!Prázdninová soutěž skončila!

Mediální partner

Přihlášení

Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem

Zapomněli jste heslo?
Klikněte sem.
www.karavanypro.cz

Kdo je on-line

· Hosté on-line: 36

· Členové on-line: 3
bad, jesterka, martindo

· Registrovaní členové: 11,988
· Nejnovější člen: Joseffil

Nástěnka

Abyste mohli napsat zprávu, musíte se nejprve přihlásit.

lsalus
18.11.2018 20:03
Dobrý den , nemáte tucha kde se dá sehnat (blatník - lem ) na ABBEY VOGUE GTS 416..Děkuji lukas.salus@seznam
.cz

Pavel a Eva
18.11.2018 18:49
Prodám obytnou vestavbu do dodávky Citroen Jumper, Fiat Ducato nebo Peugeot Boxer, velikost L4 H2. Pouze nábytek bez přístrojů. V případě zájmu pošleme více fotografií. Vestavba může mít 4 lůžka. Záno

trutnovak
14.11.2018 13:15
Ahojky, můžeme se už přihlásit na Velikonoční sraz do Hegyka? a jak se přihlásit? dík za info

Haudke
09.11.2018 16:11
Prodám Fiat Knaus r.v. 2005 výborný stav, alkovna, 4 místa, najeto 130000, krátký vzadu má homologovanou přídavnou bednu, tel: 603482592 e-mail haudke@centrum.cz

PeJa
07.10.2018 18:46
Chtěli bychom tímto poděkovat LÁĎOVI za báječný sraz v Kostelci, všechno bylo super včetně i jídla a snad i pro nás objednat tam nahoře to krásné počasí. Díky Láďo,, zdraví Pepa a Jarka

campi-shop.cz

Číst diskuzi

 Vytisknout diskuzi
zavařování masa na cesty
Petr V napsal:

Rudy napsal:

No asi jsem to napsal nepříliš šťastně ale nemyslel jsem to zle, natož urážlivě. A soudit někoho bych si už vůbec nedovolil. Opravdu mne zajímaly ty důvody, proč vařit na dvakrát. Jednou doma a podruhé v karavanu. Dietu, alergie či nemoc samozřejmě beru. Skandinávie zní logicky, nebyl jsem tam však.

Při cestách po okolních státech mi však smysl zavařování zásob uniká. Přece součást cestování je i ochutnání místních jídel a surovin. Kde jinde si dát dobrou pastu než v Itálii, vynikající sýr v Holadsku, vše co je k jídlu ve Francii, perkelt či zvěřinu v Maďarsku, čerstvou rybu v Chorvatsku nebo halušky s brynzou na Slovensku? No a taky se pokusit ta místní jídla s místních surovin uvaŕit.
Přijde mi jaksi zvláštní sedět u moře, poslouchat jeho příboj a ládovat se knedlo-vepřo-zelem.
Tak nic ve zlém :_


jo, po prvním přečtení mě tvůj příspěvek tak trochu nadzdvihl, je dobže že jsi to doplnil.
My osobně nezavařujeme, ale bereme s sebou bždy pár hotovek http://www.hotovk...
snažíme se poznávat místní stravu, tu ale nevaříme, z místních surovin ji musí přeci udělat místní kuchař, Takže střídáme místní kuchyni v restaracích a dovezené hotovky. Jsou chutné a rychle připravené ke konzumaci. Osobně považuji čas strávený vyvařováním v karavanu na dovolené či výletu za ztrátu času.


Cítím to zcela totožně. :^
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
 
Upravit
rubici napsal:

Ahoj,
jsem nováčkem v zavařování jídel a proto se chci zeptat na vaše zkušenosti. Zkusila jsem pečené vepřové, a po jedné sklenici masa na houbách a guláše. Sterilovala jsem 1,5 hodiny v troubě při cca 120°C (voda, která byla v pekáči se ale nevařila). Zatím vše skladuji v lednici, vydrží ale taková "konzerva" i 14 dní v garáži auta při 30°C? Omáčky jsem nezahušťovala, dočetla jsem se, že se to pak kazí.
Pak bych se chtěla zeptat na radu ohledně vepřové konzervy. Mým cílem byla vepřovka z mého dětství - tedy maso ve vlastní šťávě se sádlem. Idea byla, že už nebudu muset použít žádný další tuk a sádlo v případě nutnosti odeberu. Namixovala jsem krkovici a bůček 1:1, ale výsledek je téměř bez sádla!! Už jsme jednu zkusili, je moc chutná, na rizoto super. Nejsme žádný sádložrouti, ale fakt mě to překvapilo.
Díky za vaše tipy.


A ještě pokud chceš mít zdravé domácí masové konzervy bez chemie, tak takové ti v garáži při 30 st C určitě nevydrží. Ty musíš mít pěkně v chladu v ledničce. Pokud se ti to tam nevejde, je dobré vozit ještě jednu přenosnou chladničku 12V/230V v garáži.
Jitka a Pepa, vestavba MLB 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
 
Upravit
Ahoj,
děkuji za všechny reakce, letos jsem zavařování zkusila poprvé a moje motivace se zkládá z několika částí. Kromě těch o kterých jsem mluvila, to je nechuť být ve stresu, že dnes MUSÍM sehnat krám, abych nakoupila. Letos jedeme do Skotska a cestu plánujeme "na diviko", městům se spíš vyhýbat. Takže při porcích, co sní náš synek, bych byla obden ve stresu.
Mám zavařeno chabých 5 sklenic, až přijememe, napíšu zkušenosti s trvanlivostí (i když při tomhle počasí se jen tak něco nezkazí).
Přeji všem šťastnou cestu.
Zdraví Katka
Rubíci (K+M+V+M) + Rolík (LMC)
 
Upravit
Myslím,že si každý najde ,,to svoje". My moc rádi ochutnáme místní jídla,moc rádi nakupujeme na delší letní dovolené místní suroviny,většinou nám všude chutná.Zkusila jsem i zavařit pár jídel...nebo naložit na gril a dát do mrazáčku, někdy vezu na víkend,,zbytky"ze čtvrtka a jsem ráda,že jen ohřeju.....Asi jak kdy a podle situace a chuti.Samozřejmě je něco jiného,pokud má někdo
speciální zdravotní či jinou dietu.....to je i v současné době v některých restauracích(hlavně v Česku) problém...
Jirka, Martina a Fido
 
Upravit
Vasu napsal:

Pepo, napsal jsi to přesně. Já si opravdu, nedovedu představit, jak jezdím na divoko, jsme v národním parku ve Skandinávii a hledám po vesničkách otevřený obchod s potravinami. Mám vymyšlené jídlo na 21 dnů z různých druhů konzerv, ať již koupených , nebo udělaných a výroba oběda trvá do 20 minut. Na dovolené chci něco vidět, a ne vařit. Vaříme chlapi, ženské odpočívají, mají toho za rok doma dost ! Radši o hodinu více v přírodě, než u plotny.
A ten citát : Chceš-li někoho soudit, tak nejprve ujdi alespoň dvě míle v jeho botách, je moc trefný !



Přesně jak píšeš,
taky si nedovedu někde představit, jak hledám obchod s čerstvým masem, zeleninou a jinými věcmi, samozřejmě když na něj narazím, taky si koupím, ale na 100% s tím před cestou nepočítám....
!eRaději s moudrým něco ztratit, než s blbcem něco nalézt.!e

Petr a Mirka, Dominik a Bára
 
Upravit
Dobré je také si vzít na cestu platební kartu, lepší je zlatá. Jo, a nemusí se ani zavařovat.Grin:_
 
Upravit
lada721 napsal:

Dobré je také si vzít na cestu platební kartu, lepší je zlatá. Jo, a nemusí se ani zavařovat.Grin:_


Představa , jak cpu do pařezu zlatou kreditku -třeba kousek pod polárním kruhem - mě fakt pobavila. Možná , že kolem procházející los mi něco nadělí, ale pochybuji, že to půjde uvařit.... Grin :_
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
 
Upravit
JiPe Highlanders napsal:

rubici napsal:

Ahoj,
jsem nováčkem v zavařování jídel a proto se chci zeptat na vaše zkušenosti. Zkusila jsem pečené vepřové, a po jedné sklenici masa na houbách a guláše. Sterilovala jsem 1,5 hodiny v troubě při cca 120°C (voda, která byla v pekáči se ale nevařila). Zatím vše skladuji v lednici, vydrží ale taková "konzerva" i 14 dní v garáži auta při 30°C? Omáčky jsem nezahušťovala, dočetla jsem se, že se to pak kazí.
Pak bych se chtěla zeptat na radu ohledně vepřové konzervy. Mým cílem byla vepřovka z mého dětství - tedy maso ve vlastní šťávě se sádlem. Idea byla, že už nebudu muset použít žádný další tuk a sádlo v případě nutnosti odeberu. Namixovala jsem krkovici a bůček 1:1, ale výsledek je téměř bez sádla!! Už jsme jednu zkusili, je moc chutná, na rizoto super. Nejsme žádný sádložrouti, ale fakt mě to překvapilo.
Díky za vaše tipy.


A ještě pokud chceš mít zdravé domácí masové konzervy bez chemie, tak takové ti v garáži při 30 st C určitě nevydrží. Ty musíš mít pěkně v chladu v ledničce. Pokud se ti to tam nevejde, je dobré vozit ještě jednu přenosnou chladničku 12V/230V v garáži.


Ahoj. Pokud jakákoliv jídla pořádně zasterilizujete, tzn. pořádně otřete hrdla sklenic vlhkou utěrkou, aby tam nezůstaly zaschlé zbytky pokrmu - prohlédnout -, k tomu přispěje také trychtýř s uřezanou spodní částí, aby otvor v trychtýři byl trochu menší, než hrdlo (= pohodlné plnění sklenic bez umazání hrdla), pak skutečně dobře (ne ukrutně) utáhnete šroubovací plechové víčko, ty víčka uzavírané uzavírací hlavou jsou nespolehlivá, ty šroubovací mají svůj název, již jsem jej zapomněl, stály 1,80 za kus, tak pak zavařená jídla můžete mít v autě v kufru dva roky na slunci a nic se nestane, jídlo se nezkazí. Třicet roků to tak děláme a nikdy se nic nezkazilo. Ale chce to pečlivou práci při uzavírání a 2,5 hodiny sterilizovat skutečně při 100°C, ne si jen myslet, že těch 100 tam je a skutečnost je jiná. Dobře zasterilizované jídlo se pozná podle vysokého tónu při poklepu na víčko, víčko, které nechytlo, tak duní.
Stále nechápu, jak z toho můžete mít strach, copak si myslíte, že např. HAMÉ to dělá jinak? A jsou toho v obchodech plné regály bez chlazení a ještě jsem neviděl jejich pokažené jídlo, pokud sklenici někdo nenakřápne.
Čáo, Pepa, r. a v.
 
Upravit 1
rubici napsal:

Ahoj,
děkuji za všechny reakce, letos jsem zavařování zkusila poprvé a moje motivace se zkládá z několika částí. Kromě těch o kterých jsem mluvila, to je nechuť být ve stresu, že dnes MUSÍM sehnat krám, abych nakoupila. Letos jedeme do Skotska a cestu plánujeme "na diviko", městům se spíš vyhýbat. Takže při porcích, co sní náš synek, bych byla obden ve stresu.
Mám zavařeno chabých 5 sklenic, až přijememe, napíšu zkušenosti s trvanlivostí (i když při tomhle počasí se jen tak něco nezkazí).
Přeji všem šťastnou cestu.
Zdraví Katka



Upečené maso a nebo třebas i hovězí guláš zavařuji na 150 stupňů v horkovzdušné troubě, dokud to nezačne probublávat. Ale dvakrát. tzn., že po prvním zavaření za cca 24 hodin to projedu ještě jednou. V minulosti při zavaření najedenkrát sem tam něco v přehřátém Chorvatsku začalo druhý týden bobtnat. Při zavařování nadvakrát ale ani jednou.
Tak dobrou chuť.
:_anglický karavan Abi Globetrotter Jubilee + Renault Espace III Grand 2,2 DT(i) (83kW) či Peugeot 406 II 2,0 HDI (80 kW)
 
Upravit
Petr a Mirka napsal:

Vasu napsal:

Pepo, napsal jsi to přesně. Já si opravdu, nedovedu představit, jak jezdím na divoko, jsme v národním parku ve Skandinávii a hledám po vesničkách otevřený obchod s potravinami. Mám vymyšlené jídlo na 21 dnů z různých druhů konzerv, ať již koupených , nebo udělaných a výroba oběda trvá do 20 minut. Na dovolené chci něco vidět, a ne vařit. Vaříme chlapi, ženské odpočívají, mají toho za rok doma dost ! Radši o hodinu více v přírodě, než u plotny.
A ten citát : Chceš-li někoho soudit, tak nejprve ujdi alespoň dvě míle v jeho botách, je moc trefný !



Přesně jak píšeš,
taky si nedovedu někde představit, jak hledám obchod s čerstvým masem, zeleninou a jinými věcmi, samozřejmě když na něj narazím, taky si koupím, ale na 100% s tím před cestou nepočítám....

Mnoo, my ty obchody taky nehledáme. Na druhé straně na 100% počítáme s tím, že na nějaký cestou narazíme. Nakoupíme v něm na 2-4 dny zásoby a z těch vaříme. Až dojdou zastavíme u dalšího. Z domova nevozíme téměř nic, respektive zásoby na ty cca 2 dny. Zatím ve všech zemích které jsme navštívili jsme vždy potraviny bez problémů nakoupili a to obvykle v lepší kvalitě než v tuzemsku. Popravdě řečeno, vracíme li se přes Německo, Rakousko, Itálii nebo Polsko vozíme spíše zásoby kvalitních potravin domů. Většinou vyjdou i levněji.
Každý to holt máme nastaveno jinak. Nikomu však náš způsob nevnucuji, ale taky zavařovat určitě nezačneme.
Mějte hezký večer :_
 
Upravit
Rudy, máme to stejně, hlavně v Itálii bych to zkoupil nejraději všechno, ale je to každého věc co jí a co mu vyhovuje,ale husina mi při představě toho vepřovýho ve vlastní šťávě stejně naskakuje,,,,,,Smile
________________________
!e[color=#0099cc]Jarda, Adélka*10 Viktorka*7/color]!sn
 
Upravit
když už něco předpřipraveného vezeme tak většinou zmrazené v mrazáku, ale je to spíš jako "nouzovka"
taky jsme zkoušeli hotovky.cz - něco z jejich nabídky docela jde jíst Smile
nedovedu si představit jet do Italie a mít sebou zavařené maso a jíst to tam celý týden.
Nakupujeme na místě většinou v každém kempu a okolí se nejde místní sámoška z bohatým výběrem čehokoli.
Občas večeře v restauraci či pizzerii nebo místní ryby/klobásky na grilu.

:_
Zdeněk 64 Alena 56, vnuk Péťa 14 občas i Matěj 9
 
http://traperi.sweb.cz/ Upravit
Rudy napsal:

Petr a Mirka napsal:

Vasu napsal:

Pepo, napsal jsi to přesně. Já si opravdu, nedovedu představit, jak jezdím na divoko, jsme v národním parku ve Skandinávii a hledám po vesničkách otevřený obchod s potravinami. Mám vymyšlené jídlo na 21 dnů z různých druhů konzerv, ať již koupených , nebo udělaných a výroba oběda trvá do 20 minut. Na dovolené chci něco vidět, a ne vařit. Vaříme chlapi, ženské odpočívají, mají toho za rok doma dost ! Radši o hodinu více v přírodě, než u plotny.
A ten citát : Chceš-li někoho soudit, tak nejprve ujdi alespoň dvě míle v jeho botách, je moc trefný !



Přesně jak píšeš,
taky si nedovedu někde představit, jak hledám obchod s čerstvým masem, zeleninou a jinými věcmi, samozřejmě když na něj narazím, taky si koupím, ale na 100% s tím před cestou nepočítám....

Mnoo, my ty obchody taky nehledáme. Na druhé straně na 100% počítáme s tím, že na nějaký cestou narazíme. Nakoupíme v něm na 2-4 dny zásoby a z těch vaříme. Až dojdou zastavíme u dalšího. Z domova nevozíme téměř nic, respektive zásoby na ty cca 2 dny. Zatím ve všech zemích které jsme navštívili jsme vždy potraviny bez problémů nakoupili a to obvykle v lepší kvalitě než v tuzemsku. Popravdě řečeno, vracíme li se přes Německo, Rakousko, Itálii nebo Polsko vozíme spíše zásoby kvalitních potravin domů. Většinou vyjdou i levněji.
Každý to holt máme nastaveno jinak. Nikomu však náš způsob nevnucuji, ale taky zavařovat určitě nezačneme.
Mějte hezký večer :_


Jistě, to je podle toho kam jezdíš, na severu se ti stane, že narazíš na benzínku a jsi rád že ti dají vodu, na maso a zeleninu se tam ptát nebudu myslím že by mi jí nedali, když se po 2-3 dnech zvedneme z místa a popojedeme a zrovna se nám někde líbí, tak v ten moment si povím jestli budu hledat obchod a to místo už neprozkoumám nebo zůstanu a šáhnu do nějakých "železným zásob", jezdíme deset let a vždy jsme jezdily na 4 týdny v létě na dovču a můžu ti říct že se nám to stalo mockrát, něco jiného je třeba ta Itálie atd.. tam je to více osídlené a když popojíždíš tak určitě narazíš, a nebo když jsi v kempu (což mi nikdy nebyli) tak si tam koupíš a i rád ochutnáš místní
Tak si myslím že to není o tom jak to má kdo nastavené, alespon v našem případě, bud budu vyhledávat na dovolené obchody, nebo budu projíždět a kochat se tím co chci vidět a když narazím tak koupím (nejsem moc velkým zastáncem plechovek a skleniček), ale nějaká ta rezerva musí být.Smile
!eRaději s moudrým něco ztratit, než s blbcem něco nalézt.!e

Petr a Mirka, Dominik a Bára
 
Upravit
Zdravím.Tak jsem si to tady celý pročetl a pobavil se takle po ránu.Moje vždycky říká ,že si nejvíc pochutná na jídle ,který nemusí sama vařit.Ale na druhou stranu zase říká,té půl hodiny na uvaření na dovolené ji nevadí.Na dovolené si to každý zařídí podle toho jak mu to vyhovuje.
 
Upravit
Petr a Mirka napsal:

Jistě, to je podle toho kam jezdíš, na severu se ti stane, že narazíš na benzínku a jsi rád že ti dají vodu, na maso a zeleninu se tam ptát nebudu myslím že by mi jí nedali, když se po 2-3 dnech zvedneme z místa a popojedeme a zrovna se nám někde líbí, tak v ten moment si povím jestli budu hledat obchod a to místo už neprozkoumám nebo zůstanu a šáhnu do nějakých "železným zásob", jezdíme deset let a vždy jsme jezdily na 4 týdny v létě na dovču a můžu ti říct že se nám to stalo mockrát, něco jiného je třeba ta Itálie atd.. tam je to více osídlené a když popojíždíš tak určitě narazíš, a nebo když jsi v kempu (což mi nikdy nebyli) tak si tam koupíš a i rád ochutnáš místní
Tak si myslím že to není o tom jak to má kdo nastavené, alespon v našem případě, bud budu vyhledávat na dovolené obchody, nebo budu projíždět a kochat se tím co chci vidět a když narazím tak koupím (nejsem moc velkým zastáncem plechovek a skleniček), ale nějaká ta rezerva musí být.Smile

Ano, souhlasím s tebou. A měl bych doplnit, že záleží nejen na tom, jak to má kdo nastavené ale taky záleží na cílové destinaci. My jsme ve Skandinávii nikdy nebyli. Naše cesty vedly zatím výhradně do států kontinentální Evropy a preferujeme západ před východem. Do kempů nejezdíme, hojně však využíváme oficiální Stellplatzy.
Při našem způsobu cestování určitě hlady netrpíme, důkazem budiž má prostorově výrazná postava !)
 
Upravit
Můj recept na "domácí vepřovku" ze syrového masa.

Syrové vepřové maso nakrájím na menší kusy a nacpu je natěsno do raději širších zavařovacích sklenic (lépe to pak jde vyndat). Na dno sklenice dám kousek syrové kůže (aspoň 5 x 5 cm), aby se vytvořil rosol a nahoru na maso přidám sůl (na "sedmičku" sklenici 1 čajovou lžičku) a může se přidat 1 - 2 polévkové lžíce vody, ale nemusí, maso i tak pustí šťávu. Jen dodávám, že maso vyčnívající ze šťávy je hnědé, kdežto to potopené je krásně růžové.

Sklenice plním jen asi 2 - 3 cm pod okraj. Já používám jen menší sklenice (asi 0,35 l), do kterých se vejde asi 400 g masa (na jedno otevření pro 2 osoby).
Steriluju je ponořené asi do 3/4, od bodu varu 1 hodinu a za 24 hodin znovu 1 hodinu. !j !j !j
Jarda a Maru přiloženo následujícíobrázky:
280520137312.jpg 280520137310.jpg
 
Upravit
Moc pěkné vlákno. Docela jsem dostal hlad. Hned, jak to dopíšu si půjdu něco zakrojit. Dřív jsme s sebou vozili hodně zásob. Teď toho z důchodu moc nenakoupíme. Takže mix. Něco menšího s sebou, něco ochutnáme místně. Ale jen místní specialitu. Rybu z moře a pod. I když ceny nejsou už tak rozdílné od našich, přece jen peníze raději proženu výfukem. Chleba a zelenina se zavařit nedají. Zato mám někdy obavy, aby mně nezvážili. Protože 80 piv (české je nejlepší) je skoro metrák a s vodou a dalšími věcmi už to přidá váhu.
 
Upravit
Tak to my s sebou taky vozíme jen jakousi železnou zásobu a nakupujeme místní. Je teda faktem, že parkujeme v kempech a jezdíme s karavanem, takže jej odpojím a klidně si večer zajedu do místního Tesca Lídlu apod., a pečivo nebo zeleninu nakoupím v kempu nebo na tržišti. Takové místní tržiště, to je pro mě něco jako pro jiného návštěva hradu či zámku. Je taky pravda, že vždycky, když jedu nakupovat, tak se ke mě někdo z kempu cestující s obytňákem přidá (nechce se mu to skládat kvůli nákupu) a nebo dostanu seznam a důvěru Smile Jinak Vařím na dovolené já, protože mě to jednak baví a doma na to nemám čas a jednak manželku to o dovolené logicky nebaví Smile No a na nějakou tu specialitku do restaurace si taky vždycky zajdeme, ale já narozdíl od manželky ty plody moře zrovna moc nemusím, takže já jdu spíš z povinnosti Smile A co se týká místních potravin, tak jsem také názoru toho, že za stejný peníz jako tady mám o několik tříd vyšší kvalitu, takže proč to tahat s sebou, riskovat pokuty a ještě navíc, co ušetřím v obchodě, zaplatím za naftu, protože těžší náklad znamená větší spotřebu Grin Ne tohle mě napadlo až teď, takhle bych určitě nikdy neuvažoval Smile
 
Upravit
ahoj
jen pro rudyho a ostatní kritiky vožení vlastní stravy - vždy jsem mluvil naprosto stejně jako Vy a dělal si srandu z pytlů brambor a konzervama naplněnejch cz aut , ale jen do chvíle kdy mě felčar řek že mám raka pajšlu(žaludku) - takže mě ho suše uříznul a ještě si přibral slezinu:v asi jsou placený vod množství !) a vod tý chvíle si nemůžu dát nikde ani polívku aniž bych to zas nevyházel ven - takže jak jsem dopad? - abych vůbec někam mohl vytáhnout paty koupil jsem si kuchyň na kolech a svojí mamku!l zahrnuju eurem a prosím ji každej den za odpuštění všech mejch hříchů, protože jinak bych skapal hlady a i tak mám dneska z mejch chlapskejch 130ti dětských 70kg - a asi nebudu sám kdo má nějakej zdravotní problém, proto prosím pište pište pište - všechny recepty si kopíruju a silážuju a všem za příspěvky předem mooooc děkuju !!!!!! Jinak se vomlouvám za nespisovnost , ale sem Hradečák tak píšu jak nám tady zobák narost, dělám to programově, každej mě za to sice dává kartáč, ale já na to (po tom co mám za sebou) s..u
Mnoho krásnejch dnů Všem a " CARPE DIEM" !!! čauvec Pavel!y
p.s.speciální poděkování posílám Jardovi a Maruš - díky :_
Upravil/a drapal dne 29.05.2013 00:31
 
http://www.rytectvi.net Upravit
Jen maličkost : zavařit lze i drůbeží maso. Nejvhodnější je krůtí, kachní, slepičí. Kuřecí z Tesca moc ne( rozplizne se) spíše to z malochovu,nebo "farmářská". Mají pevnější maso.
Pokud jsme si zavařovala drůbeží , tak třeba do 0,7 maso na menší kousky a zalít opravdu hodně silným vývarem. Na cestě jen dosypu nudle( nebo brambor na kostičky a trochu sušené zeleniny) a máme za 20 minut"domácí" slepičí polévku plnou masa. Takový eintopf, že v něm lžice stojí. My totiž pytlíkové moc nemůžeme. Tohle je taková samo domo náhražka.
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
 
Upravit
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.68 sekund
179,335,015 návštěv