Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

my a naše obytná auta

Poslední aktualizace před 14 let
rubicirubiciČlen
Přidáno před 14 let
Zdravíme všechny fandy volného cestování. Po delším váhání jsem se rozhodla naší cestovatelskou rodinu trochu představit, resp. popsat naší cestu za snem mít vlastní obytné auto. Jak všichni víme, dá se cestovat svobodně, ale také ještě svobodněji.
Když se nám narodily děti, tak jsme se začali rozhlížet po nějakém větším autě (kola, kočárek atd.) a zároveň jsme toužili po obytném autě. Protože peněz nebylo nazbyt, koupili jsme nakonec starší VW Transporter (dlouhý s vysokou střechou), který jsme začali předělávat na obytňák. Začali jsme s vytahovacím lamelovým patrem na spaní, které jsme začali využívat okamžitě. Postupně jsme zjišťovali, že se všechno nedá udělat samodomo a ceny komponentů pro karavaning nás odradily.
Přesto jsme s naším Hugoušem (všechny naše auta mají vždycky jméno, které vybírají děti; v té době u nás frčel Bořek Stavitel, kde byl oblíbený strašák Hugo) strávili několik dovolených doma i v zahraničí. Časem jsme přikoupili předstan, kde jsme měli přes noc kola a za teplého počasí i spali. Hugouše máme do teď, jeho sláva je ale už pryč.
Po několika letech jsme se rozhodli pořídit si obytnou dodávku originálně postavenou. Chtěli jsme auto se spaním pro čtyři, objížděli jsme inzeráty, a protože můj muž je co se týká aut „srdcař“ a rozum jde v tu chvíli stranou, tak se zamiloval na první pohled do VW California, bohužel se spaním jen pro dva.
Dostala jméno Žofka (po opici z Večerníčku) a v kombinaci s naším předstanem nám krásně sloužila skoro tři sezóny.
Co čert ale nechtěl, první z našich kamarádů si pořídili alkovnu. Hodně s ní cestovali (a cestují) a když vyprávěli, jak vlastně zastaví, kde se jim líbí, nebo když jsou děti unavené, pochopili jsme, že budeme muset Žofku vyměnit, protože se v ní čtyři prostě mimo kemp nevyspíme. Nastalo období, kdy jsme dlouze diskutovali, zda obytňák nebo karavan. Rozhodl výlet s našimi kamarády s alkovnou na lyžování na Pitztal. Jelikož rádi lyžujeme, tak bylo rozhodnuto (zpětně díky, Jano).
Začali jsme prohledávat inzertní weby, a to hlavně ty německé. Byli jsme si ochotní jet pro náš sen kamkoli. Po dlouhém hledání jsme našli v bazaru blízko Dűselldorfu alkovnu s palandou vzadu. Vše se celkem hladce dohodlo po telefonu a mailu, dokonce nám nabídli vykoupit protiúčtem naší Žofku.
Kontrolní telefonát v sobotu ráno, že auto máme skutečně rezervované, a vyrazili jsme na pondělí ráno do bazaru. Když jsme tam dorazili, auto ale bylo prodané..... Měli jsme děsný vztek, já jsem navíc cestovala s ortopedickým límcem po pádu z kola (takže cesta nic moc). Auto v sobotu prodal jeden zaměstnanec bez vědomí majitele (alespoň to tvrdil).
Když viděli můj výraz, začali s námi obcházet bazar a hledat jiné auto (bazar je opravdu veliký). Měli jsme ale jasnou představu – alkovna, vchod vepředu, garáž, r.v. min. 2000. Jediné auto, které přicházelo v úvahu, bylo o 4000 EUR dražší, než mělo být to rezervované. Majitel bazaru se zachoval jako grant a 3000 EUR nám slevil (což by svědčilo o variantě, že o tom skutečně nevěděl, a taky ho to mrzelo; nebo se toho auta už chtěl zbavit).
Odváželi jsme si krásně zachovalé auto LMC, navíc vzadu s dvojpostelí místo palandy, takže s větší garáží. Po návratu do Prahy jsme si zažili úřednické martýrium s přihlašováním nového auta a odhlašováním Žofky, to by ale vydalo na samostatný článek. Dostal jméno Rolík (podle jedné z nálepek na autě) a máme za sebou rok a čtvrt cestování s velkou alkovnou. Do teď nepřestáváme být nadšení, máme za sebou Štědrý den v rakouských Alpách, letos tři neděle v Itálii, několik týdeních dovolených a mnoho víkendů. Za poslední dva roky si navíc v naší partě pořídily bydlíka další tři rodiny.
Máme kluka 12 let a slečnu 9 let a rádi jezdíme na kola, na pěšky nebo na lyže. Nejsme žádní vrcholoví sportovci, jde nám spíš o to nenudit se a poznat nové kraje (i neznámé kouty Čech).
Rubíci (K+M+V+M) + Rolík (LMC)
Upravil rubici dne 13.08.2010 11:52, před 14 let
R
RemzinČlen
Přidáno před 14 let
Mi jsme začali skoro před rokem , kdy jsme pořídily taktéž naše 20 let " nové " obytné auto . Náš proces od okouzlení po nákup byl sice trochu delší , ale oto zajímavější . Po obytném autě jsme uvažovali skoro rok a já skoro každý večer strávil u počítače prohlížením a porovnáváním všelijakých nabídek jak Českých tak zahraniční bazarů . Po stanovení cenové hranice bylo jasné jaké auto to bude , ale vybrat to pravé nebylo jen tak . Sjezdili jsme několik nabídek tady u nás a vše bylo celkem hrůza buď vybydlený interiér nebo technicky v žalostném stavu zkrátka nic co by splňovalo naše představy . Proto padla volba na dovoz a doteď toho nelitujem . Auto jsme si vyhlídli a Auksburku a po výměně několika e-mailů s prodejcem jsme se sebrali a vyrazili směr německo . To co nás čekalo na místě se snad ani s českými bazary nedá porovnat . Nikdo nás do ničeho netlačil , neotravoval ba naopak na vše co jsme se zeptali nám bylo do nejmenších podrobností odpovězeno a předvedeno . Cenu jsme doladili ku spokojenosti všech a vyrazili domů . Tady klasika s přihlašováním a od Velikonoc jezdíme jak nám volno dovolí . Letos jsme už stávili v našem Honzikovi 28 nocí a to chcem jezdit tak do poloviny Listopadu podle počasí , takže maximální spokojenos . Všem stejně " postiženým " přejem spostu krásných zážitků a někde na výjezdu ahoj Jarda .
!y Jarda , :y Lenka , :a Lukáš a !z Štěpánka
Mercedes Benz Vito + Knaus Südwind
rubicirubiciČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj, naše zkušenost s ochotou a přístupem v německém bazaru je stejná jako vaše.
Když jsme hledali naše auto, tak se nám taky zdálo, že čím blíž hranicím s Holandskem, tím větší nabídka a konkurence. Taky je to poznat na ceně, která je v této oblasti spolehlivě nižží o cca 20% než v Čechách. Také všechny auta, která jsme v bazaru viděli (desítky), tak byla vevnitř perfektně zachovalá bez ohledu na stáří.
Rubíci (K+M+V+M) + Rolík (LMC)
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 14 let
Snad jste to na cestách po EU poznali, že Holandsko není balkán... a nymyslím sýr. :-)
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 14 let
Já ale říkám Balkán je Balkán.Jezdím tam 2x ročně.!^
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: rubici, Remzin, alf3003, Jirkac
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 9
Členové online 0

Celkem členů: 15,927
Nejnovější člen: LeonLigocki
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,038,066 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.11056 sekund | Průměrně za: 0.11056 (0) sekund | Dotazy: 54 | Použitá paměť: 1.67MB/2MB