Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Dodatečná montáž otočných sedaček: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Dodatečná montáž otočných sedaček

Poslední aktualizace před 6 let
nugiseknugisekČlen
Přidáno před 14 let
Snažím se koupit nějakou zánovní alkovnu a zjistil jsem , že jich hodně nemá otočné přední sedačky. Dá se to vyřešit dodatečnou montáží, ale není mi jasné jak moc problematické řešení je to s ohledem k STK. Sice nikomu nechci vykládat , že ty otočné sedačky tam jsou domontovávané dodatečně , ale co když to některý věci znalý technik zjistí? Hrozí problém s STK?
J
jirhavČlen
Přidáno před 14 let
Já mám otočné sedadlo u spolujezdce a nikdy to nikdo neprohlížel.Jediná věc je že se mi sedadlo po montáži otočné konsole zvýšilo o asi 7 cm.To jsem vyřešil uložením klínů pod auto(pod nohy u spolujezdce) a rohožkou,mám je alespoň hned při ruce. Jirka !y
Upravil jirhav dne 26.12.2009 08:42, před 14 let
SvanSvanČlen
Přidáno před 14 let
Většinou to nemají z výroby ani nová auta-do každého jsem si je dokupoval a montoval sám. U STK to nikoho nezajímá (proč taky ?)
J
jarda1Nováček
Přidáno před 14 let
Taky jsem montoval točnu na sedadlo spolujezdce ale bylo strašně vysoké, s mojí výškou cca188cm jsem byl až u stropu.Tak jsem s kamarádem upravil podstavec sedačky aby sedačky měly stejnou výšku a manželka si i tak dává pod nohy složený venkovní koberec.
H
HabasekČlen
Přidáno před 14 let
Také jsem dodatečně dodělával otočné sedačky.Nechtělo se mi investovat do nových,tak jsem použil zánovní z Galaxi Ford.Když už bylo vše usazeno,nastal stejný problém jako u Jardy.
Musel jsem také změnit (snížit) podstavec pod sedadlem.
Pokud se jedná o STK,tak si myslím,že by žádný problém neměl být.Jak píše Svan,mnoho aut to nemá v TP zapsané,i když jsou montované origo z výroby.
mbmbČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj, dával jsem do Fiata na pravou sedačku točnu, zvedlo se to o cca 3 cm.Kupoval jsem v Karavan.cz.Jediná nevýhoda je váha a páčka na pravé straně je moc vystrčená.Na STK problém nevidím.!y
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
Koupil jsem do ducata otočné sedačky ISRI. Na čelním skle mám horní stmívací pruh a po namontování sedaček jsem zjistil, že oči mám v úrovni tohoto pruhu, čili v noci jsem neviděl nic.

Takže podobně jako Habásek jsem s rozbrušovačkou a trafem snižoval. Spolehlivou mírou byl akumulátor. Snížil jsem přesně na milimetr, aby akumulátor vešel pod sedačku. Mám skoro 1,9m a teď to mám přesně.

Ještě jeden postřeh. Po prvních km mě z těch sedaček (ISRI by měla být jedna z nej značek sedaček) začala strašně bolela záda a zdála se mi hrozně tvrdá a nepohodlná. Zvykal jsem si několik měsíců, ale nyní kupodivu na dlouhé cestě víc trpím v oktávce s měkými sedadly.
Vláďa
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 14 let
Dával jsem taky starší otočné sedačky, akorát jsem trošku díky své blbosti dal pod řidiče sedačku, která je prostě už dost "prosedlá" a sedí tak 2cm níž. Jsem hrozně línej je přehazovat. Jde to nějak snadno opravit? Nebo bude jednodušší sedačky přehodit?
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
U předešlého VW Transportera mi čalouník "povadlé" sedadlo napravil tak, že bylo příjemnější a pevnější než nové. Cena 600,- Kč.
Samodomo to neuděláš, musíse to rozčalounit, vyměnit prosezenou purpěnu a znovu začalounit.
XpavelXXpavelXČlen
Přidáno před 14 let
Hm, jeste k te STK.. Dodnes nevim, co se vlastne pri STK kontroluje. Je mi jasne, ze jsou nejake povinne veci, ktere se delaji vzdy (brzdy, svetla...), ale co se kontroluje dal, je zrejme na libovuli technika? Viz napriklad zpravy o tom, ze nekdo neprosel STK proto, ze mel na skle navigaci, nebo jedna ma znama, ktera neprosla kvuli airbagum? Mozna staci narazit na snaziveho blba a bude se vozit i po tech sedackach.. Pravda je, ze ja mam otocne sedacky z vyroby a nikde zapsane taky nejsou...
Amigo od Cs Reisemobile, Mercedes Spinter
mbmbČlen
Přidáno před 14 let
Technici kontrolují mimo jiné i sedačky - ale pouze zda není uvolněná, zlomená ap.Spíše jdou po funkčnosti bezpečnostních pasů.Zkouší, zda se při prudkém pohybu zarazí, když ne tak tě vyrazí...
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
Je to Pavle přesně tak jak píšeš. Když ti to nebude chtít dát, tak ti to nedá. Třeba i za ty sedačky. Je to zásah do konstrukce vozidla a basta. Jedině, že bys měl homologační listy a potvrzení výrobce vozidla o shodě.
A s tím airbagem je to paradoxně asi tak, že pokud na přístrojovce svítí kontrolka poruchy airbagů nebo abs je to závada. Ale když před prohlídkou vyndáš z těch kontrolek žárovičky je to bez problémů!)
Ri a JarmiRi a JarmiČlen
Přidáno před 14 let
myslím, že se tu ve většině případů psalo o dvou věcech naráz - o sedačkách a o jejich otáčení. Podle mého názoru - problém se zvýšením posazu vzniká použitím jiné sedačky,nikoli pouze montáží otoče pod stávající sedačku. Přesně jak píše "mb", pokud se namontuje pouze otočná konzole, zvýší se úroveň sezení tak o 3 cm - což by neměl být zase takový problém (pokud je původní sedadlo výškově nastavitelné). Domontovat "pouze" otáčení stávajícího sedadla je celkem jednoduchá věc-chce to jenom 4-5 tisíc! !) a vybrat u prodejce tu správnou konzolu,aby odpovídala typu. Pak jsou otvory a šrouby tam, kde být mají a je to radost !). Připasovat celou sedačku z jiného auta může být pak problém - technický i na stk. Já měl v Masteru od úpravce taky "pilotní" sedačky s otáčením, ale rozum mi zůstával stát nad tím, jak to tam mohl autorizovaný servis Renault takhle namontovat - kastlíky možná pasovaly do šroubů na podlaze,ale tím to končilo - otáčecí rovina sedadla nebyla vodorovná(takže při otočení do vestavby byla ze sedačky spíš skluzavka), navíc za jízdy neustálé pohupování a hlavně "kontrapohupy" na hrbatých silnicích(kolik je u nás těch rovných?!h) - hned jsem tam nechal vrátit původní "obyčejné" typové sedačky a pod ně koupil otoče - a bylo to super!:^
Tož tak. Ri.
...už cesta je cíl!
H
HabasekČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj RI,
Já mám 196cm a věř,že i ty 3-5cm o které se sedadlo zvýší byl pro mě celkem problém. !h
S
stepanČlen
Přidáno před 14 let
.. Habásku .. pro tebe snad jen poklop jako v tanku nebo V3S-ce ... hlavu ven a na hlavu motorkářskou helmu :-))))
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
SROVNÁNÍ OTOČNÁ SEDAČKA VS OTOČ: Otočné sedačky ISRI v perfektním stavu jsem koupil na aukru tuším za 6 tisíc obě. K otáčení slouží ložiska, sedačka je ve kterékoli poloze pevná, nehoupe se, otáčí se velmi lehce. Tlačítka pro seřizování a aretaci jsou integrovaná do sedačky-nepřekáží.Po namontování byla asi o 7 cm vyšší než původní, musel jsem upravit podstavec.

Otoče koupil švagr na nejmenovaném e-shopu za 4.500,- za jednu. Jeden otoč byl značně poškozený jakoby po něm přejel tank, reklamace nebyla uznaná, že za to může dopravce(PPL). Výmluva k smíchu protože obal byl nepoškozený. Dílenské zpracování a svary jak od učně prvního ročníku SOU. K otáčení slouží nikoli ložisko, ale plastový kroužek. Sedačka se na otoči značně houpe, po přitažení se zase špatně otáčí. Páčka k aretaci překáží. Po namontování je vyšší o cca 4 cm, švagr je menší, nemusel podstavec předělávat. Já bych podstavec musel snížit.
Upravil XTRAN dne 30.12.2009 10:22, před 14 let
X
XTRANČlen
Přidáno před 14 let
Štěpáne myslíš takle nějak? :):):)
XTRAN Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
H
HabasekČlen
Přidáno před 14 let
Toto autíčko si asi pořídím na příští rok.Mám takové neblahé tušení,že příští rok se z toho všeho všichni po..rem.
Ještě jedna technická: takovou odpadní nádrž na autě nemáte nikdo!!! !h
Upravil Habasek dne 30.12.2009 11:24, před 14 let
JanekJanekČlen
Přidáno před 14 let
:tAhoj, já mám otočné sedačky ve Fiatu (nástavba Rapido)namontované od výrobce, ale ač mám 184 cm, tak jsou na mne strašně vysoké a Jana by chtěla jezdit, ale má moc problém s dosahem na pedály. Tak to budu zkoušet rozebrat a nějak snížit. Ahoj a hodně zdraví a štěstí do 2010
B
BlobČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj,
zajímalo by mě, zda se u Ducata 2005 dají vyměnit točny - tedy tu od spolujezdce k řidiči. Co jsem koukal, teoreticky by to šlo, akorát by páčka byla na jiné straně než směrem do uličky? řešil jste to někdo?
Ducato 2005 L1H2
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: nugisek, jirhav, Svan, jarda1, Habasek, mb, XTRAN, mr_antik, XpavelX, Ri a Jarmi, stepan, Janek, Blob, Danyjel, pe3ik

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,021,221 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.44337 sekund | Průměrně za: 0.44337 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.22MB/4MB