Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Mini vestavba do vozu Fiat Scudo L2H2: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Mini vestavba do vozu Fiat Scudo L2H2

Poslední aktualizace před 12 let
simchasimchaČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Karel Prokop napsal:

[i]

....... Tak mě prosím Vás berte vážně aspoň v otázkách život ohrožujícího zařízení.

Karel

Uff, jsem zralej na kořku,...

To co píše Karel, je svatá pravda.
Lednička má odhadem 150 W. Ono je v této naší zálibě nešikovné právě to, že se jedná převážně o malé prostory, zatížené mimo jiné právě i lidmi.
V případě mějaké i drobné závady pak jde vše velmi rychle.
Opravdu, rady typu měl jsem to tak a tak a nic se nestalo jsou zoufalé. Asi jako když s prominutím nějaký pitomec co zkouší, jak daleko ujede po dálnici v protisměru potom řekne, vidíte a nic se nestalo. :_
lukasvlklukasvlkČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Karel Prokop napsal:

s CO bud v pohode, v dodavce jsme jezdili 4 roky lednice nejdrive v Peugotu pod posteli, pak v Ducatu ve dverich, bezela nonstop a nebylo to extra znat, krome vedra, co z toho slo. Kdyz se to nedalo vydrzet, tak jsme na vyduch pripevnili hadici z alobalu a na hacek ji zavesili do stresniho okna ;)

Před pár měsíci byli dva s karavanem u rybníka v JČ taky v pohodě,...
CO je plyn dobrý nálady pokud jsi to takhle myslel,....

PROBOHA takovýhle informace sem přece nemůžeš dát :o
To Petr:
Víš kolik lidí to bere vážně a pak mi přijedou na servis ?
99% lidí absolutně nemá ponětí o rizicích který plyn přináší.
Lukáš dá fotky nádherně udělaný vestavby a pak si odkouření ohne o metr do země.
Plynař co mu to měřil a vůbec dovolil provozovat - je naprostý ignorant (zralej dostat tím měřákem do palice, debil) a já bych ho na hodinu vyrazil z firmy !!!

A teď tohle !!!!

Tedy pánové !!!! :x

P.S. jasně, že za normálních okolností ta lednička s hořáčkem o pár Wattech nevyrobí dost CO aby otrávila posádku tak spolehlivě jako 2kW hořák od topidla, ale kde máte záruku že pro dítě spící pod stropem už ta koncentrace nebude nebezpečná ? Gasalarmem ?
Jak můžete takhle tahat čerta za vocas ?
Krom toho malá zabedněná dodávka se dá i vydejchat. Nikdo z nás větracího hřiba na střeše nemá.
Kór malá dodávka !!!!
Kdyby tohle fórum četlo pár nadšenců tak neřeknu, ale sem chodí mnoho tisíc lidí a takovýhle informace můžou nějakýho nadšenýho bastlíře stát život.
Jo, ať se klidně otráví ten xxxxx bastlíř, ale co nevinná rodina ta za to nemůže,... nebo to prodá dalšímu majiteli co o plynu ví jen že smrdí a co ten? Pokud mi přijede na servis tak mě vidí jen fialovýho vzteky, ale co když na ten servis přijet nestihne?

Furt říkám: neserte se do věcí kterejm nerozumíte.
Ano, když už to chcete dělat = nechte tu práci zkontrolovat někomu kdo ví jak ta věc fachčí.
Specialistovi, samozřejmě.
Bohužel plyntechnik co dělá zemák nebo svítiplyn o karavanovým principu většinou moc neví.
Kolikrát ani revizák ne. Bohužel. Osobně ověřeno ve více případech.
Karavaning je diametrálně odlišný odvětví. Jak v elektrice tak v plynu.

Učím se celej život a to mi rukama projdou desítky karavanů ročně.

Tak mě prosím Vás berte vážně aspoň v otázkách život ohrožujícího zařízení.

Karel

Uff, jsem zralej na kořku,...





To Karel Prokop: rozhodně neberu nebezpečí CO na lehkou váhu, proto jsem zde i psal že uvažuju nad nuceným odtahem. Rozhodně jsem pročetl o CO vše co se dalo, a při provozu lednice je pootevřená škvíra v bočním okně, který je přímo nad lednicí (pro jistotu). Každopádně nejsem žádnej propagátor takto zbudovaného odkouření, tak Karle proč tak silná slova o debilech apod.? Tohle jsem teda rozhodně neměl v plánu, nějaké vzájemné osočování. Myslím že to lze říci i mírnějším způsobem. Toť vše. Lukáš

Automatické sloučení 11.01.2012 07:37:

Citovat

Zdenek a Irena Lbc napsal:

Opravdu, hezky zpracované! :^ Dovolím si jeden dotaz, proč jsou skříňky na pravé straně, asi to není podstatné, ale je to neobvyklé. :_:_



Zdravím, skříňky jsou na pravé straně z důvodu dělených sedaček ve Scudu. Trojsedačka ve druhé řadě sedadel je standardně řešena jako dvousedačka + jednosedačka (která je právě z pravé strany) - a tu je možno vyjmout. Tím zachováš dvojsedačku a na místě co ti zbylo po vyjmutí sedadla z pravé strany je místo pro skříňky a v podlaze použiješ úchyty pro připevnění skříněk ke karoserii. Odkoukal jsem to na originál vestavbě pro Fiat Scudo od Danbury Motorcaravans:
http://www.danbur...&id=27

dál dělá vestavby pro Scudo i Westfalia, která je fakt super, ale stojí strašnou raketu - odkaz zde:
http://www.youtub...iBs68AI5Lg

Lukáš
Upravil lukasvlk dne 11.01.2012 08:37, před 12 let
mekiemekieČlen
Přidáno před 12 let
Mám něco podobného v Transportéru T5, taky samovýroba, takže dokážu ocenit - jseš dobrej. Jinak ke příspěvku Karla Prokopa, taky si myslím, že formulace byla neadekvátní, i když založená na pravdě - Já mám sice kompresorovku, ale když i když vezmu trojkombinaci - za jízdy jede na 12V, v kempu na 220V a na divoko sice na plyn, ale stejně každý z nás, co máme malé auta jako Scudo nebo T5 má přes nos pootevřené okno, protože jinak by ráno bylo vevnitř tolik vlhkosti, že bys půl hodiny pucoval okna. A s vědomím, že mi jede lednička na plyn, tak to pootevřené okno je asi povinnost. Nejde o to nebezpečí podceňovat, ale eliminovat. Na druhou stranu, vlastní vestavby děláme proto, že ceny různých "odborníků" jsou tak vysoké, že volíme jiné cesty.
mirek a hana, VW t5, samodomo vestavba druhá v pořadí
Jarda a MaruJarda a MaruČlen
Přidáno před 12 let
Nazdar všichni. Protože bastlím také Skudo, ale 2004, tak trochu přispěji.
Souhlasím s Karlem, ta lednička je problém. Za ideálních podmínek to bude fungovat, ale stačí vítr a změní se konvence a máte spaliny vevnitř.
V karavanu jsem předělával odkouření 3x, než to spolehlivě funguje, a to mám celou zadní část lednice samostatně oddělenou. Ve Skudu jsem chtěl trvale otevřít šoupací okno, osadit mřížky a komínek a z podlahy přivést vzduch, takže také oddělit a použít lednici z karavanu. Skutečnost je taková, že jsem raději koupil kompresorovku (od Bartůňka) a mám klid.V nejhorším se lednice zastaví a já nenastartuji, ale to je řešitelné.
Dále si myslím, že větrání je obzvlášť v tak malém prostoru velmi důležité. Člověk vydýchá nejen vzduch, ale vydýchá i hodně vody a co za deště? Standardní okna nejsou konstruovaná na větrání při stání za deště. :bo Já mám v bočních plastových lištách otvory (zespodu aby nebyly vidět) a uvnitř ventilačky, pod lištou v plechu je otvor a spodní přísun vzduchu je zajištěn. Do stropu vyříznu otvor na klasickou stropní ventilačku 40x40. Prostor pro bombu mám oddělený a samostatné větraný - zespodu originál v podlaze a zboku otvory pod SPZ, to doporučuji, myslím, že je na to i předpis.
Také bych zkontroloval úchyty. Podle mého by měl jeden šroub M10 držet cca 30 kg váhy nástavby i s tím co je uvnitř. Odvozeno od demontáže originál sedaček. I blbě odložený foťák při nárazu zabíjí.
Ještě postrádám WC, ale to je nepodstatné.
A jinak Tvoje zpracování a návrh je dělaný na míru a to je super. :g
A to fórum je banda kamarádů, kteří se navzájem pořád učí a to je skvělé, protože nelze usnout na vavřínech.:l
Přeji mnoho šťastných km.!y
Ludek 2Ludek 2Nováček
Přidáno před 12 let
Ahoj pěkná práce, tak zhruba za měsíc u vody.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,234,661 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.11854 sekund | Průměrně za: 0.11854 (0) sekund | Dotazy: 75 | Použitá paměť: 1.86MB/4MB