Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 odchyt odpadní vody: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

odchyt odpadní vody

Poslední aktualizace před 6 let
PepiPepiČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

bleriot11 napsal:

Jestli je nízko ukáže provoz.Když jí trefím,tak nejhorší co se stane je,že vyteče špinavá voda.Mě to stálo 0kč a chvilka času.Poreferuju,po nějakém výjezdu.
Nízko to není-asi ale hlavní je ,že to nepoteče pod tebe,a všichni kolem nebudou nasraní,velmi jednoduché řešení a určitě ti postačí.:_
G
gutČlen
Přidáno před 9 let
Kluci pořád se ve vlaku ser. na zem. Tedy jestli je tam pořád na WC mísa a padá to na koleje,a nad mísou je nápis nepoužívat ve stanici.
CoralekCoralekČlen
Přidáno před 9 let
Je to trochu jiná situace.
Nebo snad chodíš po kolejích a hrají si na nich tvoje děti?
Nedalo mi to abych se neozval ale toto vlákno mi přijde trochu zmatené a nedůstojné.

Corálek
bleriot11bleriot11Člen
Přidáno před 9 let

Citovat

Pepi napsal:

Citovat

bleriot11 napsal:

Jestli je nízko ukáže provoz.Když jí trefím,tak nejhorší co se stane je,že vyteče špinavá voda.Mě to stálo 0kč a chvilka času.Poreferuju,po nějakém výjezdu.
Nízko to není-asi ale hlavní je ,že to nepoteče pod tebe,a všichni kolem nebudou nasraní,velmi jednoduché řešení a určitě ti postačí.:_


Tak nádrž funguje bezvadně,i na nerovném terénu jako jsou aeroklubácká a modeláská letiště jsem nikdy ani neškrtnul o zem.Doplnuji fotkou z kempu,nemám sice focený detail,ale je vidět druhý totožný kanystr.Ten se plní bud z výpustě,nebo z přepadu.Kanystr pak jednoduše vynesu do odpadu.
bleriot11 Připojili následující obrazek:
036_3.jpg
Martin75Martin75Člen
Přidáno před 9 let

Citovat

bleriot11 napsal:

Je nezbytný odchyt odpadní vody?Mluvím o vodě z dřezu,kde si umeju ruce a pár nádobí.A jak řešíte odpadní vodu ze sprchy?Pouští to někdo rovnou na zem,nebo všichni odchytáváte?Je v kempech odchyt povinný?


Tak abych se vrátil k původnímu tématu - docela jsem koukal, když jsem letos ve velmi pěkném kempu v Anglii viděl, že místní karavany řeší odpad tak, že mají vyvydené trubky do nejbližšího živého plotu, který rostl kolem jednotlivých placů. Prostě z pod karavanu PVC trubka 2 metry do vedlejšího křovíčka.
lancarlancarČlen
Přidáno před 9 let
V kempu bych vypouštěním odpadu na zem s největší pravděpodobností obtěžoval sousedy.

U rodinného domku je to zcela legální, pokud odpadní voda neprosákne do spodních vod - musí ji spotřebovat vegetace (snad nezměnili legislativu). Nesmí se používat desinfekční prostředky, ty zastaví přírodní rozklad. Tak mi to (před několika léty) poradili na vodoprávním úřadě, do doby, než bude v obci vybudována kanalizace. Fungovalo to a po použití septikových baktérií ani nezapáchalo .

Odpovědně prohlašuji, že občas vypouštěna voda v 3/4 palcové holé hadici nezamrzne (vyzkoušeno i při - 17 st.), pokud je v celé délce ve spádu a v hadici nezůstane voda stát (pak čekáte do jara!)).

Mimochodem úředně je za vodu odpadní považována i voda pitná, a to v okamžiku opuštění vodovodu. V cizině nevím.

Také do chem.WC určitě existuji neškodná rozkládadla h...vínek. Když v Anglii to maji svedeno pod keře tak na jihu mohou být jen vděční za závlahu.

Naštěsti takové starosti v minicamperu nemám a nemají je ani stanaři.
Jan a Dáša
haskyhaskyČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj lidičky.Odchyt odpadní vody je,alespoň dle mě v pořádku.Ale musel jsem se zasmát - nyní stojíme tři dny v kempu v Liberci.Při příjezdu říkám správci - elektriky a vody mám dost,potřebuji jen klíčky od nějaké budovy kam můžu vylít WC.Bylo mi řečeno abych to vylil někam k plotu - můj údiv byl fakt obrovský a tak jsem mu to zopakoval - potřebuji jen vylít WC.Odpověď byla stejná,k plotu.Co k tomu dodat???
A ještě dotaz - čistíte něčím odpadní nádrž hlavně od mastnoty?Používáte nějaký osvědčený způsob nebo přípravek?
Hasky
SmartnumericSmartnumericČlen
Přidáno před 9 let
1 - 2 x do roka to proliju, gelovým čistidlem na odpady z Lidlu ( všiml jsem si že nemají pravidelně, spíš jen při akcích LESK ) je to ta jejich značka W5. Po zkušenostech z domácnosti a vyzkoušení různých jiných čističů vždy nakoupím do zásoby z Lidlu jak do bydlíku tak domu. Přijde mi že je nejšetrnější k trubkám v plastu. Proliju všechny otvory , zaliji litry horké vody , doplním odpadní nádrž do 3/4 a pak projedu auto aby se to promíchalo a na vhodném místě vypustím. Rozdíl ve vodě před a po je hoodně znát.
Luboš + Jitka + Šimon (6) ... Fiat Ducato Weinsberg METEOR
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Nám zamrzol v Taliansku odpad tak, ze sa nedal zatvoriť a odpad nám tiekol pod naše ale i susedové auto (kamarád z Košíc :) našťastie že to nebol niaky Talian. Ono v zime je to dosť blbé, ale ani vyhrievaná odpadová nádrž nepomôže, lebo som už videla pár karavanistov rozmrazovať nádrž fénom. Čiže v zime určite otvorenú nádrž s odchytávaním do kýbla a v lete vypúšťať nad kanálom...

Mohol by sa vyjadriť ešte Hatiti, ať se nasmejeme :)))
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
Pepa z PlznePepa z PlzneČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

JiPe Highlanders napsal:

Jak už tady někdo psal že vydrží se 100 litry vody na týden ve dvou, tak to je pro nás úplně nemyslitelné. V kempu tedy ne, tam jsou sociálky,
ale na divoko máme 100 litrů tak na 2 dny a to také vodou neplýtváme. Nedovedeme si představit se každý večer neosprchovat.To by byl pro nás ekl. Ale připouštím, že někdo to může mít hozený jinak.
A někdy když třeba ráno přivezou na stpl pečivo a stojím ve frontě, jasně poznám komu jak dlouho voda vydrží.:|


Sice riskuji, že mne někdo zařadí do skupiny špindírů, ale právě pro ty, kteří sem chodí pro zkušenosti, sděluji. Máme 110 l. vody. Převážně děláme okružní cesty a málokdy jsme dva dny na jednom místě. Různé pití máme sebou v balených formách. Z vestavěné nádrže používáme vodu jen na kávu, na mytí nádobí, (a toho moc není, protože chodíme často na jídlo do nějakého zařízení) a potom na mytí. Jsme s manželkou od mládí trampové a to člověka, mimo jiné, naučí i šetřit vodou. Mě skutečně na sprchování stačí 5 l vody, manželka se vejde do 10 l. Má delší vlasy a hlavně jich má víc. Snažíme se vodu pravidelně tak po třech dnech doplňovat, ale vydržíme 5 dní. Myslím si , že bys menší spotřebu vody za mnou ve frontě nepoznal, a to nejen proto, že používám dobrou kosmetiku.
Připouštím, že někdo může mít lepší pocit z umytí s 25 l. vody, ale nemyslím si, že by v tom byl faktický rozdíl. (myslím naše umytí s menším množstvím.) Ale každý jsme jiný. Já neodsuzuji ani ty, kteří se denně sprchují třeba 3x, nebo osoby, které si jdou umýt ruce po každém sáhnutí na kliku, protože na ní mohl už sáhnout jiný člověk. Znám takové osoby a jen si kladu otázku, zda naopak taková osoba nemůže mít problém s imunitou organizmu.
Pepa
CibiCibiČlen
Přidáno před 9 let
V zimě mám odpad otevřený a vodu chytám do kýble. Za víkend stačí jít s půlkou kýble jednou. Ani nelejeme vodu do odpadu, chytám ji do hrnce a leji to do toho kýblu. Nebaví mě řešit zamrzlé odpady.
VW LT 35 maxi
F
fifa32Člen
Přidáno před 9 let
Jako totální začátečník se chystám na první cestu s přívěsem do kempu, případně na stellplatzy do Německa. Diskuze na téma zda a kam zachytávat odpadní vody tady je vyčerpávající, za sebe odpovídám zachytávat, nechci přispět k negativnímu obrazu naší zemičky na západ od hranic i když řada návštěvníků z této světové strany se u nás chová tak, jak by si doma nedovolili. Nikde tady ale nevidím informaci, jak se zachycená voda technicky vypouští-jasně, uchopím zachytávací nádrž, pokud je okolečḱovaná, tlačím jí, pokud mám vestavěnou nádrž někam zajedu?_ ke stojanu, výpustní šachtě... jde mi o to, jestli například bývá u výpusti čerpadlo, nebo jestli je to prostě díra v zemi s poklopem a kýbl nebo nádrž tam zemskou přitažlivostí vyleju, nebo musím kýbl zvedat do výšky , v některých kempech možná je pod stáním něco jako výpustní odvod... ?
S
sarikČlen
Přidáno před 6 let
Rád bych oživil toto téma, letos v červnu jsem koupil obytné auto a dával jej do kupy. První výjezd byl až koncem září na Svořidla a tam jsme byly 3 dny ke konci jsem zjistil že mám plnou odpadní nádrž- asi 50 litrovou- podotýkám že to bylo převážně z kuchynského dřezu, naštěstí jsme jeli již domů a doma to vypustil.
A nyní mám otázky, za prvé kdo máte pevně zabudovanou nádrž pod podlahou, jak mám tuto vodu vypustit například do kýble, když se mě pod to nevejde, podotýkám je tam takové táhlo které když se zatáhne voda vytyče a na to nejde nasadit hadice.
Další otázka jsou ve všech kempech výlevky??? Podotýkám jezdili jsme hodně do kempů ale nádobí se chodilo umývat do kuchynky na sprchování do sprch a na na potřebu na WC takže jsem si nějak nevšiml, a též jsem si nevšiml že by někdo z karavanů chodil a odnášel tuto odpadní vodu. Jsou tam nějaké specielní výlevky třeba kanál nebo podobně nebo jak jsem četl a vyrozuměl že to někdo vylévá do dřezu co se myje nádobí? A co dá se tam vylít i odpad z WC? Někdo tady psal že to lije do WC mísy, ale to se nemusím strefit a můžu polít podlahu a to bych nechtěl. Například na Šikláči je kuchynka vzadu a musí se jít přes venkovní restauraci.
Ještě uvažuji že bych přidělal ještě jednu odpadní nádrž pod podlahu- nějaký kanystr a na tu bych napojil pouze odpad z kuchyně přes sifon (nebot tento odpad od mastnoty může smrdět) dole dát kohout a vypouštět to pomocí hadice do kýblu nebo jiné nádrže a tu pak odnést. V čem Vy ostatní tuto odpadní vodu vynášíte, když máte nádrž napevno a ne jak karavany kde jde voda do takového vozíku? Předem děkuji za rady zkušených karavanistů
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
já jsem si koupil dvě takovéhle redukce:
https://www.karavan.cz/hadicova-reduk...-bajonetem
Na jedné mám přidělanou ohebnou metrovou trubku a na druhé šedivé kolínko, které se používá na domovní odpady (pasuje tam přesně). Trubku používám na vypouštění do barelu doma nebo do výpustné šachty například na STPL. Kolínko mám na vypouštění do vypouštěcího kanálu na STPL, kde je jenom velká mříž v zemi (případně by šlo použít na vypouštění do nižšího kýble). Jak je vidět na fotce, tak ta redukce má bajonetové uchycení a nasazuje se na vypouštěcí ventil stejně jako víčko ventilu.
Jenom pozor na to, že se dělají dvě velikosti odpadů (dva průměry), tak aby jsi objednal správnou velikost!

Odpad z WC se vylévá do výlevky pro chemické WC a doma buď do záchodu nebo například do kanalizace, která vede z domu (například můžeš použít revizní šachtu kanalizace u sebe na pozemku). Rozhodně nikdy nevylévat WC do dřezu a podobně!

Tak ať ti to jezdí (y)
fidofidoČlen
Přidáno před 6 let
Používám nádrž na kolečkách do které vodu vypustím a pak odvezu vylít. Jinak to mám podobně jako PetrDubi, pevný vývod až na bok auta a zredukovaný do hadice , kterou dám do kanálu nebo napustím vozík. Problém většiny kempů je, že výlevky moc nemají a když tak někde v místnosti nebo jsou vysoko a voda do nich sama nevyteče. Pár kempů má rozum a mají kanály na vylívání.
Fido&Fidorka
pachtapachtaČlen
Přidáno před 6 let
V zahraničí mají v kempech servisní místo kde vypustíš nádrž a kazetu doplníš vodu prostě provedeš veškerý servis v České kempy jsou sto let za opicema tam si poraď jak umíš kazetu do záchodu a odpadní vodu z nádrže také.Mám 70l nádrž vydržím s ní celý víkend tak jí vylévám doma.
Hanka a Pavel
S
sarikČlen
Přidáno před 6 let
Jak píšeš Petře Dubí, tak já tam tu redukci nemohu umístit, já mám jiný typ vypouštění nádrže. Ve spodku nádrže je čvercový otvor rozměru asi 7x7 cm a je tam klapka od něj vede táhlo za které když zatáhneš tak otevřeš tuto klapku. Bohužel jak jsem psal tak nádrž je poměrně nízko nad zemí a někdy když stojíš v terénu tak by se tam s bídou vešel tak lavor. Navíc tato nádrž je poměrně malá má asi 45 litrů obsah Ale už jsem se rozhodl pod vozem je místa dost tak někde seženu plastový kanystr aspoň na 50-70 litrů a přidělám tam ještě tuto přídavnou nádrž a zapojím do ní odpad z kuchyňského dřezu ohebnou hadicí aby vznikl sifon a nesmrdělo to do auta, vypouštěcí ventil dám takový aby se na něj dala nasadit při vypouštění hadice. Tu původní nádrž nechám pouze na koupelnu, ta na umytí ruk bude stačit a co se tyče sprchování tak je lepší si za 10 nebo 20 korun zajít do sprch
Jak vidím z Vašich příspěvků tak opravdu je málo kempů které jsou vybavené dobře vyřešenémi výlevky nebo dokonce je ani nemají.
Jěště dotaz, když jste v kempu a máte plnou nádrž a potřebujete ji vypustit tak to nosíte v kýblu nebo máte na to udělaný nějaký vozík? Fído mohl bys sem dát fotku toho vozíku?
Jinak všem děkuji za odpovědi
P
petakČlen
Přidáno před 6 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,663,583 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.29030 sekund | Průměrně za: 0.2903 (0) sekund | Dotazy: 136 | Použitá paměť: 2.3MB/4MB