Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Slovinsko - Triglavský národní park

Poslední aktualizace před 5 let
P
pajoviČlen
Přidáno před 5 let
Jak jsem slíbil v jiném vlákně, píši pár bodů ohledně cesty po Slovinsku, resp. po Triglavském národním parku a jeho okolí.

1. autovlak - krom Mostu na Soči je možné najet v Nove Gorici a cena je stejná. Nájezd pro naše auto (7,46 + kola x 2,33 x 2,96 na centimetry, první otázka obsluhy vlaku byla na výšku, která je max. 3 m. Cíl Bohinjska Bistrica.

2. oblast bohinjského jezera:
- do kempu v Ukancu jsme přijeli někdy po deváté ráno, bylo nám řečeno, že je plno a ať přijedeme druhý den před osmou. To jsme udělali a ráno od sedmi stáli ve frontě dalších, kteří toužili po ubytování. Při našem pobytu v kempu jsme vypozorovali, že nakonec se večer přeci jen někdo občas vešel, ale převážně byli všichni odkázáni do jiných (a taky plných) kempů, případně na STPL, kde jsme první noc spali i my.
- kemp v Ukancu je fajn, ráno se dá koupit pečivo, je tam fungující restaurace. Každý večer tam přišel ranger, který kontroloval, vysačky na autech a stanech, jestli jsou všichni ubytováni tzv. legálně. Bylo nám to vysvětleno tím, že na území TNP může nocovat jen omezený počet lidí. Okolí kempu nabízí mnoho možností zábavy, a toho se týká další bod.
- kdo zvažuje navštívit tradiční turistické cíle, podle nás je dobrou variantou balíček vstupenek, který je možné koupit u prodeje vstupenek na výletní loď, je více verzí. My zvolili balíček mega za 35 € na dospělého. Zahrnoval zpáteční lístek na loď (samostatně 10,5 €), vstupenku na vodopád Savica (samostatně 3 €), vstupenku do kostela v Ribčev Lazu (tam jsme nebyli, tak nevím samostatnou cenu), vstupenku do Korita Mostnice (dle ceníku 3 €, ale když jsme tam byli, pokladna byla zavřená), zpáteční lístek na lanovku do lyžařského centra Vogel (samostatně 24 €) a oběd v restauraci na Vogelu (my měli guláš + dezert). Ve Vogelu se dá strávit s procházkou na vrchol Orlova Glava spoustu času - sýrárna, ziplajna... Počasí tam umí pozlobit.
- STPL u obce Studor v Bohinju - nádherné prostředí 4 km od jezera. V obci Studor je výborná sýrárna a kousek od ní zas koně. STPL je u malého lyžařského areálku, WC k dispozici, camper servis taky, cena 15 €/noc + pobytová taxa.

3. parkoviště/STPL v Bledu nemá v létě možnost jen 12 h parkování, tudíž se platí 25 €/24 h.

4. STPL v Krajnské Goře - staní pod lyžařským střediskem, odhadem pro 10 - 12 obytek, je tam možnost vypustit šedou a napustit čerstvou vodu.

5. silnice č. 206
- vyrážíme na ní celkem brzy, tak asi i díky nižšímu provozu je cesta i všech 50 zatáček bez problémů.
- Zůstáváme v kempu Triglav. Je to fajn kempík. Obchod s potravinami je cca 1,5 km daleko, a nebo do kempu ráno a večer zajíždí pojízdná prodejna.

Suma sumárum bych v TNP zrovna nedoporučoval spaní na divoko, byť to samozřejmě může vyjít. Pokud by někdo chtěl nějakou informaci, tak kdyžtak do SZ. Jsme toho plni, bylo to parádní.

Mějte klidné cesty!
Víťa
I
ixoNováček
Přidáno před 5 let
U Bledu se doporucuje prespani u zeleznicni stanice, je to mozne? Nebo i to je zakazane? nemel jsem uz cas to overit... V Triglavskem narodnim parku to hodne kontroluji, takze nadivoko to jde ale s rizikem...
P
pajoviČlen
Přidáno před 5 let
Omlouvám se, ale tohle nevím. Na Bledu bylo mraky lidí, takže jsme možnosti ani nijak nezkoumali a celkem rychle odjeli. Skoro bych doporučil nechat auto na STPL v Bohinske Bistrici a jel na Bled autobusem.
Lada a VendulkaLada a VendulkaČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj, na Bledu přímo stellplatz, hned za vjezdem do městečka vpravo. Chtějí myslím 20 € za 24 hodin, vč. výlevky a vody. Elektřina zvlášť. My přijeli až v noci, zaplatili hned ráno, a zůstali do dalšího dne do rána. Kolem 12.07. tam bylo večer dost plno, doporučuji dorazit dopoledne.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let

ixo napsal:

@ixo - U Bledu se doporucuje prespani u zeleznicni stanice, je to mozne? Nebo i to je zakazane? nemel jsem uz cas to overit... V Triglavskem narodnim parku to hodne kontroluji, takze nadivoko to jde ale s rizikem...


Ahoj,
ten Bled u železniční zastávky jsem doporučoval já.
Problém jsem nikdy neměl, stejně tak jako na Bohinji zde u Staré Fužiny https://www.google.com/maps/place/46%...d13.881926, kde je placené parkoviště a jezdím tam jak v létě, tak i v zimě, ale musím upozornit, že jsme noční a pikolujeme to klidně až v jednu v noci.
V zimě se dá stát i pod Voglem u lanovky zde https://www.google.com/maps/place/46%...13.8628842, ale co je zakázané a povolené moc neřeším, takže bych nerad, abych případně dostal od někoho vynadáno.
Upravil sipadan dne 07.08.2019 22:21, před 5 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: sipadan, Lada a Vendulka, pajovi, ixo
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 16
Členové online 2
krizik1, Macek2

Celkem členů: 15,958
Nejnovější člen: LiboraPetraKonečný
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,640,739 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22734 sekund | Průměrně za: 0.22734 (0) sekund | Dotazy: 61 | Použitá paměť: 1.72MB/2MB