Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 navigace pro karavany: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

navigace pro karavany

Poslední aktualizace před 5 let
R
rybaryNováček
Přidáno před 9 let
Dobrý den
Uvažuji o koupi navigace pro karavany,jakou mi můžete doporučit,popř.jaké s máte zkušenosti.
Díky za odpovědi
fozykfozykČlen
Přidáno před 9 let
Já preferuji Garmin. Mám jich několik a to na moto,, auto, paraglide i kolo a vždy dobrý a to jak v Evropě, tak v USA. Pokud má někdo negativní zkušenosti, tak je to o mapách a samotném nastavení. Ale je to můj názor, který nikomu nevnucuji. Nabídka navigací je obrovská.Taky zvažuji pro obytku tuto
http://www.garmin...etime.html
Hymer B 644 + BMW K 1200 LT + SKYMAX CLUB DAX 125 ccm
mengic333mengic333Člen
Přidáno před 9 let
Na znacke mi az tak moc nezalezi. Teraz pouzivam Navigon, a este castejsie Sygic v mobile. Skor by som kupil navigaciu, kde sa daju nastavit rozmery supravy, pripadne priamo mod karavan. Uz som sa dostal s navigaciou na take cesty, kde bol problem aj so solo autom.
54!y+45!f+24!u+17!l
ZdendaZemdaZdendaZemdaČlen
Přidáno před 9 let
Osobně používám několik navigací…už jenom proto, že je mám na starosti ve firmě pro řidiče… jezdí jak náklaďáky 12t, tak osobáky. Jak psal mengic, je to uplně jedno. Mapové podklady jsou stejně skoro vždy identické a záleží jen na tom, jaký tomu dá výrobce ksicht a jaké funkce navíc k tomu přidá - tím ale narůstá i cena. Navi používám pravidelně od r. 2002. Za tu dobu mi z toho vyplynuly (ovšem pro mě, neříkám, že to sedne někomu jinému) následující zásady.

1. Když navi, tak do telefonu. Samostatný přístroj je další zbytečný krám do chalupy o který se musím starat, navíc má pouze jednu funkci. Do telefonu si můžete nasázet navi aplikací velmi mnoho a některé třeba jen na dobu časově omezenou. např. jenom na měsíc - za 50Kč. To se může hodit, jedete-li 1x ročně do zahraničí třeba a víc. A dotykáč skoro každý má dneska, takže celá navi stojí prd.
2. Navi aspoň dvě. Tedy v telefonu dvě aplikace. Moc se mi to osvědčilo a mhohokrát vytáhlo z bryndy. Co nebylo v jedné, bylo v druhé. Nyní jich mám asi 5, ale stabilně používám tak 3.
3. Ne vždycky jsou placené navigační aplikace to nej. Třeba pro ČR jsou super mapy.cz. Jsou i offline a obsahují nesrovnatelně více info oproti jiným. Např. i studánky :-).
4. Dobré jsou aplikace co umí šetřit baterii. Např. některé umí to, že např. zhasnou display a až před křižovatkou se rozsvítí. Hodí se na kole třeba.
5. Vybrat si dobrý obchod, kde jsou specialisti. To se lehko říká, ale těžko se hledá. Např. kupovat navigaci v Tescu neni uplně to nej. Nikdo Vám nic neřekne k tomu a třeba nám se to velmi vymstilo. Kolegyně koupila 3ks navi v akci v hypermarketu a na její otázku - zda umí navigace požadovanou funkci - jí bylo odpovězeno že "ANO". Ovšem později jsem zjistil, že ve velmi omezené míře a pro nás nepoužitelné. Naštěstí nám dvě ze tří už ukradli :-D. Osobní zkušenost s výběrem prodejce mám špatnou. Za ty roky se mi nejvíc osvědčil jako zdroj informací aurotizovaný servis, nebo výhradní zástupce pro ČR :-).

6. Aktualizace map. Když koupit navi, tak takovou, která má doživotní aktualizaci map. A pokud ji má, tak se také pořádně podívat co to u konkrétního výrobce znamená. Bude to popsáno jistě u výrobku. Bývají v tom rozdíly.

7. Sledování provozu na silnici - super funkce. Pokud někam jedu, chci vědět jaký je momentální provoz na trase, abych zbytečně nestál v zácpě. Toto už dneska umí většina NAVI. Ovšem pár taky ne - bacha na to. Jsou navi, které tuto informaci přijímají přes TMC přijímač - tuším že se jedná o radio signál a některé přímo přes satelit, některé přes internet. Pozor pokud Vám prodejce bude tvrdit, že jeho nabízená to umí, tak ale aby to také uměla v ČR. To je případ např. Navigonu - umí všechny země kolem, ale ne ČR :-).

8. Při koupi - ať už přístroje, či aplikace si dobře pročtěte co je všechno v ceně. I když na krabičce, či popisu aplikace bude stát, že to umí tři hromádky různých funkcí, neznamená to, že jsou všechny zadarmo. Navigon je na tohle třeba specialista :-). Umí i navigovat konkrétně karavany, jenže to stojí jako další aplikace. Ona to tedy asi i další aplikace bude, já to nekupoval - nevím. Nicméně, jiné funkce jsem si tam dokupoval za nemalé peníze.
9. Ovládání přístroje - aplikace - velmi důležité. Pokud člověk častěji jezdí, dřív nebo později se mu stane, že potřebuje rychle zareagovat ať už na nově vzniklou dopravní situaci, či na náhlé chaotické požadavky manželky, je dobré mít to v ruce. U některých dobrý navigací mě neintuitivní ovládání uplně odradilo od používání. Navíc ještě tedy dotykové displaye některých přístrojů také neumožňují zrovna ideální ovládání. Je dobré si to dopředu před koupí vyzkoušet. Třeba mam jenom levý ruce :-). Ale znovu říkám - tady volím telefon. Svým vysokým rozlišením displaye opravdu kraluje. Rychlé a přesné.
10. Napájení. Omrknout jak se navigace nabíjí - resp. jak vypadá nabíjecí konektor, kabel, jak se uchycuje do přístroje. Opět moc důležité. Načim řidičům se několikrát stalo, že jeli a najednou jim navi přestala nabíjet. Stav baterie také nebyl zrovna ideální a za chvíli se řidič ocitl kdesi a nevěděl jak dál. Některé navi přístroje totiž mají s prominutím debilní dobíjecí systém. Jednak daný typem konektoru - bohužel většina případů má USB - Typ A mini. Tento typ má tu špatnou vlastnost, že se časem vyvyklá a přestane přenášet dobíjecí napětí a proud. Stává se to v kombinaci právě s nevhodně umístěným konektorem na navigaci a příliš a zbytečně těžkým nabíjecím kablíkem. Některé nabíjecí kablíky by se v klidu dali použít na elektrodovou svářečku :-). Navi přístroje co mají pro tento případ fixační systém uchycení jsou to pravé.

Koukám, že jsem se nějak rozepsal - no třeba se to někomu hodí.

Ještě bych dodal takový žebříček navigací co bych v této době preferoval.

Z přístrojů bych vybíral mezi těmito:
Garmin, Navigon, TomTom - všechny super, každá umí svoje.

Rozhodně bych nebral MIO. Velmi špatné zkušenosti - rozbitých se mi válí v trezoru desítky. Některé opakovaně opravované. Jiné nečitelné kvůli špatnémi povrchu krytu displaye atd. atd.

Z aplikací do telefonu bych zase volil tyto:
Mapy.cz, Navigon, Mapy (aplikace Applu - nejdou offline), Google Maps (umí např. i zastávky hromadné dopravy - užitečné).

Na závěr bych jen dodal maličkost - nemyslím si, že je uplně nutné kupovat si navi přímo pro karavan. Zase tak velké a těžké to celé není ne? :-)

Toť asi vše, hodně štěstí při výběru :-).
Upravil ZdendaZemda dne 21.02.2015 15:35, před 9 let
ValteracciValteracciČlen
Přidáno před 9 let
Osobně jsem také pro navigace v telefonu. mám jablíčko a použím WAZE například.
Pak mám nějakej Samsunq a tam zase hlavně zahraničí používám IGO, které si umím jednoduše aktulizovat a upravovat sám.
Dobrý je prý SYGIC na to zase nedá dopustit kolega a pak další a další.
KAždý asi musí vzkoušet co mu vyhovuje.

Jinak obecně když bych potřeboval navigovat v terénu outdoor tak přístroje Garmin umí navigovat i v hustém lese :)
D
DanoSKNováček
Přidáno před 9 let
Ja používam rádio s navigáciou :http://www.alpine.sk/p/Products/navigation-systems6/ine-w920r
som úplne spokojný stále mapové aktualizácie grátis, nemám prečo meniť...!
ZdendaZemdaZdendaZemdaČlen
Přidáno před 9 let
souhlasím s Garminem jako dobrou outdoor navi… to je špica… máme sice jenom tři garminy do auta, ale i tam je vidět bytelnost zařízení. Navíc umí záznam trasy a různá sumarizační zobrazení ujeté cesty… navíc jsem tam objevil, že ujetá cesta se ukládá do adresáře v navi a nechá se pak dodatečně zobrazit v PC. Jako další a rozhodně ne zanedbatelné plus je, že garmin umí už od nízkých modelů trasu třeba o 50ti průjezdních bodech, které jako jedna z velmi mála navi umí optimalizovat podle vzdálenosti, zkrátka aby řidič nejezdil cik-cak… :-) s karavanem to asi nevyužijete, ale je to příjemné plus a někomu se může hodit :-)…
operativecoperativecČlen
Přidáno před 9 let
Iceman dík za věcné a odborné příspěvky v tomto vlákně. Sice navi mám, ale tvoje příspěvky jako neznalci se mi moc líbí a konečně jsem se kloudně dozvěděl.
Mirek57Mirek57Člen
Přidáno před 9 let
Měl jsem Mio a Navigon. Někdy absolutní hrůza (asi víc s Navigonem) Nyní Tom Tom a je to o řád lepší, ale skvělé to taky není. Takže si to vyzkoušej sám a uvidíš .Mirek
ontheroadontheroadČlen
Přidáno před 9 let
Vedle Garminu, kterých pouzivam k plne spokojenosti několik, nelze opomenout Sygic.
Pod jednou licenci (Android) bezi na 5 ruznych přístrojích vcetne tabletu.
A desetipalec ve velkym aute oceníš.
Mapy téměř celého světa za jedny peníze vc. aktualizaci !!
Ma sice par nedokonalosti, ale je to dobra alternativa.
Osobne v Evrope preferuji Garmin, nyní na cestach 66T (sestipalec za cca 5300Kc)
ZdendaZemdaZdendaZemdaČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

operativec napsal:

Iceman dík za věcné a odborné příspěvky v tomto vlákně. Sice navi mám, ale tvoje příspěvky jako neznalci se mi moc líbí a konečně jsem se kloudně dozvěděl.


Rádo se stalo :-). Jsem rád, že můžu bejt co platnej na tomhle světě :-).
R
rybaryNováček
Přidáno před 9 let
Díky vám všem za rady,je pravda že navigace přímo pro karavan je asi zbytečnost,tak dám na vás , vyzkouším nějaké aplikace do tel. a uvidím.
misusmisusČlen
Přidáno před 9 let
Zdarma NAVIGATOR a BE ON ROAD
v telefonu,funguje,nezlobi a nebloudi
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 9 let
V telefonu používám HERE - součást Nokia( WindowsP + Android, starší Symbian - zdarma ) jen neumí doplňovat POI, ale navigace OK, zdarma 4 x ročně aktualizace, zdarma Citi lens, off-line. ( teď dělám i reklamu, protože spolupracuji na vývoji českých map pro HERE )
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

Smartnumeric napsal:

V telefonu používám HERE - součást Nokia( WindowsP + Android, starší Symbian - zdarma ) jen neumí doplňovat POI, ale navigace OK, zdarma 4 x ročně aktualizace, zdarma Citi lens, off-line. ( teď dělám i reklamu, protože spolupracuji na vývoji českých map pro HERE )


HERE mám v mobilu a dost se proti první verzi vylepšila a tak spokojenost, ale hlavní moje nav. je Tom Tom.
:_
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

Zdenek a Alena napsal:

Citovat

Smartnumeric napsal:

V telefonu používám HERE - součást Nokia( WindowsP + Android, starší Symbian - zdarma ) jen neumí doplňovat POI, ale navigace OK, zdarma 4 x ročně aktualizace, zdarma Citi lens, off-line. ( teď dělám i reklamu, protože spolupracuji na vývoji českých map pro HERE )


HERE mám v mobilu a dost se proti první verzi vylepšila a tak spokojenost, ale hlavní moje nav. je Tom Tom.
:_


Díky, aspoň mám pocit, že jsem se na tom "podepsal". Na vylepšení ..
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 9 let
když už jsi online tak se chci zeptat jak poznám, že je vydaná nová mapa mám to na Androidu a zatím mně to žádnou novou mapu nenabídlo a ani nemohu najit jakou verzi mapy tam mám nahranou

:_
:_
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

Zdenek a Alena napsal:

když už jsi online tak se chci zeptat jak poznám, že je vydaná nová mapa mám to na Androidu a zatím mně to žádnou novou mapu nenabídlo a ani nemohu najit jakou verzi mapy tam mám nahranou

:_
:_


Nepracuji sice na vývoji app jako takové ( spolupracuji na POI, cestách a pod., mapovém pokrytí jako takovém ), ale .. v menu HERE - Stáhnout mapy - zobrazí se dvě pole Aktualizovat a Stáhnout další. Číslo verze map nezjistíš, jen ti nabídne aktualizaci, nebo ověří aktualizaci. A nové mapy šli do světa cca před 14 dny. Takže by tam na tebe měli čekat.
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
J
jirhavČlen
Přidáno před 9 let
Zkouším v telefonu navigace NAVIGATOR, BE ON ROAD,Mapy.cz a Sygica. U mne vyhrává SYGIC-používá mapy Tom Tom ve 3D (perfektní) a další vychytávky jako odraz navigace na přední sklo,jízdní pruhy (to hlavně po Praze) , ukazuje rychlost v obci i mimo obec ,varování na nebezpečí,přejezdy a pod. !y
H
HlasČlen
Přidáno před 9 let
Za sebe doporučuji nekupovat samostatný přístroj, ale využít některou z navigací do telefonu či tabletu. Kvalitní řešení se dá najít i zcela zdarma. Navíc se aplikace v telefonu častěji aktualizují, výrobci na nich neustále pracují, není problém mít nainstalováno více navigací a turistických map a libovolně mezi nimi přepínat.

Souhrnný článek o mapách a navigacích na telefonech se systémem Android najdete zde http://android.ch...igace-gps/
Honza, Dethleffs 5881 HG r.v. 2002
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,284,037 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20841 sekund | Průměrně za: 0.20841 (0) sekund | Dotazy: 146 | Použitá paměť: 2.35MB/4MB