Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 zateplení obytného prostoru od kabiny: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

zateplení obytného prostoru od kabiny

Poslední aktualizace před 8 let
L
LipicaniČlen
Přidáno před 9 let
Přeji hezký den!

Prosím o radu, z čeho nejlépe udělat zateplení obytného prostoru od kabiny. Mám obytné auto alkovnu s vyvýšenou, dvojitou podlahou a jelikož v zimě při delším stání kabinu nevyužívám, chci mezi kabinu a ob. prostor dát nějaký materiál, který zamezí průniku chladu z kabiny do obytného prostoru.
Doposud jsem zde dával deku a rozdíl byl dost znát, ale vím že to bylo jen nouzové řešení.
Myslím si, že nejlepší by byla nějaká dobře tvarovatelná, hrubá látka-tkanina, ale nevím jakou použít.... Umí někdo poradit? Případně poslat odkaz na prodejce? Za jakoukoliv radu děkuji :)
Deda LebedaDeda LebedaČlen
Přidáno před 9 let
P
petakČlen
Přidáno před 9 let
http://www.konig....y-na-auta/
byl jsem předběhnut
L
LipicaniČlen
Přidáno před 9 let
Tuto variantu jsem zavrhnul, na můj vůz by stěna stála 5000 kč a to je vzhledem k tomu, jak často v zimě jezdím zbytečně moc. Ale děkuji kolegové :)
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 9 let
Dal jsem na garnyž tzv. piknikovou deku která j z jedné strany pokryta látkou která pomáhá při izolaci.Manipulace je s tím dobrá,ráno jen odhrnu za přední sedadlo a jezdím s tím celou zimu.Stála asi 200 kč za málo peněz hodně muziky.Používám i zateplení z venku na okna kabiny.Snad zima bude čau.
P
paragČlen
Přidáno před 9 let
Já jsem to vyřešil 4cm silnou polyuretanovou pěnou,kterou jsem obkreslil podle otvoru a s půl centimetrovým pridavkem vyřízl.Jen jí do otvoru vmačknu,což trvá asi minutu.Při -18 je přední okno suché!Před odjezdem nastartuji a nechám trohu ohřát motor aby se teploty vyrovnaly a okno se neorosilo.Když popojíždím ke sjezdovce desku nechávám.Celá deska stála asi 800 Kč.
Ahoj Jarda
PetrKPetrKČlen
Přidáno před 9 let
ja to vyresil extraduovanym polystyrenem (je tvrdy a nedroli se), koupil jsem 6 desek o tlousce 2cm, slepil jsem kazde dve desky k sobe (aby me vznikly zamky) a vyriznul pozadovany tvar, desky vozim ve sprchovem koute, po prijezdu nazvednu luzko v alkovne, dam desky, luzkem primacku, vyzkouseno v -25 nema to chybu :-) prikladam foto, lepsi jsem nenasel
Upravil PetrK dne 05.11.2014 19:37, před 9 let
PetrK Připojili následující obrazek:
stena.jpg
L
LipicaniČlen
Přidáno před 9 let
PetrK - dobrý nápad :) čím jsi k sobě spojil desky?
surficisurficiČlen
Přidáno před 9 let
Mám stejnou obytku jako máš v niku a tu přepážku jsem měl dvě zimní sezony taky z ekstruďáku a ten nácvik při každém příjezdu na parkoviště mě přestal bavit.Nechal jsem si ušít u pana Koniga a přepážku dávám se zimním obutím a sundavám až na léto.Ona fu
nguje i při podzimních i jarních výjezdech a šetříš i plyn při topení.Aloha.
L
LipicaniČlen
Přidáno před 9 let
surfici - na kolik Tě vyšla? dík
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 9 let
taky půjdu do koniga, dá ti zip jak si řekneš a ze strany obytné i kabinové si nechám ušít kapsy na mapy, jídlo pro děti, pití apod. věci co se furt někde hledaj. Nechám ji celoročně:_
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
YettiYettiČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj,

já si taky nechal poradit a požívám od Koniga. Mám ji celoročně, udělali mi nestandardní zip nic nerozebírám. Maximálně rozepnu zip a sroluji za sedadlo řidiče. Protože vozím prcky, je na ně vidět. Navíc mám psa v boudě u řidiče a tak má vlastní boudu. V létě navíc není takové vedro. Stala mne něco kolem 4000-5000,- už nevím přesně.

Ty desky budou asi taky dobrý, jen zaberou místo a nebavilo by mne to stále montovat. Vše je jen otázka priorit a peněz, jak říkáš. Přeji dobrou volbu :_
Yetti
A
AmonČlen
Přidáno před 9 let
to je masakr. Jsem rád že jsem obytňák koupil se shrnovací textilní přepážkou (roletou). Na tom odkazu ta přepážka vypadá dost hnusně. Normálně si vygoogluj textilní okenní roleta a protože to dělají všude na míru, nech si jí udělat. Určitě to nevyjde na 5000 a nebudeš muset pořád šašit s nějakýma deskama. A taky nezapomeň, že tu přepážku nepoužíváš jen v zimě proti chladu, ale používáš jí pořád. Jednak proti čumilům a hlavně v létě proti horku, kdy v kabině je třeba 50°C a to horko se ti nedostává do obytného prostoru který má oproti kabině izolaci.
Amon Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
vcatvcatČlen
Přidáno před 9 let
souhlasím s amonem,taky sem mel různé skladačky ale ta roleta je zatím nejpraktičtější
!o[mp3][/mp3]
Home Car CL641
PetrKPetrKČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

Lipicani napsal:

PetrK - dobrý nápad :) čím jsi k sobě spojil desky?


mamutem :-)
L
LakyČlen
Přidáno před 9 let
Také budu něco podobného vyrábět , mám už tip na mirelon tak 3mm silný z jedné strany AL folie tou stranou do vnitřku prostoru aby odrážela teplo zpátky . Perfektní by bylo jí ještě obšít pěknou látkou a k ní suchý zip to by zvládl čalouník jenž má na to stroj /na to obšití/ ten zip je dost tvrdý na běžné jehly šicího stroje .
Druhou část suchého zipu nalepit uvnitř vozu po obvodu prostoru , poněvadž důležité je zabránit průniku vzduchu jinak to snižuje účinnost "k podlaze nechat jen ca.7cm .přesah . Zavěsit to na ty plastové háčky bych se obával že to nepřežijí, tam nechávám letní závěs . Po sezoně to sroluješ a váhově ca.2kg cenově dostupné a čalouníka obdaruj lahvinkou dobrého moku a je hotovo.
PS. doma něco ženské určitě najdou nějakou látku a na průlez můžeš použít oboustranný zip kovový nebo ..

Já mám Mirelon pod celou podlahou vozu ca 3cm silný samolep+AL folii a je to znát i v létě a 2cm na přední +bočním skle z venku + suché zipy spoje a je to OK ani kapka uvnitř vozu a topím na 22.C. - za pár kaček a úspora PB je znát .
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 06.11.2014 20:38, před 9 let
L
LipicaniČlen
Přidáno před 9 let
Hermane - můžeš mi prosím poslat odkaz na mirelon, který sis vybral? Pokud bude suchý zip po obvodu, tak by to mělo fungovat dobře..

Textilní roleta je hezká, taková čistá, ale nemůže to prostor utěsnit... Alespon si to myslím.

Amone, opravdu přes ní netáhne???
pedapedaČlen
Přidáno před 9 let
Konig je nejlepší řešení,ale kvůli dvoum týdnům v roce na zimu je 5000,- a víc spousta peněz.Ona jenom ta přepážka na zimní karavaning nestačí (mřížky,centrála,zimní gumy....).
Vzal jsem starý spacák,v OBI koupil plastové svorky-s těma ten spacák přichytím k interiéru auta a funguje to luxusně.
vcatvcatČlen
Přidáno před 9 let
ta roletka funguje jako zašupovací dveře .za řídičem je nafest a za spolujezdcem zapadá do u lišty a drží magnetem.nahoře jezdí v kolejnici kde je minimum mezera a dole je schudek takže tam netáhne.:)
Home Car CL641
petr a jarkapetr a jarkaČlen
Přidáno před 9 let
Do staré obytky jsem zástěnu vyráběla sama z dvojité látky a připíná se na druky /prodává je galanterie/. Perfektně to drží, těsní a za minutku je zástěna připevněná. Používáme asi 4 roky a spokojenost. Nyní budu něco podobného vyrábět do nové obytky. :_Jarka
petr + jarka + vnučka Eliška + vnouček Kryštůfek
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,048,476 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19318 sekund | Průměrně za: 0.19318 (0) sekund | Dotazy: 136 | Použitá paměť: 2.25MB/2MB