Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Lze opravit rozlepená dvojitá okna u karavanu??: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Lze opravit rozlepená dvojitá okna u karavanu??

Poslední aktualizace před 4 roky
D
diverČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Rojicci napsal:

ahoj, jak jste to vyresili? jsem ve stejne situaci a na ceste mi "odletli" ;o) dve... takze budu lepit 2 kousky.. muzete nekdo doporucit Acrifix a pripadne jakou vrstvu.. diky


Ahoj, zkusil jsem to sám vloni, na doporučení ve firmě zenit v Praze Malešicích, jeden z největších prodejců plexi a polykarbonátu v ČR , jednoznačně lepidlo acrifix 192, je to dvousložkové lepidlo v tubě, (druhá složka je UV záření sluníčka) , vnitřní části oken jsem dělal nové z polykarbonátu , nechat uříznout na míru , starý vnitřek jako šablonu pro dírky, držáky pro pacičky oken a vzpěry jsem podložil samovulkanizační páskou jako těsnění, dvě dírky ve vnitřním okně jsem vrtal na potřebnou velikost nových gumových zátek a okno jsem potom profouknul argonem a zazátkoval,
na vnější okna po odbroušení staré vrstvy lepidel jsem nanesl housenku lepidla a přiložil k sobě, zatížil, a po vytvrdnutí jsem lepidlem oblil i okraj vnitřního okna aby vznikl těsný spoj. Dělal jsem tak 4 okna. Drží to dobře. V zenitu mě ukazovali spoje tím acrifixem, které nejsou v případě vyleštěných lepených ploch vůbec vidět. Moje spoje vidět jsou, protože broušením staré vrstvy lepidla jsem sundal i barevný okraj okna. Ducato rv 2005 nástavba elnagh světle hnědě tonovaná vnější okna, typ co se přiklopí zvenku na gumové těsnění rámu.
Dnešek je žákem Včerejška
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 7 let
Mně je na burstneru sešroubovali v caravanmetropolu. V každém rohu jeden šroub. Je to již pár let a bylo to v rámci záruky. Výrobní vada oken asi špatné lepidlo.
Fun
Smile
Upravil Fun dne 18.07.2017 14:15, před 7 let
Fun Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
langi70langi70Člen
Přidáno před 6 let
Zdravím, někdo tu doporučoval průhledný Mamut. Musím z vlastní zkušenosti říct, že super. Ideální konzistence, takže se okna k sobě krásné přicucnou a drží . Navíc je opravdu pransparentni, takže to není skoro vůbec vidět. ☺️
Radek , Peťa a Lukáš 14 a :i Daisy
Peugeot 5008 + Averso 500 TK
DVDVČlen
Přidáno před 6 let
Já jsem měl na Bursteru rovněž rozlepená okna jak výše uvedl FUN (vadná serie) boční jsem sešrouboval na doporučení KARAVANSERVISU a přední jsem slepil acrifix 192, což jsem neměl dělat, po dvou letech mě okno na spoji celé popraskalo a nakonec jsem jej musel celé vyměnit. Takže než začnete lepit, zjistěte si jaké je složení okna.
:y
OZOOZONováček
Přidáno před 4 roky
Zdravím všechny.

Diskusní vlákno je sice letité, ale problém zřejmě zůstává aktuální.
Také se mi za jízdy rozlepilo boční okno koupelny Polyplastic na Ahornu z roku 2004. Vypadá to, že série oken z této doby časem nedrží .
Bublina odlétla a dohledané trosky jsou nepoužitelné. Bohužel, jak jsem zjistil usilovným hledáním na webu, firma tahle bezrámová okna přestala vyrábět a tak mě teď zřejmě nemine výměna za kompletní okno, což je záležitost dost drahá.
Po téhle zkušenosti preventivně v rozích sešroubuji všechna zbylá okna, protože na tom okně nebylo do poslední chvíle nic viditelného a pak se během jedné jízdy (silný vítr a boční větrné nárazy od kamionů) po celém obvodu odseparovalo a protože kličky jsou součástí vnitřního a pant pak vnějšího, to venkovní se zvedlo (zahlédl jsem v zrcátku) vyvlíklo ze závěsu a odlétlo.
Petr & Jana & Fiat AHORN
OZOOZONováček
Přidáno před 4 roky
Navazuji na svůj předchozí příspěvek. Obešel jsem obytku a zjistil jsem, že můžu být rád, že ulétlo jen jedno okno. Ze čtyř zbývajících oken byly tři částečně rozlepené taky. Čtvrté, největší a tudíž i případně nejdražší, bylo naopak úplně v pořádku. Evidentně proto, že ač od stejné firmy a asi i stejného roku výroby, tak bylo na rozdíl od ostatních slepené čirým lepidlem úplně jiné konzistence. To lepidlo zůstalo i po letech pružné (na okrajích spojů). Ostatní okna byla slepena šedivě stříbrným lepidlem, které naprosto ztvrdlo a zkřehlo a od lepené plochy se snadno odlupovalo jako tenká křehká fólie. Protože to (i po létech funkční) lepidlo mi připomínalo lepidlo Mamut, tak jsem se rozhodl ho na opravu použít.
Všechna poškozená okna jsem odmontoval, celkem lehce oddělil vnitřní tabule od vnějších oken. Navrtal jsem si po obvodu cca 8-12 děr (podle velikosti okna) pro sešroubování oken k sobě. Odmastil plochy k lepení, položil "nudli" lepidla a složil tabule k sobě a sešrouboval antikorovými šroubky. mezi nimi jsem to ještě doplnil na 24hodin svěrkami. Teď už jsou okna zpátky na autě a doufám, že nadlouho.
.
Závěrem bych jen podotknul, že by tomuhle fóru slušela samostatná diskuze, kam by zkušení mazáci přinášeli rady pro ty méně zkušené. Myslím toho typu "Na co si dávat pozor". Jak třeba vypadají první příznaky možných problémů. Kdybych totiž tušil, že se ta okna mohou rozlepit, tak bych si je také, jako spoustu jiných věcí, průběžně kontroloval. Při detailní prohlídce je totiž ta rozlepená část vidět i když okno ještě drží při sobě. Také může varovat kondenzující vlhkost uvnitř okna.
Petr & Jana & Fiat AHORN
GardaGardaČlen
Přidáno před 4 roky
Doufám, že jsi použil ten UV stabilní Mamut. Jinak to budou držet jen ty šroubky.
Miloš
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj,
dobrá práce :-)

K tvému podotknutí bych doplnil, že nováčci (teď to neber osobně) většinou (čest vyjímkám) ze zásady nic nehledají, ale rovnou píšou dotaz a potom se tu prakticky stejný dotaz objevuje klidně i desetkrát, takže ti zkušení mazáci, kteří tu samou odpověď už psali několikrát na to ani nereagují. Osobně jsem tu dokonce viděl, že byl ny hlavní stránce dotaz na něco, potom další tři dotaz a zase dotaz na to samé, co se probíralo o čtyři dotazy výše (a všechno na stejné stránce). Oba dotazy nováčci a ten dotaz položený poprvé už tu byl zodpovězený x-krát. Tolik k informacím pro nezkušené.
Měj se Wink
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,931,284 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.18002 sekund | Průměrně za: 0.18002 (0) sekund | Dotazy: 88 | Použitá paměť: 1.93MB/4MB