Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: letošní Bulharsko - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

letošní Bulharsko

Cestování s kempem po Bulharsku.



Celkový dojem z letošní návštěvy Bulharska je nevalný.Kempy velmi nízké úrovně, soc.zařízení zchátralá a převážně špinavá. V kempech odpadky a špína. Moře a ceny O.K.Silnice z Niše až do Sofie nic moc. Přetížená kamiony.Jeden zážitek nakonec.První večer zakempováváme v kempu Zlatá rybka nedaleko Sozopolu.Připojuji bos,jako již stokrát kemp k rozvodu elektriky.

 

Po uchpení se oje kempu dostávám plných 230V a už se oje nedokážu pustit.Fáze šla přímo na zem kempu!Upadám do bezvědomí a přeze mne do země běží 230V,nohy mi zůstali na oji.Nebýt mé statečné ženy, která naštěstí s větnamkama na nohou mi přes to, že jí to tlouklu servala dolů,tak už bych Vám nic nepsal.Omluva pana majitele byla,že jsme měli špatně zapojený kabel!Záchranka přijela za jednu a třičtvrtě hodiny a v šoku mi dovezla do Burgasu, odkud mám památku čtyř stehů na noze!Druhý den parta elektrikářů cosi přepojovala!My otřeseni odjeli jinam.Velmi dobré místo pro dovolenou tento kemp!Dost jsme toho již stihly s kempem procestovat, ale sem již nikdy!Tak hodně odvahy!

vratik 19. August 2014 4823 přečtení 10 komentářů 0 hodnocení Tisk

10 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • zemanekpetr
    zemanekpetr
    Dìk za zprávu.Bolí mě záda tak dobrá elektroléčba.Hodně to zlehčuji a troch pro nás co parkujeme na divoko potěšující informace že i v kempech není bezpečno.Co tě nezabije to tě posílí.Čau.
    - 19.08.2014 14:06
    • TomTP
      TomTP
      Jestli nemáš 100% jistotu že to byl jejich problém, pro klid duše si nech zkontrolovat elektroinstalaci, protože za určitých podmínek nevyhovujícího zapojení karavanu se fáze na kostru skutečně dostat může.
      - 19.08.2014 16:13
      • najk
        najk
        my tam byli taky 2011, sociálky teda děs, ale jinak supr moře, ceny a každý večer v Sozopolu, co se týče elektřiny, tak to byl taky děs a běs, jak říkám drótiky skrze skrz, samá izolačka.... ja většinou (dle prvního pohledu na stojánek ) strkám fázovku, než se kdekoliv připojím, no hlavně, že to nakonec dobře dopadlo
        - 19.08.2014 19:38
        • bleriot11
          bleriot11
          To je teda síla.Hlavně že žiješ.Já bych tedy předpokládal,že to musí odpojit proudový chránič.To jsi měl už kabel zapojenej do karavanu,a dotkl jsi se oje,nebo jak přesně?
          - 19.08.2014 20:50
          • Zdenek a Alena
            Zdenek a Alena
            k tomu obvykle dochází když některý "kutil", udělá prodlužovák z dvoulinky a na konci propojí nulovací kolík s pravou dutinkou v zásuvce, proudový chránič by to odpojil ihned. každopádně si nech zrevidovat obvody v karavanu i přívodní kabel.
            :_
            - 19.08.2014 21:02
            • TomTP
              TomTP
              Zdeňku, za předpokladu obrácené fáze (což v dnešní síti TN-S není nic proti ničemu) a zapojení takovéhoto prodlužováku by ale vyhodilo ze všeho nejdřív jistič, protože by to šlo v případě funkčního PE do přímého zkratu, takže by se fáze na kostru nedostala. To by muselo k takovýmu zprzněnýmu prodlužováku ještě být nefunkční PE přípojky a zároveň ještě obrácená fáze. Spíš se přikláním (pouze přikláním) k tomu, že má vše v pořádku a vše v třížilovém TN-S provedení a podle referencí o stavu přípojek výše rumunští odborníci měli fázi na kolíku PE. Pak by ani případnej proudovej chránič o ničem nevěděl, pač by to proběhlo jen okolo, žádnej potenciál by neměřil a bylo by připravený dokonalý elektrický křeslo. Každopádně po tomto článku přibaluju do vercajku zkoušečku :-)
              - 19.08.2014 21:58
              • bleriot11
                bleriot11
                Tak to vidím taky tak.V tomto případě by pomohlo jen dokonalé uzemění karavanu.Nikdo ale asi nevozí dva uzemnovací kolíky.
                - 19.08.2014 22:19
                • Vasu
                  Vasu
                  Ani to uzemnění by nepomohlo ! Když ledabyle zatlačíš železný kolík do země, očekávej cca 100 Ohmů, když zatlučeš pořádně kolík očekávej cca 50 Ohmů a tam by protékal proud cca 5 A a ten nic nevybaví. Ten zemníci kolík by musel mít menší odpor než 10 Ohmů, to už by vyplo předřazený jisticí prvek a dotykové napětí by bylo bezpečné. Všiml jsem si, že někteří caravanisté mají před proudovým chráničem krabičku správného zapojení napájení, při špatné konfiguraci hlásí chybu a vše vypne !
                  - 20.08.2014 11:48
                  • V
                    vratik
                    Děkuji Vám všem za to, že reagujete na to co nás potkalo.Upozorňuji, že jsem v elekrotechnice vyučený a dokonce, i když už je to dlouho z ní složil úspěšnou závěrečnou zkoušku. Kam patří fáze určitě vím, a kabely co sebou vozím jsou opravdu třížílé a o správném průřezu. Zásuvky dle platných norem.Proudové ochrany, o kterých se zde zmiňujete, jsem hned po úrazu u místního elektrikáře namítal. Nebyly tam.Jak píšu, druhý den je mimo jiné zásahy do rozvodu namontovávali. K našemu potěšení výrobce ABB.Krom toho, že se jednou za týden v noci budím z tohoto zážitku přemýšlím co by bylo s naší 12ti letou dcerou, pokud by nás to sebralo oba.
                    - 20.08.2014 12:12
                    • pata
                      pata
                      Tak to ti nezavidim tohle je fakt peklo Sad ale konec dobrej ...
                      Sem taky elektrikar a pro jistotu vozim sebou vzdy fazovku a pokud je to exotika kemp pichnu prodluzovak a nez pripojim karavan projedu jej ...
                      tohle leto se mi stalo na Rujane ze proselo a vypadl jistic (FI) a uz mi chtel boec vyhodit moji rychlovarku (coz ma pravdu je nejcastejsi zdroj problemu s proudovou ochrnou) a nakonec mu nateklo do spojek na prodluzovaku ... coz kdyz nektere kolegy karavanisty vidim jak je pripoji a hodi do mokre travy fakt trnu hruzou Sad jestli je dobre vse uzemnene a proudovka maka ...
                      - 26.08.2014 23:00

                      Hodnocení je k dispozici pouze členům.

                      Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
                      Skvělý! (0)0 %
                      Velmi dobrý (0)0 %
                      Dobrý (0)0 %
                      Průměrný (0)0 %
                      Špatný (0)0 %

                      Copyright © 2023

                      Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
                      Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

                      Theme by PHP Fusion Inc
                      43,037,594 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14023 sekund | Průměrně za: 0.14023 (0) sekund | Dotazy: 58 | Použitá paměť: 1.66MB/2MB