Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 P.L.A. - zkušenosti: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

P.L.A. - zkušenosti

Poslední aktualizace před 6 let
M
mac78Nováček
Přidáno před 12 let
Zdravím!

Zvažujeme koupi obytňáku, buďto nového nebo max. do roku stáří. Máte prosím někdo osobní zkušenosti se značkou P.L.A., konkrétně s modelem M742 nebo HS75? HS75 jsme měli půjčený na 4 dny a trošku mě překvapila hlučnost za jízdy (vrzání), tedy alespoň na to, že se jednalo o 5 měsíců starý vůz s cca. 17 tis. km. Na druhou stranu se to subjektivně trochu zklidnilo po tom, co jsme vyjeli z ČR :)

Předem díky za každou zprávu!
MaC
P
poldajČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj,nezapomeň ,že to je jen a jen ital.Takže vrzání bude na denním pořádku.Sháněl jsem dlouhou a nakonec jsem se usadil na Dethleffsu.
A vrzání je i zde v čechách minimální a to to má najeto 25 000 km.Rok a půl staré.Dojel jsem si proto sám do Němec.Velký výběr.
VeronikaTominoVeronikaTominoČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj, tak neviem ci treba tych "italov" takto generalizovat.

Nasa skusenost: Mame Dethleffsa 2009 a od tejto jari aj Rimora 2007. Oba kupene pri necelych 19 000 km.

Dethleffs je velmi podarene auticko a pri jazde vrzga len obcas aj to, len ked je prazdne, pri nalozeni je uplne ticho. Myslim, ze je kvalitativne slusne spracovany a elegantne rieseny.

Rimor urcite nie je taky elegantny, designovo je to rozdiel jednej triedy, ale urcite nie je menej kvalitne spracovany. Naopak mam pocit, ze v mnohych detailoch je sice selsky ale poctivo a fest vyrieseny. Neni to moc elegantne, ale vydrzi to vecnost. A nevrze vobec nikdy, resp. o nic viac ako bezne dodavkove vozy.

Pozdravujem, :_
Tomas+Veronka+Matejko (8 rokov)+Terezka (6 rokov)+Paula (3 roky)+Lucia (4 mesiace), Rimor Katamarano 6, Ford Tourneo Custom
feroferoČlen
Přidáno před 12 let
www.caravan24.cz/...

Ferrari, Lamborghini, Maserati.......to sú všetko len a len taliani, vrzganie u nich bude na dennom poriadku, zato môj Passat je skvelý. A to všetko na základe vlastnej skúsenosti.

Ale vážne, nemám ani Ferrari ani Passat. Máme ale niekoľko mesiacov PLA, zatiaľ sme najazdili niečo cez 7000 km. Pri určitom naplnení nádrže vodou sa spod sedadla na zlej ceste ozýval neskutočný kravál. Samotná oprava/úprava nebola náročná, problém bol prísť nato, odkiaľ sa to ozýva. V istých polohách rezonujú sieťky na oknách, zhodné sa ale používajú aj v iných značkách, takže neverím, že rezonujú len v talianskych autách. Ak sú celkom schované, sú ticho.
Na niektoré nábytkové dvierka som nalepil samolepiace tesnenie, takto sa zatvárajú dobre a sú ticho. Musel som upraviť pojazdy zásuviek pod lôžkom - niekedy sa otvárali. Skutočne som bol užasnutý, ako to bolo konštrukčne odfláknuté. Iste, takéto problémy by sa nemali vyskytovať ale úpravy zvládne priemerne zručný človek. V minulosti sme mali aj príves zn. Hobby a tento si tiež vyžiadal podobné malé opravy a nemám pocit, že mal kvalitnejší interiér.
Hovorím o zvukoch na tankodromoch typu D1, na normálnych európskych cestách to bolo OK aj pred úpravami.
Podľa môjho názoru PLA patrí medzi to najlepšie, čo sa dá V TEJTO CENOVEJ KATEGÓRII kúpiť. Výbava je dobrá, nábytok vyzerá dobre a je účelný, kúpeľňa je pekná priestranná. Exteriér je pekný, aerodynamický, auto nevyzerá ako krabica od topánok. Pred kúpou sme preliezli samozrejme veľa značiek, v niektorých bol nábytok rozpadnutý už na výstave.
Máme za sebou aj celodennú jazdu v hustom lejaku a tesnosť dverí, bočných okien a strešných okien vyzerá byť v poriadku.
M
mac78Nováček
Přidáno před 12 let
Zdravím a děkuju za všechny příspěvky!

Dneska jsem se byl svézt s M742 a "bordel" je v tom asi úplně stejný. Auto mělo natočeno necelých 50tis. km. Když jsme se bavili s prodejcem tak na rovinu řekl, že auto má nějaké drobné mouchy jako např. rachtání plastu při nezatažené roletce na střešním okně apod.. Ale nic dramatickýho to nebylo. Zkusíme se ještě svézt v něčem jinačím, abysme měli možnost srovnání.

Doporučíte mi prosím nějaký model jiného výrobce srovnatelný rozložením s PLA HS75 nebo M742? Chceme dělené postele po délce, které jdou spojit do letiště, rozumně velkou garáž (pokud možno přístupnou z obou stran), spaní celkem pro 4 osoby (stahovací postel nebo alkovna) a buďto dělené WC a koupelnu nebo spojené, ale tak aby člověk na WC nemusel přes sprchu nebo sprchovou vaničku ;)

Byl jsem se podívat např. na Carado T448 a byl jsem zaskočenej tím, jak malý to oproti PLA uvnitř vypadá, ačkoliv jsou obě auta stejně veliký. O zpracování ani nemluvím :(

Ještě jednou díky za Vaše rady!
Martin
Mirek57Mirek57Člen
Přidáno před 12 let
Ahoj, letos jsem koupil polointegráč Elnagh T-Loft 530 s motorem Multijet 150 a až na maličkosti(hlavně lednice Dometic) spokojenost. Lůžko vzadu 220x 195 je bomba, byli jsme i ve 4 a stahovací lůžko ok. Elnaghy jsou "lepší" Italové, vidím, jezdí jich už dlouhou dobu(i velmi staří) spousta v celé Evropě. Předtím jsem měl Elnagh Duke 46 alkovnu.Rozdíl mezi značkami až tak posoudit neumím, to musíš sám. Pokud si ale umíš semtam něco udělat a dodělat, tak poradím, "moc neutrácej". Ten novej motor Ducato 150k taky doporučuju, na polointegráči ještě syrovej jde do 10l/100km. Mirek
P
poldajČlen
Přidáno před 12 let
Ale to tady někde už bylo v tématech-Itálie dodělej si sám...Nějaké porovnání značek.....
ivoivoČlen
Přidáno před 12 let
Mám dva roky P.L.A. S 741 zatím jsem najel 20 000km. Jak jsem psal v červnu po počátečních menších problémech, které mě odstranil prodejce jsem vcelku spokojen. Dodatečné namontování měchů zlepšilo jízdní vlastnosti vozu. Různé pazvuky, které se ozývají z obytného prostoru jsou víceméně závislé po jaké silnici právě jedu. V civilizované Evropě žádný problém v našich končinách je to z vnitřním hlukem horší. Jízdu po dálnici D1 nemohu hodnotit neb nevlastním na toto zařízení známku. Spotřeba vozu je 9 až max. 10 l dle terénu a naložení. Jak píše Fero v této cenové relaci je auto chvalitebné svým vzhledem i vnitřním vybavenim, včetně materiálů a barevného sladění.
Upravil ivo dne 07.10.2012 14:55, před 12 let
M
mac78Nováček
Přidáno před 12 let
Ahoj!

Tak jsme pro srovnání prolezli a vyzkoušeli několik dalších aut a zde je můj pohled člověka nezaujatýho a příliš neznalýho ;) Snad to někomu v budoucnu pomůže, já jsem zatím stále nahranej :-D

Takže... zatím jsme vyzkoušeli PLA HS75 (pár měsíců a cca. 17tis.km), PLA M752 (cca. rok a 50 tis. km) a oba jsou zhruba stejně hluční. Abysme to měli s čím porovnat, vyzkoušeli jsme ještě McLouise MC4 (skoro nový auto) a rámus z obytné části auta je skoro stejný. Za jízdy rachtají či povrzávají roletky, dvířka skříněk, záchodu a WC, což by se dalo jistě nejak podlepit či vypodložit. S tím bych problém neměl. Ale vržou i větší kusy nábytku - sedadla a velký kusy, který tvoří stěny v obytný části a s tím já určitě nic nenadělám :(

Na druhou stranu jsme vyzkoušeli Burstnera Ixeo (pár měsíců stáří a několik tis. km) a je to úplně o něčem jiném. Až se mi nechtělo věřit, že to auto opravdu jede. Rozdíl v hlučnosti je skutečně několik tříd, na normální okresce (ne tankodromu) neslyšíte snad jediný hlesnutí z obytný částí. Naprosto jsem nechápal. Bohužel se nám moc nelíbí sloučení WC a sprchy, alespoň se ale nechodí na hajzlík přes sprchu ;)

Takže PLA jsme tímto definitivně odpískali. Designově je to nádherný auto, rozvržení je z mého pohledu perfektní, ale to rachtání by měl přivedlo do blázince :( Pravda, ani jeho cena pak není příliš velkým argumentem např. oproti Burstneru...

Museli jsme tedy trošku přehodnotit náš výběr a zbyli nám zatím následující auta :

Burstner Ixeo it 726 g
Rollerteam T-Line 285
Chausson Welcome 99
a možná ještě Carado T448, ale to bude asi poplatný jeho cenovce.

Máte prosím někdo zkušenosti z těmito značkami?

Předem díky moc za každou radu!
Martin
P
poldajČlen
Přidáno před 12 let
Zkus Dethleffse nebo Rapido a možná Challenger tam pro něj mluví cena..Jsou podobní jako Burstner možná i lepší co se týká desingu.Mě Burstner nenadchnul polštáři na sezení a některými detaily.
P
Pegaso 2010Člen
Přidáno před 12 let
Já mám od Rolleru Pegaso 2010 a spokojenost. Téměř všechno vrzání jsem vychytal. Kamarád má Roller Team T -Line 2012 a je to ještě lepší. Jel jsem s tím a ticho jak v osobáku. Od roku 2011 používají materiál EPX Styrofoam a je daleko pevnější a má lepší izolační vlastnosti , takže by se to snad ani rozvrzat časem nemělo.
J
jirka dagmarČlen
Přidáno před 12 let
........KNAUS.....také nevrže.....:_
M
mac78Nováček
Přidáno před 12 let
S tím Roller Teamem to rád slyším, chci se na něj zaject podívat, ale tady v ČR žádnej T-Line 285 bohužel není :(

Knause jsme měli ve výběru taky. Potencionálně vhodnej model je Sky Wave 700 MEG, ale má špatně řešený spojení zadního lůžka do letiště (nasazuje se tam dost podivně prkno, který musíš mít někde schovaný), v koupelně se neposunuje baterie s umyvadlem, takže po tom co se člověk zvedne z WC a chce si umejt ruce, tak musí přetáhnout zpět umyvadlo. Taky skládací baterie ve dřezu nepůsobyla zrovna praktickým dojmem... Pěknej je Sky I 700 LEG, ale to už je integrál a vyšší kategorie...
M
marianhČlen
Přidáno před 6 let
Rokmi sa moze uroven kvality menit... ako teraz vidite uroven kvality P.L.A., terajsie modely? Idealne porovnane s Weinsbergom :)
A nakolko sa da verit ich udajom o vahe "pripravene na jazdu" (kolko si prihodit k ich udaju)?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: mac78, poldaj, VeronikaTomino, fero, Mirek57, ivo, Pegaso 2010, jirka dagmar, marianh

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,232,681 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.43925 sekund | Průměrně za: 0.43925 (0) sekund | Dotazy: 112 | Použitá paměť: 2.09MB/2MB