slovensku nesmieš na diaľnicu s obytným prívesom, tak tam nechoď. My ostatní ju využívame a budeme využívať! A nikto nás nebude pokutovať. Jedine keby sme vysoko prekračovali stanovenú rýchlosť. Pozri do osvedčenia. Keď tam máš uvedenú najväčšiu konštrukčnú rýchlosť 80 a viac km/hod., tak neviem o čom je potom reč...
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 15 let
LESI tak pojdes presne 80. Kamiony tiez mozu ist max 80 a min. 80 a nikto ich z dialnice nebude vyhadzovat. A v praxi to tiez nebude take hrozne a pochybujem, ze ti niekto da pokutu ked pojdes 75 alebo 90.
PATRIKaMISAPATRIKaMISAČlen
Přidáno před 6 let
Čaute, nevíte někdo jestli je spoplatnena silnice číslo 1 od Rajky po Gyor? Když jsme sjížděli z Gyoru na silnici číslo 1 tak u benzínky na sjezdu byla cedule matrica vignette, ale za křižovatkou už nic. Dekuji
Fiat Ducato 2.8idTD Knaus traveller
MajliMajliČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

PATRIKaMISA napsal:

Čaute, nevíte někdo jestli je spoplatnena silnice číslo 1 od Rajky po Gyor? Když jsme sjížděli z Gyoru na silnici číslo 1 tak u benzínky na sjezdu byla cedule matrica vignette, ale za křižovatkou už nic. Dekuji



Příspěvek kolegy Tuarega https://www.carav...i_id=11585
PATRIKaMISAPATRIKaMISAČlen
Přidáno před 6 let
Toto je ale cesta po dálnici já měl na mysli starou cestu značku jsem viděl v mosonu u benzínky Shell a v gyoru také u benzínky Shell tak zda to bylo jen jestli známku zakoupit na benzínce nebo je to že úsek je zpoplatněn zkusím udělat foto z google map.

Automatické sloučení 09.10.2017 20:27:
Pardon benzinka je omw
Fiat Ducato 2.8idTD Knaus traveller
Upravil PATRIKaMISA dne 09.10.2017 19:27, před 6 let
PATRIKaMISA Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 6 let
Tady máš informaci přímo ze zdroje:

http://www.motorw.../uthalozat - mapy s vyznačenými zpoplatněnými silnicemi

http://www.motorw...ra_CZE.pdf - informace maďarské správy dálnic v českém jazyce
Zdraví
Luboš a Dáša
B
belcantoČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

PATRIKaMISA napsal:

Toto je ale cesta po dálnici já měl na mysli starou cestu značku jsem viděl v mosonu u benzínky Shell a v gyoru také u benzínky Shell tak zda to bylo jen jestli známku zakoupit na benzínce nebo je to že úsek je zpoplatněn zkusím udělat foto z google map.

Automatické sloučení 09.10.2017 20:27:
Pardon benzinka je omw


já nevím, jak cesta od Rajky, ale stará silnice číslo 1 od rakouských hranic až do Györu zpoplatněná není, používám jí cestou do Pápy a zpátky až po Nickelsdorf, protože platit přes 30 Eur za maďarskou známku na víkend se mi prostě za kousek dálnice nechce. Naposledy jsem jí použil teď ve středu a v neděli zase zpátky, není to časově žádná výrazná ztráta, protože silnice pořád kopíruje trasu dálnice. Navíc jsme se asi v polovině cesty mezi Mossonem a Györem nechali zlákat odbočkou na Puszta Csárda a po necelých dvou kilometrech na konci aleje narazili na krásný statek s agroturistikou a stylovou Dönci Csárdou s vynikající tradiční maďarskou kuchyní, perfektní kulinářský zážitek. Mohu jen doporučit!
PATRIKaMISAPATRIKaMISAČlen
Přidáno před 6 let
Děkuji, prave jsme se také vraceli z papy. Jezdívali jsme přes Csornou, ale poradily nám,že přes Gyor je mnohem hezčí cesta. Právě jak jsme v Gyoru najížděli na silnici číslo 1, která vede kolem dálnice tak u benzínky omw byla značka vignette tak jen jestli to bylo že známku lze na této benzínce zakoupit nebo že je silnice s poplatkem.
Fiat Ducato 2.8idTD Knaus traveller
PATRIKaMISA Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,044,131 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20075 sekund | Průměrně za: 0.20075 (0) sekund | Dotazy: 136 | Použitá paměť: 2.26MB/4MB