Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 vypouštění nádrže pitná voda: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

vypouštění nádrže pitná voda

Poslední aktualizace před 7 let
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
Otazku vznesl uživatel s nickem sstaryy formou dotazu, jestli je to blbost.
To je v pořádku.
Nevím, tak se zeptám.

Problém je - že spousta lidí si to vyloží jako dobrý nápad a aplikujou to.
Pak ten karavan prodají a novýmu majiteli to neřeknou (neptal se :D).

Takovýchle "aplikací" (hlavně z elektriky) jsem tu měl X. Nevěřili byste, co lidi ve svý naivitě a hlavně v nadšení zkusí.

Proto apeluju na lidi aby takovýhle šílený experimenty nezkoušeli.

Příklad: dnes ráno mi volal pán o díly na S-kový topení. Topení ani nedokázal pojmenovat, nevěděl co je regulátor a co redukční ventil. Nicméně plynový topení s chutí rozebere. Naštěstí mi volal jak dál, tak jsem mu to vysvětlil.

Prostě nechápu jak lidi najdou odvahu kutit v karavanu když nemají základní povědomí o věcech a jejich funkci. Viz plyn a elektrika.
Chápu že bastlířina je krásná, ale tady jsou meze kdy už to není bezpečný. V ohrožení je rodina i děti i okolí, nejen nadšený bastlíř.

Proto tak reaguju. Prosím, neberte to osobně. Jen mám pocit že by to lidi neměli brát na lehkou váhu.
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 12 let
S těma kutilama s tebou souhlasím.Taky nerozumím všemu,a tomu čemu nerozumím si raději nechám opravit.
Vyjde to jistě levněji než se do toho pustit sám a pokurv... toho víc.
jirka
POSÁDKA Adria Matrix
romoromoČlen
Přidáno před 12 let
Hehe, o bastlení sme tu už mali debatu v sekcii elektro a je to asi nekonečná téma. Pri vode v karavane roky používam postup ktorý tu už bol spomenutý. Vyliať alebo odčerpať vodu z nádrže, otvorím všetky batérie, čerpadlo vyberiem z nádrže a cez batérie ústami vodu vyfúknem von. Čerpadlo potom nechám len tak voľne visieť. Nikdy som nemal problém že by mi niečo roztrhal mráz.
Pokiaľ ide o vypustenie nádrže ktorá nemá vypúšťací kohút, asi by som odčerpal čo sa dá s čerpadlom a potom postup ako som písal vyššie. Pokiaľ ostane v nádrži 0,5 - 1 cm vody tak by to pri zamrznutí nemalo spôsobiť žiadne poškodenie nádrže. Chemikálie by som rozhodne nedával.
Karavan Sprite Super 490CF + Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
Přesně tak.
Baterie a potrubí vyfoukat a pokud v nádrži zbyde loužička nemá co roztrhat.
Petr ZemanPetr ZemanČlen
Přidáno před 12 let
Když už jsme u toho vypouštění, tak s nádrží to mám v poho, ale voda je tlaková s expanzkou a bojler žádný výpušťák nemá. Pusou jsem to neprotlačil zpět, protože to drží ventil. Čerpadlem jsem to odtočil dokud z kos´houtků voda tekla, ale bojim se aby se mu nic nestalo, když z nádrže nic netahal. Poradí někdo jak vyřešit toto? Obytňák mám měsíc. Předem díky
Petr, Monika a malej Péťa a malinkatá Šárka !y
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
KAŽDEJ BOILER MÁ VYPOUŠŤÁK :).
Klasik B10/14 má žlutej (červenej) excentr a v horní trubičce bydlí přivzdušňovací ventil (šedivej bazmek a z něj jdou dvě hadičky tlustá a tenká). Pozor - záleží na pozici, aby kuličkovej ventil co tam bydlí, fachčil správně.
Elektrickej Truma Therme má dole zelený kolečko a průhledný ventily. Elgena jakbysmet jen nemá ty průchoďáčky.
Céčko (kombík) má elektricky ovládaný protimrazový ventil (taková černá krabička a v ní červený kolíček vypustí vodu když je míň než +3°C). Automaticky. Ten automat je sólově napájený z baterie aby ho nešlo jen tak odpojit, aby hlídal vodu v autě. Když někdo na zimu vyndavá baterku MUSÍ termoventil vypustit manuálně (kolíček), jinak zamrzne. Expanzka má nahoře kolečko - opět přivzdušňovací otvor. Čerpadlo (tlakové Shurflo nebo Fiamma) se nechá proběhnout naprázdno aby se vyprázdnily membrány a filtr. Pozor na zpětnou klapku. Je to taková šedivá trubička vsazená do hadice jako průběžka. Proto mají obytky na panelu vypínač čerpadla, že.
Ponorná odstředivka v karavanu tento problém neřeší je volně průtočná leda by tam měla zpětnou klapku.
Je to aspoň trochu srozumitelný?
Kdyby ne ptejte se.
Petr ZemanPetr ZemanČlen
Přidáno před 12 let
Mám truma bo 10 ltr, takže zítra ještě juknu kde tam co je, ale je fakt, že co jsme koukal tak tam byly akorát hadice na vodu - přívod a odvod a pak už jen kabely. Musim najít někde rozborku bojleru. Moc dík za radu
Petr, Monika a malej Péťa a malinkatá Šárka !y
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
Pokud máš auto co je v nicku - bude mít asi nádrž za a pod sedačkama (černá tvarová) vypoušťáky má u sedačky, ne u boileru. Pokud si nebudeš jistý - odpoj boiler z obou hadic, nejprve vrchní aby se zavzdušnil a pak i spodní aby vytekla všechna voda. Pak je třeba pro jistotu zkontrolovat i čerpadlo (je-li tam tlakové) ponorka bude ev nárži za velikým víkem (červené pr. cca 15cm).
Petr ZemanPetr ZemanČlen
Přidáno před 12 let
Nádrž je pod sedačkou a bojler pod šatní skříní. Nádrž není problém, tu mám vypuštěnou. čerpadlo se vším je umístěno taky pod šatní skříní
Petr, Monika a malej Péťa a malinkatá Šárka !y
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
Tam by měl bejt ten vypoušťák. U boileru. Nafoť to a dej sem fotky. Divný, že by tam nebyl.
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 12 let
Tak si to tady čtu a žasnu!

To vás nikoho nenapadlo profouknout celý systém vzduchem? Já s tím mám ty nejlepší zkušenosti! V zimě po příjezdu a po vypuštění všeho, vezmu kompresor, vasadím na napouštěcí hrdlo, otevřu všechny kohoutky naplno, pustím kompresor a mažu palcem ucpat přivzdušňovák nádrží. Všechno se vyprská a mám klid. Jenom se nesmí zapomenout během profukování párkrát přepnout ze sdudené na teplou a pak se může klidně spát bez obav z prasknutí vodovodního systému.

Jo, zapomněl jsem dodat, že vše výše napsané platí pouze a jedině pro kompletně tlakový rozvod!

Dyk je to tak jednoduché! :o
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
Petr ZemanPetr ZemanČlen
Přidáno před 12 let
výpušťák jsem žádný nenašel a odpojovat hadice z bojleru je na nic. Není tam žádný místo jak to vypustit a vytéct na podlahu je k ničemu, ještě e to na nějaký desce a je pod tím podběh. no budu doufat že už je vypuštěnej, z kouhoutků už čerpadlem nic neteče
Petr, Monika a malej Péťa a malinkatá Šárka !y
milan59milan59Člen
Přidáno před 12 let
Ahoj,
ve Frankii z roku 91 mám vypoušťáky v kuchyňské skříňce úplně u podlahy (nikdy bych je tam nehledal). Tudy vyteče pod auto i bojler. Jinak by mohlo pomoct lehnout pod auto a hledat, kde jsou přes podlahu vyvedeny malé trubičky od ventilů, nad nimi budou vyupoušťáky.
Ahoj Milan :_
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 12 let
Riskuješ že ti mráz nafoukne nádobu (5000kč) pokud je to strší boilert než cca 15 let tak si připrav 15000 na novej boiler.
Pokud si myslíš že tam žádná voda není odpoj dolní hadičku z boileru a máš jistotu. Vytečou dvě deci vody do hadru.

Jak píše Kamil kompresor ano, ale ne všichni vědí kde mají klapku a membránám a expanzce to taky dobře nedělá když tam pustíš 8 atm. tlaku. To jsou rady pro profíka, technicky míň zdatní uživatelé s tím můžou napáchat víc škody než užitku. Samozřejmě že taky foukáme kompresorem, ale víme přesně KUDY a KOLIK foukat. Kdo to neví může toho dost poškodit.
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Karel Prokop napsal:

..... Samozřejmě že taky foukáme kompresorem, ale víme přesně KUDY a KOLIK foukat. Kdo to neví může toho dost poškodit.


Mno - to jsem zapomněl dodat ... (jsem technik - tedy předpokládám jistou technickou zdatnost i u ostatních) ... Ale pokud se nemýlím jsem napísal, že mažu ucpat prstem přivzdušňovák - tedy z toho vyplývá, že se nejedná o žádné velké tlaky, neboť jedním prsten vraženým někam "do útrob bydlíka" asi moc velký tlak neudržíš ... :-)
Nemít prohulenej pajšl, tak by se to dalo profouknout i "vlastnohubně" ... :)
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
milan59milan59Člen
Přidáno před 12 let
Ahoj.
K vypouštění vody ze systému bych měl jednu zkušenost z poslední zimy. Při vypouštění systému jsem nemyslel na ventil na venkovní sprchu a ten zůstal v poloze "studená voda". Takže mi zůstala voda v trubičce (asi 6cm) mezi ventilem a rychlospojkou sprchy. Na jaře jsem měl "O" kroužek ventilu v jednom místě vytlačený ven, naštěstí nic neprasklo.
Ahoj Milan :_.
mirdavmirdavČlen
Přidáno před 7 let
Ahojte.
Myslím, že některé věci tady jedou sezónně dokolečka tak prosím o VELIKOU shovívavost... Zima se blíží, některý předpovídač na příští týden hlásí mráz (říkali doma). Tož tedy také vypouštím poprvé.

Otevřel jsem červený ventil na fotce (u bojleru), otevřel jsem zespodu kohoutek co mi trčí z nádrže (ten tedy otevírám už když nasadím cestou domů), otevřel jsem kohoutky do umyvadla a dřezu. Až to vykapalo, zavřel kohoutky, sundal sprchu a fučel jsem do hadice jak sfiňa :). Střídavě teplá - studená. A když to kdesi dole foukalo ven na obou polohách, usoudil jsem, že hotovo. Pootvíral jsem ještě ty kohoutky, zamkl dveře a píšu sem. Je to OK? Možu klidně spát? (teda až se vrátím a vypustím ještě WC.....) :)

Jinak ten T-kus nad červeným ventilem je ten přivzdušňovací, jak se psalo výše (níže, minule)?

Děkuji :)

p.s. Zas neumím fotky, tak tady je odkaz: https://goo.gl/ph...oYs4T2nP29
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
Pak ten karavan prodá a novýmu majiteli nic neřekne.
Páč představa, že by ten majitel měl vytrhat veškerý rozvody učiní ten karavan neprodejným.

Pokud je někdo vůbec schopen experimentovat tímto směrem - pak "no comment".
pachtapachtaČlen
Přidáno před 7 let
Mám membránové čerpadlo na přívodu má filtr ten musím odšroubovat a vyklepat z něj vodu zůstane v něm voda a nejde žádným jiným způsobem dostat ven ta trocha vody stačí na to aby filtr praskl.Už se mi zadařilo.
Hanka a Pavel
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,038,188 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.18335 sekund | Průměrně za: 0.18335 (0) sekund | Dotazy: 124 | Použitá paměť: 2.15MB/2MB