Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Vestavba do 400 - 500 000: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Vestavba do 400 - 500 000

Poslední aktualizace před 7 let
Z
zdenek_pNováček
Přidáno před 7 let
Ahoj všem, jsem tu nový a rád bych vás poprosil o radu.

Vzhledem k tomu, že s přítelkyní čekáme mimčo, tak bych rád pořídil během roku nějakou vestavbu, se kterou budeme moci do budoucna jezdit po výletech a mít v něm nějaké jednodušší zázemí. Nyní trávím či trávíme výletováním téměř každý víkend plus dovolené. Moc rádi chodíme po horách, v zimě i v létě, Alpy, kolo a do toho i nějaké vzdálenější lokality jako Balkán, a pod. Jezdíme osobním autem, spaní buď ve stanu nebo v autě, což se ve dvou dalo v pohodě. Nerad bych se toho do budoucna vzdal a rád bych nějaké zázemí, ve kterém se budeme všichni tři cítit pohodlně a nebude pro nás problém na víkend či na dovolenou vyrazit.

Když prodám současné auto, místo něj koupím něco menšího na ježdění po městě, tak mi to vychází, že bych měl 400 - 500 000 na nějakou vestavbu. Chci něco nenápadného, nízkého, něco ve stylu Marca Pola atd, takže ta nejnižší výška a délka kolem pěti metrů. Nechci extra staré auto s obrovským nájezdem (tzn třeba VW California se do 500000 sežene jen hodně staré s hodně vysokým nájezdem).

Co by to mělo umět:
- Ocenil bych alespoň tempomat, klimu a trochu výkonější motor co zvládne v pohodě 130 na dálnici.
- Vestavba - alespoň dvoulůžko, otočná sedadla, stolek, lednička a nezávislé topení. Ideálně vaření a dřez. Nic extra nepotřebuji, v autě se bude hlavně přespávat, přes den se bude stejně venku.
- vyklápěcí střecha a druhé dvoulůžko by bylo taky fajn, ale bude to mimo finanční možnosti, takže by se případně nechalo dodělat časem, až bude dítě větší.
- převoz alespoň 4 lidí. 5 by bylo ještě lepší.

Co určitě nechci:
- Klasické velké obytné auto, alkovnu atd. Také nechci vysokou dodávku, ikdyž vím, že by to bylo praktičtější.

A teď jaké máme možnosti:
- Na mobile.de se dají najít nějaké Fordy Nugett kolem roku 2010. Koukám na fordy, protože oproti MB a VW vychází o dost levněji.
- Jako další varianta mě napadla koupit nějaký Transit, Peugeot Expert a já nevím co ještě kolem 250 000 - 300 000 a za zbytek peněz si nechat tu vestavbu dodělat. Je to vzhledem k financím reálné? Nemám tušení a na webu jsou finance vyjímečně.
- Nějaké další návrhy? Co by jste pořídili vy?

Děkuji za každou radu. Fórum jsem přečetl tam a zpět, takže trošku představu mám, ale stejně se chci ještě ujistit.

Díky moc a hodně příjemně stráveného času venku a najetých km ;-)
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 7 let
Přemýšlel jsem jak poradit, ale nakonec jsem došel k závěru, že to nejde. Máš tam mnoho nejasností, resp. protikladů, které dle mého názoru nebudou fungovat. Tak jako všude i karavaning je kompromis a ten tam nenacházím, viz níže.

- jezdíš celoročně a nechceš se toho vzdát, ale chceš malou a nízkou dodávku a používat jí ve třech ( s malým dítětem ). Tady chybí kompromis.

- otevírací střecha a zima ? Popravdě toto dilema už řeším rok a zatím bez výsledku. Mám kamaráda, který spával v Californii v -15C ve střeše a netopil s argumentem, že na Everestu ve stanu byla větší zima. Chtěl jsem mu oponovat, že na to už nemám roky, ale je o deset let starší.....

- budeme tam jen spát.. No, to já říkám všem, ale v zimě tam spíme a taky trochu " jsme " . To je použitelný výraz pokud jste dva, ale s malým dítětem na podzim a v zimě ? Myslím, že to tak nebude....

- Nugget je dobrá volba, měl jsem ho 4 roky, ale vysokou střechu. S otevírací střechou je to podobné, ale problém bude zima ( a studené podzimní dny ) a také chybí úložné prostory ( a navíc ty spacáky musíš při zavřené střeše někam dát ). Obě provedení se tváří stejně, ale uložné prostory mezi nimi činí docela rozdíl.

a tak bych mohl pokračovat....

Ono to vypadá, že jsem to jen zkritizoval a užitečného jsem nic nenapsal, ale je to jinak. Mám to hozený přesně jako ty ( jen jsme 2+2, někdy jen 2+1 ), to co chceš chci už léta, i Nuggeta jsem měl a půjčil auto s otevírací střechou.... tak to prostě na základě zkušeností nevidím moc reálně, aneb jak jsem už zmínil, nevidím tam nikde kompromis.

Tak alespoň jednu praktickou radu: bude slet vestaveb, velkolepá událost každý rok, tak se přijeď podívat. Více info třeba zde
http://www.caravan24.cz/akce/ms.php?m...jezd_o=956
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Z
zdenek_pNováček
Přidáno před 7 let
Ne, děkuju moc za každou radu, jsem rád za každý názor a ten tvůj dává "bohužel" dost smysl :-)

Já to vlastně asi nenapsal úplně nejlíp. Zimní kempování s malým dítětem v takovémhle autě fungovat nebude, to je mi celkem jasné. S dítětem počítam jaro - podzim, zimu spíš sám nebo s někým na lyže.
Když to upravím na jaro - podzim tak bych se rád zeptal, zda by jste to řešili ojetou vestavbou anebo si nechali něco vestavět sami na nějakou zánovní dodávku.

Asi by bylo dobré si něco vyzkoušet, to časem plánuji taky, spíš nevím, kterým směrem se pak vydat.

Děkuji moc za trpělivost.
MTSMTSČlen
Přidáno před 7 let
My jezdíme celoročně, většinou ve dvou, občas s dcerou. Pokud má být auto obytné, musí mít z mého hlediska stojací výšku, koupelnu s kazetovým záchodem, nezávislé topení, bojler, kuchyň a jídelní stůl s patřičným počtem míst. Pak se dá mluvit o celoročním "bydlení" a né přežívání na cestách. Jakékoliv skládání něčeho kvůli rozložení jiného je nekomfortní, abych to napsal slušně.
:_
Jirka + Alena + Renault Master - MTS-2
https://www.carav...i_id=41587
MirekJPMirekJPČlen
Přidáno před 7 let
Mám VW T5 Multivana se svařencem na spaní (někde jsem tu dával fotky). Ve dvou jsme v tom jezdili i v zimě do Alp, s dětskem jsme to dali první zimu také, ale jakmile začla lézt, tak už to nešlo. Jakmile musíš vařit uvnitř, tak se to s lezoucím dítětem nedá, takže i jaro a pozdim nebudou moc konfortní. Teď stavím vestavbu do Ducata L3H2....

Jestli trváš na nízkém autě, tak zvaž ještě Ducato L1H1 nebo lépe L2H1. V Ducatu uděláš spaní vzadu napříč v úrovni oken, které nemusíš přes den skládat a budeš moci fungovat v prostoru druhé řady sedaček a předních otočných. K tomu ti stačí udělat skříňku do kuchyňky (nebo jen barel s čerpadlem a vařič) a na další vestavování bych se vykašlal.

Tady je tabulka s porovnáním vnitřních rozměrů aut, co jsem si dělal, když jsem se rozhodoval jak dál. Třeba ti pomůže:
MirekJP Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
JozaJozaČlen
Přidáno před 7 let
přijeď se podívat na slet vestaveb a prolez si auta který tam budou, dej řeč s lidma kteří je stavěli a vyber si co by ti vyhovovalo. Myslím, že lepší radu dát neumím......

odkaz http://www.carava...jezd_o=956
DiscoverfunDiscoverfunČlen
Přidáno před 7 let
Zadej si nemeckou -Ebay :WWW.ebay.de, tam si v nadpise napis : Wohnmobile a u inzeratu koukej kde je u prodeje napsano : sofortverkauf
protoze jsu tam mezi tim take drazby, tam mas stovky krasnych obytnych vozu - Furgony, pulintegrovane, alkovny kde muzes mit jistotu,
ze nejsou u techto vozu stocene tachometry (je to u nas prisne trestne), dnes neni zadny Problem s koupenim ob.auta v nemecku, koupi
se na prihlasovacim urade vozidel prevozni cislo (3 dni platne-30€,-) a muzes s nim sofort odjet domu. vydel jsem tam i furgona Pössl
za 7,500€,- (priklad). kdyz bis mel zajem tak se se mnou spoj a ja ti to vyjednam (nemecky,samosrejme zadarmo)
s pozdravem,Honza/Discoverfun
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 7 let
Jen jednu radu. Počítej s tím. Že v tom autě budeš muset i být a i s manšaftem. Stačí když začne pršet. Tak každý v autě musí mít své místo.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
P
PPPmytoČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj máme nyní klasickou vestavbu od Challengeru L3H2 6 m.Vzadu lůžko koupelka akorát se závěsem.Jezdíme 3 Dva dospělí a dcera.a plně dostačuje.Kdo chce auto na rychlé přesuny a ne na ,,žití v autě´´ tak je to dobré.Někdo potřebuje prostě prostoru více někomu malý prostor neva.Kus od kusu.
Pohoda,klídek,sluníčko......cesta kamkoliv.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

PPPmyto napsal:

Ahoj máme nyní klasickou vestavbu od Challengeru L3H2 6 m.Vzadu lůžko koupelka akorát se závěsem.Jezdíme 3 Dva dospělí a dcera.a plně dostačuje.Kdo chce auto na rychlé přesuny a ne na ,,žití v autě´´ tak je to dobré.Někdo potřebuje prostě prostoru více někomu malý prostor neva.Kus od kusu.


Lepší důkaz, že co jeden má jako nouzovku a pro jiného může být luxus ani dát nelze....

Taky máme klasickou vestavbu, L3H2 6m. Vzadu dvojlůžková palanda a koupelka se závěsem. Jezdíme 3 nebo 4.Jelikož jsme přešli z 5m vestavby, jsme přesvědčení, že je to na žití v autě. První výjezd nás to tak překvapilo, že jsme si museli zvykat, pořád jsme chtěli něco " rozložit " a ono nebylo co, zatáhly se žaluzky a šlo se spát. Jediné na co jsem si nezvykl, že je to velké auto a už nezaparkuju všude, jak jsem byl zvyklý.

Tak jak už bylo zmíněno, přijet na vestavby a pak si to půjčit, nějakou otevíračku a nějakou L2H2 popř. L3H2 ( nebo pořadí obrátit, toje jedno ).
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Z
zdenek_pNováček
Přidáno před 7 let
Ahoj všem,

Díky moc všem. Myslím, že nebude nad to přijet na ten sraz a podívat se. Bude určitě možní přijet jen na den, že :-)

To nejduležitější co jsem si zatím odnesl je:
- Podívat se na sraz a pak si něco půjčit a vyzkoušet
- Děkuju za tip s tím Fiatem Ducato, spaní na šířku by ušetřilo kvanta prostoru. Nejsme tak vysocí, já měřím 175, takže by se asi dalo.
- Všichni doporučujete místo otvíračky alespoň H2. Chápu proč. Má to nějaké zásadní nevýhody oproti H1? Například u toho Ducata? Mám na mysli garáže, spotřeba a jak na tuto "větší" dodávku koukají při táboření nadivoko?
- Nejsem kutil, neříkám, že by mě to nebavilo, ale není na to čas. Chci se věnovat věcem, které mě baví (sport, focení), proto taky chci takový typ auta. Každopádně bych si to nechal komplet někde udělat. Při koupi dodávky a udělání vestavby obložení, postel, nezávislé topení, otáčecí křesla, druhý akumulátor + soláry, malá lednička, dřes, plynový sporák.. bavíme se o jaké částce zhruba? Nejde to vyčíslit ani přibližně, ale hodně zhruba.. 100, 200, 300 000 nebo víc? Nepotřebuji velký komfort.. malá lednička nějakých 40 litrů max, 2W topení, 2,5kg bomba.. prostě jednoduše zařízené.

PS: Nevím jak s dítětem, ale nyní máme vše nastavené hodně bez luxusu. Koupání v potoce, vaření v přecíňce u stanu, několikadenní přechody hor se stanem na zádech a při špatném počasí. Chci tím říct, že proti tomuto je luxus i obyčejné auto natož jakákoli dodávka. Vím, že člověk stárne, ale zatím mám tendenci jít spíš do větších extrémů. Při posledním treku jsem se několikrát omýval v ledovcovém jezeru s osmi až dvanácti stupni. :-) Píšu to jen z důvodů, že nestojím o luxusní karavany, chápu ty, kdo to využívají, ale my to tak nemáme.
W
walibukČlen
Přidáno před 7 let
Ako starý tramp, s dôrazom na starý, si dovolím poradiť. Tiež som si roky vystačil s batohom, ale zhrešil som, takže nejaké skúsenosti mám.
Výška vozu h1, alebo h2 nie je dôležitá na spotrebu, ale rozhodujúca na komfort, to znamená, že vnútri sa dá žiť aj v zlom počasí.
Dĺžka L2 je ešte stále prijatelná na parkovanie na bežných parkoviskách, pri L3 už musíš hladať.
Ja by som odporučil L2H2. Myslieť si že s L1H1 budeš nenápadný je hlúposť.

Ideálne je ak sú vpredu len dve sedačky, to ovšem znamená, že musíš mať aj druhú radu sedačiek a pokial je decko malé, tak musí sedieť v detskej sedačke a ta velká musí byť na to prispôsobená. Preto je dobré hladať dodávku 5 sedadlovú, čiastočne presklenú.
Istotne budeš potrebovať nezávislé kúrenie na naftu a tepelnú izoláciu kasni, nech ti to vnútri nerosí a nekvapká vám na hlavu.
Všetko ostatné sa dá riešiť provizorne, varenie, umývanie a pod, prenosné chemické WC. Super luxus bude prenosná kompresorová chladnička a druhá, prevádzková batéria. Samozrejme nejaké LED lampička a 12V zásuvky na dobíjanie mobilu a pod.
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
dlouhou dobu jsme jezdili v pěti busíkem L1H1 a po několikaminutové přestavbě jsme z režimu jízda udělali něco jako režim spaní. Většina krámů v rakvi na střeše, kola na nosiči na kouli. Vaření, umývání a spaní se v létě vždy nějak pořešilo. Když ale bylo hnusně, nebylo se kam hnout. Potom jsme přešli na L3H3 a je to použitelné i v zimě na hory. Spotřeba je logicky vyšší, parkování složitější. Průjezdnost v terénu díky delšímu rozvoru, nádržím a schůdku pod autem komplikovanější. Dnes už si ale např. bez záchodu nedokáži auto představit. Jak řekli mnozí přede mnou, chce to vyzkoušet. Podívání je fajn, ale vlastní zkušenost nepřenositelná
F
ferdasanČlen
Přidáno před 7 let
Tak jsem neodolal abych se nepřidal.Většina těch co se tady vyjádřili přešli od malého k většímu.Máme L1H1.Kuchynˇka pod postelí,vysouvací na šínách(vlastně bedna se kterou vyjedu pod otevřené výklopné zadní dveře)Je v ní nádobí,dvě 2kg bomby,5l kanystr vody na vaření,2 lavory na mytí nádobí,místo na dvojvařič,potřeby pro vaření atd.V případě nepřízně počasí stanová zástěna po obvodě zadních dveří.Chem.WC pro nutné případy.Kanystr 25l voda pro vykoupání,mytí s čerpadlem , hadicí a sprchou atd.Lednice kompresor 12/220 V,46 l.2x 85Ah baterie(lednice jede na jednu 3 dny),otočné přední sedačky,Postel na pevno(nesnáším skládání a rozdělávání)125x185.Neříkám,že bych nechtěl větší.Ale jak se říká "velký věci... velký starosti.Dostanem se tam,kam s velkým autem nezajedeš.V zimě sice nejezdíme,ale je tam i programovatelné Webasto.i zadní klima.Jak píše Valibuk-všechno se dá řešit,záleží jen na náročnosti posádky.
roman29roman29Nováček
Přidáno před 7 let
my sme kupili staršiu vestavbu (2003) s nájazdom cca 200tis km, motorová klíma, tempomat, abs. aj po úvodných (plánovaných)opravách a doplnení (solár, vzduch.mechy, plniaca nádrž,nové rádio a ďalšie drobnosti) som sa aj s malou rezervou vošiel do tvojho limitu. Máme dlžku 540cm (tuším L2h2 ?) 2dospelí 2 deti. pre nás stačí, s deťmi jazdíme od jari do jesene, v zime nejazdím (ale vo dvojici by sa dalo). je to citroen jumper, vestavba dethlefs bavaria camp. sú rozne usporiadania my máme neotočné predné sedačky+ďalšie štyri miesta na sedenie, wcko, sprcha(nepoužívame), kuchynka(varíme aj tak väčšinou vonku). vzdanu sú 2priešne poschodové postele a ďalšie 2(detské) lôžka sa rozkladajú zo sedenia a stola(mamé to tak či tak stále rozložené lebo jeme zvyčajne vonku). dufam že pomôže k rozhodovaniu. ako vravia ostatní treba si toho poskúšať viac. iné je cestovať s dieťaťom ktoré leží, iné keď lozí alebo začína chodiť a iné so školákmi.
citroen jumper, vestavba rv2003,dethlefs
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 7 let
Možná blbost, ale přesně s tvým požadavkem bych kontaktoval Davida Krsa z Krs.cz, dělají vestavby i do Dacia loga a s ním to zkonzultuj. Rozhodně ti to vyjde na poprvé a tím pádem nejlevněji. Mas dost jasno a to je fajn a co cestovatel to názor. U mě je velmi důležitý hajzlík bez něj už ani ránu. :_
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Z
zdenek_pNováček
Přidáno před 7 let

Citovat

ferdasan napsal:

Tak jsem neodolal abych se nepřidal.Většina těch co se tady vyjádřili přešli od malého k většímu.Máme L1H1.Kuchynˇka pod postelí,vysouvací na šínách(vlastně bedna se kterou vyjedu pod otevřené výklopné zadní dveře)Je v ní nádobí,dvě 2kg bomby,5l kanystr vody na vaření,2 lavory na mytí nádobí,místo na dvojvařič,potřeby pro vaření atd.V případě nepřízně počasí stanová zástěna po obvodě zadních dveří.Chem.WC pro nutné případy.Kanystr 25l voda pro vykoupání,mytí s čerpadlem , hadicí a sprchou atd.Lednice kompresor 12/220 V,46 l.2x 85Ah baterie(lednice jede na jednu 3 dny),otočné přední sedačky,Postel na pevno(nesnáším skládání a rozdělávání)125x185.Neříkám,že bych nechtěl větší.Ale jak se říká "velký věci... velký starosti.Dostanem se tam,kam s velkým autem nezajedeš.V zimě sice nejezdíme,ale je tam i programovatelné Webasto.i zadní klima.Jak píše Valibuk-všechno se dá řešit,záleží jen na náročnosti posádky.

Ahoj, díky, nějakou takovou přestavbu mám na mysli. Klidně i L2H1, ale něco kde převezu alespoň 4 lidi a kde se 2 dospělí a dítě vyspí. Co máš za auto?

Děkuji všem moc za názory. Zkusím kontaktovat Krs - to je dobrý nápad. Taky přemýšlím navšítivit ten váš sraz, případně ten veletrh co je na podzim v Brně. Pak vybrat auto a něco nechat dodělat.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: zdenek_p, Vajglon Hnuson, MTS, MirekJP, Joza, Discoverfun, Franta REZAC, PPPmyto, walibuk, maria, ferdasan, roman29, Me2d

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,726,085 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20789 sekund | Průměrně za: 0.20789 (0) sekund | Dotazy: 130 | Použitá paměť: 2.27MB/2MB