Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 silné zatečení: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

silné zatečení

Poslední aktualizace před 7 let
ivancicivancicNováček
Přidáno před 7 let
Zdravím. Minulý měsíc jsme se vrátili z dovolené. Původní plán byl karavan prodat, ale právě po dovolené má Slovensku jsme si to zamilovali. Nemilé překvapení na mě čekalo dnes, když jsem po měsíci přišel do karavanu. Nenapadá někoho, kudy mohlo zatéct ?
Začíná to ve výšce okenní lišty. A pokračuje to dolů na sedačku.

Automatické sloučení 25.09.2017 19:16:
Foto zkusím přes rajče

Automatické sloučení 25.09.2017 21:01:
Takhle je zdevastovaný pravý přední roh.zbytek karavanu ani kapka. Bude to na výměnu vydřevy?

Automatické sloučení 26.09.2017 07:33:
[quote]ivancic napsal:

Zdravím. Minulý měsíc jsme se vrátili z dovolené. Původní plán byl karavan prodat, ale právě po dovolené na Slovensku jsme si to celá rodina zamilovali. Nemilé překvapení na mě čekalo dnes, když jsem po měsíci přišel do karavanu. Nenapadá někoho, kudy mohlo zatéct ? Byli teď měsíc silné deště, jinak před tím ani kapka.
Začíná to ve výšce okenní lišty. A pokračuje to dolů na sedačku.

Takhle je zdevastovaný pravý přední roh.zbytek karavanu ani kapka. Bude to na výměnu výdřevy? Kolik by mohla stát oprava u pana Prokopa? máte někdo zkušenosti? myslím, že přetěsnění celého předku by asi mnohonásobně překročilo cenu karavanu. Radši se zeptám zde v úvodu, než ho budu otravovat s nějakým propočítáváním nabídky, kterou pak stejně nebudu moct z výše uvedeného důvodu přijmout.
Plánovali jsme vyjet ještě teď na podzim, ale takto se už nikam vydávat nebudeme.

Děkuji, přeji hezký den.

FOTO https://c1ca.rajc..._zatopeny/

Automatické sloučení 26.09.2017 07:34:
:-)
Knaus Rubin 1968 za Octavia II
Upravil ivancic dne 26.09.2017 07:34, před 7 let
Martin MrakMartin MrakČlen
Přidáno před 7 let
Škoda že jsi nepřijel na sraz vestaveb teď v sobotu. Bylo tam plno zručných a šikovných lidí, kteří by ti jistě poradily různé varianty, jak si to opravit sám, ke své vlastní spokojenosti.
Podle fotek ti těžko někdo dokáže poradit.
Martin
Facebook- Martin Havelka
ivancicivancicNováček
Přidáno před 7 let
Děkuji za odpověď. Je pravda, že to by bylo úplně nejlepší. Zkusím podobný místo navštívit.
Knaus Rubin 1968 za Octavia II
DuskoDuskoNováček
Přidáno před 7 let
Zalezi na tom jak dlouho do nej tece, jinak pretesneni karavanu nemusi byt zase tak financne narocne pokud se do nej pustis sam.
ivancicivancicNováček
Přidáno před 7 let
Problém je, že já už jsem kdysi jeden karavan rozdělal, abych ho jen přetěsnil, a nakonec posloužil jako dům pro kočky, protože to už nikdo v mém okolí nebyl schopný dát do kupy. Bojím se tedy otevřít další karavan. je mi ale jasné, že obalovat ho terostarem pořád dokola taky není možný.
Knaus Rubin 1968 za Octavia II
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
Obávám se (podle fotek) že tady bude oprava výrazně dražší než cena karavanu,...
A její význam (tý opravy) nemá žádnou hodnotu.
Nechat (a nebo prodat) někomu na zahradu za pár korun.

Např. já teď sháním "ubytovnu" pro naše obahněné ovečky. Takže kdyby byl za rozumný peníz? Doklady od karavanu nepotřebuju, prodáte je zvlášť.
Karel
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Podle fotek to vypadá, že už tam teklo dřív a někdo to "opravil" tak, že okolo lišt naplácal tmel...

Já jsem na jaře přetěsňoval rohové lišty na naší staré alkovně a když jsem sundal krycí pásku z hliníkové lišty, tak jsem musel do šroubků vybrousit frézkou drážky, protože původní křížový zářez už byl vyhnilý a pak je teprve vyšroubovat. Jak šroubky postupně hnily, tak byly zkorodované kolikrát až do dřeva. Sundat profily, očistit plechy, koupit nové těsnění pod profily a šroubky, na jednom místě opravit výdřevu v horním rohu a pak tam dát všechno zpátky s tím, že jsem dělal nové díry do hliníkových profilů, aby byly šroubky na jiných místech. Samozřejmě plastový pásek do lišty taky nový. Materiál několik tisíc, ale práce to byla celkem na několik dní od rána do večera.

K přetěsňování mě dovedlo proměření měřákem vlhkosti, který ukazoval, že rohy už nejsou nejsušší, takže to je potencionální problém.

Jediné štěstí bylo, že obytňák u předchozího majitele i u nás parkuje pod přístřeškem, takže škody nebyly tak hrozné. Ale stát normálně na dešti venku, tak ho po roce až dvou může člověk vyhodit.

Jinak co mám poznatek ze sundavání přední lišty na spoji plechů nebo přetěsňování bočního okna nebo z vyndavání výplně z dvířek u WC (montáž odsávání), tak všude jsem našel místa, kde to lidi u výrobce (a to je výrobcem německý Euramobil) odfláknuli a tmel tam chyběl úplně, nebo tam byla 1-2 mm široká nudlička. A v takovém místě časem začínají problémy.

Pokud ti tam zatím jenom teče a stěny jsou v tom místě zatím tuhé, tak by možná stačilo přetěsnit všechny lišty s tím, že materiál bude stát pár tisíc a budeš tomu muset obětovat x hodin a hlavně karavan co nejdřív přikrýt, aby do něj dál neteklo. Potom ti tam aktuálně nepoteče a karavan ti vydrží dalších pár let, než ho vyměníš za lepší nebbo doslouží úplně.

Nebo ho holt rovnou prodat jak radí Karel například někomu na zahradu (kdo si nad ním udělá nějakou stříšku) a začít šetřit na jinej.

V jakém stavu je ten roh (a případně další místa nebo spoje) se takhle nedá poznat, takže jedině pořádnou fyzickou prohlídku, zkusit jestli jsou ty stěny pevný nebo se prohýbají (zkusit zevnitř i zvenčí) a určitě zkusit kontrolu měřákem vlhkosti (pokud se to bude zdát pevný). Ale jestli to budeš přetěsňovat, tak rozhodně profily dolu, nové těsnění, šrouby a tak dále. A udělat obě strany nebo se budeš za chvíli divit, že máš na druhé straně to samé. A když už v tom budeš, tak doporučuju rovnou přetěsnit i střešní okna a ideální by bylo udělat i boční okna (samozřejmě i přední a zadní). Jedna tuba Terrostatu tě vyjde na tři kila, vystačí ti tak na 3-4 střešní okna nebo minimálně 2 velký boční okna a pak už jenom holt práce. A před dáváním tmelu všechno odmastit. Když si uděláš všechno sám, tak tě to bude stát pár tisícovek a hodně práce.
Pokud by jsi to dal firmě, tak se nedoplatíš a nevyplatí se to.
G
gutČlen
Přidáno před 7 let
Trochu zjednodušeně , pokud půjdou šroubky v liště dotáhnout a neprotočí se ve dřevě tak je dřevo dobré tedy možná. Pokud vyvtráš novou dírku v liště a nový šroubek se protočí tak je dřevo zhnilé .
Je to jen orientační ale třeba ti to pomúže. Já viděl karavan po opravě kde bylo přidaných hromada šroubú do lišty.
Dnes vím že je tam dali proto že tam bylo zhnilé dřevo uvnitř stěny.
Na druhou stranu kama zateklo poznáš až vyndáš dřevo zevnitř ze stěn a rozkucháš stěnu.
V případě toho karavanu to bylo přes šroubek v liště který odrezl natolik, že se okolo něj dostala voda dovnitř.
Drž se Gut

Automatické sloučení 26.09.2017 17:15:
.

Automatické sloučení 26.09.2017 17:17:
Fotky nejdou vložit mají 350 kb tak nevím jedině na email.
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
Upravil gut dne 26.09.2017 17:17, před 7 let
Tomas007Tomas007Člen
Přidáno před 7 let
Já to musel začít řešit loni. Před pár lety nám na hranu střechy spadla větev a i přes rychlou opravu bylo vše po čase v háji. Co bylo jen trochu načaté šlo pryč, nová výdřeva, izolace, vnitřní deska, tapeta. Prolepené polyuretanovým lepidlem. Finančně žádná hrůza. Doufám, že mi půjdou přidat fotky.
Tomas007 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ivancic, Martin Mrak, Dusko, Karel Prokop, PetrDubi, gut, Tomas007

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,386,618 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21553 sekund | Průměrně za: 0.21553 (0) sekund | Dotazy: 92 | Použitá paměť: 1.96MB/4MB