Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Webasto - elektro: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Webasto - elektro

Poslední aktualizace před 14 let
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Dasa a Jirka napsal:
Ahoj,
rozhodl jsem se zaizolovat horkovody, tak jak píšu i jinde. Na dotaz Webasta, kolik stupňů je na výdechu z jednotky 3900, mi sdělili, že je to až 130 stC.
Proto jsem volil izolaci tomu odpovídající. Nasávání mám z interieru a nezaznamenal jsem větší rosení. Jen paradoxně ze sání studeně táhlo. Tak jsem to zaizoloval také. Příští týden uvidíme.
Jirka


Tak to změř sondou, já měl při -20 uplně jiné hodnoty než uvádíš, ale dostal jsem stejnou informaci. Měřil jsem 50 cm za výstupem.
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let
Fakta o odběrech webasta, bylo měřeno dnes a před počátkem měření bylo webasto pul dne vypnuté. Měření prováděl pan Horodyský.

Start: 18 A ( cca 3 s ), 10 A ( cca 30 s )

Zahřívání: 1,3 A a planulé zvyšování až do 7 A po zahřátí

Plný výkon: kolísání mezi 6,5 - 7 A

Po vyhřátí: 3,5 A stabilně ( závisí na teplotě )

Ukončení: Vysoušení 10 A

Odpory vodičů: Pokles napětí na 5 m vodiči byl 0,8 V, výměnou za silnější by se toho taktéž hodně ušetřilo.

Pokud by tedy běželo webasto na plno bere stabilně 7 A, problémy jsou velké odběry při startu, je lepší nastavit topení tak, aby nevypínalo a opakovaně nezapínalo, nastavit ovladač na jednu hodnotu a nehýbat s ním.

Máme hotový stabilizátor napětí pro webasto, který udrží webasto v chodu až do 9V baterie, stálé napětí za stabilizátorem je 12,5 V. Již je namontovaný a testuji ho. Zatím se nic nehřeje, ale potřebuji nechat poklesnout napětí, alespoň na 10,5 V na baterii pak přijde teprve největší zátěž.

Cena stabilizátoru by mohla být kolem 1.500 Kč - 2.500,--Kč podle toho zda bude ještě nutná nějaká úprava.

Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let
Dále připravujeme pro stání na hory dobíjení baterie pomocí centrály a specílní nabíječky kdy 200 baterii bychom nabíjeli speciální nabíječkou, která nabíjí 40 A a po té klesá na 1/20.
JInak 80 Ah baterii bychom dokázali ( 20 A ) malou centrálou dobít za cca 2 hodiny!!!! Bez jakéhokoli ohrožení nebo poškození baterie, dvě baterie se nabijou za 4 hodiny do úplného nabití.
Zatím je to ve vývoji, ale opět by to bylo finančně velmi zajímavé a dostupné pro každého. Vše je ve spolupráci s panem Horodyským.
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
Dasa a JirkaDasa a JirkaČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj,
těch 130 stC je asi mezní hodnota. Jinak si malím, že teplota se může pohybovat tak, jak naměřil Peca. Ale to jsem stejně mimo téma Webasto-elektro. Čau Jirka
calycalyČlen
Přidáno před 14 let
Pro Peca:
Tak jsme dneska merili dva tady je muj teport:

Start ze studenyho stavu:16A 5sec. potom cca.1.5 min 10A
Plny vykon:cca 5A
Nizky vykon:cca2,8A
Dobeh (zhaveni po vypnuti) 10A cca 30sec.
Pohotovost (netopi jen pomala ventilace) 0,5A
Ubytek napeti pri zhaveni 16A 0,8V pouze na originalni kabelazi Webasta (cca 1m) a konektoru Webasta.Vypocteno odectem voltmetru na zacatku dratu a udaje o napeti v ridici jednotce (odecteno diagnostikou Webasto).
Jednotka Webasto vypne topeni po 20sec.pritomnosti napeti mensim nez 10,5V.
Z vypoctu 10,5V+0,8V=11,3 na privodu topeni a vypne.
Jeste poznamka k cidlu na zebrovani vymeniku:to nesnima teplotu vzduchu ale teplotu roztopeneho vyneniku a podle toho ridi otacky ventilatoru.
Dneska sem udelal z vnitrniho cidla nasavanyho vzduchu cidlo teploty interieru (2m dratu) a ridilo mi to naprosto presne teplotu garaze.

Jeste poznamka k te planovane nabijecce: kdyz si troufnete do aku cpat 40A tak asi budete merit teplotu ty baterky co?Jestli ano myslim ze je to dobrej a bezpecnej zpusob ale nekterym zdejsim uzivatelum z toho budou vstavat vlasy na hlave.
Tesim se na dalsi spolupraci je radost resit neco se clovekem kterej vi vo co go.
PecaPecaČlen
Přidáno před 14 let
Takže hodně podobné údaje, jen v tom plném výkonu se rozcházíme, ale upozorňuji, že mám 5500 EVO ne 3900 i když je to hodně podobné.

JInak jsou ještě velké rozdíly pokud je topení úplně studené nebo startuje po chvilkové přestávce tam se pak krátí ta doba 10 A.

Těch 11,3 na běh topení je trochu provar webasta, je to skoro celý volt a pokud by byla ztráta 0 dalo by se na ten volt jet ještě celou noc. Já už jsem to vyřešil tím stabilizátorem, teda zatím na zkoušku, jde o to jestli se nebude hřát při hlubokém vybití ( kolem 10 V ), tam sice moc chodit nechci, ale otestovat se to musí až do 10V, aby to bylo bezpečné a nepřehřívalo se.

Nabíječka je ve vývoji a je to asi pouze pro ty co tomu trochu rozumí a nebo budou věřit odborníkovi, zní to hrozně, že ? :-) Ve skutečnosti chci naravat do auta jednu 230 Ah baterii a tu na cestách ( hory ) přes centrálu tlouct samostatnou nabíječkou mimo energoblok tedy cca 40 A. Není to nějaký domácí výrobek, je to standartně vyráběná nabíječka, ale je určena pouze servisům, dnes jsem ji viděl na obrázku a je to i docela malinké, nutná je právě úprava tak aby to člověk nemusel hlídat a to nebudu dělat já, ale skutečný odborník. Pokud to bude chodit a já jsem přesvědčenej, že ano tak za 2 hod mám v baterii 80 A to neumí ani EFOY a spálím jen trochu benzínu. MOc se mi to líbí a hlavně cenově to bude za doslova pár tedy kolem 2-4 tisíc Kč. Pokud to na horách nakopnu tak mám za 4 hoďky plnou 230 baterii i při uplném vybití a to se nestane, takže obden na 3 hoďky centrála a nemusím se vůbec omezovat! Jestli tohle bude fungovat tak je to fantazie....

Taky jsem rád, že mám konečně s kým konzultovat. Abychom to tady moc neucpávali technikou začnu využívat SZ. Určitě s Tebou rád pár věcí prodiskutuju.
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Peca, jojo, caly, petr a jarka, tucnacek, Dasa a Jirka

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,826,390 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.13482 sekund | Průměrně za: 0.13482 (0) sekund | Dotazy: 73 | Použitá paměť: 1.82MB/2MB