Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Bravčové Gyros (Σπιτικός Γύρος): OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Bravčové Gyros (Σπιτικός Γύρος)

Poslední aktualizace před 8 let
milosdurismilosdurisČlen
Přidáno před 8 let
1 kg vykosteného bravčového stehna
1 stredná cibuľa olúpaná a nastrúhaná
1 zrelá paradajka nastrúhaná
1 zelené jablko nastrúhané
3-4 strúčiky cesnaku mleté
1 polievková lyžica sladkej papriky
4 lyžičky morskej soli
2 lyžičky mletého čierneho korenia
2 lyžičky sušeného gréckeho oregana

1. Umiestnite bravčové stehno v mrazničke asi na hodinu, alebo kým je mäso na dotyk pevné. Vyberte ho a hľadajte línie tuku na povrchu mäsa, ktoré vyzerajú ako takmer prírodné deliace čiary. Rozkrojte bravčové stehno na dva kusy. Teraz budete môžete rozporcovať bravčové stehno na takmer rovnakú veľkosť. Nakrájajte na 1/2 cm plátky.
2. Vo veľkej miske alebo vaničke, pridajte marinádu a dobre premiešajte. Vezmite jeden z menších kúskov bravčového a osmažte na ochutnanie-test. Upravte korenie podľa toho. Uložte misku / vaničku na miesto v chladničke cez noc alebo na jeden deň. Ďalší deň, umiestnite kúsky mäsa na ihlu a používajte ruky, aby ste zotreli prebytočnú marinádu z mäsa. Vyvorte stoh bravčového mäsa do jednotného tvaru. Udržujte ihlu vzpriamenú, umiestnite na podnos a odložte v chladničke po dobu najmenej 2 hodín, aby zvyšná marináda stiekla (nadbytok marinády spôsobí, že vaše Gyros bude skôr udusené, ako upečené na grile).
3. Vložte mäso do vášho grilu a zapnite ohrev. Pečte cca. 1 hodinu, alebo kým je vaše bravčové Gyros zlatohnedé, ľahko chrumkavé. Teraz môžete začať okrajovať z vonkajšej vrstvy vášho Gyros. Podávajte s teplým pita chlebom s tzatziki, tenké plátky cibule, plátky paradajok a hranolky, alebo na tanieri s rovnakými zložkami. Podávame s vychladeným pivom.
4. V meste a okolí Solúna, sa Gyros často sa často podáva s kečupom, horčicou, cibuľou, paradajkami a hranolkami.

Dobrú chuť!

www.thatsnerdalicious.com/wp-content/uploads/2012/02/14-600x450.jpg
Miloš
MartiniMartiniNováček
Přidáno před 8 let
Vypadá to báječně, určitě vyzkoušíme :^
!y+!l+ p)
Knaus Sudwind
V
vasatkoNováček
Přidáno před 8 let
Prosím, nemáte někdo recept na tu placku k tomu masu? Řecká je luxusní a nemá nic společného s langošem apod (jak už mi určitě někdo chce napsat :) )
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: milosduris, Martini, vasatko

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,667,377 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.10389 sekund | Průměrně za: 0.10389 (0) sekund | Dotazy: 57 | Použitá paměť: 1.69MB/2MB