Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 elektrika v karavanu - jak je zapojená u továrních karavanů r.v. 98 a mladší?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

elektrika v karavanu - jak je zapojená u továrních karavanů r.v. 98 a mladší?

Poslední aktualizace před 14 let
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 14 let
Tady je odkaz na výborný e-shop, mají super ceny 5m led pásek za 1200kč, kupoval jsem si tu čtvercovou sadu světel a paráda.

http://www.ledpoi..._dir_id=54
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line Jablonec nad Nisou
www.servis-elektro.cz
www.motokary-liberec.cz
J
Jarka a Pavel_DCNováček
Přidáno před 14 let
Ahoj, instaloval jsem měnič 600 W, jede z něho TV a satelitní přijímač a když mám zapnutý PC. Ostatní jde na 12 V, nebo na plyn. Mám karavan z r.2008 Sterckman a tam je 13 kolík, kde zvlášť je 12 V na svícení a čerpadla (toto napájení je funkční i po vypnutí motoru) a další kontakt je lednička, ten kontakt ztratí napětí, když vypne motor. Minulý rok jsem měl Octávii a tam při instalaci v servisu zapojili na jeden kontakt, ele má to být rozděleno.!)
yetyyetyČlen
Přidáno před 14 let
Dneska jsem zkoušel napájet rozfuk topení z měniče Mascot 150W a bez úspěchu. Ventilátor se rozběhl jen velice pomalu a měnič pískal přetížení, přitom byl odběr pouze 4A. Nevím, jestli tomu motoru vadí modifikovaná sinusovka a nebo jestli si měnič neumí poradit s indukční zátěží. Zkusím ještě nějaký výkonější, ale neočekávám nějaké velké zlepšení. Jaké používáte měniče? Sinus by byl asi z pohledu funkce ideální, ale je mnohem dražší a myslím, že musí mít taky horší účinnost, přece jenom generování výkonového sinusového signálu ze ss napětí musí být velice ztrátové, nebo se mýlím?
Jarda
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 14 let
to Yeti:
počítej že motor má 3-5x větší proudové špičky při rozběhu, čili tebou naměřený konstatntní proud (4x13,5 = 54W) může ve špičce celkem lehce přelézat 120-150W. Dal bych měnič 300W. Obyčejný. Montuju je na topení celkem často. A ten axiální ventilátor těžkej rozběh má.
Krom toho je ve skříni - je mu tam vedro a nemá ideální chlazení. A shořelý boudy od měničů už jsem tu popisoval na jiným místě.
Obyčejná obdélníková křapka co půlku výkonu protopí bude stát odhadem okolo 500,- Na tenhle účel vyhoví.
Je to jen indukční zátěž :) (pamatuješ se na tu poučku ze school ?).
Základní definice indukce = Cívka jako dívka: nejprve napětí, potom proud,....
Upravil Karel Prokop dne 15.02.2010 13:10, před 14 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: yety, jirkamds, Fun, PLAF, Monty31, Monty, karelH, Garfild, jojo, radekpajdla, Muky, Jarka a Pavel_DC, Karel Prokop

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,118,449 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16011 sekund | Průměrně za: 0.16011 (0) sekund | Dotazy: 67 | Použitá paměť: 1.77MB/2MB