Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 vánoce/Silvestr 2015/16 - kam jedete lyžovat?: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

vánoce/Silvestr 2015/16 - kam jedete lyžovat?

Poslední aktualizace před 6 let
Daniel La StradaDaniel La StradaČlen
Přidáno před 8 let
Zdravím, letošní zima je, co se týká sněhu, naprostá katastrofa! Problémy jsou skutečně všude, dokonce i na ledovcích. Původně jsme chtěli strávit období od vánoc až do Silvestra v Livignu. Vloni se nám tam moc líbilo a bylo tam přímo luxusní lyžování. Letos je sněhu ale tak málo, že ani v Livignu se lyžovat příliš nedá. Je otevřených cca 50% sjezdovek a lidí, co jsem četl, jak v Krkonoších. Tedy přemýšlíme kam jinam. Má někdo aktuální zkušenost, kde by to stálo za to a dalo se, pokud možno, i parkovat bez toho, aby nás někdo buzeroval a honil do kempů? Procházím internet a vychází mi to 'takňák' na Őtztal - Obergurgel-Hochgurgel. Máte prosím někdo zkušenost?

Díky za radu a odpověď.
DLS

P.S. Všem bohatého a spokojeného ježíška, bez stresů a jakýchkoliv katastrof v podobě hořícího stromečku, nebo zapíchnuté kostičky. A do Nového roku vykročte s odhodláním a nadějí, že bude určitě ještě lepší, než ten se kterým se právě budeme loučit.

:z
L
LubosHaNováček
Přidáno před 8 let
Nevím, jestli se vydáme letos - na Silvestra atp určitě ne, ale jinak většinou jezdíme do Kaprunu a lyžujeme na Kitzsteinhornu :) Každopádně doporučuji zařídit si tam kvalitní pojištění na hory - stát se může cokoliv, ale to je ti asi stejně jasný :)
Daniel La StradaDaniel La StradaČlen
Přidáno před 8 let
Tak jsme nakonec vyrazili s tím, že pokud se nám tam bude líbit, zůstaneme, pokud nikoliv, jedeme dál. Projeli jsme celkem 5 středisek. Pokud by to někoho zajímalo, zde jsou moje postřehy. Všechno zde uvedené se týká období od 24. 12. do 2. 1. 2016. Tedy podmínky se můžou samozřejmě změnit. Spíše pro sebe jsem si to oznámkoval jako ve škole od 1. super lyžování, příští rok určitě ano, po 5. sem už určitě ne.

1. Hinterstoder - zoufale málo sněhu, dojezdy k lanovce po zasněžených pásech. V provozu v podstatě pouze dvě sjezdovky, lépe řečeno, dva kopce, tedy podle provozovatele samozřejmě několik (mnoho) sjezdovek, ale ve skutečnosti jen dvě delší v různých variantách. Lyžovat se dá, ale žádný zázrak - 3. Výhodou tohoto střediska je vzdálenost z Prahy - cca 325 km, což tu trojku dostává do úplně jiného světla. :-)

2. Hintertux - první, a bohužel i poslední, sjezdovky pouze s přírodním sněhem. Toto je v dnešní době docela vzácnost. Žádná sněžná děla v horní části a pouze se sníh přesouval z oblastí mimo sezdovky pomocí sněžné frézy. Sjezdovek sice méně, stejně jako na Stoderu, jedná se přeci jen o ledovec, ale dobře upravené a hlavně nečekaně široké. Obzvlášť kombinace sjezdovek č. 8 a 3, nebo ještě lépe 5 a 3 se ukázala jako nejlepší lyžování s možností carvingu omezeným jen ostatními lyžaři. Dávám sám za sebe 2 (má drahá polovička říká 1).

3. Sölden - velké naděje a trochu zklamání. Sjezdovek opravdu hodně, propojené tři kopce. Mraky lidí. Poprvé delší fronty i na několik minut. Dostat se kolem poledne z jednoho kopce na druhý bylo právě kvůli množství lidí obtížnější. Za sebe 2 (žená má ale byla méně spokojená a za ní 3.) :-) ...ještě poznámka, po příjezdu do Söldenu jsme nedbali dobrých rad zde na c24, kde kdosi radil vyjet až nahoru, kde se dá parkovat bez problémů a zadarmo. Viděli jsme na parkovištích kolem lanovky značky zákazu stání mezi 19:00 - 8:00 ale současně s tím i docela dost karavanů. A protože už bylo pozdě, řekli jsme si, že snad ví co dělají, že se to tady zřejmě příliš nekontroluje a riskneme to tedy. No, nebyl to nejlepší nápad a stálo nás to 40€, takže příště už vždy až nahoru i kdyby tam těch karavanů bylo třeba tisíc.

4. Livigno - vloni jsme zde oslavili Silvestr a bylo v plánu i letos. Ukázalo se ale, že je zde otevřeno jen asi 40% sjezdovek a to navíc zúžených někde i na polovinu, neboť se nepodařilo dostatečně zasněžit. Celkem hodně lidí. Strana Trepalle podstatně lepší, ale často led. Na protějším kopci podmínky horší, neboť tam svítí slunko. Z Costaccia se například nedalo vůbec dostat na další kopec Vetta Blesaccia a Carosello, takže měl člověk na výběr mezi zúženou a přeplněnou modrou pod lanovkou 27, nebo sjet zpátky níže na lanovky 20 - 25 přímo na Livignem. Zklamalo mě to, protože právě na oblast Carosella jsem se těšil nejvíc. Vloni tam byly sjezdovky široké jak dvě dálnice dohromady a upravené tak, že i v poledne se člověk nemusel bát to pustit. Tak snad příští rok. Za mě 3 - 4 za to zklamání. Ale stále platí, jakmile bude dostatek sněhu je Livigno bezkonkurenční.

5. Samnaun - Neskutečné množtví vleků a sjezdovek. Toto jsem vskutku ještě neviděl a obzvlášť údolí Höllenkar, kde se ze všech stran a směrů valily davy lyžařů, ve mně zanechalo hluboký dojem. Bohužel, spíše negativní. Připadal jsem si jak v Podolí při největším nátřesku, kam právě z těchto důvodů nechodím. Sjezdovky občas ledovaté a často bohužel s velkým množstvím kamenů, kterým se při tom množství nedalo vyhnout. Nebýt tolika lidí, dal bych 3, možná i 2, ale takto 4 a kdo ví, zda tam ještě někdy pojedeme.

Závěr - ačkoliv jsem to nečekal a spíš jsem předem Hintertux odsuzoval až za Livigno a Samnaun, ukázal se v současné době jako nejlepší volba. Parkování přímo u základní stanice bez problémů, lyžování na přírodním sněhu. Méně sjezdovek, ale upravené a nečekaně široké. Livigno potřebuje mít sníh, potom se dostane v našich preferencích opět na přední místo.

A ještě poznámka - došel nám plyn. Bylo to ke konci, tedy žádná tragedie, ale přesto jsem si řekl, že by bylo dobré mít zkušenost, jak sehnat plyn v Rakousku, nebo Německu. Mám německé lahve, tak zatraceně, kde jinde by to mělo bez problémů jít, když ne tady?! Ukázalo se, že to není vůbec jednoduché. U pumpy v Rakousku plyn v lahvích vůbec nemají, občas stojan s čerpáním LPG do nádrže, ale to je vše. Samozřemě u stojanu cedule s přísným zákazem čerpat do lahví, což by mě tedy ani nenapadlo zkoušet, bo to neumím a nehodlám cokoliv riskovat. Zcela mimořádně se nám podařilo najít v Kufsteinu pumpu BP, kde lahve byli ochotní vyměnit, ale jednak to museli být lahve BP, což několikrát zdůrazňovali a potom - cena za výměnu 11 kg lahve byla 36 €. Bez lahve potom 89 €. Nakonec jsem zjistil až v Německu, jak to vlastně funguje. Je nutné zajet do OBI, předpokládám i jiné obchody tohoto druhu budou láhve měnit, a tam jsme bez problémů lahve vyměnili. 10 € za 5 kg, 20 € za 11 kg. Jen chtěli ty červené "kappe", které jsme samozřemě neměli. Nechtěli si nechat vysvětlit, že ty nové, z jejich lahví nepotřebuji a že je tedy můžou rovnou odečíst a přendat na ty moje původní. Bylo nutné jít na informace a naúčtované kryty za 4 € vrátit tam. Trochu kocourkov, ale jinak v pohodě.
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 8 let
Díky za objektivnì a aktuální info z tvého putování po sjezdovkách.I když aktuální v uvozovkách,do rána napadne třeba půl metru a všechno je jinak ale letos nás ta zima trestá.Petr
KRAMilyKRAMilyČlen
Přidáno před 8 let
Přidávám naše zkušenosti z letošního vánočního lyžování, třeba někomu budou užitečné...
- Kaprun - od 2.lanovky v provozu téměř všechny sjezdovky, stáli jsme na parkovišti (horním dle místní rady i přes zákaz) 1,5 noci. V noci bylo všude zhasnuto, nikomu jsme nevadili. Asi se dá stát i na parkovišti u potoka téměř pod lanovkou, zřejmě tam nocovali v dodávce. Všude jsou ale zákazy, takže pokuta asi jistá při špatné konstelaci.
- Soll - Brixental - málo sněhu, vysněžené pásy - stát se dalo opět díky radě zde :g bez zákazu.
- Hintertux - podmínky dobré, ale dost lidí - na parkovišti byli dokonce i karavanem. Hodně německých karavanistů, kteří si z vypouštěním odpadů, dobíjením a rozděláváním ohňů hlavu nelámali...
Daniel La StradaDaniel La StradaČlen
Přidáno před 6 let
2017/2018 - Tak kde budete kdo letos? Předpokládám, že uděláme podobný okruh jako v sezóně o které píšu nahoře. Přidá se někdo? Kdo bude opět parkovat nahoře v Livignu? Á propos - letos je tam prý sněhu dost, všechno jezdí - máme aktuální info přímo ze střediska. :-)
upmanupmanČlen
Přidáno před 6 let
Caute, 25. vecer odjezd, puvodne jsem doufal v CZ (nakonec 3 vikendy po sobe ala Janske Lazne - Vitkovice/Rezek - Sněžník) totalni bomba. Ovsem predpoved mizerie, takze to nakopneme do Rakouska. Hintertoux, co myslite, bude v pohode? Do Livigna se mi nechce, na tak kratkou dobu moc daleko. Nebo jiny tip v Rakousku? Hlavne at nas nevyhazuji v noci z parkoviste....
Sport freaks family, havlicekpetr.cz, Dethleffs Globebus i 11 2010, ročně +100 dní v průměru na cestách, free camping rulez
ffoccusffoccusČlen
Přidáno před 6 let
Já přemýšlím nad Stubai, jen si počkám jaký bude počasí.
V
vladkamarekČlen
Přidáno před 6 let
My s dětmi vyzkoušíme pravděpodobně Tauplitz
K
kespetNováček
Přidáno před 6 let
27. 12. 2017 okolo poledního vyrážíme do Livigna. Rád bych zůstal do Nového roku. Namá někdo aktuální info? Dá se na divoko? Jak jsou plné stelpllatzy. Nemá náhodou někdo v plánu 28. 12. odjíždět z Livigna, vystřídal bych ho na place. Díky za jakoukoli informaci.
Petr, Jana, vnoučata
M
Marty79Nováček
Přidáno před 6 let
Taky jsme měli v plánu Livigno od 26. 12. ale to počasí, se sněhem bída. Tak zvažujeme jiné varianty.
ffoccusffoccusČlen
Přidáno před 6 let
Jedete, nebo jste někdo někde v Alpách? Plánujeme kam jet, ale počasí vypadá dost nepříznivě úplně všude.
petr999999petr999999Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj,jsme v Dolomitech,stojíme od včerejška v Corvara

Automatické sloučení 26.12.2017 16:43:
Ahoj,jsme v Dolomitech,stojíme od včerejška v Corvara
Upravil petr999999 dne 26.12.2017 17:43, před 6 let
K
kespetNováček
Přidáno před 6 let
Zdravíme do Dolomitů. Jaká je situace. Jak je tam plno. Zítra chceme odjed, nejlépe někam pod lana, kde je slunce a sníh.
Petr, Jana, vnoučata
ffoccusffoccusČlen
Přidáno před 6 let
Jsme na tom stejně, podle předpovědi to nevypadá úplně přívětivě.
M
mariaČlen
Přidáno před 6 let
ahoj, taky se připojuji s dotazem na Dolomity. Původně jsem zavrhl pro velkou vzdálenost, ale vzhledem k info z bližších destinací začínám přehodnocovat. Chceme zítra dopoledne vystartovat.
petr787petr787Člen
Přidáno před 6 let
Stojíme od včera v La Plagne. Stellplatz prázdný, voda a el. 2€ parking zdarma, včera sněžilo asi 2 hodiny předpověď hlásí sněžení i na dnes ale od zítra hezky. Lyžování super budeme do Nového roku[img][/img]
petr787 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
petr999999petr999999Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj,v noci lehce sněžilo,jinak lidí tak přiměřeně,jeli jsme včera Sella Romdu a na parkování bylo všude místo,lyxžování super.SKOL

Automatické sloučení 27.12.2017 07:19:
Ahoj,v noci lehce sněžilo,jinak lidí tak přiměřeně,jeli jsme včera Sella Romdu a na parkování bylo všude místo,lyxžování super.SKOL
Upravil petr999999 dne 27.12.2017 08:19, před 6 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Daniel La Strada, LubosHa, zemanekpetr, KRAMily, petr787, petr999999, kespet, ffoccus, maria, Marty79, upman, vladkamarek

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,728,108 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.18614 sekund | Průměrně za: 0.18614 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.25MB/4MB