Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Pruhovaná cedule - výstražný terč, odrazky: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Pruhovaná cedule - výstražný terč, odrazky

Poslední aktualizace před 6 let
M
merfanČlen
Přidáno před 16 let
Dotaz: Ta pruhovaná cedule je povinná v zahraničí v kterých zemích ? A u nás ? Kdo to ví, odpoví ? Děkuji.

www.caravan24.cz/infusions/forum/attachments/cedule.jpg
Upravil Fun dne 09.08.2019 16:55, před 5 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 16 let

Citovat

merfan napsal/a:
Dotaz: Ta pruhovaná cedule je povinná v zahraničí v kterých zemích ? A u nás ? Kdo to ví, odpoví ? Děkuji.

Vím jen o Itálii. Ale když už ji mám, dávám ji i u nás. V případě, že do tebe někdo zezadu najede, máš lepší vyjednávací pozici u policie. Tolik co jsem o této problematice pochytil.
Fun
Smile
petlinpetlinČlen
Přidáno před 16 let
Ta cedule je povinná také ve Španělsku.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

merfan napsal/a:
Dotaz: Ta pruhovaná cedule je povinná v zahraničí v kterých zemích ? A u nás ? Kdo to ví, odpoví ? Děkuji.


Ahoj Merfe,
taky mě to zajímá, tak jsem to vyvěsil na karavanfóra ještě v Rakousku a Německu. Jen co budu mít odpověď, tak to sem pověsím.
Lišák ;M
T
TomČlen
Přidáno před 16 let
Já si myslím že musí být označeno to co přesahuje přes metr dozadu a přes půl metru do boku a je možná jedno jak ( praporek,odrazka,cedule,atd.), ale nevím to jistě.
Ahoj Tom
J
Jarda a IvetaČlen
Přidáno před 16 let
No nevím. Já mám jiné zkušenosti. Následující berte jako můj názor a zkušenost a netvrdím, že je to pravda.
Obecně je to asi tak ( tedy podle toho, co vím a četl jsem ), že pokud vzadu je přesah o více jak 10% délky vozidla je nutno označit vždy tabulí o předepsaných rozměrech. Tedy u auta například 7 metrů je to 70 cm.
Pokud vím v Itálii je to o dost méně, nevím ale korektně rozměr.
Praporek je nesmysl - ve většině zemí to neplatí!!!
Ve vetšině zemí stačí taková ta levná tabulka, něco mezi papírem a plastem s tím, že musí mít reflexní alespoň odrazky v rozích tabule a červeno-bílé pruhy. Ta má předepsaný rozměr.
V Itálii musí být taková ta plechová tabule s reflexními pruhy po celé ploše, bez odrazek. Ta je ale uznávaná také v jiných zemích s tím, že má větší " odrazovou svítivost ". Bohužel je neuvěřitelně drahá. Osobně jsem ale viděl, že policista vytkl jinou tabulku s tím, že to ale nakonec dotyčný " ukecal " na tu papírovou a pokutu neplatil.
Aspoň tak mi to bylo před lety vysvětleno, tak jsem to vyčetl, tak to také respektuji. A je také pravda, že jsem vysledoval, že tak jezdí tahače aut, karavany atd.
Iveta+Jarda
Upravil Jarda a Iveta dne 08.04.2008 21:01, před 16 let
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 16 let
Tak odpověď z Rakouska je, že zatím není povinná. Nicméně podle odpovědí které jsem dostal, jí rakušáci považují přinejmenším za důležitou a smysluplnou.
Dotaz včetně odpovědí naĺeznete zde:
http://www.campingforum.at/campingfor...php?t=5229
lišák
M
merfanČlen
Přidáno před 16 let
Vlastíku jsi prostě super. Ostatní samozřejmě také. Všem děkuji za radu. Když to shrnu, vychází mi, že když se pořídí takový ten " Varovný terč " za cca 190,- kč v nezmíněném obchodu a bude se vozit všude, nic se nepokazí a předejde se nepříjemnostem.

Já když viděl, že to na některých karavanech mají a nepřesahuje to v zadu 1 m obrys vozidla, je to taková zbytečnůstka, nebo frajeřinka. A ono EJHLE můj velký omyl. Děkuji všem za info.
Upravil merfan dne 09.04.2008 08:21, před 16 let
vladazvladazČlen
Přidáno před 15 let
Máte někdo představu, jaké jsou předpisy (v různých zemích) pro používání výstražného terče vzadu na autě?
Něco se už diskutovalo tady: http://www.caravan24.cz/forum/viewthr...post_10125 , ale nic jednoznačného z toho nevyplynulo.
Upravil Fun dne 29.03.2010 12:51, před 14 let
vladaz Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
liborvoliborvoČlen
Přidáno před 15 let
Já to radši vozím všude a mám klid,aspoň su líp vidět :^
HrochHrochČlen
Přidáno před 15 let
Legrace je, že jinou chtějí ve Španělsku, Itálii atd.
Zatím mi nikde nedělali problémy s tou nejlevnější (tuším Fiamma). Podle předpisů jednotlivých zemí jsou však požadavky různé (šíře pruhů a materiál). Ještě, že máme tu EU (to aby měl každý člen jiné předpisy).
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 15 let
Tak to je paráda. Pokud bude někdo chtít udělat okruh Itálie, Španělsko a další, tak bude muset z karavnu udělat mobilní dopravní značku,aby nedostal pokutu :D
To mi příjde opravdu postavený na hlavu...
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line Jablonec nad Nisou
www.servis-elektro.cz
www.motokary-liberec.cz
Upravil jirkamds dne 20.04.2009 20:38, před 15 let
SvanSvanČlen
Přidáno před 15 let
Je to tak. Itálie vyžaduje jen na hliníku a s reflexními pruhy. Španělé mají také svou a záleží jen na blahovůli policie, jestli vám za tu nesprávnou jen domluví a nebo dá tučnou pokutu.
furgonfurgonČlen
Přidáno před 15 let
A přitom sami italové jezdí s těmi papírovými:@
Jarda a Zuzka
Fiat 2.3 Carado 448
vladazvladazČlen
Přidáno před 15 let
a jaká je hranice? Tj. kdy se musí použít?
furgonfurgonČlen
Přidáno před 15 let
Jakmile máš na zadku auta kola na nosiči.
Jarda a Zuzka
Fiat 2.3 Carado 448
PepiPepiČlen
Přidáno před 15 let
Projel jsem s tou papírovou všechny z hora uvedené státy a policie je v pohodě,ale musí být .To mi v It.kontrolovali.:_
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 15 let
aaaha a já myslel, že to musí být i na karavnu,nebo autě, kvůli šířce nebo délce, tak to jsem špatně pochopil...
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line Jablonec nad Nisou
www.servis-elektro.cz
www.motokary-liberec.cz
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 15 let
Takto je to v Itálii, par. 361 popisuje jaká musí být vlastní cedule a par.164 podmínky nákladu, není na tom moc co řešit (dle blahovůle se řeší doprava spíš u nás ;h ). Kompletní italská pravidla silničního provozu najdete zde: http://www.patente.it/codice/1.htm Ciao amici :_


Art. 164. Sistemazione del carico sui veicoli
1. Il carico dei veicoli deve essere sistemato in modo da evitare la caduta o la dispersione dello stesso; da non diminuire la visibilita' al conducente ne' impedirgli la liberta' dei movimenti nella guida; da non compromettere la stabilita' del veicolo; da non mascherare dispositivi di illuminazione e di segnalazione visiva ne' le targhe di riconoscimento e i segnali fatti col braccio.
2. Il carico non deve superare i limiti di sagoma stabiliti dall'art. 61 e non puo' sporgere longitudinalmente dalla parte anteriore del veicolo; puo' sporgere longitudinalmente dalla parte posteriore, se costituito da cose indivisibili fino ai 3/10 della lunghezza del veicolo stesso, purche' nei limiti stabiliti dall'art. 61.
3. Fermi restando i limiti massimi di sagoma di cui all'art. 61 comma 1 possono essere trasportate cose che sporgono lateralmente fuori della sagoma del veicolo purche' la sporgenza da ciascuna parte non superi centimetri 30 di distanza dalle luci di posizione anteriori e posteriori. Pali, sbarre, lastre o carichi simili difficilmente percepibili, collocati orizzontalmente, non possono comunque sporgere lateralmente oltre la sagoma propria del veicolo.
4. Gli accessori mobili non devono sporgere nelle oscillazioni al di fuori della sagoma propria del veicolo e non devono strisciare sul terreno.
5. E' vietato trasportare o trainare cose che striscino sul terreno, anche se in parte sostenute da ruote.
6. Se il carico sporge oltre la sagoma propria del veicolo, devono essere adottate tutte le cautele idonee ad evitare pericolo agli altri utenti della strada. In ogni caso la sporgenza longitudinale deve essere segnalata mediante uno o due speciali pannelli quadrangolari, rivestiti di materiale retroriflettente, posti alle estremita' della sporgenza in modo da risultare costantemente normali all'asse del veicolo.
7. Nel regolamento sono stabilite le caratteristiche e le modalita' di approvazione dei pannelli. Il pannello deve essere conforme al modello approvato e riportare gli estremi dell'approvazione.
8. Chiunque viola le disposizioni dei commi precedenti e' soggetto alla sanzione amministrativa del pagamento di una somma da euro 78 a euro 311 .
9. Il veicolo non puo' proseguire il viaggio se il conducente non abbia provveduto a sistemare il carico secondo le modalita' stabilite dal presente articolo. Percio' l'organo accertatore, nel caso che trattasi di veicolo a motore, oltre all'applicazione della sanzione di cui al comma 8, procede al ritiro immediato della carta di circolazione e della patente di guida, provvedendo con tutte le cautele che il veicolo sia condotto in luogo idoneo per la detta sistemazione, del ritiro e' fatta menzione nel verbale di contestazione della violazione. I documenti sono restituiti all'avente diritto allorche' il carico sia stato sistemato in conformita' delle presenti norme. Le modalita' della restituzione sono fissate dal regolamento.

Art. 361
(Pannelli per la segnalazione della sporgenza longitudinale del carico)
1. I pannelli quadrangolari per segnalare sporgenze longitudinali del carico da installarsi alla estremita' della sporgenza ai sensi dell'articolo 164, comma 9, del Codice devono corrispondere al tipo indicato nella figura V.3 e devono avere una superficie minima di 2500 cm quadrati. Detta superficie deve essere rivestita con materiale retroriflettente a strisce alternate bianche e rosse disposte a 45ø.
2. Il pannello di cui al comma 1 deve essere visibile sia di giorno che di notte. A tal fine sulla superficie del pannello, costituito di norma da lamiera metallica, deve essere applicata pellicola rifrangente di classe 2, sia per le strisce bianche che per quelle rosse.

3. Quando il carico sporge longitudinalmente per l'intera larghezza della parte posteriore del veicolo, i pannelli di segnalazione devono essere due, posti trasversalmente, ciascuno da un estremo del carico, o della sagoma sporgente.

4. In ordine alla fabbricazione, prova e omologazione dei pannelli di segnalazione previsti dal presente articolo si applicano le disposizioni dell'articolo 192.
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Upravil Vajglon Hnuson dne 20.04.2009 22:06, před 15 let
T
Tom a LuckaČlen
Přidáno před 15 let
Tak to jsme si početli, Vlasto;h;h
T+L , pejsek Arny II, polointegrál LMC
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,032,194 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20995 sekund | Průměrně za: 0.20995 (0) sekund | Dotazy: 136 | Použitá paměť: 2.26MB/4MB