Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 zateplení obytného prostoru od kabiny: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

zateplení obytného prostoru od kabiny

Poslední aktualizace před 8 let
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 9 let
Mno ...
Opět mi to nedá, abych se zapoji do diskuze a byl (možná) za Tolla ... :@
Přednášku o fyzikálních zákonech si odpustím (ono je to zbytečné). Stačí jenom vědět, že voda kondenzuje. Kondenzuje v závislosti na teplotě, tlaku a vlhkosti. Tedy když izolovat - tak jedině tak, aby kondenzační zóna zůstala mimo auto!!! Tedy venku na kastli! Tam se voda pěkně vysráží a mezi izolací a karosérií nebo sklem se usadí a buď odteče a nebo zmrzne. Ale je venku!!!
Pokud budeš izolovat zevnitř, byť jenom část prostoru (rozuměj kabinu nepoužívanou při stání), tak se Ti kondenzační zóna nastěhuje do autíka a vysráží se tam. A to je kurňa blbě! Ano - ušetříš za vytápění, ale pripravíš si další a další problémy, které budou následovat. Né hned! Mnohdy za několik sezón (nebo i za jednu) zjistíš, že v autíku něco smrdí. Nic nenajdeš. Odděláš třeba kobereček na podlaze a hle - je na něm šedivý nebo zelený potah, při omaku prašné konzistence. Co to je? No jasně! To je ten ušetřená energie za vytápění! Úspora se přetransformovala do plísní, které vzniknou tam, kde mají ideální podmínky pro svoje vegetování. Tedy tam, kam není vidět, tam, kam kde Ti zkondenzuje voda a nebo tam zkondenzovaná nateče. Jasné? Já myslím, že ano.
V zimě v bydlíkovi jako zdroj vlhkosti úplně postačí to, co tam vydýchá posádka lyžníků a to, co se vypaří z promočené "aďéždy". Mám pokračovat? Po kolikáté už? Kašlu na to!

Všechno je jenom fyzika a učí se to už na základní škole! ... Proč se asi čerstvě natočené vychlazené pífo orosí? Ha? V hospodě Ti pod půllitr dají tácek. Ten vychlastá tu zkondenzovanou vodu a na Tebe zbyde to pífo ... :o

Zabal nejslabší článek "tepelného pláště" autíka - tedy skla! Přední dveře, i když neizolované, nějakou útlumovou funkci mají samy o sobě, protože jsou dutý, tedy obsahují vzduch, který izoluje (tedy pokud nezačne ve dveřích cirkulovat).
Od té doby, co mi König ušil "kabátek" na přední skla a "ledviňák" na zadní dveře je všechno v cajku. Dokonce už s sebou ani nevozím vnitřní zateplení skel s přísavkama. Jednak blbě drží a jeden aby to furt opravoval a jednak se výše popsaná kondenzační zóna ocitá uvnitř autíka a zkondenzovaná voda tam pak nadělá své! Mně tedy konkrétně natekla do rádia s měničem CD, bo na přístrojové desce.

http://www.konig....191131.jpg

Co na závěr? Větrat - již několik let jsem nezavřel střešní okno. A v zimě se se 3 flaškama plynu se dá přežít týden v -25.
Raději "topit do luftu", než mít plesnivé autíko! Howgh!

Ahoooj Kamil :_
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
Upravil Hatiti dne 12.11.2014 15:13, před 9 let
Hatiti Připojili následující obrazek:
ledvinak.jpg
KeliKeliČlen
Přidáno před 9 let
Pochlub se "ledviňákem" na zadní dveře, to me zajima. Diky
Zamiloval jsem se do cyklistiky a vyrábím pro ni oblečení Mañana Wear - www.manana-wear.cz
CibiCibiČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

Lipicani napsal:

Ted jsi mě potěšil :) Nejen že je půl kabát levnější, ale z celého kabátu mám celkem strach, aby nedošlo k poškození laku vozidla( v zimě je auto špinavé, na špinavé auto nasadím kryt, v noci fouká silný vítr a pak to musí být jako brusný papír).

Máš vývod topení v kabině? Máš zaizolovanou podlahu v kabině a pedály? Díky


Konig šije i izolaci k pedálům. Co si vymyslíš, ti za peníze ušijí obrazně řečeno.

Automatické sloučení 12.11.2014 14:21:

Citovat

Jiri Majki napsal:

Take přemyšlej když zavřeš kabinu tak v ní bude mrznout a madrace v alkovně budou od spod studené . Vkabině zavřené býva až -10 stupňů když je venku -18
Viděl jsem i 5 cm námrazu škrábat z oken ze vnitř.


Někdo má alkovnu vyhřívanou, u nás vede pod rošt jeden výdech z topení.
VW LT 35 maxi
Upravil Cibi dne 12.11.2014 15:21, před 9 let
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 9 let
Tento způsob zateplení který předvedl Hatiti je i podle mých zkušeností ideální kompromis mezi úsporou za topení a kondenzováním vody na oknech.Mám taky jen zateplená okna z venku se závěsem uvnitř za př. sedadly. Částečně temperovaná kabina má své výhody. Venkovní
kabát až na zem má asi nevýhodu pokud je navlhlý ,namrzlý tak jej pak dávám do auta a je to další zdroj vlhkosti . A že není nad orosenou sklenici s tím zase mohu jen souhlasit.
P
paragČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

parag napsal:

Já jsem to vyřešil 4cm silnou polyuretanovou pěnou,kterou jsem obkreslil podle otvoru a s půl centimetrovým pridavkem vyřízl.Jen jí do otvoru vmačknu,což trvá asi minutu.Při -18 je přední okno suché!Před odjezdem nastartuji a nechám trohu ohřát motor aby se teploty vyrovnaly a okno se neorosilo.Když popojíždím ke sjezdovce desku nechávám.Celá deska stála asi 800 Kč.
Ahoj Jarda


Oprava:Ta deska neni polyuretan,ale polyetylenová pěna
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 9 let
na orosena okna zevnitr mozna bude dobry tohle ne?

http://katalog.ha...id=1390166
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
floridan79 Připojili následující obrazek:
pingi1.jpg
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Zdravim Hatiti a ostatných karavanistov,

Mame polointegral Renault Rimor a potrebujem sa spytat, vidim ze mate vela skusenosti ohladom zateplenia. Mám kúpiť celý kabát z vonku, alebo len kabát na okná? Je dobré teda mať aj vnútorný kabát, ktorý by oddeloval obytný priestor od kabíny? Prišlo mi nalepšie riešenie: Vonkajší celý kabát aj na karosériu, zvnútra na okná aj na podlahu izoláciu a vnútorný kabát oddeľujúci kabínu. Je možné pri takomto riešení aby auto začalo plesnivieť aj pri dostatočnom vetraní?
Budeme chodiť na lyžovačky a sme 5 členná posádka (s 3 deťmi). Prosím o radu, práve to riešim a nemám moc skúseností tým, že sem auto teraz kúpili ako jazdenku. Ďakujem :) Lucia
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
V
victy a bearČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj, v pohode si vystačíš aj s vonkajším polkabátom len na okná. Ak už máš izoláciu na vnútornú stranu okien, kľudne ich použi naraz. Oddeľovať kabínu od obytnej časti ti spôsobí nárast vlhkosti v nej. Samozrejme ak sa rozhodneš pre celý kabát, je to účinnejšie riešenie ako len okná.
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Takže vonkajší kabát na celú karosériu a zvnútra len na okná? Žiadne oddelenie od obytného priestoru nedávať...

Myslíš že by ma to vyšlo lacnejšie, keby som si to sama nastrihala a dala ušiť? Konig stoji 380,-eur len vonkajší kabát, vnútorné na okná stoja 70,-eur. Tie vnútorné v pohode, ale ten vonkašok :( Z čoho By sa to dalo vyrobiť? Dá sa taká izotermická látka kúpiť niekde v špeciálnom obchode?
Ešte jedna otázka, keď to už kúpim od Koniga, nekradne sa to? Budeme aj na divoko :)

Automatické sloučení 23.11.2014 22:30:
Sú dve možnosti:

http://www.franka...le-Covers-|-Shelters/Vehicle-Covers/Thermo-Jacket-Plus-25061-EN-FRA


http://www.konig....r-2010.htm

Automatické sloučení 23.11.2014 23:08:
Ešte chcem dať pod koberec karimatku, máte to tak niekto? Už neviem čo by som ešte zateplila :) Snaď ten auťák obalím do alobalu !v
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
Upravil LuciaW dne 24.11.2014 00:08, před 9 let
LuciaW Připojili následující obrazek:
screen_shot_2014-11-23_at_102756_pm.jpg Obrázek nebyl nalezen
CibiCibiČlen
Přidáno před 9 let
Pokud máš průmyslový šicí stroj, tak si to asi zvládneš ušít sám, měl jsem stejné myšlenky, ale přešlo mě to. Nechali jsme si ušit u Koniga kabát až na zem a zateplení k pedálům. Teď si ještě nechávám šít přepážku mezi kabinu a obytný prostor, to užijeme na jaře a na podzim.
VW LT 35 maxi
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Ďakujem za rady. Pri hodinovom hladani na internetu som sa dopatrala k materialu, ktory pouzivaju firmy na sitie akychkolvek izolacii do automobilov. Meter vyjde tak na 105 KČ teda nieco cez 3 eura. Zvladnem to i sama. Sit to bude niaka dobra krajcirka to v Bratislave.
Dakujem vsetkym za rady. Ak by niekto chcel ten kontakt, rada pomozem, len cez SZ.
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

victy a bear napsal:
Ahoj, v pohode si vystačíš aj s vonkajším polkabátom len na okná. Ak už máš izoláciu na vnútornú stranu okien, kľudne ich použi naraz. Oddeľovať kabínu od obytnej časti ti spôsobí nárast vlhkosti v nej. Samozrejme ak sa rozhodneš pre celý kabát, je to účinnejšie riešenie ako len okná.

Přesně tak!
O poslední větě bych trochu polemizoval ... Stojíš li zadkem proti větru, a to se ti jistě podaří, neboť "soudruh Vítr" se točí jako swinja, tak je to spíš kontraproduktivní, protože vlastně vytvoříš jakýsi "padák", který zabrání proudění vzduchu pod vozem a to co nabere Ti nafouká pod tlakem do všech i těch nejmenších skulinek. Nikdy všechno neutěsníš!
A pak se taky zamysli nad tím, kam s tím mokrým balíkem, například při přesunu mezi středisky. Pokud to šupneš do garáže, nedejbože vytápěné, tak máš všechnu tu vlhkost huvnitř!
Shrnuto a odtrženo: Sníh a led je jediná voda, kterou je možno "vyhnat koštětem"! Tedy - přezovat venku na rohožce, všechno opucovat košťátkem a nenechat haranty lítat "do boudy" v zasněžených botách. Když našlapeš (což se stane), okamžitě vymést a nečekat "až se to vsákne"!
Nejezdím s harantama, ale se psama. Ty přezouvat nenaučíš! Vždycky dovnitř něco natahaj. Spí na zemi v přední části, kde není dvojitá podlaha. Řeším to tak, že na nazateplenou podlahu mám hozenou starou Larisu. Pánové nastoupí, otřepou se na Larise a ta letí okamžitě ven na vytřepání toho, co z pánů pesanů popadalo. Následně se jim tam prostře jako pelech. Dá se to vydržet i týden na horách v -20, bez promočení deky. V autě chodíme bosi. Je docela příjemné chodit po dece, i když je psí. A proč to tady píšu? Má to souvislost s již zmíněnou karimatkou pod kobercem. Ta totiž, ať je jakákoliv, vždy natáhne vodu, resp. voda v ní zkondenzuje a je jednak po izolaci a jednak máš zase "vodu v chalupě"! Když Ti navlhne deka, tak jí ráno vyhodíš ven na špagát a než se večer vrátíš z lyžovačky, tak je suchá! Je to divné, ale mohré prádlo schne i v mrazu, to je co? To co s dekou s karimatlou neuděláš, protože bys musel vystěhovat minimálně půl chalupy, abys jí vyndal a na mraze by Ti stejně nevyschla, bo je to karimatka.
Tedy izoluj, ale rozumně. A v zimě top furt a nevypínej kotel. Pokud vypneš, sice ušetříš na plynu, ale zase Ti tam zkondenzuje voda v důsledku poklesu teploty a nového posunu kondenzační zóny tam, kde jí nechceme. Tak si vyber!
Myslím, že vše podstatné už tady bylo mnohokráte napsáno ... :_
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
No vidis Hatiti, to by ma zase nenapadlo s tou karimatkou. Jasne ze v chalupe nechcem mat zadnu vodu! Dam tam izotermicku foliu a na to este hodim tu deku. Dik za radu.
Poznam dvoch skvelych karavanistov, no obidvaja su len na leto a tieto rady co potrebujem mozem ziskat len tu takze moc velka VDAKA vsetkym!
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

floridan79 napsal:na orosena okna zevnitr mozna bude dobry tohle ne?
http://katalog.ha...id=1390166

Stejnou funkci Ti udělá plátěný pytlík s moukou nebo solí, případně naplněný jiným (zpravidla mnohem dražším) hygroskopickým materiálem. Po použití vyhodíš a nepotřebuješ mikrovlnku. (I když, tam bych byl skeptický s tím "odpařováním" v mikrovlnce. Jenom to ohřeješ, ale uschnout to musí někde jinde, bo mikrovlnka má malý objem a té páry se do ní moc nevejde.)
Uvědom si, že objem té zkondenzované, výdýchané a nanosené (prípadně vylité a vybryndané) vody v zimě pod sjezdovkou s plně obsazeným bydloušem se pohybuje už v litrech! To malý nějaký "kouzelný pytlíček" za pár stováků nevyřeší! A tabletové odpařovače už vůbec ne! :_
Kamil
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 9 let
A mokré prádlo v mrazu schne, protože voda v pevném skupenství místo odpařování sublimuje. (Sublimace = změna pevného skupenství na plynné) :D
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Odbocim od temy mily karavanaci... Zistila som ze okrem zateplenia potrebujem aj vzduchovy podvozok, coz je cca tak za 1000,-eur, totiz od zadneho kolesa mam 2,6 metrov a servisak mi povedal ze pri nablizsom najazde napr.na trajekt urvem zadny naraznik ktory stoji tak podobne. Nemusi to byt prave trajekt, ako tak kukam staci hrbol a je to :) mate tu niekto taky podvozok?

Uz at je leto !i
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 9 let
To víš, že ano, ale neodbočuj od tématu. Vyhledej, popř. založ odpovídající vlákno ať se to tady neroztříští.
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 9 let
To víš, že ano, ale neodbočuj od tématu. Vyhledej, popř. založ odpovídající vlákno ať se to tady neroztříští.
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Ok. Zateplenie mi je uz celkom jasne. Idem vyrabat sablonu a podla toho do dam dohromady. Ak sa mi to moc dobre vydari, pridam sem i niakou tu fotku :) zatim dakujem za odbornu pomoc i okolo fyziky.
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

Me2d napsal:

taky půjdu do koniga, dá ti zip jak si řekneš a ze strany obytné i kabinové si nechám ušít kapsy na mapy, jídlo pro děti, pití apod. věci co se furt někde hledaj. Nechám ji celoročně:_


Tak to sice trvalo 1,5 roku, ale je tam, stála 7000,-, ale i se zakrytím alkovny, když tam nikdo nebude a nebude tam vidět bordel :-)
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Me2d Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,293,341 unikátních návštěv | Vygenerované za: 1.41977 sekund | Průměrně za: 1.41977 (0) sekund | Dotazy: 147 | Použitá paměť: 2.36MB/4MB