Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Karavanisti začátečníci - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Karavanisti začátečníci

Musím přiznat, že se člověk cítí úplně jinak než ve stanu. Nějak jsem měl vždycky pocit, že ve stanu vám kdekdo ve spánku šlápne v noci na hlavu.



Náš první pokus na spaní v autě byl v dodávce Ford Tourneo. Absolvovali jsme v něm společnou dovolenou v kempu i se psem. Volba padla na známé místo u Komárovského rybníku, kam jsme jezdili již jako malí kluci s partou rodičů.
Mnou udělaná vestavba z pár OSB desek potažených kobercem složitelná ve dne do formy kuchyně a v noci dvoulůžka byl tenkrát luxus. Synátor dobrodružně spal ve stanu před autem a my s manželkou a se psem v autě a bylo nám fajn. Jen jsem se bál o baterku při týden otevřeném autě.
Po návratu jsem už pokukoval po „něčem“ co by se nemuselo na noc rozkládat a ráno uklízet, kde se dá převléknout…no zkrátka začal zrát sen o přívěsu.


Koukal jsem po bazarech a sbíral informace. Nakonec zvítězila náhoda. Sousedovi bydlícímu naproti nám, stál jeden malý QEK na dvorku a tak jsem dal řeč, co to obnáší a jak to funguje, jak se to skládá…no byla z toho komentovaná exkurze a já odcházel domů, oči navrch hlavy poreferovat domů drahé polovičce.
No abych to zkrátil…Ani ne za týden jsme ho měli na dvorku. Pan soused byl natolik ochotný, že zařídil čerstvou technickou a dokonce úřadování spojené s přepisem.
Doma ho synátor otestoval na spaní a tak padlo rozhodnutí, že pár jízd uděláme tady v Čechách.
Jenom tak do sousední vesnice abych se s tím naučil jezdit. Manželka byla najednou spokojena se stylem mé jízdy, prý konečně jezdím rozumně – QEK má limit 80km/h ;)


Půl hodinka jízdy, zaparkování na parkovišti pod rozhlednou a už jsme šli venčit pejska. Po procházce sundáváme „podvozek“ – tak říká synek nožičkám, rozkládáme gril a opékáme večeři. Pojíme a popijeme a už je tma jak v ranci, koukáme na hvězdy a celkem je i zima. Takže hajdy do hajan, zavelel jsem. Uvnitř přívěsu je přeci jen příjemněji a my uleháme ke spánku do ticha. Musím přiznat, že se člověk cítí úplně jinak než ve stanu. Nějak jsem měl vždycky pocit, že ve stanu vám kdekdo ve spánku šlápne v noci na hlavu. V přívěsu se přeci jenom cítím jako u „sebe doma“.
Ráno venčím psa na louce, ten je celý bez sebe, že je rovnou z pelechu venku. Dáváme si snídani a připravujeme se na odjezd. Všechno pozavírat a zapojit a může se jet.


Startuji a chci se rozjet, jenže ouha, nějak to nejede. Co to může být, ptám se polohlasně sám sebe?
No asi někteří tuší co se stalo. Nezvedli jsme „podvozek“ a jedna nožička se ohnula – ta co stála na pevném asfaltu. Těžce získaná zkušenost, ale co už…doma to narovnám.


Tak jsem po návratu začal opravovat a upravovat. Světlo a tím spojená baterka, baterie a deska atd atd. Už se těšíme na léto a opravdový provoz.

Kotvik 21. May 2018 11658 přečtení 4 komentáře 5 hodnocení Tisk

4 komentáře

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Pavel
    Pavel
    To mě připomnělo můj první výjezd s karavanem typu Samadoma před 40 lety. Tehdy jsme byli trošku za exoty.
    Ale jezdíme dodnes a rádi. Tak si taky v užijte.
    - 21.05.2018 17:59
    • D
      DDT
      Autor by se měl živit psaním. Hezky se to čte. Myslím, že mi to připomělo, proč tak rád vyrážím.
      - 22.05.2018 04:31
      • Kotvik
        Kotvik
        Díky moc za odezvy. Momentálně má bydlík kuchyň s tekoucí vodou, novou "kychyňskou linku" a taky černé folie do oken. Drahá polovička vyprala potahy a já již usilovně týden odstraňuji nalepené tapety. Byly zespod plesnivé. Nějaký dobrák je přilepil montážním lepidlem na polystyren. A když to nedrželo, tak chemopren. A do toho samolepící tapety...no děs.
        Zvenku to musí vypadat komicky, protoze to škrábu, až se bydlík houpe jako o vášnivé noci Smile
        - 22.05.2018 06:37
        • Fun
          Fun
          Like
          - 15.07.2019 09:20

          Hodnocení je k dispozici pouze členům.

          Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
          Skvělý! (2)40 %
          Velmi dobrý (3)60 %
          Dobrý (0)0 %
          Průměrný (0)0 %
          Špatný (0)0 %

          Copyright © 2023

          Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
          Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

          Theme by PHP Fusion Inc
          43,049,747 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14825 sekund | Průměrně za: 0.14825 (0) sekund | Dotazy: 48 | Použitá paměť: 1.54MB/2MB