Citovat
Spajky007 napsal:
Ahoj jak máte řešeno dobíjení přívěsu za jízdy z auta na 12V. jestli přes parkovačky jako to má sklopka a nějáká elektronické zařízení které do českej vleků montujou němci a českej výrobce mi nedokáže poradit kde koupit u nás.
Ve vleku je aku, solar a nabíječka 240V/12V ale nechce se připojovat na přípojky 240V dík za rady a info.
Slávku piš jako běloch.
Bohužel nemám čas luštit co máš na mysli (teda pokud chceš odpověď).
jak máte řešeno dobíjení přívěsu za jízdy z auta na 12V. jestli přes parkovačky jako to má sklopka a nějáká elektronické zařízení které do českej vleků montujou němci a českej výrobce mi nedokáže poradit kde koupit u nás.
Na dobíjení karavanu za jízdy zapomeň. Dej na střechu solár. (Nemám zdání co je sklopka, ani co montujou němci a to s nima obchoduju už drahně let)
Ve vleku je aku, solar a nabíječka 240V/12V ale nechce se připojovat na přípojky 240V dík za rady a info
Že by se nabíječka nechtěla připojovat je asi hodně velká "píp" že. Připojovat se nechceš ty (to chápu) :).
Správně navržený solár musí vyrobit tolik energie že ji v létě nedokáže posádka zpracovat. Pokud tomu tak není, je něco chybně (malý panel, malá baterka).
My na takovýhle věci děláme optimalizaci. Je to vždy minimálně na půl hodiny většinou na hodinu. Určíme si, jak majitel karavan provozuje, spočítáme spotřebu, kdy a kam jezdí (norsko, česko, sicílie) a podle toho navrhneme sestavu.
Pokud si nejseš jistej, přijeď.
Poradíme, pomůžeme.
ještě něco: pokud ti lednice žere 12V baterku v karavanu je to naprosto špatně. Lednice je VŽDY zapojená na startovací baterku v autě blokovanou spínačkou nebo D+ detektorem.
Automatické sloučení 26.06.2012 19:59:
Tome, obávám se že na tom ODAKu budou úbytky, ale hlavně nabíjecí výkon nemůže pustit po slaboučkých drátech závěsu. Je tam 1mm2 drátek. Umíš si představit pustit 10-20A po jedničce drátu zavřeným ve svazku cca 10-12m daleko ? Z toho mám strach.
Na lednici může pověsit Monocontrol a chladit v pohodě po celý evropě plynem.
My ho tam dáváme standartně od doby co všichni výrobci tažných dávají drátky 1mm2 a tvrdý U jen na kudlu č.9. Desítka nemá ani pinovou kudlu v tom plastu :o.
Spousta lidí má nový auta a přijdou o záruku když jim tam sáhneš. Tak jsme vyprofilovali Mono/Duocontrol pro chlazení a solár).
Žádný dobíjení za jízdy. Solár bude dobíjet. A lednice chladí plynem. A je pokoj.