Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Slovinsko/ jezera: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Slovinsko/ jezera

Poslední aktualizace před 7 let
J
JaneiroČlen
Přidáno před 13 let
Dobrý den všem, cestou do Chorvatska by jsme rádi strávili nějaký den ve Slovinsku u Bledského a Bohijnského jezera...nemáte náhodou někdo zkušenosti s parkováním pro bydlíky u těchto jezer? Jestli se dá v pohodě přenocovat apod? Díky moc za info. Mějte se prima:_ J.
Upravil Fun dne 11.08.2011 11:05, před 13 let
fozykfozykČlen
Přidáno před 13 let
Včera jsme se odtud vrátili. Byli jsme sice na motorkách a spali jsme asi 5 km od Bohinského jezera v apartmánu za 16 €. Přímo u jezera chtěli 79 se snídaní a bez 59 €. Za vesničkou Polje je u řeky krásná zátoka se skákacím prknem a tam stály přes noc dvě obytky. Nevýhoda byla, že je to hned u cesty. Myslím, že v ostatních blízkých vesničkách se dá najít místo, nebo se domluvit s majitely nějakého placu. Slovinci jsou velice přívětiví lidé. Je to kásná země a každý rok se tam vracím.
Hymer B 644 + BMW K 1200 LT + SKYMAX CLUB DAX 125 ccm
M
Marek007Člen
Přidáno před 13 let
Ahoj loni jsem byl u obou. U Bledu podle mě jen v kempu byl plny a drahy.Více se nám líbilo u Bohinjskeho jezera,bylo tam více co dělat ,hezčí příroda,méně lidi. Byli jsme v kempu Zlatorog.Podle mě se dá take stát na volno na parkovisti kousek pred lanovkou nebo bezprostredne u lanovky.Je to hned vedle toho kempu,ale musí se přijet bud rano nebo pozdní odpoledne,přes den je tam hodně aut.
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 13 let
Podle mne nedá. Jsou tam značky s omezením na noc a projíždí to policie či strážci rezervace. A to je ten hlavní zádrhel - oblast Bohinjskeho jezer je přírodní rezervace se zákazem volného kempování. Je rozumnější jet do kempu pod lanovkou na Vogel, nebo se rozptýlit po okolních vsích. My spáváme 1. noc v Kranjske Goře, tam to jde za tím kdekoliv - i u policejní stanice. Ale hlavně u jezírek na Piščině před výjezdem do sedla Vršiče - 1 km od městečka - anebo přímo u řeky. U Bohinjskeho jezera jsme zašili s naší dodávkou za hrází kolem kostela doleva přes dvě parkoviště na třetí k lesíku. Jsou to parkoviště u paraglidingové přistávací plochy. Ale je to tam s rizikem vyhazovu.... pod lanovkou ale rozhodně ne....výhodou je, že kemp dole je přístupný bezplatně na tři hodiny - tedy aspoň byl, lze tam dát sprchu a udělat servis.
Tak ať se daří, určitě jeďte, je to tam krása. A do toho sedla Vršiče doporučuji.....
Radek
J
JaneiroČlen
Přidáno před 13 let
Ahojte všem a děkuji za informace. Slovinsko jsem měl už možnost bohudík navštívit a dokonce se podívat i na Triglav, takže vím, že to je hrozně krásná země....ale obě jezera jsou pro mě zatím neznámá a taky zkušeností s obytkem není zase až tolik, kor v zahraničí...:x Chceme se tam tak zhruba na 2 noci jen někde v klidu tiše upíchnout a projít oblast kolem jezer, ale tak samozřejmě bychom se rádi vyhnuli tomu, že uděláme radost místní policii !t Tak ještě jednou díky moc, hned jdu vaše návrhy zkonzultovat s mou mapkou a mapkami strýce Gůgla...!o Tak zatím ahojík. j.
L
Lukas a PetraČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, byli jsme v těchto místech 2x, vždy jsme nocovali v Kempu u jezera v Bledu (vetší, dražší, parcely) nebo lépe v Kempu Zlatorog přímo u jezera Bohinj (levnější, hezčí, přírodnější). Stání mimo asi bude komplikované. Jinak zejména Bohinj je nádherné místo, výšlap do sedla Vršič jsme taky absolvovali, je to slušná tůra, ale pohled na severní triglavskou stěnu za to stojí. Pár fotek od Bohinj zde: http://www.carava...um_id=1702

LaP
Lukáš (36) + Petra (6) + Kubík (4)
J
JaneiroČlen
Přidáno před 13 let
Ahojky. To Fozyk.....prosím tě ta zátoka za Polje je směrem na Bohinjské jezero? Studoval jsem to podrobně na mapě, ale ani přes max zvětšení ji asi nevidím....tak uvidíme asi případně až na místě. Jinak nakonec asi stejně zvolíme kemp Zlatorog pro jistotu....když to tak pročítáme...!) A jinak dá se od Bohinje absolvovat cesta k Postojne a dál do Chorvatska k Istrii i po jiné cestě než jen po dálnici? Skrz známku samozřejmě...?:) Nikterak nebudeme spěchat, takže by nám pomalejší vyhlídková jízda určitě nevadila....na druhou stranu kličkovat někde po okrskách zase taky nemusíme...:o Máte někdo s tímhle zkušenost? Díky. Ahojky.j
Vitek a AlenaVitek a AlenaČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, je to Bohinjsko jezero. Od Bledu cca14km po říčce sava Bohinjka. Byli jsme tam s karavanem asi před pěti lety
v krásném kempu v Bohinjský Bistrici. Byl to krásný kemp a odtud jsme dělali jak pěší výlety tak i na kole.
Vyšlápli jsme si také na Triglav. Když vyrazíš brzo ráno, tak se do večera vrátíš. Ale dá se přespat přímo pod
Triglavem v turistické ubytovně ve vlastním spacáku za nějaký drobný peníz. Přes týden jsme jezdili na kole
po ostatních kopcích. Jsou tam dobře značené cyklostezky. Prostě je tam nádherně.:_
Vítek a Alena + Sprinter313. www.charvat.just.cz
fozykfozykČlen
Přidáno před 13 let
Když pojedeš od Bohinjské Bistrice, tak přejedeš vesničku Kamnje a hned následuje vesnička Polje. Vpravo hned u cesy je malé odpočivadélko se skákacím prknem. Nemůžete to minout. Ale asi bych raději zajel někde do nějaké dědinky, kde to bude vůči policii bezpečnější. Jinak jsme jeli z Chorvatska do Postojné jen po okrskách, protože na motorkách se nám na dálnici nechce, a cesty nebyly nejhorší.
Hymer B 644 + BMW K 1200 LT + SKYMAX CLUB DAX 125 ccm
Jan BordovskyJan BordovskyČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, včera jsme odtamtud přijeli...
kolem obou jezer je to dost turisticky frekventovaná a tudíž i hlídaná oblast, takže je to spíš o náhodě - chytnou/nechytnou. Naštěstí kempy tam nejsou nijak drahé, v Bohinské Bistrici je *** kemp Danica (11 EUR/osoba, 3,50 EUR elektřina) a odtamtud se dá dojet k jezeru i vodopádům krásně na kole podél říčky, případně pěšky do hor. Výhoda, když je hnusně, je tam aquapark. V Bledu ***** kemp Bled 12,50 EUR/osoba, slevy na CCI. Stát by se asi dalo na parkovišti u rezervace Zeleneč, je to když se sjede z Wurzenpassu, tak dole na křižovatce doprava a pár set metrů. Je to u cesty, ale není tam značka se zákazem, která jinak bývá.
Tam jak píše Radek, u paraglidu, jsou už parkovací automaty. U skákacího prkna v Polje bylo za tepla pořád plno, jeli jsme kolem asi čtyřikrát.
Jinak tato část Slovinska je opravdu nádherná a asi bych ji i preferoval proti Istrii !i
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 13 let
Souhlas, u paraglidu jsou automaty, ale jen do 20 hod. A pak tuším od 6ti. My se zašili úplně doleva dozadu a ráno jsem vstal a 2 hodiny zaplatil.
Radek
J
JaneiroČlen
Přidáno před 13 let
Ahojte. Směrem na Istrii jen vyrazíme...původní plán byl jen nad Makarskou, ale neodpustíme si strávit cestou alespoň nějaký den pod horskými štíty, proto ta zastávka u slovinských jezer...!) Jinak díky moc za rady a podněty...hned se líp chystá harmonogram cesty...!o To JB.... prosím tě, ta rezervace Zeleneč je hned u jezera? Hledal jsem a gůglil a nějak na ni zatím nemůžu narazit....:x Jinak ať jen nekupuji, ale i prodáváme...!) Kdyby náhodou někdo potřeboval z této oblasti info o oblasti Triglavu, Mangrtu či Jalovci,tady můžu sloužit a poradit z vlastní zkušenosti....!) Mějte se.j
Jirka 34 + Monika 31 !c + Tomášek 0,4 :l
Jan BordovskyJan BordovskyČlen
Přidáno před 13 let
Zeleneč je takový druhý pramen řeky Sávy, vyvěrá tam z podzemí do jezírka, je to ve směru na obec Rateče - posílám mapu: http://maps.google.cz/?ll=46.492978,1...rent=5,0,1
Jsou tam dvě parkoviště, u jednoho je hospoda, tam se vchází do rezervace. Zabere ti to tak půl hodiny, ale je to pěkné místo na odpočinek po cestě, na uvaření...příp. na přespání.
J
JaneiroČlen
Přidáno před 13 let
Jo, moc díky. Mapa určitě pomohla a už jsem se zorientoval...:g Jinak ještě v oblasti Bohinje a Bledu píšeš i o návštěvě vodopádů....jelikož tuhle stranu vůbec neznám, které vodopády tady určitě stojí za návštěvu? J.
Jirka 34 + Monika 31 !c + Tomášek 0,4 :l
Jan BordovskyJan BordovskyČlen
Přidáno před 13 let
Úplně na západním konci Bohinjského jezera za vesnicí Ukanc je vodopád Slavica, největší ve Slovinsku. Platí se tam ale parkoviště 3 € a ještě vstup k vodopádu (myslím 4 €/osoba). Bývá tam hodně lidí. Z Bledu si určitě zajeď na soutěsku Vintgart (směr Spodne Gorje - Podhom) - http://maps.google.cz/?ll=46.392182,1...rent=5,0,0 - ta rozhodně stojí za to, ale buď tam už v 9 hod., když se otvírá (4 €), pak tam jsou fakt davy...
Zajímavá, zadarmo a téměř nenavštěvovaná je i vedlejší soutěska Pokljuka, ta už je úplně bez vody, taková lesní procházka, ale je tam krásná jeskyně a kousek výš docela zajímavý průchod skálou. Parkování tady - http://maps.google.cz/maps?ll=46.3791...rent=5,0,0, cesta je trochu užší, ale dá se. Ty soutěsky jsou dohromady tak na půl dne.
Z dalších vodopádů vím už jen o Boka, ale ty jsou z druhé strany hor, pod městem Bovec, jdou vidět z hlavní cesty.
arty07arty07Člen
Přidáno před 13 let
Jak píše Jan Borovský vodopád Savica je pěkný, ale příjezd až na horní parkoviště s obytným autem je adrenalínová záležitost. Cesta je totiž úzká, z jedné strany většinou vysoká skála a z druhé strany prudký sráz. Může se stát, že se setkáš s autobusem, /což jsme zažili/ a potom sklápíte oba zrcátka a ten co je u srázu se modlí, aby se krajnice neutrhla. Je lepší zastavit na parkovišti Ukanc a nahoru jet autobusovou linkou. Pokud se rozhodneš vyjet až nahoru, vyber si podle jízdního řádu čas, kdy autobus nejede nahoru , nebo dolů. Zdraví Eva
J
JaneiroČlen
Přidáno před 13 let
Tak já se dočetl, že právě Boka je největší vodopád ve Slovinsku...ale tak to je celkem jedno, víme, jak to bývá s těmi rekordy...!) V každém případě díky za tip, myslím, že Slavicu určitě dáme a když vyjde čas, tak nahlédneme i do některé soutěsky. Ještě mě napadá, je v některé z vesniček v oblasti nějaký menší supermarket apod. na doplnění zásob? Nebo je lepší si přivést své již z města? Předpokládám, že menší obchůdky určitě budou a kempy by měly také něco mít....a v nejhorším restaurant!) j.
Jirka 34 + Monika 31 !c + Tomášek 0,4 :l
Jan BordovskyJan BordovskyČlen
Přidáno před 13 let
Tak já nevím, my stáli na parkovišti asi 50 m od vstupu na placenou stezku k vodopádu a obytňáků tam bylo dost, cesta mi nepřipadala nijak nebezpečná.
Jinak Boka je největší asi jen na jaře, když v horách taje sníh, teď v létě byla o dost menší. Slavica je v tomto stálejší.
V Bledu nakoupíš bez problémů, nějaký market je i v Bohinsjské Bistrici na návsi.
J
JaneiroČlen
Přidáno před 13 let
Ahojte. Díky za diskusi....a jak zhruba daleko je Slavica od Bohinjského jezera, případně od Ukanc? Dá se to zvládnout i formou fajn procházky slovinskou přírodou? To JB: tuším souvislost s CCC!) je možné se informovat na případný příspěvek do CCC, třeba mailem? Díky a ahojte. J.
Jirka 34 + Monika 31 !c + Tomášek 0,4 :l
H
HunyadyČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, máte někdo zkušenost, jestli se dá jezdit člunem na Bledu nebo Bohinjském jezeře? Máme gumák s elektromotorem. A jak je to s ježděním u moře ve Slovinsku? Platí to stejné co v HR?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,135,887 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21633 sekund | Průměrně za: 0.21633 (0) sekund | Dotazy: 137 | Použitá paměť: 2.26MB/4MB