Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Obertauern - Je tam nějaké stání?: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Obertauern - Je tam nějaké stání?

Poslední aktualizace před 5 let
ujezdaciujezdaciČlen
Přidáno před 7 let
S tím močením to myslím zdaleka není jen na karavanisty. Díky tomu, že karavany stojí na kraji parkoviště, tak si lidi z osobáků vybírají krytý prostor mezi nimi na svoje ptřeby. Zrovna v Obertauernu jsem z okna viděl německy mluvící babu, která si přičapla u nás pod okno. Tak jsem na ní houknul a trochu se pošpinila.!)
Bohužel skvrny jsou pak na nás, to je fakt.
Aleš+Olga
X
xturerNováček
Přidáno před 7 let

Citovat

Tomas Marysko napsal:

Taky potrvzuji, byly jsme tam od 29.12 do 1.1.2017 :) Jen jsem napočítal obytek 21 :) Letos už zákazová značka na P2 není. Každopádně pokud se tam budou lidi chovat jako se opět chovali, tím myslím vypouštění odpádních nádrží, močení všude okolo...tak to tam brzo zatrhnou. Wc je použitelné cca. od 8-17. Na celém parkovišti a nejen tam mi chybí absence popelnice, jinak max. spokojený.


Na P2 sme stali 28.-29.1.2017. Bolo nas tam 13 obytiek. Zakaz nocneho statia tam je na vsetkych parkoviskach, aj na P2! Rano nas upozornila obsluha parkoviska za nocovanie je v celom stredisku zakazane, ale ze este pre dnesok prizmuri oko. Kedze P2 je cely den v tieni, presunuli sme sa za slnkom na P7. Podvecer uz na P2 bola len 1 obytka. Je ale fakt, ako pise kolega, ze je tam po obytkach "slusny" bordel! Hamba. (Inak lyzba bola naprosto skvela...)
YettiYettiČlen
Přidáno před 6 let
Přátelé, aktuální informace je, že už na P2 a ani jinde se na Obertauernu nemůže stát přes noc. Stání povoleno jen od 7 do 19 hodin a je tam zákazová značka pro kempování. Dokonce to tam objíždí a hlídají. Nás už v 17:00 důrazně informovali, že tam nesmíme kempovat.

Nicméně stáli jsme jednu noc pod Obertauernem a jednu noc v Radstatu na obecním parkovišti. Je jich ta víc a jsou super. Vše bez problému. Kemp nepotřebujeme, nic nám z auta neteče tak se mi nechce platit za parkování za plotem.

..... sněhu je tam spousta :)
Yetti
vpithartvpithartNováček
Přidáno před 6 let
Se stáním přes noc v Obertauernu je konec. Na P2 i na P7 stání povoleno jen 7:00-19:00, přibyly antikaravanistické cedule, odpoledne kolem 18:00 jezdí vyhazovač v oranžovám autě a všechny obytkáře posílá pryč. Nemá smysl se s ním bavit o čemkoliv, nechce, nebo k tomu nemá "kvalifikaci". V intervalech půl hodiny se vrací a prudí, dokud tam někdo je. Placené stání přes noc tam zatím nevymysleli, i když na P2 by na to prostor byl.

Pokud přijedeš pozdě večer (půlnoc) a přes noc nesněží, tak tě nikdo nevyhodí ale možná budou ráno mít kecy. Pokud přes noc sněží, brzo ráno vyhrnujou, to bych tam nestál.

Alternativy:
Nejbližší: https://goo.gl/ma...oL795Q2D42
Směr jih 8km obec Tweng, hotel Postgut na svém parkovišti (u kostela) provozuje stellplatz. Pouze 5 míst, je dobrý mít rezervaci. Stačí se domluvit po telefonu, mluví dobře anglicky, platit předem nemusíš. Cena 20€ za místo a noc + 1€ obecní ortstax za dospělou osobu a den. V ceně je elektrická přípojka, přístup na WC do hotelu (24h), sauna+pára+sprchy (16:00-22:00). V hotelu lze nabrat pitnu vodu, ve dvoře za stájemi lze do žumpy vylejt odpady (na dvůr nechodit sami - někomu si říct).
http://www.postgu...auern.html
Ta sauna je bezvadná, už jenom sama o sobě za těch dvacet euro stojí. Rozhodně doporučuju. 200 metrů od stellplatzu začínají běžkařské stopy.

Kousek dál cca 14 km: hliněný plácek u lesa https://goo.gl/ma...6wukWDMg32 47°08'46.0"N 13°39'27.4"E vpravo před skiareálem Grosseck-Speiereck. Žádné značky, žádné služby, žádné placení. Byli jsme tam jednu noc (březen 2018) sobota-neděle, úplný klid. Podle stop, klád a větví kolem to vypadá že tam přes týden pracují dřevorubci. Nezpevněný povrch, tj. pokud nemrzne nebo není úplně sucho, hrozí zapadnutí v bahně.

Ještě dál cca 15km: camping Mautendorf https://goo.gl/ma...HnBQQ58w22 https://www.campi....at/home/. Kemp na úrovni, pár kroků od lanovek Grosseck-Speiereck, všechny služby. Relativně drahý (viz ceník - platíš za plac + za osoby). V březnu 2018 cca 2/3 míst volných, není třeba rezervovat. Pokud přijedeš mimo otvírací dobu recepce (cca 9-17, viz jejich web ), vezmeš si u recepce ze skříňky kartu která otvírá závoru, záchody, sprchy a podobně, na recepci dojdeš ráno.
J
jaresČlen
Přidáno před 6 let
Potvrzuji předchozí informace a v celém Obertauernu se nedá s obytkou parkovat, na všech parkovištích včetně P2 zákaz parkování mimo 7:00-19:00 a vyhazovače jsme zažili každý den, a to i když jsme šli v 16:30 na běžky. Ještě jsme si užili dobrou scénu s provozovatelem WC na P2, kdy jsme si brali 2 konve vody do obytky.... Stálo to za to, zavolali na nás policii... Prostě obytky nesnáší, jinak středisko naprosto super, hlavně nyní skvělé podmínky. Takže jedině každý den odjezd, my jsme to řešili asi 2 km za Obertauern k silnici, v noci 20 cm nového sněhu, pluhy nás slušně zahrnuly, takže ráno vstávačka a hurá do řetězů, jinak vše ok.
SvondSvondČlen
Přidáno před 6 let
To je velka skoda,loni jsme tam byli s karavanem a moc se nam tam libilo! Chteli jsme tam jet ted o vikendu,takze diky moc za info!!! Prisli o 4 lidi na dva dny ;-)
DavidoDavidoNováček
Přidáno před 6 let
Souhlas ...... nemůžu parkovat, jedu jinam. Měli by postupně dostávat rozum a klidně udělat stellplatzy za peníze. Na druhým konci parkoviště klidně, stejně tam vždycky stojíme. Dostanou symbolických pár EUR za parkování a pak dle počtu lidí v obytce i několik set EUR denně. Za permice a nahoře za žvanec. Škoda, že na tom P2 to zrušili. Ještě vloni jsme byli. Středisko super.

Ale můžeme si za to taky sami. Chcaním všude možně, vypouštěním nádrží pod sebe, parkováním na přeskáčku po celým obvodu parkoviště ....... . Konkrétně na P2 jsem 2x zažil parkmeistra, jak si večer přijel srovnat oybtky do jednoho rohu, aby ráno mohli v klidu uklízet sníh. Taky jsem zažil hádavýho čecha, který ráno neuhnul ..... tak si chlapci bagristi dali záležet, aby měl půlden o zábavu postaráno - nahrnutý a uplácaný sníh několikatunovou potvorou ..... vtipný
LMC EXPLORER I 730G
L
LakyČlen
Přidáno před 6 let
Proč se divíte je to tam samý privat u cesty , jsou i v okolí pěkná a hlavně klidná místa . Mohli by ale nechtějí udělat parkoviště pro obytky , ten P- 4. se mi zamlouvá je to blízko ku vleku i na nejvýší vrchol . Já jedu jinam doufám že se to tam nezměnilo .
Žijeme jen jednou.
T
tillyandfamilyNováček
Přidáno před 5 let
Ahojte,

k Obertauernu, boli sme tam pred cca mesiacom na P1. Neboli sme sami, asi 4 auta tam boli a nikto nas nevyhodil. Aj webcam z obertauernu je nastaveny tak, aby bolo vidiet aj na parkoviska a vzdy tam minimalne dve obytne auta stoja.
Jedine, co nam bolo neprijemne, ze prisli driftaci a vytacali to tam. Ja osobne som sa dost bala, lebo boli dost blizko, ale asi na nich niekto zavolal policajtov a ti ich vyhnali potom. Nas nevyhnali, aj ked boli pri nas, takze asi to tam teraz toleruju...
M
multi93Nováček
Přidáno před 5 let
Potvrzuji zakazovou znacku, ted kdyz maji kalamitu tak se silnice mezi Untertauern a Tweng v 1800 zavira zavorou a otevira rano, takze kdyby se nekdo nahore v Obrcu zapomel asi Vas nemaji kam vyhnat, ale nezkouseli jsme to. Zachody v tom pruchodu jsou taky zavrene.
Skoda, byvalo to super stani.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,254,851 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.28091 sekund | Průměrně za: 0.28091 (0) sekund | Dotazy: 100 | Použitá paměť: 2.02MB/4MB