Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Spínač ve vodním kohoutku funguje nespolehlivě: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Spínač ve vodním kohoutku funguje nespolehlivě

Poslední aktualizace před 14 let
yetyyetyČlen
Přidáno před 14 let
Nevíte někdo, co by mohlo způsobit nespolehlivé spínání čerpadla z kohoutku? Při provozu na 220V (cca 14V na čerpadle) to funguje spolehlivě z obou kohoutků, při provozu pouze z autobaterie (12V - simulováno laboratorním zdrojem) to sepne pouze občas, oba kohoutky mají problémy, při následném zvyšování napětí se spolehlivost zvyšovala a od cca 14,5V to zase fungovalo spolehlivě. Víte někdo, jaký je princip spínání v kohoutku? Jaká je dle zkušeností životnost těchto spínačů? Předem díky za radu.
Jarda
P
AnonymČlen
Přidáno před 14 let
Jardo viděl bych to na lehkou oxidaci. Při 12-ti voltech asi neproteče dostatek elektronů.... Je tam obyčejný mikrospínač. Nic složitého nehledej.
kaktuskaktusČlen
Přidáno před 14 let
Jesli se stejná závada projevuje u obou baterií hledal bych to na jiném místě. Měl jsem podobný případ. Čerpadlo spouštělo nespolehlivě, až nešlo vůbec. To jsem vymontoval, vyzkoušel přímo na baterce - nic. Přívod k čerpadlu - OK. Jasná závada - čerpadlo. Koupil nové a vše běží, ale staré čerpadlo, které bylo ,,nové" jen dva roky mě nedalo spát a zjístil jsem, že závada nebyla přímo v čerpadle, ale ve špatně cviknutých konektorech na kabelu čerpadla. Teď mám jedno náhradní !)
yetyyetyČlen
Přidáno před 14 let
Díky za tipy, ale mě to stejně nějak neštimuje. Čerpadlo jsem vyloučil měřením, protože v okamžiku kdy nečerpalo, tak na něm nebylo žádné napětí a naopak. Divné je, že pokud to zrovna neseplo a já zvyšoval pomalu napětí, tak po překonání hranice cca 14.5V to najednou seplo a čerpadlo se normálně točilo. Napadlo mě, jestli ty mikrospínače jen neovládají relé, které pak spíná čerpadlo a to relé je nějaké nakopnuté. Kdyby se mi kabely od spínačů a od čerpadla nesbíhaly všechny zrovna v koupelně pod plastovým dnem, hned bych to proměřil a věděl na čem jsem. K rozebrání koupelny jsem zatím ještě nenašel chuť, ale asi mi nic jiného nezbyde:(
Jarda
VitaVitaČlen
Přidáno před 14 let
pokud by tam bylo rele - tak schované pod plastem určitě nebude.
Ale já bych se také přiklonil k oxidaci kontaktů - ona jejich konstrukce za moc nestojí.
Moje kontakty cvakají jako mikrospínač.
Po sundání vršku baterie je k nim trochu přístup, začal bych u nich.


Lada a AlenaLada a AlenaČlen
Přidáno před 14 let
Já se přiklanim tomu relatku, měl jsem ho u bat. za dřezem.Je slyšet.Odpoj čerpadlo a mužeB)š měřit u kohotku.
Láďa + Alena + vnučka Nikola , Karolínka,Viktorka
Upravil Lada a Alena dne 08.03.2010 15:46, před 14 let
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 14 let
Poněvadž kohoutky mají pouze vývody dlouhé asi 20-30 cm ?? tak musí být někde spojeny,třeba "čokoládou" , do rozvodu k čerpadlu tak bych to prostě propojil místo spínače drátem a hned bude jasné kde hledat dál.Ale vzkutku je pod růžicí jen obyčejný mikrospínač,nic víc.Jinak jestli je tam relé,což jsem u svého neměl,tak musí být slyšet svaknutí.Ale osobně si myslím,že nebude. Možná,že záleží na čerpadle,já měl jen takovou "ponorku" .
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
P
AnonymČlen
Přidáno před 14 let
Je to třetí bydlík, co mám. Všechny bez relátek...
yetyyetyČlen
Přidáno před 14 let
Díky všem za rady, ze kterých jsem dospěl k závěru, že jsem ještě rozhodně nevyčerpal všechny možnosti měření. O víkendu to napravím a dám vědět, kde byl zakopanej pes.
Jarda
yetyyetyČlen
Přidáno před 14 let
Tak jsem dneska proměřil ty kohoutky (k jednomu jsem našel přístupnou čokoládu) a musím dát za pravdu Petrovi a Lucii a Víťovi - problém je ve špatně vodivém kontaktu ve spínači v kohoutku - naměřil jsem odpor i 9 Ohmů. Trochu mě zmátl fakt, že zlobily oba kohoutky, ale zřejmě původní majitel karavan provozoval hlavně na 220V, kdy se to neprojevovalo a nemusel na závadu přijít. Otázka je, co se s tím dá dělat. Nepřišel jsem na způsob, jak baterii rozebrat, abych se dostal ke kontaktům a vyčistil je. Je to celé plastové, tak se bojím použít větší sílu. Nezkoušel jste je někdo rozebírat?
Jarda
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 14 let
U předchozího karavanu mě to taky zlobilo, nakonec jsem koupil nové baterie a hlavně všechny čokolády vyhodil a vše propájel.

Jinak baterii rozeberes skoro stejně jako klasickou, pod špuntíkem se symbolem teplá/studenaá voda je šroubek a pak už jen vytahuješ !)... U některých se to rozebíra ze spodu...
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line Jablonec nad Nisou
www.servis-elektro.cz
www.motokary-liberec.cz
GarfildGarfildČlen
Přidáno před 14 let
Rozebrat to jde. Taky mě to štvalo, ale na konec jsem kopil novou. Uvnitř jsou dva malé pružinové kontakty. Očistil jsem to (500) šmirglem, proplách kontoxem vše smontoval a projistotu poslepoval tavnou pistolí, protože ty origo pacičky už tolik nedržely. Po 3 měsících znova začala vynechávat. Novou tam mám již 3 rok a vše ok.
David+ Růženka + Denisa - Citroen Brglingo + caravan GRUAU
VitaVitaČlen
Přidáno před 14 let
u mne šroubek nebyl - tím že je starší tak šlo to hejbací lehce vysunout nahoru - ale opatrně, drží to na těch drátkách. (tak lehce, že nyní jsem tam dodělal dírku a vložil šroubek - protikus měl závit)
Kontakty jsem napružil, místo šmirglu je ale pucuji tvrdším papírem namočeném v nějakém ředidle nebo lihu. (většinou na to spotřebuji štamrdle slivovice - 2 kapky na papír, zbytek ...)
RobertRobertČlen
Přidáno před 14 let
Učili nás toto: na kontakty zásadně nepoužívat šmirgl, vždy pilníčk.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: yety, Petr a Lucie, kaktus, Vita, Lada a Alena, Mirek a Jirinka, jirkamds, Garfild, Robert

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,673,313 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20820 sekund | Průměrně za: 0.2082 (0) sekund | Dotazy: 106 | Použitá paměť: 2.03MB/2MB