Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Nefungující satelity - řešení - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Nefungující satelity - řešení

Nefunguje Vám automatický satelit? Tady možná zjistíte proč. A taky jak to řešit.



Pro aktuální informace navštivte originál článku na našem webu www.karavanypro.cz:
http://www.karava...eladi.html

Zde uvádím kopii platnou k 19.8.2016:

Mnohé z automatických satelitních systémů v posledních dnech přestávají fungovat. Nehrají programy nebo vůbec nenajdou družici. Na následujících řádcích Vám osvětlíme důvody a možnosti řešení.

1. Co se děje?
2. Kathrein
3. Maxview
4. Oyster, Ten-Haaft
5. Megasat
6. Alden

1. Co se děje?
Astra 3 – Skylink, Slovaklink …
Kvůli přechodu na HD kódování (DVB-S2) se na družici Astra 3 mění naprostá většina frekvencí. Automatické satelitní systémy fungují tak, že skenují orbit a poté, co narazí na signál, ověřují pomocí servisní frekvence zda jsou na správné družici. Právě tato frekvence se pro Astru 3 změnila. Z toho důvodu je nutné u většiny systémů přehrát sw.
Kromě toho, nejrozšířenější poskytovatel satelitní televize Skylink umísťuje všechny poskytované programy do zmiňovaného kódování DVB-S2. Spousta starších systémů toto kódování neumí vůbec naladit a Skylink na nich tedy již nikdy nebude fungovat. Řešení této situace se liší dle výrobce zařízení a popisuji ho níže.

Thor – Freesat by UPC
Freesat i nadále vysílá v kódování DVB-S a jeho služby je možné naladit na většině zařízení. Přechod k Freesat je tak jednou z možností jak řešit nefungující Skylink. Jde zároveň o možnost nejlevnější – Freesat karta se základní nabídkou programů stojí 500 Kč a poté 500 Kč ročně. Dle dostupných informací však není možné určit, kdy bude i Freesat přecházet na DVB-S2.

2. Kathrein
Starší přijímače a ovládací jednotky řady 170, CAP 6xx a CAP 7xx neumí dekódovat DVB-S2. Skylink na nich tedy již nikdy nebude hrát. Pro reciever a pozicioner řady 170 ani neexistuje náhradní řešení. V ojedinělých případech se podaří do nich novou frekvenci nahrát, ale nevíme, jak dlouho bude fungovat. Vlastníte-li toto zařízení, nezbývá než vyměnit celý systém.

Přijímače řady CAP 6XX a CAP 7xx je možné vyměnit za nový HD přístroj Kathrein UFS 946.

3. Maxview
U automatických systémů Maxview Target a Seeker stačí přehrát software. S pomocí USB disku (fleshky) toto zvládne běžný uživatel. O nový sw Maxview si prosím napište na e-mail:



4. Oyster, Caro, Cytrax (Ten-haaft)
Oyster, Caro a Cytrax jsou obchodní značky výrobce Ten-Haaft. Produkty se liší anténou. Řídící systémy jsou stejné (nebo podobné) a platí pro ně následující…

Oyster Vision (ovládací krabička s displejem)
Systémy série II a III vyrobené od března 2011 je možné aktualizovat SD kartou. Software je k dispozici na stránkách výrobce. Pro přehrátí nás též můžete kontaktovat. Starší přístroje je nutné zaslat do Ten-Haaft v Německu.

Oyster Digital CI (stříbrný reciever)
Stříbrné recievry Oyster neumí dekódovat DVB-S2 a přijímaní Skylinku na nich již není možné. Řešením je výměna recievru za nový Oyster HD Europe. Ten-Haaft nabízí výhodnější podmínky pokud jim starý reciever pošlete. Výměna tak včetně poštovného vyjde na cca 13.000 Kč. Pro recievry vyrobené před rokem 2008 je to cca 15.500 Kč (ceny k 19.8.2016).
Druhou možností je doplnit systém o televizor se satelitním tunerem. Stávající Oyster tak bude pouze hýbat anténou, programy se budou ladit a ovládat v televizi. Toto řešení vyjde na cca 7.000 Kč při 20″ televizi (cena k 19.8.2016).

Oyster Premium TV, Oyster Germany
K přehrátí sw je nutné servisní zařízení. Pro přehrátí těchto systémů nás můžete kontaktovat.

5. Megasat
Nejrozšířenější zařízení výrobce Megasat jsou Caravanman Premium a Campingman. Zatímco první jmenovaný je možné aktualizovat pomocí SD karty, software je k dispozici na stránkách výrobce nebo u nás, druhý z nich je nutné zaslat k aktualizaci výrobci (nebo si za 50 Eur koupit SD-programátor).

6. Alden
Asi nejrozšířenější Alden s půlkulatou řídící jednotkou se zatím daří aktualizovat u zastoupení v Německu nebo u firmy pilote.cz v Praze. Jak dlouho však budou fungovat nedokážeme přesně říci. U ostatních zařízení Alden obecně platí, mají-li HDMI výstup, je možné je aktualizovat a v tomto případě nás kontaktujte. Pokud HDMI výstup nemají, již není možné s nimi nic dělat a musí se vyměnit. Nové zařízení přijde na cca 20.000 Kč (k 19.8.2016).

U ostatních výrobců automatických systémů je to velmi podobné. Chcete-li pomoci s řešením volejte 720705139 nebo pište na



Tomáš Brabec
19.8.2016

Tomas Brabec 20. August 2016 6326 přečtení 1 komentář 1 hodnocení Tisk

1 komentář

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.

Hodnocení je k dispozici pouze členům.

Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
Skvělý! (0)0 %
Velmi dobrý (1)100 %
Dobrý (0)0 %
Průměrný (0)0 %
Špatný (0)0 %

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,042,232 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.24068 sekund | Průměrně za: 0.24068 (0) sekund | Dotazy: 46 | Použitá paměť: 1.78MB/4MB