Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Michelin Agilis Camping: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Michelin Agilis Camping

Poslední aktualizace před 6 let
Dasa a JirkaDasa a JirkaČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj,
ten metr delší brzdné dráhy tě může přijít hodně draho...
Zimní pneu jsou vyvíjeny pro zimní provoz a letní pro letní, různé směsi a různé příměsi. Proto ty zásadní rozdíly v jízdních vlastnostech.
PS. Když si chci dát chleba se salámem, koupím si 10 dkg šunky. Akceptuji, že si někdo dá jenom šunkový salám nebo točák s 12 % masa.
Jirka
Jirka, Dáša a Klaudie, minipes Týna
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj,
je to malinko mimo téma, ale něco málo o zimních pneu a kde je co povoleno nebo nařízeno je tady u Michelínů

http://www.michel...egulations

Také je užitečné si na jejich stránkách stáhnout "průvodce bezpečnostními doporučeními", kde popisují určité zásady huštění atd.

Jejich CP pláště se hustí na 5,5 baru, což je u pump často nemožné dofouknout a běžné kopmpresory se dost zapotí:)

Ivan
Ivan, Hanka a psice
upmanupmanČlen
Přidáno před 8 let
Caute, v zime na zimnich, v lete na letnich. Sice je pakarna si to prezouvat, ovsem kvalita jizdy, jizdni vlastnosti, brzdna draha atd. jasne hovori ve prospech vymeny.

Ano, v zime jezdime take za teplem, de facto kazdy rok na mesic do Spanelska, vetsinou brezen-duben. Jezdime kvuli poplatkum pres Swiss a jiz X krat se stalo, ze silnice byly uz od Regensburgu pod snehem, ledove plotny ci kalamita. I na zimacich jsem ve Swissu dostal pekny smyk, ovsem kola nakonec nasla oporu a jelo se dal. Mit tam horsi /letni/ tam mam po aute.

No a zvysenou hlucnost v teple teda extra nevnimam, spis mi je subjektivne lito vzorku, ktery tam sjizdim, ovsem po 4 letech jsou kola porad jako nova, tak se asi moc nesjizdeji.
Sport freaks family, havlicekpetr.cz, Dethleffs Globebus i 11 2010, ročně +100 dní v průměru na cestách, free camping rulez
ShadowShadowNováček
Přidáno před 8 let
Ahoj, jezdím hlavně v zimě a rozdíl zimní a letní pneu je velmi znát už při teplotách okolo 5-ti stupňů a mokra. Už jsem za takového počasí několikrát málem nedobrzdil, takže zimní pneu obouvám už do podzimních plískanic.
David, Nissan pick up a Westfalia Columbus 620D
P
paragČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

Shadow napsal:

Ahoj, jezdím hlavně v zimě a rozdíl zimní a letní pneu je velmi znát už při teplotách okolo 5-ti stupňů a mokra. Už jsem za takového počasí několikrát málem nedobrzdil, takže zimní pneu obouvám už do podzimních plískanic.


Ahoj Shadow a Upman,čtu vaše přízpěvky a musim se trochu pousmát.Samozřejmě zimní gumy jo,určitě na sněhu lepší výjezdnost a brzdná asi trochu kratší,ale když někdo nedobrzdí, nebo s obytkou dostane smyk,tak je to na zamyšleni!!Jízda v zimě je též o hlavě!Když vidǐm v televizi bouračku a dotyčný se hájí tim,že má zimní přece zimní gumy,tak je to též k pousmání.Prodejci a a zákonodárci blbnou lidi a ti si pak myslí,že na zimácich se na ledu a sněhu může jezdit jako v létě!!!Hoši,jezděte opatrně ,obytná auta jsou drahá ,snadno zranitelná a zimní gumy vše nevyřeši!!!
Jarda
JozaJozaČlen
Přidáno před 8 let
když jsem začínal jezdit s Trabantem tak byly zimní gumy jenom o tom , že byl jako by hrubší vzorek. Jezdilo se i když byly tzv. kalamity a jako nejdrsnější zimní výbavu jsem dával manželku na kapotu abych víc zatížil hnanou nápravu.

tím nechci snižovat snahu vývojářů o ideální směs zimní pneumatiky jenom bych rád poukázal na to, že člověk má vědět s čím a na čem jede. Důkazem toho jsou příkopy plný poměrně nových aut přeplněných asistenty jenom za volantem asi seděl opičák.

v žádným případě nechci napsat, že zimní gumy jsou na prd atd atd .... uvažoval jsem taky o celoročních, ale když jsem se podíval na cenu, uvážil můj roční nájezd, tak jsem dospěl k názoru, že je pro mě lepší koupit raději levný letní a levný zimní, tedy dvě sady a jsem na stejné ceně jako jedna sada celoročních.

Jestli má někdo lepší pocit z celoročních gum, je to jeho volba.
hombredavidhombredavidČlen
Přidáno před 8 let
jako letní mám Continental Camper na hliníkách a koupil jsem si plecháče a dal tam zimní Barumky. Kola si za půl hodiny vyměním sám. Myslím že u takhle drahého auta a hlavně velkého je lepší mít jistotu kvůli trakci. Toť má zkušenost, a nestálo to tolik peněz. Univerzálním gumám moc nevěřím ani ryba ani rak... Nestojí mi za to v létě nedobrzdit a nebo v zimě aby mne to smýklo do škarpy. Vím že jezdění je o řidiči ale uznejte sami že správné a dobré vybavení může i nějakou chybu šoféra odpustit. Tak se snažím zvýšit si procentní šanci že to auto nerozbiju. Nové si dnes už těžko koupím....
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 8 let
Mám to stejně jako hombre ale jezdil jsem v zimně kdysi i na letních +řetězy a dobrý,pak zimní s hrotama a to bylo teda opravdu znát.Dnes s mněnícími se předpisy které nestačím sledovat mně víceméně donutili koupit zimní a ať mají pojišťováci radost kdyby něco.Ale jak píšou kolegové nejdůležítější je ten mezikus mezi volantem a sedadlem.Agilisky jsem mněl kdysi letní (možná celoroční to už nevím)a lepší gumy hlavně za deště jsem ještě nemněl obuté.Petr
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Kde se dá dohledat novela zákona v Německu o zimních pneumatikách M+S " tam už je neuznávají "jen vyrobené do data schválení te novely , jen nevím v kterém roce byla platná .



https://www.miche...s-benefits

Je to udajne ponekud zapeklite .... M+S je pochopitelne z anglictiny "mud + snow", ovsem v pripade zimni by mela na tom plasti byt jeste hora, vlocka, anebo oba symboly. Samotene M+S pry je ujisteni pouze o lepsi trakci .

https://www.miche...u-ty-prave
Žijeme jen jednou.
misusmisusČlen
Přidáno před 6 let
Mel jsem sadu letni + zimni letni ok ale zimni jen puchreli,takze po 5 letech vzorek jako novy ale guma uz ztvrdla.
Ted jezdim celorocni (starmax protera) oznaceni s vlockou i horou,nic neprezouvam jezdim i v zime na hory a nikdy sem nemel problem.
Pro me zimni uplne zbytecna vec.
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

misus napsal:

Mel jsem sadu letni + zimni letni ok ale zimni jen puchreli,takze po 5 letech vzorek jako novy ale guma uz ztvrdla.
Ted jezdim celorocni (starmax protera) oznaceni s vlockou i horou,nic neprezouvam jezdim i v zime na hory a nikdy sem nemel problem.
Pro me zimni uplne zbytecna vec.


V Italii by jsi zase měl problém v létě na zimních , nemám to potvrzené ale údajně má být zákaz , nevím zda to už schválili . Je to chaos v té "unii" jen něco navrhnou ale od kdy to platí se dozvíš jen při placení pokuty .
Žijeme jen jednou.
misusmisusČlen
Přidáno před 6 let
Ja mam ale celorocni ne zimni ! All year
Byl sem tam celej brezen + duben (od zhora az dolu) a jak znam taliany tak tam nikdo nic neresi :-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,238,127 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.27166 sekund | Průměrně za: 0.27166 (0) sekund | Dotazy: 107 | Použitá paměť: 2.06MB/4MB