Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Termaly Laa Rakousko: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Termaly Laa Rakousko

Poslední aktualizace před 5 let
bumlbumlČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj
Mate nekdo zkusenosti s termaly v Laa v Rakousku?Kemp?Nebo parkovani?Uvitam vse.P.
Ludek LiberecLudek LiberecČlen
Přidáno před 13 let
Byl jsem tam před 14 dni , nám se moc líbily , cena trochu vyšší , voda slaná , vyžití pro děti i dospěláky, parkování žádný problém místa dostatek , otv. doba 10-22h i městečko je pěkný . Termály jsou otevřeny od r. 2001
VitaVitaČlen
Přidáno před 13 let
a já doplním, před Znojmem je už i směrovka, od Brna je lépe jet na Hevlín a ne na Mikulov - v obou případech je cesta Rakouskem sice pěkná ale delší.
LAA bych klidně doporučil i pro starší, uvnitř je klid, dost lehátek, dost místa na čtení (druhé patro - myslím Japonská místnost ?) a i základní vstupné na 3 hodiny předpokládá určitou dobu na relaxaci. Určitě se vyplatí připlatit saunu. Nově je tam i malý "sauna svět" oblečený pro rodiče s dětmi.
Městečko je fajn, parkoviště velké, od parkoviště za termály je venkovní expozice k železné oponě - také zajímavé. A pěšky přes park do městečka je hezká procházka. Na náměstí určitě do cukrárny a dát si "Birne Helene - pohár" a kávu.
zajímavosti-
Kanál co vede parkem začíná hluboko v čechách - koukněte na mapu.
Kousek jižně od Laa je zdálky viditelná zřícenina - pěkná vycházka před koupáním - z východní strany malá "ferata"
směrem na západ v oblasti obchodního centra je vlevo malinkatá benzína - výrazně levnější než to s čím přijedete v nádrži.
....
campercamperČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj.
Byli jsme tam asi před měsícem. Naprostá spokojenost, bezva aromasauna v ceně.
Parkování v poho, přespání jsme nezkoušeli.:)
MONIKA & TOM
PeropPeropČlen
Přidáno před 13 let
Dobrý večer,je tam možnost přespat na parkovišti u termálel a nebo v blízkosti je kemp.? Lepší by ale bylo nadivoko na parkovišti,kousek od lázní. . a možnost GPS parkov. Per.
cestovatel ze Šumavy;y
T
TomČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

Perop napsal:
Dobrý večer,je tam možnost přespat na parkovišti u termálel a nebo v blízkosti je kemp.? Lepší by ale bylo nadivoko na parkovišti,kousek od lázní. . a možnost GPS parkov. Per.

Bez problému na parkovišti, gril, stůl a židle, atd., několikrát za noc projížděla policie bez povšimnutí.
Ahoj Tom.
VitaVitaČlen
Přidáno před 13 let
.... Tome, opatrně. Přespat tam na parkovišti lze bez problémů - zatím. Pokud tam začneme vybalovat stolečky a gril - tak to "zatím" bude hodně krátké. Je to parkoviště zdarma a ne SP. Pokud chcete gril, je v okolí určitě mnoho vhodnějších míst - třeba na naší straně hranic. Já tam mám, neb tam jezdíme často, své místečko ale nepovím. Pár stolečků a bude po místě.

GPS netřeba - šipky zdaleka navedou.
ale pro jistotu - toto je správný vjezd na P
Loc: 48°43'29.168"N, 16°24'5.715"E


ať jenom neprudím - výchozí P na zříceninu
[gmaps]http://maps.google.at/maps?f=d&source=s_d&saddr=&daddr=48.676776,16.492662&hl=cs&geocode=&mra=dme&mrcr=0&mrsp=1&sz=18&sll=48.676344,16.491997&sspn=0.003461,0.006496&ie=UTF8&t=h&z=18[/gmaps]
T
TomČlen
Přidáno před 13 let
Jasný, je to cca dva roky zpátky, zhruba pět návštěv, od dvou nocí až po pět nocí, parkoviště patří termálům, tenkrád jim to nevadilo, možná je nějaká změna, nevím.
Ahoj Tom
PeropPeropČlen
Přidáno před 13 let
Díky za přínosné informace. ale podle snímku se mi to tam zdá dost malé. Ale určitě se tam podíváme. Já většinou jezdím do Bad ,Fussingu v Německu,kde je spousta bazémú s různě teplou vodou a různé masáže. Je také pravda,že nám někteří svojim chováním nedělají dobrou reklamu a pak to odnášíme všichni. Per.
cestovatel ze Šumavy;y
T
TomČlen
Přidáno před 13 let
Neboj, od tý doby jsem tam nebyl, tak si snad na nás nebudou pamatovat.:o
Tom
PeropPeropČlen
Přidáno před 13 let
Tom ,omlouvám se to jsem nemyslel na tebe, oni někdy i v kepu se chovají němci daleko hůře ale asi je berou za bohatější i když dle mých skušeností mají vyšší nároky a moc neutrácejí. Per.
cestovatel ze Šumavy;y
T
TomČlen
Přidáno před 13 let
OK !)
VitaVitaČlen
Přidáno před 13 let
no a po cestě tam nebo zpět ...
RETZ - pěkné městečko, 2x denně prohlídka historických vinných sklepů - délka asi 20 km ale nejdou se celé. Start z náměstí.
Stojíme většinou ve stínu zde (google - 48.755071,15.955088) parkem okolo muzea kol na náměstí.
Dá se autem vyjet k větrnému mlýnu (a hospodě) sem (48.761748,15.941591) úzounká asfaltka a nahoře pěkný výhled. Raději ale jdeme tuto cestu pěšky vinicemi. Z náměstí rovnou nahoru okolo kostela a pak vinicemi. Většinou zacházkou přes kopec vlevo - stepní květena, ovce, výhled do krajiny ...

Kousek od Laa západním směrem je Hanfthal - městečko květin. Nyní je na to už asi chladno ...

Pokud Vás ale cesta vede na Mikulov - a bude správná doba, odbočte sem (48.700506,16.672096) Malá vinice s mnoha různými víny/hrozny, popisem a cedulí i v češtině - "ochutnejte a porovnejte, jak které hrozny chutnají". K ochutnání (zdarma) se jich nabízí dobrých 40 druhů.

Při pěkném počasí a době nevhodné pro víno - se zastavte v Falkenstein - sice nepřístupná zřícenina, ale cesta pěkná a s výhledem. Parkovat se podaří 1-2 auta u kostela. (48.722991,16.585654)

Jinak celá oblast je fajn na kola. Někde severovýchodně od Laa přímo na hranicích má být tank ještě z války. Tím že je ohraničen vodou, tak se s ním nepovedlo odjet - jen jej zčásti demontovali. Nyní už neodjede, prý otvorem po věži roste strom. Ten jsem ale ještě nenašel.

-----
Laa - u vstupu lze koupit se skříňkou, nebo levněji bez skříňky - není-li Vás moc, jedna skříňka obvykle stačí.
V létě je otevřen "levný" vstup jen na trávu bez skříněk
Od 18 hodin je večerní sleva
nad 60 let je sleva
v den narozenin je vstup zdarma
... nakonec stránky mají i česky.

Sauna 4x denně nabízí v ceně na kůži na bázi medu, soli, kyselého mléka, a ?. Většinou k tomu pak přímo u sauny dostanete poukázku na jedno malé pití.

Laa nemá moc atrakcí pro děti, má ale dost prostoru a klidu si lehnout s knížkou nebo pospat.
(pokud to není zrovna obleženo čechy, kteří u toho musí furt kecat)
PeropPeropČlen
Přidáno před 13 let
Díky za vyčerpávající informaci. Per.
cestovatel ze Šumavy;y
J
Jarda a IvetaČlen
Přidáno před 13 let
Víťo, jako vždy super info!!! Díky J:_
Iveta+Jarda
VitaVitaČlen
Přidáno před 13 let
aby výlet byl komplet - tak ti co jedou směrem Znojmo ...
http://www.caravan24.cz/forum/viewthr...post_48068
ajfelaciajfelaciČlen
Přidáno před 13 let
Byli jsme tam loni a zůstali jsme tam tři dny a spaní na pakovišti nebyl problém a jak zmiňují ostatní mnoho míst v okolí pro navštívení,když vás omrzí válení ve vodě.Ajfeláci

JirkacJirkacČlen
Přidáno před 13 let
Já jsem tam byl nedávno.Ale zlatý Maďarsko.
J.
VitaVitaČlen
Přidáno před 13 let
Laa není ani největší ani nemá hodně atrakcí. V porovnání s ostatními je ale "tiché". Tj. zde klidně na lehátku usnete - neb lehátek je dost a uvnitř není žádná atrakce typu vodopád, při které se spát skutečně nedá. tip: třeba po sauně na chvíli zavřít oči na vodní posteli ....
A
alexandrČlen
Přidáno před 13 let
V LAA je aj autocamping . Je to v priestore nákupno / výstavného ,,centra "- či skôr okraja mesta . Vždy sme tam bezplatne prespali vrámci rádioamatérskeho stretnutia, ktoré bývalo každoročne, avšak v poslednom období je periodicita každé 2 roky . Teplá/ studená voda , WC , a možnosť pripojenia 220 v , viac som sa v danom období nezaujímal....Tento rok to bude zase - v júni - červnu , tak potom podám podrobnejšie hlásenie ....
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,041,695 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19332 sekund | Průměrně za: 0.19332 (0) sekund | Dotazy: 132 | Použitá paměť: 2.21MB/4MB