Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Musí být lednice vodorovně?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Musí být lednice vodorovně?

Poslední aktualizace před 14 let
R
RemzinČlen
Přidáno před 14 let
Mám takovej dotaz .Slyšel jsem od známích že když nestijí obytné auto nebo karavan vodorovně tak nefunguje lednice na plyn . Jelikož jsme začátečníci tak nevíme co je tom pravdy . Díky za Vaše rady a názory Jarda a spol :D
!y Jarda , :y Lenka , :a Lukáš a !z Štěpánka
Mercedes Benz Vito + Knaus Südwind
Upravil Fun dne 28.01.2010 21:53, před 14 let
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
čoveče,pár karavanů jsem zažil obrácených na střeše a fakt je, že žádnému lednice asi nefungovala!)!)
Né,bez legrace,mám p-b waeco a v bývalém autě electrolux a i při stání na chatě v prudkém kopci obě dvě jely.
Vláďa
J
Jarek seniorČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj rezine, je to pravda jen vzdáleně. Taky jsem to kdysi zjišťoval a plynař mě řekl, že pokud jí neotočím vzhůru nohama, tak je vše v pohodě. Tedy šikmost podlahy bydlíka jí vůbec nevadí. Vysvětloval mi to myslím ve vztahu k technologii čerpadla média, které odčerpává teplo z prostoru chladničky. Nejsem znalec na chladící systémy, ale odborníkovi věřím a dál to neřeším. A problémy s lednicí nemám i když ne vždy stojím vodorovně. Přeju hezký den
R
RemzinČlen
Přidáno před 14 let
Kluci super , díky moc za rady Jarda
!y Jarda , :y Lenka , :a Lukáš a !z Štěpánka
Mercedes Benz Vito + Knaus Südwind
RobertRobertČlen
Přidáno před 14 let
Moje zkušenost: koupil jsem kdysi od chlaďaře ledničku, zaručil se za ní, že je takřka nová. Vyzkoušel na ponku, šla. Strčil do karavanu, nešla. Tak jsem mu zavolal, přijel a hned upozornil, že takhle to tedy jít ani nemůže, že první, co je ve škole učili, je lednička v rovině. Po vyrovnání bydlíku to šlapalo na 1.
Takže, možná, že se nemusí vyrovnat do absolutní nuly, ale křivě být nemůže. Myslím, že kolega Doskočil nám to objasní fundovaně. !)
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
Deda LebedaDeda LebedaČlen
Přidáno před 14 let
Asi to bude tak, jak říká Robert. Vozil jsem na ryby trojkombinaci Waeco (12,220,plyn) a taky i při mírném náklonění přívěsného vozíku, na kterém lednice stála, nefungovala. Volal jsem tenkrát prodejci (www.dalix.cz) a jednoznačně mi bylo řečeno, že lednice musí být v rovině. Od té doby běhá jako "švýcary"
Upravil Deda Lebeda dne 29.01.2010 19:51, před 14 let
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 14 let
U absorční chladničce, což jsou v karavanech všechny plynové, musí být ve vodorovné rovině hlavně výparník. Laicky řečeno, souvisí to s tím, že chladící médium proudí systémem "samovolně", prostě teplá tekutina stoupá, ve výparníků se odpaří, ochladí a ochlazená klesá zase zpět. Proto když je výparník šikmo, kapalina do něho hůř proniká, hůř se odpařuje a tím se snižuje účinnost chlazení. U kompresorové tolik nevadí, když není úplně v rovině, tam potřebný tlak zajistí právě ten kompresor.
Zdraví
Luboš a Dáša
Upravil Lubos a Dasa dne 29.01.2010 18:26, před 14 let
P
Petr a JanaČlen
Přidáno před 14 let
Měl jsem trojkombinaci elektrolux v obyt.přívěsu cca.25 let a nikdy jsem s ní neměl problém a to i vpřípadě ,že nestála ani zdaleka rovně(např.když jsem měl před výjezdem lednici zapnutou před barákem na elektriku).Ten samý poznatek mam u současného ob.auta.
Je ale pravda , že u lednice kterou měli v karavanu moji rodiče(byla pouze na plyn ) s tím byl problém a musela stát v rovině.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Remzin, XTRAN, Jarek senior, Robert, Deda Lebeda, Lubos a Dasa, Petr a Jana

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,945,943 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19565 sekund | Průměrně za: 0.19565 (0) sekund | Dotazy: 87 | Použitá paměť: 1.92MB/4MB