!Zúčastněte se prázdninové soutěže!

Partner Caravan24

Partner Caravan24

Náhodné foto

Kalendář

<< Říjen 2018 >>
Po Út St Čt Pa So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
TOPlist
Mediální partner

Přihlášení

Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem

Zapomněli jste heslo?
Klikněte sem.
hvcaravans.cz

Kdo je on-line

· Hosté on-line: 25

· Členové on-line: 0

· Registrovaní členové: 11,887
· Nejnovější člen: krenda

Nástěnka

Abyste mohli napsat zprávu, musíte se nejprve přihlásit.

Pepa a Jarka
07.10.2018 18:46
Chtěli bychom tímto poděkovat LÁĎOVI za báječný sraz v Kostelci, všechno bylo super včetně i jídla a snad i pro nás objednat tam nahoře to krásné počasí. Díky Láďo,, zdraví Pepa a Jarka

jarda a danka
07.10.2018 17:44
Prodám našeho mazlíka fiat ducato1.9TD registrace 5/200 s alkovnou spaní pro 5 jízda 4, najeto 108500 cena 295000 tel.702878818

serbik54
30.09.2018 19:28
Poděbrady, prosím, která žena odložila svoji bundu a nechala ji v kempu na lavičce má ji uloženou v restauraci k vyzvednutí.

r73
29.09.2018 23:56
Zdravim, prosím o radu, kde se dá na konci října lyžovat v Rakousku a parkovat hned u sjezdovky. Díky

bydlikemevropou
26.08.2018 11:42
SVIJANSKÝ ÚJEZD Pivobraní ----- Všem, kdo má zájem.... vložili jsme fotky ze srazu na https://jedemeevro
pou.rajce.idnes.cz
/Svijany_2018/ Bobeška a Zdenda

www.karavanypro.cz

Číst diskuzi

 Vytisknout diskuzi
zavařování masa na cesty
lada721 napsal:

Pepo, myslím, že to spousta lidí zde nepochopí, nedocení a dá si raději v Mekáči burgra.:g:_



Jojo mekac a kfc !k
Neni nad poradnyho vlastnorucne uklohnenyho burgra.
Ja ho ted delam z hoveziho krku, na hrubo pomlyt ochutit jen soli a peprem. Z kazdy strany cca 2 min opect. Vlozit do sklenice, zavickovat a zavarovat az do uplneho zavareni. Na cestach jiste prijdou vhod s varenym ci zavarenym bramburkem a jak jinak nez se zavarenou okurcickou. Ja to nikdy nevydrzim a konzumuji tesne pred procesem sterilizace vlozene mezi dve pulky dobre housky ci bagety a prolozim na platky nakrajenymi rajcaty, cibuli a dobrym platkovym syrem. :_
Jitka a Pepa, vestavba MLB 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
 
Upravit 2
Ahoj Pepo (Doskočile). Obrnil jsem se trpělivostí a prošel celé toto téma, kdy k věci tu je asi tak každý desátý příspěvek. Všiml jsem si na jedné z fotek kdesi, že zavařuješ i dršťkovou polévku. Díky tvé praxi bych tě chtěl poprosit, zda-li by jsi se nepodělil o tvůj osvědčený a zcela určitě fungující recept (popř. i na jiné polívky). Jsem hodně polívkovej a vždycky se kroutím když vyrábíme v karavanu nějakou páru. Tohle by to vyřešilo. Předem díky Smile
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
 
Upravit
Ahoj Tome (TP), uvař normální jakoukoliv polévku, třeba tu držťkovou, na internetu jsou jich a různých jiných jídel desetitisíce, např. to hovězí po Burgundsku je taky z internetu, nejsem profi kuchař, to zde každý ví, že jsem chlaďař a elektrotechnik, uvař, a normálně, tedy tak, jak se to má, to sterilizuj a je to na čtyři roky, tak, jako z Hamé. Kdo by chtěl o zavařování ode mne ještě více, tak si může otevřít stránky mého domovského karavanklubu, CCOlomouc.cz, je to na f, čemuž nejsem vůbec rád, no budiž, tam v pravém sloupci, jak jsou fotografie, tak stále dolů a dolů, asi ve spodní třetině se narazí na můj článek, který popisuje naše začátky s touto praktikou už od r. 1982 až do teďka, kdy sice vařím už sám, jsem 12 roků vdovec. Čáo, Pepa
 
Upravit 2
Měl jsem za to, že tam je nějaký fígl v tom, že nesmí dávat třeba česnek, nějaké koření apod. Tak jestli to je takhle, a je to osvědčené, tak to je super. Tvůj domovský karavanklub si určitě rád prohlédnu. Díky moc.

Bohužel, stránky nejedou (www.ccolomouc.cz)
... ale vzápětí jsem pochopil co je "f" Grin:^
Upravil/a TomTP dne 21.02.2016 20:47
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
 
Upravit
Přidám se s troškou do mlýna...dělám si tak "svačinky" na ryby a na cesty Smile
Petr071 přiloženo následujícíobrázky:
12346546_1075131975865207_3763928724713346329_n.jpg 10672417_855451294499944_1152442255246923089_n.jpg 10710760_856596584385415_9103826562459649173_n.jpg 12299292_1075055422539529_8670111207147727720_n.jpg 12316267_1074952749216463_6007336267204949588_n.jpg 1891253_856594667718940_7770209623199123639_n.jpg 12310654_1074442842600787_3873567406607322277_n_2.jpg 1507062_879685405409866_524034436639565092_n_2.jpg
 
Upravit 2
Petr071 napsal:

Přidám se s troškou do mlýna...dělám si tak "svačinky" na ryby a na cesty Smile


Tak tomuhle Peto rozumim :^ Super vybava spajzky cestovatele.
Jinak sterilizovat zavarenim se da skoro vsechno od polivky po karbanatek. V pribuzenstvu to delaji tak, ze vikendove obedy delaji pred dovcou v dvojnasobnem mnozstvi a tu pulku zavaruji na cesty. Ze rada pokrmu tim zavarenim dost ztrati asi nema cenu resit.
Jitka a Pepa, vestavba MLB 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
 
Upravit 1
Doskocil napsal:

Ahoj Tome (TP), uvař normální jakoukoliv polévku, třeba tu držťkovou, na internetu jsou jich a různých jiných jídel desetitisíce, např. to hovězí po Burgundsku je taky z internetu, nejsem profi kuchař, to zde každý ví, že jsem chlaďař a elektrotechnik, uvař, a normálně, tedy tak, jak se to má, to sterilizuj a je to na čtyři roky, tak, jako z Hamé. Kdo by chtěl o zavařování ode mne ještě více, tak si může otevřít stránky mého domovského karavanklubu, CCOlomouc.cz, je to na f, čemuž nejsem vůbec rád, no budiž, tam v pravém sloupci, jak jsou fotografie, tak stále dolů a dolů, asi ve spodní třetině se narazí na můj článek, který popisuje naše začátky s touto praktikou už od r. 1982 až do teďka, kdy sice vařím už sám, jsem 12 roků vdovec. Čáo, Pepa

Ahoj, špatně jsem to napsal, na stránky olomouckého karavanklubu se dostanete zadáním
karavan klub Olomouc a objeví se CC Olomouc při AKČR (Autoklub České republiky), tam to je. Předseda říkal, že na "f" je to zadarmo, tak proto. Teď mi chodí osm žádostí o přidání do přátel, nevím proč, když se vidíme na srazech, tak jsem to všechno přesměroval do spamů a mám pokoj.
Čáo, Pepa
 
Upravit
Petr071 napsal:

Přidám se s troškou do mlýna...dělám si tak "svačinky" na ryby a na cesty Smile


Petře fakt dobrý:gkdo umí tak umí:^. Na druhé straně v některých těch restauracích co si budeme povídat, není to jídlo vždy na 1Sad. Je to občas jako sázka do loterie. Také čerpám spousty receptů z internetu a spousty receptů vlastních osvědčených. Proto budu ráda dále zavařovat to co nám nejvíce chutná a vím co si a z čeho uvařím. :_Jarka
!ypetr a!l jarka !e vnučka Eliška a :a vnouček Kryštůfek:_
 
Upravit 1
JiPe Highlanders napsal:

Petr071 napsal:

Přidám se s troškou do mlýna...dělám si tak "svačinky" na ryby a na cesty Smile


Tak tomuhle Peto rozumim :^ Super vybava spajzky cestovatele.
Jinak sterilizovat zavarenim se da skoro vsechno od polivky po karbanatek. V pribuzenstvu to delaji tak, ze vikendove obedy delaji pred dovcou v dvojnasobnem mnozstvi a tu pulku zavaruji na cesty. Ze rada pokrmu tim zavarenim dost ztrati asi nema cenu resit.


Je to jak píšeš Smile Já zavařuju jen pečený maso a klobásky, protože je to super i na studeno a chuti to myslím nijak neublíží...no, semo tamo i nějakou marmeládu !@ (jahodová s pomerančem a levandulí)
Petr071 přiloženo následujícíobrázky:
img_3336.jpg img_3334.jpg

Upravil/a Petr071 dne 21.02.2016 23:09
 
Upravit 1
petr a jarka napsal:

Petr071 napsal:

Přidám se s troškou do mlýna...dělám si tak "svačinky" na ryby a na cesty Smile


Petře fakt dobrý:gkdo umí tak umí:^. Na druhé straně v některých těch restauracích co si budeme povídat, není to jídlo vždy na 1Sad. Je to občas jako sázka do loterie. Také čerpám spousty receptů z internetu a spousty receptů vlastních osvědčených. Proto budu ráda dále zavařovat to co nám nejvíce chutná a vím co si a z čeho uvařím. :_Jarka


Díky za pochvalu !) Důležitý je to dělat poctivě, pečlivě a s láskou...pak se to podaří...jak sama nejlíp víš, děláme to nejen kvůli sobě, ale hlavně kvůli potěšení, když chutná všem okolo! Petr
 
Upravit 2
Tak když všichni tak já také.Grin:_
lada721 přiloženo následujícíobrázek:
img_0001_62.jpg
 
Upravit 3
Co k tomu dodat:g:^. Celkově všichni chlapi co se umí postavit ke sporáku a umí uvařit mají u mě velký obdiv a za 1:^. Pepa Doskočil, Petr 071, Lada 721, Vondráček a další:g Dobré recepty má i Zuzi 777 :_Jarka
Upravil/a petr a jarka dne 23.02.2016 10:27
!ypetr a!l jarka !e vnučka Eliška a :a vnouček Kryštůfek:_
 
Upravit
Hlad je sfiňa.Grin:_
 
Upravit
Ahoj,
někde jsem tady v příspěvku četl, že se nesmí dávat do zavařeného masa cibule. Kvůli kvašení. To je jasné. Jen mě napadlo jestli nemá někdo zkušenosti s tímto postupem: cibuli orestuji do hněda a zaliji vývarem. Nechám hodinu povařit. Potom přecedím a cibulovomasový vývar používám na podlévání samostatně dušeného nebo pečeného masa. Cibule v guláši je chuťově nepostradatelná. Tak jí tam dostanu tím vývarem. Asi by ta konzerva potom neměla nic dělat. Chtěl bych si na základě tohoto vlákna také něco zavařit na dovolenou, ale chci sázet na jistotu.
 
Upravit
Cibule je základ guláše. Kolik dávám cibule , tolik dávám masa. Restováním se ta cibule zcela rozpustí a už nemusím guláš dále zahuštovat /moukou/. Snažím se zavařovat pokrmy co nejkratší dobu/týden/ před odjezdem na dovolenou. Ještě se mi zatím nestalo, že by se něco zkazilo a že bychom nějaké jídlo museli vezt zpět z dovolené:_ Jarka
!ypetr a!l jarka !e vnučka Eliška a :a vnouček Kryštůfek:_
 
Upravit
petr a jarka napsal:

Co k tomu dodat:g:^. Celkově všichni chlapi co se umí postavit ke sporáku a umí uvařit mají u mě velký obdiv a za 1:^. Pepa Doskočil, Petr 071, Lada 721, Vondráček a další:g Dobré recepty má i Zuzi 777 :_Jarka

Ahoj, když jsem se naučil opravit řezníkovi chladírnu tak, aby žrala co nejmíň elektriky, seřídit tak, aby tam maso neslizlo a tím nesmrdělo, a ani se moc nevysušovalo, tak snad jsem schopen naučit se uvařit i nějakou tu máčku (po Hanácke). Enem se mosi chtěť, tak je potem možny óplně všicko!
http://caravanclu...ema/94246/
Čáo, Pepa
 
Upravit 1
Ano přesně jak píše Jarka (petr a jarka). Cibule musí v základu pouze zesklovatět a dalším dušením se prakticky rozpustí. Pak už třeba není nutnost zahušťovat ale to také záleží na mnoha okolnostech. Největším hříchem při přípravě guláše je když se cibulka při restování nechá zhnědnout. Takováto cibule se již nikdy dál nerozpustí a ve finále na talíři to už není guláš. Podotýkám ještě, že je také velký chuťový rozdíl mezi různou, tepelnou úpravou cibule. Často používám šalotku pro její finální říz v guláši. A fenomén kvašení cibule se vyskytuje spíše u potravin s cibulí která je surová nebo nedostatečně tepelně upravená i když to pak projde sterilizací. Zavařování zdar.:_
 
Upravit
Receptů na ten nejlepší guláš je hafo. Jeden z mých oblíbených má základ chuti v tom, že se dává stejná
hmotnost cibule jako masa a cibule se musí odspodu lehce připéct a pak rozvařit. To dá svou specifickou chuť a barvu.
Maso na kostky cca 3x3 cm, žádná drť, žádný drahý hovězí, ale pořádná kliška na guláš přímo od řezníka.A pochopitelně nešetřit mletou paprikou.:_
Jitka a Pepa, vestavba MLB 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
 
Upravit 2
Platí také jedna zásada- guláš se dělá na sádle!j a nejlepší je opravdu z kližky, barbarství je dělat ho na olejiShockSad Já dělám několik druhů guláše z vepřové plece, z krůtího nebo kančího masa. A specielní půl na půl vepřové a houby/když je houbařská sezona/.
!ypetr a!l jarka !e vnučka Eliška a :a vnouček Kryštůfek:_
 
Upravit 2
Já guláš nedělám já jdu na něj k Jarce aby Petr nepřibral .Grin
:i Žijem jen jednou.
 
Upravit
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.71 sekund
177,012,793 návštěv