Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 dobíjení přívěsu za jízdy: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Prohledávání webu:

dobíjení přívěsu za jízdy

Poslední aktualizace před 14 let
Spajky007Spajky007Člen
Přidáno před 14 let
Ahoj jak máte řešeno dobíjení přívěsu za jízdy z auta na 12V. jestli přes parkovačky jako to má sklopka a nějáká elektronické zařízení které do českej vleků montujou němci a českej výrobce mi nedokáže poradit kde koupit u nás.
Ve vleku je aku, solar a nabíječka 240V/12V ale nechce se připojovat na přípojky 240V dík za rady a info.
Škoda Superb II combi 4x4 + Fendt 410
Slávek-Petra-Zdenda
Tomas BrabecTomas BrabecČlen
Přidáno před 14 let
A solár Ti tu baterku nestačí dobíjet?
T
TomČlen
Přidáno před 14 let
Spajky007Spajky007Člen
Přidáno před 14 let
bez zaplé lednice to stačí až kam jezdim ze zaplou lednicí na plyn a nevim jestli je to to pravé ořechové.

Automatické sloučení 26.06.2012 14:20:
to: tom díky za typ to je ono co asi scháním :D
Slávek-Petra-Zdenda
Upravil Spajky007 dne 26.06.2012 14:20, před 14 let
Přidáno před 14 let
Ta lednice na plyn určitě ideální není. Dej ten ODAK a bude vyřešeno.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Spajky007 napsal:

Ahoj jak máte řešeno dobíjení přívěsu za jízdy z auta na 12V. jestli přes parkovačky jako to má sklopka a nějáká elektronické zařízení které do českej vleků montujou němci a českej výrobce mi nedokáže poradit kde koupit u nás.
Ve vleku je aku, solar a nabíječka 240V/12V ale nechce se připojovat na přípojky 240V dík za rady a info.

Slávku piš jako běloch.
Bohužel nemám čas luštit co máš na mysli (teda pokud chceš odpověď).

jak máte řešeno dobíjení přívěsu za jízdy z auta na 12V. jestli přes parkovačky jako to má sklopka a nějáká elektronické zařízení které do českej vleků montujou němci a českej výrobce mi nedokáže poradit kde koupit u nás.
Na dobíjení karavanu za jízdy zapomeň. Dej na střechu solár. (Nemám zdání co je sklopka, ani co montujou němci a to s nima obchoduju už drahně let)

Ve vleku je aku, solar a nabíječka 240V/12V ale nechce se připojovat na přípojky 240V dík za rady a info
Že by se nabíječka nechtěla připojovat je asi hodně velká "píp" že. Připojovat se nechceš ty (to chápu) :).
Správně navržený solár musí vyrobit tolik energie že ji v létě nedokáže posádka zpracovat. Pokud tomu tak není, je něco chybně (malý panel, malá baterka).
My na takovýhle věci děláme optimalizaci. Je to vždy minimálně na půl hodiny většinou na hodinu. Určíme si, jak majitel karavan provozuje, spočítáme spotřebu, kdy a kam jezdí (norsko, česko, sicílie) a podle toho navrhneme sestavu.
Pokud si nejseš jistej, přijeď.
Poradíme, pomůžeme.

ještě něco: pokud ti lednice žere 12V baterku v karavanu je to naprosto špatně. Lednice je VŽDY zapojená na startovací baterku v autě blokovanou spínačkou nebo D+ detektorem.

Automatické sloučení 26.06.2012 19:59:
Tome, obávám se že na tom ODAKu budou úbytky, ale hlavně nabíjecí výkon nemůže pustit po slaboučkých drátech závěsu. Je tam 1mm2 drátek. Umíš si představit pustit 10-20A po jedničce drátu zavřeným ve svazku cca 10-12m daleko ? Z toho mám strach.
Na lednici může pověsit Monocontrol a chladit v pohodě po celý evropě plynem.
My ho tam dáváme standartně od doby co všichni výrobci tažných dávají drátky 1mm2 a tvrdý U jen na kudlu č.9. Desítka nemá ani pinovou kudlu v tom plastu :o.
Spousta lidí má nový auta a přijdou o záruku když jim tam sáhneš. Tak jsme vyprofilovali Mono/Duocontrol pro chlazení a solár).
Žádný dobíjení za jízdy. Solár bude dobíjet. A lednice chladí plynem. A je pokoj.
Upravil Karel Prokop dne 26.06.2012 20:01, před 14 let
Přidáno před 14 let
To Karel: K tomu soláru směřoval můj první dotaz. Jak píšeš, musí to pokrýt veškerou spotřebu.
Spajky007Spajky007Člen
Přidáno před 14 let
ta baterka nebude úplně OK chtěl bych trakční, ale nejsou many. Na autě mam 7 kolík takže bych to do vleku pouštel po parkovačkách.
Slávek-Petra-Zdenda
kocisjirkakocisjirkaČlen
Přidáno před 14 let
jak píšou kluci, Booster, Odac apd....
Řešil jsem to samé.
Mám 12-ti pin zásuvku a tlustý kabel tažený od autobaterie až k zásuvce a pak zase co nejtluščí dál.
Přestože alternátor je silně naddimenzovaný, tak to stačí akorát tak udržet v provozu ledničku + něco navíc.
V případě nouze nejvyšší (došla eletrika těsně před odjezdem a už se mi nechtělo se otravovat s centrálou) jsem nastartoval auto, zhasl všechna světla (povinné svícení) a v klidu douklízel (čerpadlo) a dosvítil.
Lednice na plyn za jízdy - to je jak Švýcar co mám v autě kamna na dřevo.
... taková normální rodinka!@!rp)!g
Přidáno před 14 let
Na autě mam 7 kolík takže bych to do vleku pouštel po parkovačkách
Nevím jestli si ze mě děláš prdel nebo to myslíš vážně. Doufám že A je správně :).
Po parkovačkách to fakt nejde (důvody tu rozepisovat nebudu, bo na slohovou práci nemám čas). Úbytek je koňskej. Seš schopen to pochopit?
Jestli nemáš love, vem obyčejnou nabíječku na 220V nabij tu baterku a jeď. Jestli je ta baterka K.O., vem si petrolejku a stan.
Jinak už nevím co radit. Zkušenost je nesdělitelná :D.
Přidáno před 14 let
Spajky, přečti si tuhle diskusi: http://www.carava...d_id=10286 a inspiruj se...
T
TomČlen
Přidáno před 14 let
Tome, obávám se že na tom ODAKu budou úbytky, ale hlavně nabíjecí výkon nemůže pustit po slaboučkých drátech závěsu. Je tam 1mm2 drátek. Umíš si představit pustit 10-20A po jedničce drátu zavřeným ve svazku cca 10-12m daleko ? Z toho mám strach.

Karle, to mě je jasný, měl jsem tažený sólo kabel jenom pro toto zařízení.
Spajky007Spajky007Člen
Přidáno před 14 let
němci do Agadosu sklápěcího dávaj taky krabičku která dobíjí baterku přes parkovačky a fungujeto,ale otázka je kolik bere hydraulický čerpadlo a kolik lednice.

Článek přečtu dík za rady
Slávek-Petra-Zdenda
Přidáno před 14 let
Malej mailer má 800W a velkej 2000W.
Lednice 100W. A kabely o průřezu 1mm2 maj úbytek a topěj jedna báseň. Mailery u dodávek mají instalaci taženou zvlášť. Vodič CY 16. Neumím si představit sériovou instalaci v osobáku která by to krmila.
Bytostně si nedokážu představit dobíjení z parkovaček se slaboučkým drátkem jištěným 5A pojistkou.
Spajky007Spajky007Člen
Přidáno před 14 let
klidně ti to nafotim předělával jsem ten vlek na 13pin protože O2 vyrobenej po 2008 musí mít zpátečku. Je to zapojené na levou a pravou parkovačku na klasické slaboučké dráty, je fakt že když jsem to zapojil na osobák praskla pojistka. Koupenej českej vlek v Německu fungl novej Agados v ČR neřeší dobíjení a Němci to dělaj takhle.

Nejvíc mě štve když chci táhnout novej vlek 13pin tak i tažné vozidlo musí mít 13pin zásuvku to zase někdo dobře vymyslel.

Ale zatim to dobíjení řešit nebudu nachladim doma a pak to zapnu na propan - prozatím.:)
Slávek-Petra-Zdenda
Přidáno před 14 let
Jistě, po česku chlaď plynem. Boj se Rakušáků. Ti hned chtějí 300€ (ojro) za puštěný plyn při jízdě (bez mono/duocontrolu).
Na 13 pin se dělá redukce tam i zpátky (obsadí se jen těch 7 kudel).
Takže vlek s 13 pinem může směle táhnout auto se 7mi pinem. Mám vleky (i sklápěčák) a pár už jsem jich v životě i vyrobil :).
13ti pin by teoreticky šel použít ke krmení toho maileru (kudla č.9) ale chtěl bych bejt u toho až kudla která má životní problém s přenosem 15A bude skrz sebe pouštět 70A (ta menší 800W verze) a víc,....po dobu minuty až dvou. O origo rozvodu po autě zvonkovým drátem ani nemluvě :).

Automatické sloučení 27.06.2012 21:28:
To Slávek:
klidně ti to nafotim předělával jsem ten vlek na 13pin protože O2 vyrobenej po 2008 musí mít zpátečku
Kdes na to přišel ?
Co je vlek O2 ?
Upravil Karel Prokop dne 27.06.2012 21:28, před 14 let
Spajky007Spajky007Člen
Přidáno před 14 let
O2 je vlek kterej je nad 750kg kategorije v TP
Taky jsem byl chytrej že dám redukci a jedu ale na Technický pan Technik řekl dejte zpátěčku a já mu řekl nemam na autě zásuvku 13pin takže to svítit nebude, technik na to přijeďte znova až to bude fungovat nebo jiné tažné vozidlo které už to má na 13pin takhle nemůžete jezdit.

Do Rakouska se nechystám zatím !k
Slávek-Petra-Zdenda
LukasLukasČlen
Přidáno před 14 let
Před lety jsem namontoval do bydlíku baterku a ODAK (omezovač dobíjení akumulátoru).....no. Do auta se připojuji extra 7-pólovou zásuvkou (vždy 3kolíky=jeden pól). Dráty průřez 6mm až k odaku. Ten má ale malý svorky, jde do toho maximálně 2,5mm2. (tak jsem malinko upravil konce těch šestek drátů). ODAK by asi fungoval, snaží se nepustit do baterky více než 10A. Problém je ale jinde. Když mi altík dáva 13,5-14,2 Voltů, i v tom nejlepším případě dostanu do baterky v bydlíku 12,8V. Pokud za jízdy zapnu lednici na 12 V, tak napětí spadne až k úrovni 12,2...no a to prostě tu baterku nenabije, kdybych se stavěl na hlavu. Je to jako voda-teče jen z kopce. Proud do baterky taky teče jen v závislosti rozdílů napětí....tedy na nabíjení 12V baterky potřebuješ napětí 13,8-14,2V, což Ti altík dá, ale na vedení se to ztrácí. ODAK je dobrá věc, ale chtělo by to ještě booster-de facto měnič, kterej má vstupní napětí 8-15V a na výstupu generuje oněch potřebných 13,8-14V. Pak by to určitě fungovalo....Te¨n booster se dá koupit, určitě to měl Bartůněk. Ale i jinde to budou mít. Kdysi to stávalo tuším kolem 3 tisíc.....
Rapiďáci, tel: 725 707 636
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Spajky007, Tomas Brabec, Tom, Karel Prokop, kocisjirka, Lukas

Copyright © 2025