Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Od snů ke skutečnosti2 - volné pokračování mého článku - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Od snů ke skutečnosti2 - volné pokračování mého článku

Kadel bliká světly, zastavujeme…defekt na OP. Vyměníme celé pneu, dívám se, pneu velmi teplé a je z Trabanta, pojímám podezření, že tento OP nebyl více jak 10km za celou svoji éru od baráku.



V mém předchozím článku jsem trochu předběhl dobu, teď se v tomto článku vrátím do r.1981, do tuhé doby socializmu. Kamarád stbák, říkejme mu pro příště Kadel (zmíněný v předchozím článku) si také koupil obytný přívěs, ale doma dělaný, prý zaručeně projetý celou Evropou a že chce abych jej doprovázel do kempu Čisto na Makarské. Já jsem byl se svým N 126 připraven co by dup, Kadel přinesl dokumenty (výjezní doložku, devizový příslib a zajistil i mé prověření u uličního výboru a v práci… a myslím i talony na benzin v Jugo, to byl kamarád, že?)

 

V den odjezdu ve večerních hodinách Kadel předjel se svým OP na místo srazu, ale již při příjezdu se mi zdálo, že jede velmi pomalu, bodejď by ne, v přívěsu bylo snad vše včetně obleků na návštěvu zaoceánské lodi, jeho kamaráda kapitána B, který se vracel t.č. s lodí z Panamy. Prý jsme zváni panem B na loď v přístavu Rijeka, kde bude večírek) V automobilu zn. Dacia byl Kadel, jeho manželka, dědeček, babička a dvě Kadlovi děti+ paštiky na 3 týdny.

 

Při příjezdu mi Kadel oznámil, že rychleji jak 40-50km/hod. nemůže jet, neboť jej to vytlačuje ze silnice, tak říkám to tam budeme za týden. No nic, je večer a vyjíždíme směr Komárno, Rijeka. Po asi 50km, Kadel bliká světly, zastavujeme…defekt na OP. Vyměníme celé pneu, dívám se, pneu velmi teplé a je z Trabanta, pojímám podezření, že tento OP nebyl více jak 10km za celou svoji éru od baráku. No….pokračujeme. Po dalších asi 50km opět defekt na druhém pneu, to už musíme lepit. Jakmile přezouvám, tak již vím, že dále než dalších 50km neujedeme. Duše prodřená na několika místech jak se „žula“ v pneumatice. Je ráno, jsme vzdálení od místa výjezdu asi sto kiláků.

 

Přívěs i s paštikama tlačíme k jednomu domu do zahrádky. Kadel i s osádkou se vrací domů pro další auto. Já to vzdávám čekat a pokračuji se zapůjčenou mapou od Kadla sám na domluvené místo v Rijece (mapu jako relikvii přikládám) Kadel se svým osazenstvem nás dojíždí v Rijece na druhý den v pořádku, akorát babička byla strašně nas…. na mne, asi proto, že mne nemohli kontrolovat kde a s kým se setkám po cestě. Umísťujeme se do kempu pod Rijekou a čekáme na kapitána s lodí, na agentuře nám řekli, že asi tak do týdne připluje. Kemp je hrozný, zima, po hladině plují mastné skvrny od blízkých skladovacích tanků na mazut, děcka už mají sopel jak šálu. Prohlašuji, že takovou dovolenou jsem si nepředstavoval. Končím…velké domlouvání až hádka s Kadlem, ale ten musí poslouchat babičku-generála, já jedu dál do neznáma a strašně se s manželkou a dvěma dětmi těšíme.

 

Naši překrásnou dovolenou jsem prožili V Šibeniku v kemp Solaris s návštěvou Splitu, Krka a dalších destinací, no prostě bylo to úžasné. A co Kadel?..ten skončil v Rijece, protože na loď jej nepustili (celní pásmo) a s nachlazenými dětmi se musel vrátit domů, ale co si asi musel vyslechnout na velitelství nechci ani domyslet. Příště se to již stát nemělo.

 

Příště volné pokračování mých cest s Kadlem, tentokrát jsme se do kempu Čisto dostali, ale co bude dál?...ještě peprnější zážitky. Mám psát dál, zajímá Vás to? Napište. Díky renolt

 

Mapa1Mapa2

renolt 11. May 2016 5393 přečtení 7 komentářů 0 hodnocení Tisk

7 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • O
    opavaci
    Jasně, určitě pokračuj!!!
    - 12.05.2016 13:21
    • bleriot11
      bleriot11
      No jasně,piš dál,super se to čte... :he
      - 12.05.2016 20:17
      • M
        myspulin
        NO rozhodně piš, je to super čtení!
        - 13.05.2016 12:08
        • C
          Cammouflage
          Piš to delší Smile))
          - 14.05.2016 18:56
          • 1jgs - Milan
            1jgs - Milan
            Určitě piš!
            - 16.05.2016 08:50
            • B
              Balda
              Super pis urciteprihurcitel
              - 17.05.2016 08:36
              • ZdendaZemda
                ZdendaZemda
                Jasááán "piš holoubku piš, brzo zcepeníš", tak ať to stihneš ještě napsat všechno :-)
                - 16.07.2016 21:24

                Hodnocení je k dispozici pouze členům.

                Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
                Skvělý! (0)0 %
                Velmi dobrý (0)0 %
                Dobrý (0)0 %
                Průměrný (0)0 %
                Špatný (0)0 %

                Copyright © 2023

                Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
                Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

                Theme by PHP Fusion Inc
                43,727,409 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.11548 sekund | Průměrně za: 0.11548 (0) sekund | Dotazy: 61 | Použitá paměť: 1.69MB/2MB