Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Tri Gas Alarm: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Tri Gas Alarm

Poslední aktualizace před 8 let
bob_bobekbob_bobekČlen
Přidáno před 12 let
Mám dotaz,pokud někdo vlastníte tento plynový alarm.
Pokud se uvede do hlídání svítí stále zeleně nebo jen po dobu aktivace/testování?
Chci si ho koupit a namontovat k posteli ale pokud by celou noc svítil tak by to nebylo moc dobré....
Bürstner Flipper 550TK+Hyunday Santa Fe
bob_bobek Připojili následující obrazek:
alaram.jpg
pepinkopepinkoNováček
Přidáno před 12 let
Mám ho namontovaný ,svieti stále na zeleno...Chladnička (modrá led) a energoblok panel mi vadí v noci viac:l
bob_bobekbob_bobekČlen
Přidáno před 12 let
Díky za info, myslel jsem si to, tak vymyslíme něco jiného....
Bürstner Flipper 550TK+Hyunday Santa Fe
petrkapipetrkapiČlen
Přidáno před 9 let
Dobrý den všem,
abych nezakládal nové vlákno, využiji stávajícího.
Mám dotaz na fungování alarmu Tri Gas. Koupil jsem starší OA (sice v německu, ale i tam jsou určitě kutilové, jak píše Karel Prokop ). Při přihlášení jsem nechal také provést revizi plynu a elektriky. Vše s pozitivním výsledkem a doufám, že revizák to udělal poctivě. Taky mám rád sebe, ženu i dítě.
U podlahy mám od původního majitele alarm Tri Gas. Bohužel nevím nic víc (typ, rok výroby atd.)
Dotaz pro ty, kteří se v tom vyznají, či ho dokonce mají a používají, je následující:

1.Poloha, kde je optimální? Pročetl jsem si vlákno https://www.carav...rowstart=0 , ze kterého vyplývá, že je lepší mít čidla zvlášť, u podlahy na LPG(=PB v lahvi) a u stropu na CO, což mi přijde rozumné. Co s tím, když je to kombinace vše v jednom?

Mám ten alarm u podlahy, ale když ho večer zapnu, tak cca po hodině začne pískat a já bohužel nevím, co je zdroj. PB jsem necítil a na plyn běžela jen lednice. Uvnitř 2 dospělí a mimino. Můj úsudek je, že to spouští buď porucha, nebo čidlo na narkotické plyny, tudíž vydýchaný vzduch. Po 5min intenzivním větrání to přestalo a za pár minut začalo zase pískat. Takže jsem to vypnul a bylo. Což pro mne není uspokojivé řešení. Tímto způsobem jsem to udělal ještě 2 večery a pak jsem to ani nepouštěl. Takto jsme zvládli cca 25nocí, ale bylo léto a jen puštěná lednice.

2. Existuje nějaká kontrola správné funkce? Je šlechetné koupit si čidlo, ale kdy poznám, že je funkční na správné plyny a správné koncentrace? Hlídáte někdo, zda váš detektor je stále funkční? Sice to při spuštění bliká, ale věřte tomu…

Děkuji za odpověď.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 9 let
doplnil jsem v mým vlákně o návodech
http://www.carava...d_id=15127
petrkapipetrkapiČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj všem,
děkuji Karlovi za návod, ale můj problém to úplně nevyřešilo. Teď už vím více a chci se s vámi podělit o informace.

Snažil jsem se zjistit, který plyny spouští alarm. CO a PB je jasně napsáno, ale narkotické plyny, to jsem nevěděl. Tak jsem napsal českému prodejci karavanového vybavení a zároveň přímo výrobci.

Český prodejce mi napsal toto:
Dobrý den,
Jedná se o uspávací plyny, které mohou používat zloději při vykrádání karavanu. (Nastříkají do karavanu uspávací plyn – lidé uvnitř usnou a pak mohou bez nebezpečí karavan prohledat)

Zajímavé, nicméně v mém případě to rozhodně nebylo tímto.

Výrobce mi odpověděl následující:
nearly every type of gas starts the alarm!
For example hairspray or deodorant also starts an alarm.
I can’t answer your question which type of gases start the alarm and which not.
I hope you understand that!

Volně přeloženo, že nevědí, je hodně důvodů, proč se může spustit alarm.

Na doplňující dotaz, zda to nemůže být CO2 jako produkt dýchání mi odpověděli:

it is possible that the TriGas rings alarm sometimes after you drink alcohol before for example.
Also dogs are able to start the alarm when they send out their gases.
I also don’t know the history of it but I think the TriGas is not broken, because he starts alarm after a while, not direct after activating.


Takže vážení, pokud máte psa, tak tento alarm nekupovat. A vůbec, takovýhle multifunkčák se mi zdá trochu mimo mísu. Akorát nás to několikrát vyděsilo a nic se přitom ve skutečnosti nedělo. Já to pak vypnul, nevěděl jsem proč to troubí a potom celou noc přemýšlím, zda ještě dýchám, nebo už jsem na onom světě a jen se mi to zdá. Nic příjemného...

Teď jsem si koupil sólo indikátor CO za 1400 a mám klid. V budoucnu tento "super" zázrak demontuji a dám si tam indikátor PB. Až něco začne houkat, budu přesně vědět, co se děje a jak se zachovat.

Nebudu bláznit a lítat okolo toho uprostřed noci jen proto, že mi na to pes prdí :he Což jsem předtím nevěděl :D
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 9 let
:o:o:o PROBOHA,....!!!!

Zásadně se nevyjadřuju k výkonům jiných firem nebo lidí, ale vobčas exploduju.
Odpověď výrobce i dealera je jak to říct slušně: tristní.

Dezinformace a nevědomost lidí kteří s něčím obchodujou je do nebe volající !!!!!

uspávací plyn - je halogenovaný etér (ti co u mě byli vědí) dá se velmi snadno detekovat a včas reagovat pokud je člověk nějak znalý jeho funkce (školení proběhlo u mě) a pokud klient k nám přijede proškolím ho.
stačí na něj klasické čidlo např od firmy Figaro principy a funkce čidel zde popisovat nebudu bo nemám čas na slohovou práci
kalibrace čidel probíhá metanem = metan (jakýkoli prdy) je nejhůře detekovatelný plyn
čili: pokud čidlo nabere psí prdy nabere bezpečně všecko ostatní, ale je možná zbytečně vysoká citlivost (u některých čidel se dá omezit trimrem, jinak je to věc výrobce)
klasický čidlo nabere svítiplyn, zemní plyn, propan/butan, některý nosný plyny ve sprejích a další směsi jejichž molekuly při dopadu na čip mění jeho elektrickou vodivost (to je celej princip čidla)
CO oxid uhlenatý - je podobnej princip, ale !!! čidlo na CO je VŽDY jiná konstrukce.
Nelze měřit plynovým "PB" čidlem CO a obráceně !
Oxid uhelnatý se na hemoglobin váže 200x ochotněji než kyslík, čili člověku v krvi nezbyde na kyslík místo. Všechno obsadí CO. Je to plyn dobré nálady, člověk je ospalý, malátný, happy; a pak tiše umře. viz ti nešťastníci u Třeboně před pár lety.
Samozřejmě je zcela zásadní i umístění čidla.

Po zkušenostech který tady mám - že si dělám reklamu a honím triko a já nevím co - už nikoho po netu ani po telefonu školit nebudu.
To že mě to částečně živí (nedělám jen karavany) je snad jasný i podprůměrně mentálně zdatnýmu jedinci.
Myslím že jsem tady radil dost, a spoustě spokojených lidí, ale reakce některých lidí mě přiměly, že už píšu málo. Pravda, někdy ještě exploduju a něco napíšu. Zatím vždycky zadarmo. A poradna po telefonu? Všichni co mi volali o normální rady,vědí,....

Nicméně: pokud někdo potřebuje poradit s čidly, ukázat jak funguje narkogas nechť se objedná a přijede.
Poradíme, pomůžeme.
Rádi.
Tož tak.
Karel, Váš servisák v aktivní službě.
petrkapipetrkapiČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj,
trochu se cítím jako spolupachatel, že jsem pustil zavádějící info od výrobce dál...

Asi mám problém, že mi nestačí pouze informace typu "funguje to", ale chci také vědět proč, na jakém principu a zda je to vůbec možné. Člověk by žasnul, čím vším jsou marketingové materiály prošpikované.

Nyní je jasné, že TriGas hračku demontuji (prostě tomu nevěřím, hotovo) a někdy v budoucnu rád někam přijedu na zaškolení, pokud je to možné.

Nákup separátních čidel mi připadá logický už jen po přečtení starších příspěvků a fyzikálním vlastnostem jednotlivých plynů. Jen jsem doteď pátral, co to vlastně mám v autě. Čidlo na CO už mám koupený, tak už jen dokoupit další.

Petr
V
VladNováček
Přidáno před 8 let
Mam s TriGas alarmom rovnaky problem. Ked ho zapnem, po nejakom case (po 5 min., po hodine ako kedy) sa bezdovodne spusti alarm. Skusam ho dokonca doma v izbe, kde nie je ziaden zdroj propan-butanu ani oxidu uhoľnotého ani narkotickych plynov a ani okolo nechodi pes, ktory by na neho prdel. Proste mu nerozumiem. Ak viete niekto poradit v com je problem, prosim dajte vediet. Alarm stal 80 euro a nerad by som ho len tak zavesil na stromcek ako bezcennu ozdobu.
Dakujem.
GardaGardaČlen
Přidáno před 8 let
Jak tak ctu tak chyba neni v alarmu ale v psovi co tam vetra streva. On ten alarm reaguje i na panaka slivovice a operativne jej nabonzuje. Nemyslim si ze je ale optimalni kvuli tomu alarm demontovat. Spis upravit polohu cidel nebo udelat psovi boudu v garazi
Miloš
petrkapipetrkapiČlen
Přidáno před 8 let
To Vlad: Obávám se, že máš pěknou hračku za 80e. Já jsem se tomu věnoval dost dlouho, dal jsem si i tu práci a napsal jsem výrobci dotaz. Jak to dopadlo sis asi přečetl výše :o

V případě zájmu přepošlu přes SZ.

Vše v jednom může fungovat, třeba kopírka+tiskárna+fax. :he

Ale jedno čidlo, kdy z pohledu fyziky je nutné mít rozdílné polohy senzorů, mi přijde jako pitomost. :v

Já rezignoval a toto čidlo již nepouštím. Zakoupil jsem si samostatné čidlo na CO, které je přenosné, má displej, takže v případě alarmu také zobrazuje koncentraci plynu. Ještě plánuji dokoupit čidlo na PB, které přijde na místo tohoto zázraku, který není ani cenově zajímavý (obě čidla zvlášť lze pořídit za shodný peníz)

to Garda: Bohužel nemám garáž, abych tam uklidil psa. Kdo má psa typu gaučák, ten má jasno, co dát pryč. Zda čidlo pochybné funkce, nebo mazlíka... :_
T
TandyČlen
Přidáno před 8 let
Profesně jsem se musel o tuto problematiku malinko zajímat. Výstup z toho byl ten, že raději tři čidla, každé právě pro ten segment který chceme aby hlídalo, než ,,multifunkci,, ve které odejde jedna součástka, případně napájení a nefunguje vúbec nic.
Pokud jedno samostatné čidlo kiksne, je alespoň nějaká šance, že dřív či později zabere druhé čidlo, díky možným prúvodním jevúm problému který nastal, například požáru.
Možností je víc - dým, CO, plyn, infra. A přesně jak už tady bylo dříve uvedeno, čidlo je vhodné a žádoucí namontovat právě tam, kde je možné co nejdříve očekávat a zachytit to, co má čidlo detekovat.
Čidlo detekující dým musí být někde pod stropem, protože nejspíše tam se dým bude shromažďovat. Né někde v koutě, kam se dým dostane až po té co už zaplnil celý prostor.
Pro zajímavost nedávno při požáru hotelu stály dvě osoby v dýmu u okna (paradox), třicátnice a šedesátník. Ženskou z toho dostali, chlapa ne, už asi po minutě a púl šel k zemi.
Dým je obecně nebezpečnější než požár. Je větším rizikem pro starší osoby, než mladší a to i v případě že jeho expozice je velmi krátká. Pokud hoří umělé hmoty, nebezpečí je násobné, neboť pyrolýzou umělých hmot vznikají v určité množství, byť malém, látky běžně označované jako ,,bojové plyny,,.
Pokud má čidlo zareagovat na plyn, mělo by se montovat co nejblíže místa kde lze jeho únik očekávat. To samé CO - kysličník uhelnatý https://cs.wikipe...id_uhelnatý . Je lehčí vzduchu, ale se vzduchem se mísí takže čidlo nejspíš nad, anebo co nejblíže místúm kde múže nedokonalým spalováním vznikat. Například v kotelnách v blízkosti kotle.
Kam dát čidlo na uspávací plyn by nejlépe zkušeně poradil Karel. Já si jen opatrně typnu že nejspíš tam, kudy v noci větráte a dost možná poblíž hlavy.
Napájení čidel, nejlépe na alkalické baterky. Minimální spotřeba,velmi dlouhá životnost, nezávislé napájení a především není potřeba vrtat a tahat napájecí vedení. Laciné baterky dlouho nevydrží, jejich obsah vyteče a zničí elektroniku čidla, zpravidla ani nezjistíte, že čidlo právě proto už není funkční.
Pokud při zazimování vozidla u čidel odpojíte baterie, je dobré si někam do vozidla napsat nějaké desatero s upozorněním přeměřit baterie a se začátkem sezóny je znovu vložit do čidel.
Při nákupu čidel je vhodné nejprve posoudit hodnotu života a zdraví svého, svých blízkých, zvířat které vás na cestách provázejí, přičíst i hodnotu majetku který chcete chránit a toto porovnat s cenou kterou zaplatíte za čidla a jejich napájení.
Tatifer
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: bob_bobek, pepinko, petrkapi, Karel Prokop, Vlad, Garda, Tandy

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,253,193 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21445 sekund | Průměrně za: 0.21445 (0) sekund | Dotazy: 103 | Použitá paměť: 2.03MB/4MB