Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Krakov - Wawel: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Krakov - Wawel

Poslední aktualizace před 7 let
V
VoderadyNováček
Přidáno před 7 let
Zdravím, poraďte prosím, rádi bychom navštívili Královský hrad v Krakově a někde jsem vyčetla že je nutné zamluvit si vstupenky dopředu přes internet. Máte někdo zkušenost? A ještě, je tam možné se psem?
tomokingtomokingČlen
Přidáno před 7 let
http://wawel.krakow.pl/en/index.php?o...40#tickets

zadne rezervace nejsou treba ..... jen pro velke skupiny .

Jinak do Krakova jezdi spousta cechu a slovaku a jde se pridruzit k autobusu rodaku s pruvodcem ;-)


jo, na vstup s psem radeji zapomen , neni to mozne
Chausson 630 (Ford 170Hp) Welcome 2017
K
KoralovciČlen
Přidáno před 7 let
Kde v Krakově s obytnakem stojíte? Zatím jsem tam byl jen osobakem na vánoční trhy, moc hezké mesto
D
dejmekČlen
Přidáno před 7 let
Camping Krakowianka ul. Žiwiecka Boczna 2 Krakow tel.+48 122 681 135
Je to u zastávky tramvaje která jede pod Wawel
ropropČlen
Přidáno před 7 let
Tak já tam byl v srpnu ve středu ve dvě odpoledne, všechny vstupy již byly na tento den vyprodány. Jen katedrála, kde byl volný vstup, byla volná.
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
P
PilotekČlen
Přidáno před 7 let
Ja som bol v kempe Clepardia Krakow na prelome augusta a septembra 2017:

http://www.clepar...

Rovina, kľud, dostatok miesta, parcely na slnku aj pod stromami, staršie ale v dostatočnom množstve a čisté sociálky bez žetónov, zdarma práčky (treba mať vlastný prací prostriedok), vonkajšie drezy - kuchynky, jedna aj v altánku, funkčná wifi, dá sa zaplatiť kartou (platí sa na konci pobytu). Ubytovanie rýchle bez papierovačiek, hostia z celej Európy. Kemp ale nemá žiadnu reštauráciu ani bufet, len automat na kávu a automat na nejaké sladkosti a nápoje. V kempe nie je nič pre deti (len malý krytý hrací kútik pre najmenších pri recepcii). Cez deň prelietavajú lietadlá na krakowské letisko, ale od cca 22:00 do rána cca 8:00 som ich už nepočul (neviem či lietajú už len minimálne, alebo som bol taký uchodený). Hneď vedľa kempu je letné kúpalisko, ale to je iný majiteľ a nedá sa naň ísť priamo z kempu, len naokolo cez vedľajší pekný veľký park (ihriská pre detí aj dospelých, reštaurácia) alebo druhou stranou cez sídlisko. Hneď za plotom kempu smerom na sídlisko je malé futbalové trávnaté ihrisko s bránkami a asfaltové basketbalové s oboma košmi.

Cca 300 m od kempu pešo cez sídlisko je zastávka autobusov do mesta a obchoďák - potraviny. Lístky na MHD sa kupujú v automatoch len na niektorých zastávkach (kovové, papierové aj karta) a automaty sú aj v každom autobuse (spravidla v stredných dverách - zvonka je to vyznačené). Staršie autobusy majú automaty len na mince (Zlote), novšie aj mince aj platba kartou. Lístky sú aj na počet jázd aj časové, plné aj zľavnené (detské). Po zakúpení lístka si ho treba v autobuse označiť v strojčekoch. Do mesta stačia najkratšie a najlacnejšie časové (tuším 20 minútové na 1. zónu). Z tej istej zastávky idú autobusy aj do Wieliczky (zóna 2).

Vo Wieliczke sa platí menej za lístky s poľským sprievodcom (v cudzích jazykoch sú lístky trochu drahšie a predávajú sa vo vonkajšej pokladni), ale rozprávajú veľmi rýchlo a potichu (každý dostane prijímač so sluchátkom, ale fungujú zle), takže z tej Poľštiny veľa nepochytíte. Ideálne by bolo v stánkoch pred vstupnou budovou si kúpiť brožúrku o soľnej bani Wieliczka vo svojom jazyku (majú aj CZ), vopred si ju prečítať (číselné dáta sú fascinujúce) a až potom ísť na prehliadku. Samotná prehliadka trvá aj 3 hodiny a je dosť únavná (hneď na začiatku vyše 300 drevených schodov nadol), na konci idete na povrch stiesnenými banskými výťahmi. Ale majú to zorganizované vzhľadom k počtu návštevníkov celkom dobre. Priamo v bani aj kaviareň, suveníry, na konci prehliadky reštaurácia s normálnymi jedlami.

V Krakowe stojí za prechádzku aj židovská štvrť Kazimierz (južne od Wawelu za riekou Wisla) - krásne umelecké obchodíky, správna ošumelosť priamo pre filmové štáby (Schindlerov zoznam), v sobotu dopoludnia naozajstný blší trh (nie veľký, ale kúzelný), štýlové podniky.
Peugeot J5 2.5D Knaus Traveller 570 1992 náš veterán :-)
bydlikem z horbydlikem z horNováček
Přidáno před 7 let
Ahoj, my byli bydlikem v Krakově letos v srpnu jenom na 1 den, parkovali jsme v na velkém parkovišti u nemocnice, cca 1.5 km pěšky od Wawelu. Parkoviště by podle Googlu mělo mít souřadnice 50.060060,19.953166 , vjezd z ulice Grzegorzecka.

V okolí Krakova jsem navštívili Osvětim ( nutno objednat vstupenky předem - jinak velké fronty) a solné doly Wieliczka.
Pokud máš zájem o bližší info, písni SZ.
Zdravíme :_
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 7 let
Ahojky, jestli Ti to pomůže, podívej se do Parkovacích karet - Polsko a najdeš tam několik slušných míst na parkování bez kempů v této oblasti. Je tam GPS pozice a fotka místa, takže se můžeš rozhodnout. Rozhodně nevynechej Wieliczku - Solné doly, jak radí kolega výše, ale chce to si přivstat. Krakow je krásný, taky jsme měli smůlu a lístky na hrad už byly vyprodaný. http://www.bydlik...rty?pg=437

Polsko je pro nás země zaslíbená a dá se parkovat téměř všude, kde potřebuješ.

Šťastnou cestu.
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
P
petakČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj, parkovat se dá i u prodejny karavanů a příslušenství 50.0346067N, 19.8767467E
Elcamp Stellplatz
pachtapachtaČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

petak napsal:

Ahoj, parkovat se dá i u prodejny karavanů a příslušenství 50.0346067N, 19.8767467E
Elcamp Stellplatz


Ale chce to kola je to 7km od města vede tam krásná cyklostezka podle vody až do města.Byli jsme tam před dvěma roky a platili 5 éček.
Hanka a Pavel
R
RudyČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

pachta napsal:

Citovat

petak napsal:

Ahoj, parkovat se dá i u prodejny karavanů a příslušenství 50.0346067N, 19.8767467E
Elcamp Stellplatz


Ale chce to kola je to 7km od města vede tam krásná cyklostezka podle vody až do města.Byli jsme tam před dvěma roky a platili 5 éček.

Nebo místním autobusem, zastávka je pár metrů od Elcamp.
RostaDRostaDČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj,pěkné články a info .Můj dotaz je čím je lepší platit v Polsku ?Karta je jasná,ale kde měníte zlotý? U nás ,na hranicích, dál v Polsku,nebo KČ ? Díky za odpověď Rosťa
O
opavaciČlen
Přidáno před 7 let
Praktická zkušenost 2 týdny stará. Měnil jsem u nás ve směnárně i v Polsku a vyšlo to na chlup přesně stejně. Takže to máš jedno. Na hranicích si pohlídej kurz.
Elnagh Nobelart A900g
RostaDRostaDČlen
Přidáno před 7 let
Díky R.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Voderady, tomoking, Koralovci, dejmek, rop, Pilotek, bydlikem z hor, bydlikemevropou, petak, pachta, Rudy, RostaD, opavaci

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,690,346 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.24853 sekund | Průměrně za: 0.24853 (0) sekund | Dotazy: 113 | Použitá paměť: 2.1MB/2MB