Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 zavařování masa na cesty: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

zavařování masa na cesty

Poslední aktualizace před 5 let
Vlasta49Vlasta49Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

zuzi777a napsal:

Citovat

Hrib napsal:

Do mikrovlnky s víčkem??? Pak ale jen se skleněnými víčky, ale pak i bez plechových spon!! Jinak mikrovlnka zacvičí se vším kovovým a kov začvičí s mikrovlnkou!


Opravdu do MT to jde take. Ja jsem tak zavarovala manželovi jídlo na cesty. S tím, že jsem plechova víčka se sponou zakryvala plastovou miskou. Nekdo pouziva pouze sroubovaci vicka a nic neprikryva . Asi bych to nevidela na rocni skladovani jako u klasického zavarovani, ale 3-4 týdny máme vyzkoušené.

Zkoušel jsem normální šroubovací víčko v MT - 4 minuty při 800W výkonu (jedna sklenice 0,7l) - a šlo to. Teď jde o to jak dlouho to tedy vydrží a zda to může být skladováno mimo lednici.
H
hymer662Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

Doskocil napsal:

Ahoj. Sterilizovat cokoliv z jídla pouze 20 minut je velice málo a ukrutná troufalost. Od r. 1980 si vyrábíme hotovky, téměř přesně takové, jaké se dají koupit. Hotová jídla, na co si kdo vzpomene. To že musí být vše čisté je předpoklad. A další předpoklad je usmrtit teplem po dlouhou dobu všechny bakterie v jídle, které se tam dostaly např. ze vzduchu, nedělám to přece ve vzduchoprázdnu. Po uzavření zavařuji ve vařící vodě, sklenice do 3/4 ponořené a pod pokličkou po dobu nejméně dvě hodiny, já si ještě přidávám půlhodinu, abych měl jistotu, že ty dvě hodiny počítám od doby, kdy už je obsah ve sklenici prohřátý. Nikdy se nic nerozvařilo, vlastně do sklenic vkládám jídla, která se mohou okamžitě konzumovat ještě před zavařováním. A nikdy se nám nic nezkazilo, vyjma prvního roku něco, kdy jsme to zavařovali jako okurky, tzn. těch 20 minut.
Čánek o tom mám na stránkách Caravan clubu Olomouc, tam jsou i obrázky. Jídla mají trvanlivost čtyři roky, jako tovární výrobek při pokojové (špajzkové) teplotě, ale potmě.
Čáo, Pepa

Naprostý souhlas.
Není to o tom, co vydrží na pár dnů nebo měsíců, ale při konzervaci (zavařování) vytvořit ve sklenici prostředí, kde nedojde k množení bakterií. S MT to nejde očurdit tak, že by bakterie sečkaly xx dnů, na to bych nesázel.... natož to následně požívat.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,030,676 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.10420 sekund | Průměrně za: 0.1042 (0) sekund | Dotazy: 52 | Použitá paměť: 1.65MB/2MB