Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jakou vestavbu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jakou vestavbu

Poslední aktualizace před 11 let
V
VrbataNováček
Přidáno před 11 let
Ahoj, je mi přes padesát, máme dvě děti (5 + 12 let), poměrně dost jezdíme po republice a zahraničí. Zatím jezdíme Octavií, ale neustálé tahání tisíců věcí, stálé vybalování atd... mě zmáhá a nebaví. Rádi bychom pořídili "nějakou" menší vestavbu, která by pro nás byla vhodná, ale zároveň by se jednalo o auto, kterým bych mohl např. jezdit do práce, nejen cestovat. Viděl jsem podobných aut poměrně dost, různé typy, nejsem odborník, z tisíců info jsem dezorientován. Jestli někdo s dětmi řešil podobný problém, za radu a zkušenosti budu jenom rád. Prostě si nemůžeme dovolit dvě auta, ale jedno, které by mělo splňovat co píšu nahoře. Tak, díky Jirka
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj Vrbato, sám jsem tu nový, ale pěkně vítám na C24. Řeším v podstatě stejnou otázku jako ty, byť pro jiné složení posádky. Taky se tu furt na něco ptám a vždycky se najde někdo, kdo poradí, ale takhle obecnou otázku ti asi nikdo zodpovědět nedokáže. Podle toho, co píšeš, máš jasno, že by to měla být vestavba do dodávky. Pokud tedy neřešíš větší obytku, tak u té vestavby zas až tak moc variant není. Musíš si srovnat v hlavě, co je pro tebe důležité a co za to obětuješ. Např. jestli vysokou se spaním nahoře nebo nízkou, dlouhou s podélným spaním vzadu, nebo kratší, ale se spaním max cca 185cm dlouhým atd atd. Taky záleží, kolik do toho chceš vrazit. Obecně tady většina lidí moc nesouhlasí s využíváním bydlíka pro běžné ježdění, protože je to nepraktické a neekonomické. Já se ubírám stejnou cestou jako ty, ale já jsem pražák, normální auto už skoro dva roky nemám a ani nechci, protože ho nepotřebuju. No a na ty cca 2 cesty na nákup měsíčně a pod. nevidím v obytce problém. Kdybych s tím ale měl jezdit denně třeba 20km do práce, už bych váhal. Jinak koukni na weby výrobců a bazarů, podívej se co existuje, popřemýšlej a ptej se konkrétněji.
Ty weby zkus např:
http://www.krs.cz/vestavby/
http://www.turcan-auto.sk/?page=vyrob...amp;lng=sk
http://www.poessl-mobile.de/
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 11 let
http://www.karava...-alu-kola/
http://www.karava...line-2-5d/
http://www.karava...alia-2-5d/

tam jsem kupoval pred skoro rokem ja, chlapik docela pratelskej i kdyz auto nasledne melo problemky... kazdopadne posilam jen pro predstavu jestli neco podobneho?
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
bob_bobekbob_bobekČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj, možná to bude mimo mísu ale po zhlédnutí těch, s prominutím, vraků, z odkazů, v ceně 70-160tis a najetech až 200tis. km....
Nebylo by lepší koupit karavan.
Za ty prachy bude dost dobrej, pohodlnější a auto si můžeš nechat na standartní ježdění....
Trochu si nedokážu představit jak se natlačit do takové vestavby ve čtyřech lidech plus proviant atd.
Známej má VW transportera T5 bez vestavby,upravenej jen na spaní + předstan a má toho za 3-4 dny celkem plné kecky a jsou jen dva dospělí....
Bürstner Flipper 550TK+Hyunday Santa Fe
G
GSmanČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj, my jezdili ve čtyřech (2dosp. +14+19 a pes :-)
Holky spí v autě chlapi a pes v předstanu. Na posteli se dospělí plus menší dítě v pohodě vyspí (s vetším nevím, možná vymyslet něco na přední sedadla).
Nic nevnucuju, jen že to jde ... Ale stejně si chci koupit velkou dodávku :-)
http://caravan24.cz/forum/viewthread....d_id=11561
W
walibukČlen
Přidáno před 11 let
Ja som používal 5-6 rokov dodávku namiesto osobáku, každodenne. Bol to najmenší Peugeot Boxer, teda nízky, krátky. Spotreba v meste 8, mimo mesta 7, rychlost pomalá, komfort nízky, malá GO prednej nápravy asi každé tri roky. Ročne som najazdil asi 20 tis km. Mal som v tom spravenú takú minivestavbu, k tomu som mal velký stan. V aute sme spali cestou, decka furt chodia na záchod, tak som tam mal prigurtňovanú Portapoty a chladničku. Chodili sme do Chorvatska a decka spali v aute len keď bola búrka, inak sme spali v stane.

Vysoká dodávka, kde sa možeš postaviť a stredne dlhá, teda L2H2 ešte ide, ale v meste za 10 litrov, vonku pôjdeš za 8. Myslím že by to namiesto osobáku bolo ešte únosné, akurát sa s tým blbo parkuje. Ale ak bývaš v domku kde nemáš problém s parkovaním, tak áno.

U nás na sídlisku je to už tak husté, že dodávku som musel odstaviť, nedá sa tu zaparkovať a o novej s vestavbou som prestal snívať. Ja teraz uvažujem o karavane. Kúpil som si najlacnejšiu dízlovú 4x4 a budeme s maminou chodiť na výlety.
G
GSmanČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

GSman napsal:

Ahoj, my jezdili ve čtyřech (2dosp. +14+19 a pes :-)
Holky spí v autě chlapi a pes v předstanu. Na posteli se dospělí plus menší dítě v pohodě vyspí (s vetším nevím, možná vymyslet něco na přední sedadla).
Nic nevnucuju, jen že to jde ... Ale stejně si chci koupit velkou dodávku :-)
http://caravan24.cz/forum/viewthread....d_id=11561


Jo a jezdím s tím denně (40 000km /rok), spotřeba lehce nad 7 litrů, parkování jako s osobákem (podzemní garáže a parkovací domy - do 2,1m výšky) ...
mekiemekieČlen
Přidáno před 11 let
Ideální auto pro 4 lidi na denní ježdění je velikost VW T4 nebo T5, nejlépe California, ale i Traffic a jemu podobné. Jezdím tak už 7 let denně do práce. Proti Octě je to hodně velký skok, ale není to obytné auto - je to cestovní auto s možností přespání. Ale jako GSman taky půjdu do většího. S jídlem roste chuť. Já zůstávám u VW T5, ale bude to vysoký a dlouhý. Pro 4 lidi to stejně nebude dostatečný komfort, ale my jsme dva. Na druhou stranu jestli jde jen o to převézt a přespat 4lidi a mít dost úložného prostoru a možnost uvařit a současně mít použitelnost k běžnému ježdění, kde tě neomezuje velikost parkovacího místa ani výška podzemních garáží, tak nikdo nic lepšího než Californii se zvedací střechou nevymyslel.
mirek a hana, VW t5, samodomo vestavba druhá v pořadí
VeraVeraČlen
Přidáno před 11 let
Bravo mekie,za skoro 20 let koexistence s californkama jsem nepřišla na ten stručný název-cestovní auto s možností přespání.Já to okecávala obsáhle a blbě.Na denní ježdění schůdná délka do 5 m,pokud člověk nebazíruje na podzemních garážích dá tomu origo nevzhledná střecha jiný level.Už jsem taky postoupila o level výš ale 6metrů na denní parkování a pojížďky už pohodlné není
p0l0usp0l0usČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

Vera napsal:
...
Na denní ježdění schůdná délka do 5 m,pokud člověk nebazíruje na podzemních garážích dá tomu origo nevzhledná střecha jiný level.Už jsem taky postoupila o level výš ale 6metrů na denní parkování a pojížďky už pohodlné není

kratky Fiat Ducato se taky vejde do 5ti metru. Hotovy clovek tezko koupi, ale pokud bych vestavoval a chtel to kratky, uvazoval bych spis o necem takovem - mensi cena nez VW, vetsi prostor.
mekiemekieČlen
Přidáno před 11 let
Souhlasím s tebou, co se týká prostoru, ale manželka s tím odmítla jezdit, že je to moc široké. A hlavně VW T5 je o úplně jiném komfortu jízdy. To je jako když jedeš s osobákem, Dukáto je přece jen už náklaďák. Ale ta cena samozřejmě může rozhodovat. Já jsem zarytý busíkář, takže budu bránit svoje:@
mirek a hana, VW t5, samodomo vestavba druhá v pořadí
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 11 let
Pravidelně sleduji toto vlákno a tak jsem se dnes rozhodl, že přispěji do " mlýna"

Řešili jsme stejnou otázku jako je v prvním příspěvku a po nekonečném testování padla volba na Nuggeta od Westfálie.

Nevýhodou Californií (či jiných modelů se stejným uspořádáním - např. Westfalia Michelangelo) je jednoprostorové uspořádání (převzato z německé terminologie). To znamená kuchyň na straně, podél ve směru jízdy. Pokud vaříte či provádite v autě cokoli jiného musí být zbytek osádky venku, což je v případě nepřízně počasí komplikované. Pokud rozložíte spodní postel, tak už se v autě ani nehnete - pro čtyřčlenou posádku katastrofa.

Jediné současné dvouprostorové uspořádání do 5metrů nabízí jen Westfalie/Nugget (dříve nabízel stejné ještě Weinsberg, délka 5,2 na Renault/Trafic ).

Máme Nuggeta necelé dva roky a jsme spokojeni. Běžně zaparkujete ve městě, spotřeba o 2l vyšší než Octavie, pří stejných jízdních vlastnostech. My jsme zvolili vysokou střechu, s otevírací je výška cca 2,2m. Model s tímto upořádáním se vyrábí od roku 2002 a ceny startují na 15.000EUR. V Německu existuje internetová komunita majitelů těchto aut, z nichž spousta auto používá jako jediný rodinný vůz. Klidně s ním odvezete třeba lednici na stojato (sedačka je vyndavací).

Třeba to bude pro někoho inspirací.

link: http://www.ford.de/Nutzfahrzeuge/Ford...Ueberblick

brožury ke stažení:
http://www.ford.de/Nutzfahrzeuge/Ford...seDatenNfz
Upravil Vajglon Hnuson dne 30.11.2012 18:25, před 11 let
U
upotreblenciČlen
Přidáno před 11 let
ahoj Vrbato, jsem tu taktéž zcela nový . Jediné (to co jsem neudělal sám) je nutné si danou velikost vyzkoušet a řádně o tom popřemýšlet. Je to trochu nákladné, ale vřele doporučuji. Máme šestimetrové ducáto, občas jedeme s vnoučety(2) vždy bylo pěkně , pohoda. Nedovedu si představit dva dny v dešti. Pro dva je tato velikost dostačující.
Čau upotreblenec
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 11 let
to Vrbata: já si před 6 lety takhle koupil MB Vito. Všechno super, jezdíme jen dva já a moje první žena. Děti už ne.
Klidně v tom bydlíme 14 dní, ale nedovedu si představit kemping ve čtyřech. To nejde.
Ať si říká kdo chce co chce - já říkám že při zachování základních funkcí to nejde. Přespat někde dvě noci jo, ale víc ne.
Víc nocí není kemping, ale trest.
To radši budu doma.
Nebo vezmu stan (spaní v předstanu považuju za mimořádné a nouzové řešení).
Ale to už je jiná kapitola.
Jarda a MaruJarda a MaruČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj Vrbato, máš tady spoustu dobrých rad, tak teď babo raď.:v V jádru si ale vyber jen to co ti vyhovuje a dle Tvých potřeb a možností. Vybíral bych podle důležitosti Tvých zájmů. (délky cest, využití sezoní nebo celoroční, a t d) Pokud budeš stále nerozhodný zvolil bych nějaký starší holanský karavan a později až zůstanete dva bych se rozhodl definitivně.
My jsme začali letos jezdit s fiatem Scudo k plné spokojenosti, ale pochopitelně mnoho lidí bude mít jiné představy.
Přeji šťastnou ruku:_ Jarda
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
Na tohle presne je nase t3 je pro az 5 lidi na spani a az 7 lidi jizda. Denne jezdim do prace za 6.5 v zime 7.5 l na 100km mame tam lednici plyn.topeni jezdime po evrope bez problemu a mozna bude na prodej:x
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
velorexvelorexČlen
Přidáno před 11 let
Souhlasim s nazorem, ze auta velikosti dodavky, se kterymi by se dalo zaroven jezdit do prace, jsou pro vice jak 2 lidi nevhodna k delsimu cestovani ci kempovani. Resil jsem stejny problem a koupil jsem karavan (nejdriv jsem si ho nekolik let pujcoval v pujcovne). Vyhovuje nam ta moznost, ze vzdy dojedeme na nejake misto, kde zustaneme 2-3 dny, karavana nechame v kempu a autem si muzeme objet zajimavosti v okoli. Pak karavan zavreme tak jak je, zadny skladani, rozkladani a jede se jinam. Po ceste mas k dispozici zachod pro deti, muzes kdekoli zastavit, pripravit si neco na dlabanec a ostatni kvuli tomu nemusi cekat venku na desti. O Obytnem aute budu asi uvazovat az budou deti vylitle z hnizda :)

PS: Me2de, zde tvrdis, ze T3 je v pohode na cestovani v 5-ti lidech, ale zaroven si kupujes obytne auto velikosti avie, a odmitas spousty obytek kvuliva jejich male velikosti a to se jednalo o auta s minimalne 2 krat vetsim vnitrnim prostorem nez T3, neco mi tu nehraje !)
----------------- -------------------
Bürstner Flipper 495 TK + Nissan X-trail

2 dosp. (45,43) 2 děti (17,14) a :i
ivan64ivan64Člen
Přidáno před 11 let

Citovat

velorex napsal:

Souhlasim s nazorem, ze auta velikosti dodavky, se kterymi by se dalo zaroven jezdit do prace, jsou pro vice jak 2 lidi nevhodna k delsimu cestovani ci kempovani. Resil jsem stejny problem a koupil jsem karavan (nejdriv jsem si ho nekolik let pujcoval v pujcovne). Vyhovuje nam ta moznost, ze vzdy dojedeme na nejake misto, kde zustaneme 2-3 dny, karavana nechame v kempu a autem si muzeme objet zajimavosti v okoli. Pak karavan zavreme tak jak je, zadny skladani, rozkladani a jede se jinam. Po ceste mas k dispozici zachod pro deti, muzes kdekoli zastavit, pripravit si neco na dlabanec a ostatni kvuli tomu nemusi cekat venku na desti. O Obytnem aute budu asi uvazovat az budou deti vylitle z hnizda :)

PS: Me2de, zde tvrdis, ze T3 je v pohode na cestovani v 5-ti lidech, ale zaroven si kupujes obytne auto velikosti avie, a odmitas spousty obytek kvuliva jejich male velikosti a to se jednalo o auta s minimalne 2 krat vetsim vnitrnim prostorem nez T3, neco mi tu nehraje !)


Teď jsi na to kápl !! Sleduji to vlákno delší dobu a musím se s tebou ztotožnit v názoru na věc. Měl jsem několik různých vestaveb i 2x T3, ale 5lidí spaní a ještě 7 jízda a v pohodě?? Tak tomu taky trochu nerozumím na co hledá větší auto, když je T3 tak skladná :x??
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
To prosím nechte na mě, on potřebuje občasné přespání a denní ježdění což jsem takto přesně praktikoval i já, ale chceme zkusit ten prostor prostě jen tak bez připomínek, nepsal jsem že je to komfortní, ale dá se, mi už chceme i trochu komfortu.:_
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
T
tom74Člen
Přidáno před 11 let

Citovat

Me2d napsal:

To prosím nechte na mě, on potřebuje občasné přespání a denní ježdění což jsem takto přesně praktikoval i já, ale chceme zkusit ten prostor prostě jen tak bez připomínek, nepsal jsem že je to komfortní, ale dá se, mi už chceme i trochu komfortu.:_


tak, pokud nechceš stát všude nadivoko, ale spíš využívat kempy kvůli WC, sprchám atd, to bohatě stačí. Momentálně jezdíme ve dvou ve fordu galaxy ( jako sharan...o))), máme tak rozkládací postel (190x110cm), věci pod postelí a v rakvi, vařič se taky vejde.......
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,834,992 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22149 sekund | Průměrně za: 0.22149 (0) sekund | Dotazy: 146 | Použitá paměť: 2.37MB/2MB