Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 BERLÍN, DRÁŽĎANY: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

BERLÍN, DRÁŽĎANY

Poslední aktualizace před 7 let
P
pesan71Nováček
Přidáno před 11 let
Ahoj všichni, chceme jet s obytňákem navštívit Berlín a Drážďany. Můžete poskytnout tipy na kempy nebo místa na stání? Děkuji
VitaVitaČlen
Přidáno před 11 let
to je rad a doporučení ....
co tak kliknout na "hledat" v levém sloupci ?
1jgs - Milan1jgs - MilanČlen
Přidáno před 11 let
Je škoda, že dotazy na karavanistické téma často skončí doporučením "hledat". Jasně, už se tady toho hodně napsalo, ale každá nová diskuze může přinést něco nového. Minimálně oživí tohle forum tématem, kvůli kterému dle mého názoru vzniklo. Pokud bychom měli jenom hledat, stanou se tyto stránky jen mrtvou knihovnou, kde se mlčí a hledá. Aktivní pak zůstanou jen fora s konfliktními tématy, díky kterým se karavanisté prezentují jako "banda uhádaných pavlačových drben". Přitom všichni víme, že to tak ve skutečnosti není. že při kontaktu z očí do očí si umíme navzájem pomáhat, pozdravit se nebo třeba jen mlčet a neurážet se...

Tak Pesane k tvýmu dotazu. V Drážďanech a Berlíně jsme už byli trochu dříve. Bylo to v době, kdy jsme měli přívěs a navštěvovali kempy. V Drážďanech jsme byli zde: http://www.campin...mping.htm. Byl to klidný kemp blízko dálnice od Teplic. Mám takový pocit, že parcely byly trochu z kopečka. Do centra to bylo dál, ale odpřáhli jsme auto a dojeli kam potřebovali. Pokud hledáš parkoviště na přenocování, zajímal jsem se o to při loňském adventu. Ten se sice neuskutečnil, ale byly mi poporučeny dvě místa blízko centra. Určitě je někdo upřesní nebo napiš a já je dohledám.

V Berlíně mám osobní zkušenost s tímto kempem: http://www.berlin...ions.html. Je to klasický městský kemp s velkým pohybem lidí, hlavně v sezoně. Přes den lítá nad kempem jedno letadlo za druhým z blízkého letiště. V noci klid. Městskou dopravou dostupné centrum.
Milan :_
__________________________________
Všude dobře, :x tak co doma :^ ???!!!
BombiciBombiciČlen
Přidáno před 11 let
Jen co jsem zde vytáhl z Drážďan: STPL 51°2´37.499"N 13°44´35.531"E
No a my byli zde 51°03´43.82"S, 13°43´44.37"V. Zdarma, taky kousek od centra, u řeky. Stojí tam taky spousta autobusů.
Bombíci
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 11 let
Vloni jsme stáli zde - 51.057365,13.759622. Je to stellplatz pro obytky na velkém parkovišti v ulici Käthe-Kollwitz-Ufer. Stálo to tuším 10 E a byla možnost připojit se na proud. Večer tam přijel výběrčí a ráno kolem 08.00 hod pekařské auto s čerstvým pečivem.
Zdraví
Luboš a Dáša
VitaVitaČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

1jgs - Milan napsal:

Je škoda, že dotazy na karavanistické téma často skončí doporučením "hledat".


dovolím si trochu nesouhlasit ... za jedno, obě města jsou zde dost dopodrobna rozebrána, dokonce i mnou. Ano, mohu poslat jedny souřadnice, moc času mne to nestojí, udělám čárku za příspěvěk ... a stejně to bude k ničemu.

Ono, když se někdo zeptá konkrétně (bývají zde dotazy na stání, ze kterých nejde ani pochytit čím vlastně tazatel jede) jde mu konkrétně poradit a najde se i dost ochotných co poradí. Ale jinak bych radil rodině s dětmi, jinak důchodcům, jinak těm, pro které je 14€ za noc moc a jinak těm, co musí stát v centru, protože těch 14€ jim nevadí a s ohledem na věk či zdraví daleko nedojdou.

Ale reagovat na obecný dotaz tím, že popíšu celou stránku a uvedu všechny varianty ... ať si dotyčný vybere - kdy navíc přesně toto zde už někde je ...
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

1jgs - Milan napsal:

Je škoda, že dotazy na karavanistické téma často skončí doporučením "hledat". Jasně, už se tady toho hodně napsalo, ale každá nová diskuze může přinést něco nového. Minimálně oživí tohle forum tématem, kvůli kterému dle mého názoru vzniklo. Pokud bychom měli jenom hledat, stanou se tyto stránky jen mrtvou knihovnou, kde se mlčí a hledá. Aktivní pak zůstanou jen fora s konfliktními tématy, díky kterým se karavanisté prezentují jako "banda uhádaných pavlačových drben".


Dovolím oponovat Milanovi a podložím to důkazy. Víc než tady jsem na fóru v Německu, kde je nás cca 6.000 uživatelů s obytkami od stejného výrobce. V pravidĺech fóra je, nezakládat nové téma dřív, pokud si uživatel nezkontroluje, zda již téma neexistuje a pokud ano, nezakládat nové ( pokud tak přesto učiní, moderátoři téma přesunou a spojí).

Na rozdíl od Milanova tvrzení, není ono němcké fórum vůbec mrtvou knihovnou a žije to tam více než tady. Je to logické, protože pokud chce někdo přinést něco nového, může to přinést i do stávajícího vlákna, které si vyhledal, stejně jako může dát do stávajícího vlákna upřesňující dotaz, který vlákno oživí.
Výhodou pro ostatní zůstává, že najdou jedno vlákno, kde je vše na jednom místě. Představa, že se 6.000lidí ptá stále dokola,jak vyřešit třeba stříkající vodovodní kohoutek, je strašná - tomu poslednímu už asi nikdo neodpoví - a nováček by byl z fóra zhrzený. Takto je vše jasné a přehledné.

Těch praktických pravidel je tam mnohem víc a mnohé z nich tady postrádám, ale za to výše uvedené bych se rád přimluvil i tady. Stačí se podívat do vlákna STPL a moje téma internetové vyhledavače. Přesto se stále zakládají nová vlákna se STPL na netu, která se neliší od těch, co najdete v mém zmíněném vláknu. Pak je to nepřehledné a nikdo se v tom nevyzná.

Asi Off-topic: trochu mě to připomíná tu naši zemičku, kde než by jsme převzali vymyšlené a fungující, radši si vymyslíme něco svého a ono to pak nefunguje jak se mylně předpokládalo - příklady jsou nasnadě: perzekuční bodový systém a na silnici bordel, SPZ do depozitu - chodit tam a zpátky, stát fronty,další úředníci (v D je to jednoduché, vše je na SPZ)... no, byl by to nekonečný výčet. A převzít vymyšlené určitě není ostuda, konec konců takto se začínalo po válce v Japonsku nebo ještě nedávno v Číně, no a jak fungují obě země dnes ??
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
1jgs - Milan1jgs - MilanČlen
Přidáno před 11 let
Tak jo kluci, každej máme trochu jinej názor, ale já to respektuju. Mějte se.
Milan :_
__________________________________
Všude dobře, :x tak co doma :^ ???!!!
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 11 let
myslím že Vajglon má zase pravdu,,,,,,,,:g
R
Roman MarsalaČlen
Přidáno před 7 let
Zdravim vsetkych. Chystame sa autokaravanom do Berlina a hladam stellplatz resp. kemp na prenocovanie v Berline. Uz som stravil dost casu hladanim, nasiel som Wohnmobil Oase, ale su obsadeni. Neviete niekto poradit miesto, z ktoreho je dobra dostupnost do centra? Dakujem. Roman
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: pesan71, Vita, 1jgs - Milan, Bombici, Lubos a Dasa, Vajglon Hnuson, jarda77, Roman Marsala

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,034,911 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20514 sekund | Průměrně za: 0.20514 (0) sekund | Dotazy: 97 | Použitá paměť: 1.99MB/2MB