Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Teardrop Trailer - Minikaravan - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Teardrop Trailer - Minikaravan

Minipřívěsy (Teardrop Trailers) nejsou mezi Aší a Uherským Hradištěm k vidění příliš často, ale v USA patří od třicátých letminulého století k oblíbeným produktům lidové tvořivosti. Mají různou velikost, která je vyjadřována rozměrem základnyvyjádřeným ve stopách a je jen na potřebě budoucího majitele a síle jeho vozu co utáhne.

Minipřívěsy (Teardrop Trailers) nejsou mezi Aší a Uherským Hradištěm k vidění příliš často, ale v USA patří od třicátých let minulého století k oblíbeným produktům lidové tvořivosti. Mají různou velikost, která je vyjadřována rozměrem základny vyjádřeným ve stopách a je jen na potřebě budoucího majitele a síle jeho vozu co utáhne.


Minipřívěsy sporadicky nabízejí i čeští obchodníci s karavany, jejich cena je však pro zpohodlnělého trampa nebo rybáře, který je využije nejčastěji (s potěšením je však využije i skromná rodina), poměrně vysoká - pohybuje se nad sumou 100 tisíc korun.


Máte-li však chuť a čas postavit si takový obytný přívěs sami, pořídíte jej za méně než třetinu této částky. Podmínkou je mít k dispozici dostatečně velikou dílnu, nebo alespoň krytý prostor. Připravte se na to, že budete muset dělat určité kompromisy, protože komponenty, které jsou v USA běžně k dostání (stavebnice šasi, dveře, okna, kliky, lišty a podobně) na českém trhu neseženete buď vůbec, nebo za nekřesťanské peníze. I proto ale konečně vznikl můj web http://czett.webnode.cz - je určen pro ty, kteří se chtějí utkat s těmito problémy. Jsou zde k dispozici informace, jež by jinak sháněli poměrně klopotně. Provozovatel tohoto webu je konečně každému zájemci o stavbu k dispozici a rád mu poskytne radu.


Odměnou za práci, na niž si musíte pro případ úspěchu vyhradit pár měsíců, vám bude originál, který si můžete upravit podle svých představ.


Amatérsky vyrobených kapkovitých přívěsů (minikaravanů) je v ČR zřejmě co by na prstech jedné ruky spočítal. K tomu, aby komunita rostla, je třeba vzájemných kontaktů, spolupráce a také toho, aby další konstruktéři o sobě dali vědět. Potěší mne, když se moje stránky budou plnit připomínkami, postřehy a hlavně obrázky - stačí napsat.


Těším se na vás - váš Milan Daniel

Milan Daniel 17. June 2011 10181 přečtení 3 komentáře 0 hodnocení Tisk

3 komentáře

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • S
    stepan
    ... pěkný a hlavně obdivuji snahu a odvahu lidí do toho jít a postavit si něco vlastníma rukama ...
    - 17.06.2011 09:01
    • moucha
      moucha
      tak tohle je taky moje krevní skupina...pokud by se zakládal nějaký klub, tak se hlásím...rád budu konzultovat, radit, předávat info a naslouchat ostatním co a jak...!n
      - 18.06.2011 08:24
      • Danny
        Danny
        Mám N126 a zdá se mi moc velký...už dávno jsem měl v merku "miníka", ale koupit?? Nehrozí... Přes zimu se chystám postavit jeden kousek. Smile rád se poté podělím o foto.
        - 19.06.2011 11:01

        Hodnocení je k dispozici pouze členům.

        Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
        Skvělý! (0)0 %
        Velmi dobrý (0)0 %
        Dobrý (0)0 %
        Průměrný (0)0 %
        Špatný (0)0 %

        Copyright © 2023

        Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
        Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

        Theme by PHP Fusion Inc
        43,050,634 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12164 sekund | Průměrně za: 0.12164 (0) sekund | Dotazy: 46 | Použitá paměť: 1.51MB/2MB