Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Reflexní pásky - ano či ne?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Reflexní pásky - ano či ne?

Poslední aktualizace před 7 let
D
Dubnak1Nováček
Přidáno před 12 let

Citovat

Dasa a Jirka napsal:

Naprosto ale idiotské mi připadá, že někdo jede za mnou, už nejméně kilometr za mnou ví, že jede velké auto a když se pomalu přiblíží a je kousek ode mne, tak se lekne a strhne auto do škarpy a nebo do protisměru.
Pamatuju, že za komanče nás poliši naháněli, protože jsme měli přídavná brzdová světla. Dnes je mají všechna nová auta. Je to obdobné. Vždy se najde někdo, kdo nás bude chtět kádrovat. Čest
Jirka


Jo tak na ty předrevoluční samodomo přídavná "brzdová světla" si živě pamatuji. Byla to mlhovka ze stodvacítky strčená za zadní sklo a připojená na brzdová světla. To byla pěkná prasárna! Stejná jako dnešní samodomo "umělecké" oblepování všemi možnými reflexními barvami.

Nechápu tu větu "....někdo jede za mnou, už nejméně kilometr " A co zatáčky? kopce-horizonty? Nezlob se na mě, ale když vyjedu ze zatáčky a přede mnou se objeví bílo-červeno-oranžový neidenfitikovatelný svítící výtvor, první co dělám, že šlapu prudce na brzdu v domnění překážky na cestě (porucha,nehoda). Co když tam bude led, co když ten za mnou to neubrzdí? Někdy bych za tu lidovou tvořivost nakopal do ....
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 12 let
:^
Deda LebedaDeda LebedaČlen
Přidáno před 12 let
:^
Dasa a JirkaDasa a JirkaČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj,
další lekavej. Omlouvám se, ale debata se dostala úpně mimo. Za mě, najedu ročně cca 40 tis osobákem a cca 25 obytňákem. Myslím, že jsem potkal hodně aut a jsem rád, že jsou auta osvícena a polepena, protože jsou pak bezpečná. Zatím mě nikdo nevylekal tím, že by měl polepenu zadní část vozu. Ani si to nedovedu pořádně představit. Doufám, že ti lekavý mě nedojedou někde za horizontem nebo za zatáčkou. To by byl konec karavaninku.
Teď vážně. Debata začala, zda polepit či ne. Myslím si, že polepit. Auta budou lépe vidět. Promile lekavých odpustí, ale stále platí vidět a být viděn. Dnes jsem jel z Prahy do Brna a zpět. Nyní přemýšlím, jestli někdo polepil nákladní auto dle předpisů a kolik jsem potkal aut, které byly polepeny protizákonně a to pouze bíle. Konstatuji, protože mě nikdo neoslepil, že si neuvědomuji, že by mě někdo dostal do úzkých.
Moje doporučení tedy je. Pokud máte polepeno bíle, vpořádku, budete viděni. Pro ty, kteří o tom uvažujete, polepte červěně dle předpisu, budete viděni. Pro lekavé, prosím, zůstaňte doma.
Jirka
PetrKPetrKČlen
Přidáno před 12 let
myslim ze je lepsi se polekat a dupnout na brzdy nez nevidet a v plne rychlosti do nekoho napalit :o

taky toho dost najezdim a dnes to ma vzadu skoro kazdy kamion a casto vidim i bilou vzadu, podle me ta paska nejak extra nezari, ze by nekoho oslnila, nebo vylekala, z dalky vidim prvne svetla cervene zadni co sviti a jak se blizim, vidim mnohem lepe diky paskum obrys toho auta....
TonikTonikČlen
Přidáno před 12 let
Souhlasím s Jirkou i PetremK.
Podle mě: ať maj na zadku nalepené cokoliv, tak to vždy střelcům, co letí přes horizont nebo do zatáčky do které nevidí, přidá nějaký metr k dobru.
Jestli "informaci o překážce" vyhodnotí, že bude lepší strhnout volant do příkopu, než zastavit na vzdálenost na kterou mají rozhled, tak mě je jich líto.
Pokud tuto informaci nedostanou, pravděpodobně v příkopě neskončí, protože už to nikam strhnout nestihnou.
Jana a Petr VJana a Petr VČlen
Přidáno před 12 let
vážení myslím že se to dostalo někam kam nikdo nechtěl, jde nám určitě všem o to, abychom dojeli bezpečně, já měl letos cestou z dovolené možnost dojet v noci v Rakousku na dálnici plzeňský obytný přívěs kterému svítila jen spz a levé koncové světlo. Pršelo a byl vidět skutečně na poslední chvíli. Kdyny měl vzadu červený pruh, je to o něčem jiném. Jsem přesvědčen, že kdyby byl můj první Hobbík dobře vidět, taky bych nemusel opravovat nabouranou záď.... Takže proto si na současný karavan červený pruh dám. A jen si neodpustím dotaz, když se někdo vyleká, když za horizontem dojede reflexními pruhy označený obytňák, co se mu stane, když takhle na něj vybafne polepený kamion? Snad nedostane rovnou infarkt?!)
D
Dubnak1Nováček
Přidáno před 12 let

Citovat

Petr V napsal:

A jen si neodpustím dotaz, když se někdo vyleká, když za horizontem dojede reflexními pruhy označený obytňák, co se mu stane, když takhle na něj vybafne polepený kamion? Snad nedostane rovnou infarkt?!)


Ale to je právě to jádro problému. Náklaďáky a kamáče mají celkem standardní reflex.polepy včetně barev (logicky červená, oranžová vzadu), tabulek , poměrně standardní velikost ložné plochy a standardní rychlost. Pokud před sebou uvidím tento STANDARD už vím co mě čeká.

Pokud si ale nějakej "esteticky" založenej jouda polepí obytku či přívěs cik cak bílíma pruhama, nad to ještě vyreflexí sluníčko, palmičku a vedle něj reflexní nápis Igor z C24 (omlouvám se případným Igorům) tak já z dálky zaboha nemůžu poznat jestli tam někdo takto neoznačil kupu hnoje, výkop opravované kanalizace, jestli tam nestojí policejní- sanitní auto jehož řidič se šel vyčůrat, auto v protisměru atd atd. A protože nevím co to je, automaticky volím z těch všech variant tu nejnebezpečnější - POZOR STOJÍCÍ NEBEZPEČÍ a drtím brzdu za každou cenu (a ti za mnou tím pádem taky). Což bych určitě neudělal, kdybych před sebou uviděl standardně označený náklaďák.

A v tom je to nebezpečí té neschválené garážové lidové tvořivosti !!! Když si zapnu ty výše zmiňované mlhovky, nebo místo potkávaček dálkovky, také jsem dobře vidět, ale za jakou cenu? Jde o to jestli je správné myslet jen a pouze na svoji automobilovou pr.el a kašlat na to jestli to je bezpečné a příjemné i pro řidiče za mnou.
Upravil Dubnak1 dne 02.12.2011 00:03, před 12 let
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 12 let
Dubnak1 :^
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Jana a Petr VJana a Petr VČlen
Přidáno před 12 let
jo Dubnak 1, v té tvořivosti s tebou souhlasím, však o tom to tu přeci od začátku je, je zde pár odkazů, kde je polopaticky vysvětleno a předepsáno jak to má a smí být. Pak je to bezpečné nejen pro mne, protože jsem viděn, ale i pro toho za mnou, protože mne dříve vidí. a jestli je někdo lekavý, když dojede takhle označené auto, tak sorry, ale je pro ostatní nebezpečný.
L
lada721Člen
Přidáno před 12 let
Nevím proč se karavanisti starají o výzdobu kamionů. Někde jsem tu četl, že by neměli vyjíždět lekaví. V tom případě by neměli vyjíždět ani ti kteří nevidí mé zadní osvětlení a nebo jedou tak rychle, že nestačí uvidět.:x
VlciVlciČlen
Přidáno před 12 let
Debata, zda reflexní pásky ano čí ne je pouze na jedinci, zda si svůj přívěs, nebo auto takto „vymustruje“. Já raději přidám jedny světla navíc a mám jistotu, že jsem vidět. Pásky už při slabém znečištění ztrácejí význam. Tam, kde to vymyslely, mají čistý silnice. A další věc, hodně vás jezdí nadivoko. Na sto honů budete přitahovat kdejakého pobudu, aby se podíval, co to tam světélkuje.
ivanoivanoČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Vlci napsal:

Já raději přidám jedny světla navíc a mám jistotu, že jsem vidět. Pásky už při slabém znečištění ztrácejí význam. Tam, kde to vymyslely, mají čistý silnice. A další věc, hodně vás jezdí nadivoko. Na sto honů budete přitahovat kdejakého pobudu, aby se podíval, co to tam světélkuje.


Súhlas. Mám trochu väčšie auto ako väčšina z vás a nikdy by mi nenapadlo spraviť z neho vianočný stromček. Štandartné osvetlenie bohate stačí..
A keď som na divoko, a to je v drvivej väčšine prípadov, som rád že neupozorňujem.
PeropPeropČlen
Přidáno před 12 let
Já také nesouhlasím se špatným označením. Ovšem právě včera jsem si všimnul v telce ve zprávách když záchranáři odváželi zraněného a měli právě vzadu na bedně bílé odrazky. A též si všimněte kolik aut a to profesionálních-podnikových má špatně zapojené světla na denní svícení a zřejmě to nikomu nevadí. Také kolik řidičů používá mlhovky i když není mlha a sněžení a to je daleko nebezpečnější toto oslnění. Tak není třeba dělat z toho vědu. Pe.
cestovatel ze Šumavy;y
BombiciBombiciČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj, už se tu skoro napadáte. Kdo říkal, že to musí mít vymóděné. Normálně jsem viděl, že si každý olepí obrys. Je to vidět na čemkoli, kdo si to tam doplní. Není pravdou, že to mají všechny nákaďáky, jen ty nové a pokud to tam dát mohou. To ale neřeším, na jiných autech (dodávka, obytka, karavan apod.) je to velmi málo, ale nevadí mi, když to tam je. Navíc zase jen obrys toho auta. Nejen že ho dobře vidím, ale když jedu s někým a na dálnici se všlijak předjíždí, už ho poznám mezi koncovými světly ostatních aut, protože je dobře vidět. Zachytím tak snadno, že sjede na benzinku a podobně.
Musím potvrdit, že nejlépe je vidět bílá. Jako námořník vím, že i maják bílé barvy je vidět nejdál. Je tam celé spektrum. Červený je jen jedna složka (za barevným filtrem) a tudíž viditelnost kratší.
Kdžy to tedy na našich autech nemá být, je jedno, co tam nakonec je, ale bílá je vidět nejlépe. No a ti rychlíci jedou asio rychle proto, že se i rychle ve tmě rozhodují, nechť mají tedy více času :)
Bombíci
H
HabasekČlen
Přidáno před 12 let
Dovolím si k tomuto tématu přidat také svůj osobní názor.

Děkuji za každou věc,která dokáže ještě více zviditelnit účastníka silničního provozu.Samozřejmě to musí být za dodržení předpisů.Souhlasím s tím,že pokud si někdo z těchto pásků udělá nesmyslnou reklamní plochu,tak je zde něco špatně.
Ale pokud si někdo označí obrysy svého obytnáčku,tak to podle mě přispívá k bezpečnosti provozu.(hlavně za snížené viditelnosti)
Osobně jsem rád,když na cestě potkám člověka na kole nebo motorce a má na sobě reflexní vestu.Možná je to ujeté,ale nedovolil jsem svým dětem vytáhnou z garáže skutra,dokud na sobě neměli reflexní vestu.(otázka je jestli si ji nesunadli za rohem,znáte puberťáky) ale dnes jsou již starší a používají svá auta a co mě velice potěšilo,dali mi za pravdu.
Proto za mě, rexlexní pásky ano,ale umístění a barevné označení musí být podle zákona. Pokud tomu tak bude,nevěřím,že by se někdo lekal,nebo dostával infarkt nebo nedej bože auto strhával do příkopu.
Všechny Vás pozdravuje švihák lázeňský. :_
jmesserjmesserČlen
Přidáno před 12 let
Souhlas pro příspěvek Vlků.
Ovšem pokud chcete lepit pásky, lepte... Jsem opravdu zastánce každého názoru a pohledu, který neomezuje jiné.
Jirka 60 a Stáňa49, Octavia 2,0 TDi-LK kombi a Eifelland 350 HK
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 12 let
Koho reflexní pásy oslnily, ať se přihlásí !!! Asi nesmysl nééé.

Pokud budu ( já ne, stím se dělat nebudu ) mít vzadu reflexní stromek a sluníčko a modrý reflexní obláček. Pojede někdo tak rychle, že mně za horizontem dojede a zabrzdí leknutím - jenom dobře, nenarazí do mně.
Pokud budu stát ( závada ), někdo vyjede za zatáčky a lekne se zabrzdí - jenom dobře, nenarazí do mně.

Co je na tom nebezpečného ???
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
L
lada721Člen
Přidáno před 12 let
Pásy opravdu nikoho oslnit nemůžou, blbé ovšem je, když v dáli vidím a dojíždím očekávaný kamión, s povolenou výzdobou a ono je to něco nepovoleného.
Pokud budeš mít vzadu podobnou výzdobu jak popisuješ bylo by spravedlivé aby tě dojeli, leknutím zabrzdili a do tebe nenarazili policajti, tvou nepovolenou výzdobu patřičně finančně ohodnotili.
Pokud budeš stát(závada), někdo vyjede ze zatáčky,lekne se, zabrzdí, modli se ať do tebe nenarazí, protože dle vyhlášky jsi měl před zatáčku umístnit výstražný trojúhelník.
Tvůj názor respektuji jen jsem jej postavil proti mému názoru.
A teď všeobecně. Jelikož toto vlákno není o humoru, dost dobře nechápu proč se musí jednoduchá debata o jednoznačné věci některými diskutujícími jitřit, vyhrocovat a konfrontovat s vyhláškou, která je v určitých mantinelech, a stále se snaží tyto mantinely nedodržovat a překračovat.
Už vidím až lobisté výrobce těchto pásů znásilní legislativce a bude to povinné i na koloběžky, jak se zde zase mnoho z vás rozohní a bude pouštět hromy a blesky na ministerstvo dopravy, na vládu a kdoví na co ještě že vás připravují o peníze. V žádném případě nejsem proti ničemu co jakkoliv jen maličko přispěje k bezpečnosti mé ale také mého okolí. Ale názor, že je mně fuk co se stane s tím vzadu hlavně že do mne nenaboural je pro mne neakceptovatelný. Povinnost si takto vyzdobit vozidlo se dotýká jen zlomku zdejších karavanistů, ozval se jen jeden. Kamarádi je spousta jiných témat kde se můžeme zase inteligentně pohádat, takže nic ve zlém. Všem případným, můj názor na tuto věc, nerespektujícím, se předem omlouvám.:_
Dasa a JirkaDasa a JirkaČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj,
základní otázka zněla, zda polepit auto reflexními pásky. Myslím, že příspěvky dali jednoznačné ANO. Samozřejmostí je dodržení předpisů. Kam se ta debata dostala, je až úsměvná. V žádném ze svých příspěvků jsem neschvaloval žádná reflexní sluníčka apod. Nejsem ani výrobcem, ani distributorem, ale jsem přesvědčen, že velmi brzo budou více osvětlena i osobní auta.
K těm brzdovým přídavným světlům jen dodám, že i v době předrevoluční byli šikovní lidé. Ne všichni používali nějaká mlhová světla, ale buďto přivezli z venku vkusná neoslňující přídavná světla, nebo si je vyrobili.
Nevím, jestli tyto informace budou stačit všem negativistům.
Jirka
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,046,705 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23469 sekund | Průměrně za: 0.23469 (0) sekund | Dotazy: 146 | Použitá paměť: 2.36MB/4MB