Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Pokutu v Itálii - platit či ne?: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Pokutu v Itálii - platit či ne?

Poslední aktualizace před 7 let
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 14 let
Ahojte, shodou špatných náhod jsem dostal za stěrač pokutu od městské policie Malcesine za parkování na zákazu stání u Lago di Garda (značku překrývalo jiné vysoké auto), bylo to poslední odejzdový den - tak teď po příjezdu přemýšlím, zda to má smysl platit nebo ne.

Budou to nějak řešit třeba přes naše úřady, resp. mají nějak propojené systémy s našimi, případně existuje nějaký centrání registr?
Nebo těch 38 E radši zaplatit?
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj,shodou okolností mi nedávno poštou přišla složenka na poměrně vysokou částku s výhružným dopisem z Rakouska. Bylo to dokonce psané kostrbatou češtinou z internetového překladače a nevybíravými slovy se tam hovoří o exekuci.

Tak jsem sbíral informace a všichni oslovení se shodli na jednom - hodit to do koše.

Existuje sice mezivládní dohoda EU o vymáhání pokut a např. němčouři hrozí, že od roku 2011 jí budou využívat, ale díky zahlcenosti systémů, jiným právním úpravám apod. to prý nebude ani v roce 2020!!!

Jinak rakouskoněmecký styl ukládání pokut je asi ten: Herr, shodli jsme se s kolegou, že jste jel v obci 120, zaplatíte 100 euro. Nesouhlasíte? Herr, kolega mi právě sdělil, že jste jel 150. Zaplatíte 200 euro.
Nebo také: flus na přední okno a herr, máte znečištěné čelní sklo, zacálujte 50 euro.

Prostě mám jasno v tom, kdo jsou největší evropští šmejdi.
Dasa a JirkaDasa a JirkaČlen
Přidáno před 14 let
Rakouskoněmecký model dle XTRAN je nesmysl. Jezdíme poměrně hodně po evropě několika náklaďáky. Sem tam řidiči dostanou pokutu, nejčastěji za nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidlem před ním jedoucím. Nikdy jsme se nesetkali s arogantním jednáním, ani při dopravní nehodě. Pokud řidič dostane pokutu, dostává se do centrální evidence. Jestli jel ve firemním autě, myslím nákladní, dodávka, služební, je v evidenci i firma. Nejprve je obeslán a to i na firmu a pak mu může být zakázán pobyt. Nám zastavili auto a pokud by řidič nezaplatil pokutu (cca 40 E) za řidiče, který u nás už dávno nepracoval, nedovolil mu vjezd do Německa.
Jirka
Deda LebedaDeda LebedaČlen
Přidáno před 14 let
Nehledě na problémy, které můžeš mít při následném výjezdu (jak popisuje Dáša a Jirka - tak to skutečně funguje) je slušnost zaplatit
Upravil Deda Lebeda dne 15.08.2010 13:31, před 14 let
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
Dášo a Jirko, upřímně Vám přeji, aby jste to tvrzení o nesmyslech nemuseli někdy přehodnotit.
Také jsem si roky naivně myslel, že podobné praktitky fungují pouze na jihu či východě Evropy.
No bohužel od určité doby jsou pro mě albánští a ukrajinští celníci a policajti vzorem čestnosti a morálnosti proti tomu co předvádí jejich kolegové ve středu slavné EU. A to jsem ještě dopadl velmi dobře a nemusel bezdůvodně ležet v blátě držkou k zemi, ani jsem nepřišel o navigaci či autorádio.

Jinak to strašení zákazem pobytu je trošku (více) kravinka. Řízení o pokutách projednává zemský úřad, zákaz pobytu, případně vyhoštění vyslovuje soud. K soudu se věc dostane pouze při odvolání přestupce a složení soudní zálohy.
To o té evidenci pokut je samozřejmě pravda. Na hranicích a klíčových silničních uzlech navíc fungují čtečky espézetek, takže vypátrání dlužníka při další návštěvě země není problémem. Ale výměna poškozené espézetky za jinou stojí50 nebo 70 Kč? :))

A o té slušnosti. Ti co ve dne hýří protičeskými náladami, slovy o morálce a slušnosti,jsou po setmění často vidět jak s půllitrem šnapsu v krvi obráží autem jihočeské bordely.

Čech holt bude pro skopčáka vždycky póvlem, ať jede usoptěnou stopětkou nebo obytkou za tři mega.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 14 let
Ještě že tě Xtrane známe:s, naštěstí jsem nikdy neměl se zahraniční policií problém, velmi na ně zabírá moje pravidlo, při zastavení chcípnout a pustit varovky a hlavně vylézt z auta, následně na ně čumím jak švejk, jelikož neumím jazyk, nacpu jim doklady co mám a přiblble se usmívám. Obejdou auto a cca. do 2-3 min. odjíždím!u
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
R
RudyČlen
Přidáno před 14 let
Přidám vlastní zkušenost:
Párkrát jsem se v osobáku prokazatelně jak v Německu tak v Rakousku tlemil do fotoradaru. Fotka s vyúčtováním však nikdy nepřišla. Možná jsem měl štěstí ale spíš si myslím že na řidiče kamiónů mají přísnější metr. Pokutu za parkování v Itálii Ti nejspíše vyměřila nějaká místní městská policie a té bych se nebál už vůbec. Podotýkám, že zde neřeším morální rozměr problému. Holt si budeš muset promluvit se svým svědomím a dle jeho rozpoložení se rozhodnout :x
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let
XTRANE promiň, ale máme 21.století a naštěstí se Evropa otevírá a cestuje bez hraničních kontrol a podobných kravin. Za dvacet let svého cestování po Evropě jsem neměl jediný problém s německou nebo rakouskou policií, naopak mě pomáhali hledat Stellplatz, když jsem bloudil v noci po městě nebo mně pomáhali dostat se do kempu atd. a na rozdíl od naší policie jsem je neviděl "číhat" s radarem metr před cedulí "Konec obce".

Ne všichni zahraniční karavanisti byli z výletu do Čech nadšení (okradli je atd), nikdy jsem však na jejich karavanistických stránkach nenašel výrazy evropských šmejdech atd.
Také jsem potkal Němce, kteří se učili česky a tak jen doufám, že tyto stránky nečtou, protože za některé výrazy bych se opravdu styděl.
dalibordaliborČlen
Přidáno před 14 let
Pokutu jsem naštěstí v zahraničí nedostal ani jedinou a u nás již před mnoha lety.

Pokuta umístěná za stěračem se přece může ztratit... Není průkazné, že jsi o ní věděl a pokud jsi sám byl přesvědčen (pro velké auto jsi neviděl jsi zákaz), že jsi stál alespoň OBSTOJNĚ nic bych minimálně do první výzvy neplatil. S největší pravděpodobností žádná nepříjde. Ovšem, pokud by tě to mělo trápit a měl by jsi žít po nějaký čas v nejistotě s občasnými obavami, že z toho "něco možná bude" - tak já osobně bych za ten klid tu tisícovku v klidu rád obětoval. To opravdu záleží na rozpoložení každého...

Jinak s policistami v Evropě mám v 99,7% B) pouze dobré zkušenosti a přijde mi, že více dbají "normálním" rozumem na hladší chod věcí... Poradí, pomůžou, nasměrujou, v Paříži i odvezou!!! Nebuzerují, nečíhají na každé drobné provinění, ale mám zkušenost, že spíš přehlédnou když se třeba cpu kam nemám :D -jsou mi spíš ku pomoci a poradí kde dobře a blízko zaparkovat. Venku je beru, jako parťáky a tak se k nim chovám. U nás bych moc rád taky..., ale lepší se to!
Upravil dalibor dne 15.08.2010 20:26, před 14 let
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
Vajglone, když tě někdo ve 2 v noci zavře a zamkne s malým dítětem do smradlavé unimobuňky, bez tvojí přítomnosti se ti hrabe v autě, hrozí že tě nenechá odjet pokud nesdělíš PIN kreditních karet které šlohnul z manželčiny kabelky. To ti to 21. století bude připadat hodně vzdálené!!!!!
Pokud nevěříš, rád ti formou SZ poskytnu veškeré podrobnosti včetně úřední dokumentace.
Když ti 20 letí smradi v uniformách zjistili, že obtelefonovávám zastupitelský úřad a rakouský červený kříž, tak nás hodně rychle pakovali pryč a dokonce do kufru hodili i foťák a navigaci, která se záhadně během jejich prohlídky ztratila.
Přátelé, opravdu vás nechci obírat o iluze, nebo strašit. Pro vaše dobro si prostě představte tuto situaci, připravte si krizový itinerář a seznam důležitých tel čísel. Nikomu však svou radu nevnucuji.

A mimochodem, pokud žiješ v domnění, že rakušáci neměří rychlost ve vyloženě šikanou zavánějících místech, tak si toho asi moc neprojel. Zaručeně je uvidíš za každým druhým tyrolským tunelem a s ručním radarem u každé druhé cedule obce v čr-a pohraničí.

Víc se k tomuto tématu nechci vyjadřovat, pro mě i mojí rodinu je to hodně citlivé. Rakousko je krásná země, bohužel v mém případě chování pár zmrdů totálně vymazalo to krásné co jsem za těch x let v rakousku poznal.
Vláďa
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let
XTRANE to co popisuješ a co jsi zažil je určitě strašné a neomluvitelné a chápu tě.

Může se to bohužel stát kdekoli, ale je to o lidech, nikoli o národnosti, v tom spočívá náš rozdílný úhel pohledu.


mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 14 let
Díky za názory. Jen dodám že to byla opravdu městská policie, a navíc jsem papírek vytáhl dost promočený, protože byla bouřka. Ale moji SPZ mají v systému, to mě při dnešních technických možnostech trošku znejisťuje.
Kdybych tam byl osobně, třeba bych to i nějak ukecal. Jinak s policistama žádný problém nemám, stál jsem tam od rána a pokutu dostal až odpoledne...
R
RudyČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

XTRAN napsal:
...A mimochodem, pokud žiješ v domnění, že rakušáci neměří rychlost ve vyloženě šikanou zavánějících místech, tak si toho asi moc neprojel. Zaručeně je uvidíš za každým druhým tyrolským tunelem a s ručním radarem u každé druhé cedule obce v čr-a pohraničí.....Vláďa

V tomto punktu musím s Xtranem souhlasit. Nástupnické policie v jednotlivých zemích někdejšího mocnářství dokáží člověku otrávit cestování a často se chovají pěkně zákeřně. V Německu jsem se s tím nesetkal.
Nicméně, záleží vždy na lidech. Vjezd do zákazu ve Vídni vyřešil policista domluvou a radou, jak se k hotelu na pěší zóně dostat.
Upravil Rudy dne 16.08.2010 10:14, před 14 let
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

XTRAN napsal:
...A mimochodem, pokud žiješ v domnění, že rakušáci neměří rychlost ve vyloženě šikanou zavánějících místech, tak si toho asi moc neprojel. Zaručeně je uvidíš za každým druhým tyrolským tunelem a s ručním radarem u každé druhé cedule obce v čr-a pohraničí.....Vláďa


Nevím kolik jsi toho projel ty, ale pro tvoji informaci do Rakouska jsem začal jezdit už před 20ti lety, někdy i několikrát měsíčně (samozřejmě Škodou Favorit) a od Silvrety až po Solnohradsko. Spal jsem s Rakušáky a Němci na jejich horských chatách a vždy bez problému a nikdy jsem pro ně nebyl, jak píšeš, póvlem. Naopak mám na ty časy nejkrásnější vzpomínky.
Tím pro mě tato diskuze končí.
TomicekTomicekČlen
Přidáno před 14 let
Vyfocen jsem byl v D x krát za rychlost, pravda že s kamionem a NIKDY nic nepřišlo ani na firmu. V Madarsku dlužím pokutu (10000ft) za zakaz vjezdu a dodnes sem ji nezaplatil, mají číslo občanky i pasu a od té doby sem tam byl asi 20x a i když sem byl lustrovanej na hranicich Sk-HU a čekal že pojedu zpět tak žádný problem. Pokuta za stání ve Vídni to samé. Platím jen když musím na místě jinak ne.
mitrakmitrakČlen
Přidáno před 14 let
XTRAN, plne s tebou suhlasim, ciastocne aj s nazormi ostatnych.

Podobne skusenosti mam aj ja, a je pravdou ze az ked sa zacnes branit zastupitelskym uradom a das mu to viackrat precitat co je napisane v pase na prvej strane, az potom zacne cuvat. Ja som naviac zohnal v Pasau pravnika a ten to potom dotiahol do zdarneho konca.

Ten pan s Favoritom po Rakusku moze byt rad ze nejazdil 25 rokov styrikrat tyzdenne /az do zrusenia hranic/ po hraniciach a nedostaval najavo ze je tam nevitany len preto lebo je z OST bloku. Ale to je o inom.

Pokutu nemusite platit, ale nebudte prekvapeny ked po X-rokoch pride z vasho kraja exekutor ktoreho najala spolkova vlada a bude vymahat dlznu ciastku aj s urokom. Kolega platil po 5 /piatich/ rokoch a z ciastky 45 € zaplatil nakoniec asi 560 €. Je pravda ze sa na prvu vyzvu vyprdnul ale ked prisiel exekutor s policajtom a plnou mocu od spolkoveho uradu uz nebolo uniku. Ale asi by som mal ofotit korenspodenciu z nemeckym sudom aby som dodal mojim slovam pravdu.

Nikto neveri pokial to nezazije na vlastnej kozi, ale potom uz nezmeni nazor ale vzbudi sa v nom odpor voci tej povyseneckej bande, aj ked nemecky sud mi dal za pravdu.

Stastne navraty.
Milan!y a ShockIvana
G
gugulinNováček
Přidáno před 14 let
Nechtěl jsem se do toho to tématu zapojovat,ale nakonec musím.
Tak začnu,jsem taky řidič z povolání - bohužel.Mam sjeto od Italie po Finsko,ale od jisté doby mi nikdo nevimluví že dějiny se opakujou a lidi nezměníš.
Němci-fašouni,je to prostě v nich.Mam mezi nimi nějaké znamé, ty jsou super. Ale nejsou to ti ,, čistí" němci.:)
Nedávno muj poslední zážitek s nimi byl, když jsem jel linkovím autobusem z Begie jako cestující. Za Frankfurtem nas stavěla hlídka, řikám si - klasika
chtějí jen pas.Ale omyl.Najednou z jednoho auta byli 4, mi jsme museli byt zavření v autobuse,samozřejmě vyplej motor - taže bez klimi(venku 30).
Ridiči museli vynosit zavazadla, vše z venku pootvirat,potom nastoupil na scenu pes - fetak, vše prolezl, i ložnici řidiču - že mají ustlano, nevadi.
To vše trvalo cca hodku,konečně dovolili řidičum nás pustit ven.Vřad nastoupit,pěkně podél busu.Oni stáli 2m s tím čoklem,další hlídali aby se někdo nesdejchl.
Opět si říkam, pes proběhne bus a jedem,omyl.Nastopil na scénu celník s rukavičkama a bral jenoho podruhým,k tomu jeho zavazadlo,
vezeš dárek,origoš zabalenej,jako jiná cestující - nevadí, rozdělat! Věci v autobuse,bez tvé přítomnosti prohrabaný. Takže když jsem potom viděl všechny svoje
věci, vzpoměl jsem si na vojnu. Když ti staři vyhazeli celou skřínku na jednu krasnou kupku.Tak jsme všichni byli u té své kupky a cpali zpět do zavazadel.
A to nejlepší na všem. Když jsme chtěli zápis o kontrole, jejich udaje,aby jsme si mohli stežovat, když už bylo povšem. Hezky nasedali do aut a byli pryč,a řidiči že nemají zapis o kontrole,to je nebralo.Vyrazili jsme s 3h sekerou a jen jsme si řikali,aby nas nechytili jini agenti a vše nezačalo znovu.
Proto si ted vždycky vzpomenu na pamětní desku co je u nich v Siegenu na nadraží, kde mají datumy transpotu do ruznych taboru.
Omlouvám se že tohle nesouvisí s danym tematem,ale nějak mě to opět nakoplo. Zdravim všechny, a nenechte se vytačet,
vždyt nejhorši je srážka z blbcem. Mila :^
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 14 let
Trošku se ta diskuze ubírá jinam než jsem chtěl. Tu pokutu jsem si zasloužil, značka tam byla, jen jsem ji neviděl, resp. nemohl vidět, ale to jim už asi nevysvětlim. To tady neřešim.
Jde o to, jestli někdo dostal za stěrač papírek a nezaplatil, zda pak s pomoci SPZ a našich úřadů nebo nějaký registrů budou upomínat a částku navyšovat a pak mi někde při prohlídce zabaví auto dokud nezaplatím.
S
stepanČlen
Přidáno před 14 let
... a v případě, že by ses rozhodl zapaltit, tak jak bys to provedl ? .... ty na ně máš kontakt ? číslo účtu nebo tak něco ? nebo to půjdeš zaplatit na italskou ambasádu :-) .... docela by mě to zajímalo
stepan
R
RudyČlen
Přidáno před 14 let
Nejsem právník, ale za použití selského rozumu:
Není průkazné, že výzvu k úhradě pokuty jsi převzal. (lístek za oknem mohl někdo sebrat, mohl uletět, rozmočit se....)
Takže dle mého Ti maximálně hrozí, že Ti pošlou upomínku nebo zjistí dluh na pokutě při případné další kontrole (tomu ale nevěřím). V obou případech v klidu zaplatíš pokutu a nic se neděje. Penále by Ti (dle mého) mohli napařit pouze pokud by prokázali, že si o pokutě věděl a nezaplatil ji. Tedy teoreticky pokud by četli tyto stránky :o
Na druhé straně, pokud by ses měl v noci budit strachem tak těch pár stovek za to nestojí :_
P.S. Ještě jedna kompromisní možnost, kdyby ses rozhodl zaplatit:
Napiš jim dopis, kde jim vylíčíš, že jsi značku neviděl a že tě to moc mrzí....bla,bla a tak doufáš, že od pokuty upustí. A kdyby ne Tak ať Ti pošlou BIC a IBAN abys mohl platbu provést. Ten dopis ale napiš česky (je to úřední jazyk EU). Čím delší tím lepší. Jak znám taliány, překládat si to nebudou a skončí to v koši. Zkrátka porazíš úřad jeho zbraněmi.
Upravil Rudy dne 17.08.2010 13:43, před 14 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,948,581 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22200 sekund | Průměrně za: 0.222 (0) sekund | Dotazy: 141 | Použitá paměť: 2.31MB/4MB