Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Bulharsko: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Bulharsko

Poslední aktualizace před 3 roky
mirecekmirecekČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj všichni. Chtěl bych se po 45 letech podívat do Bulharska s obytkou . Máte někdo dobrý tip kam zajet, poznatky z kempů atd. Popřípadě vhodnou trasu a celkové poznatky ?
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
ahoj, záleží na tom, co konkrétně preferuješ.

Loni jsme projeli pobřeží od Tr po Ro hranice. Cca 22 dní, z toho 4x v kempu. Zpátky vnitrozemím.

Nebyl žádný problém se stáním na divoko, spousta ukazatelů u hlavních tahů na "BIVAK". Spaní ( celonoční stání ) v centru Sofie, Plovdivu, Nesebru za cca 5E. Když jsme přidali jednu Plzničku, hlídali nám auto po dobu procházky po městě.

U Veliko Tarnova a v Belogradčických sklalách ve fajn holandských kempech.

Z hlediska finančního si asi jinde u moře tolik dovolit nemůžeme ( v dojezdové vzdálenosti autem )
mirecekmirecekČlen
Přidáno před 7 let
Díky za zprávu. Chtěl bych kombinovat stání nadivoko a do kempu pro vodu atd.
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
ahoj, vody moc nebylo potřeba. Sprchovali jsme se většinou u sprch na plážích. Voda v Černém moři není zdaleka tak slaná jako Jadran, takže stačilo večer před spaním. Pitnou jsme kupovali v 7l barelech za pár šušňů.

Od kempů mne před odjezdem zrazovali, ale dalo se. Turecké záchody ( alespoň tam nikdo nezdržuje), sprchy taky šly. Za 2 dosp. a 3 děti jsem platil cca 10E/den včetně elektriky. Jednou jsme spali na nějaké zahrádce u restaurace, kde měli plácek pro pár aut.

Vždy ale v první lajně u pláže.

v půlce července jim začíná hlavní sezóna.

pozor na výběr dne na cestu. Chytli jsme tureckou vlnu a několik hodin stáli na SRB/BG hranici. Dle celníků normální sobota a neděle.
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj,

neviem ci pod pojmom Bulharsko myslis iba pobrezie, ale ak nie, tak velmi doporucujem bulharske hory.

Nadherne, divoke, vyssie ako Tatry. Boli sme tam obytkou asi pred styrmi rokmi na prlelome maj/jun, na bicykloch, prejazdili sme Vitosu, Pirin a Rilu. Najvyssie vrcholy su samozrejme dostupne iba peso, ale v strednych polohach je to idealne na celodenne horske cyklotury. Ides desat hodin po lesoch, najazdis 80 km a nestretnes ani cloveka. To sa Ti v Alpach nestane.

Takisto nemas problem zastat uplne hocikde si vyberies, napriklad pri priehrade s priezracnou vodou a divocinou okolo vo vyske skoro 2000m.n.m, kde sme stali dva dni a mali sme ju celu iba pre seba. Takmer ziadne kempy, slabe sluzby, ale o to vacsi pokoj a sloboda..

Cize ak nehladas turisticky dokonale vysperkovane strediska, ale hladas divoku, krasnu prirodu a autenticke mesta a dediny aj s trochou balkanskeho neporiadku, tak Bulharsko je to prave.

Vrelo doporucujem..
Palmos
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
pokud by Ti to nedělalo problém, pošli nějakou informaci k těm horám a přehradě ve 2000m.n.m..

Za pár dní vyrážíme.

Díky
stellplatzstellplatzČlen
Přidáno před 7 let
Také se přidávám s prosbou o informace ohledně stání v horách a u přehrady....:-) Díky!:-)
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 7 let
Jasne, rad sa podelim. Tu je strucny popis, co sme absolvovali pred styrmi rokmi v Bulharsku:

Isli sme pozicanym obytnakom cez Madarsko a Srbsko do Sofie. Boli sme partia horskych cyklistov a zacali sme vyjazdom na Vitosu. Ide tam taka retro dvojsedacka (ako u nas boli vsade za socializmu - Transporta Chrudim), potom krasne cyklotereny, vacsinou horsky lucny profil. Vysli sme na najvyssi vrch pohoria Vitosa - Cierny vrch - o okruhom sa vratili naspat. Nepamatam si uz kde sme stali a spali.

Dalsi den sme sa presunuli cez mestecko Samokov do maleho horskeho strediska Borovec odkial je nastup na tury na najvyssi vrchol pohoria Rila a zaroven celeho Balkanu - vrchol Musala, 2925 m.n.m. Najskor sme vsak dali dve celodenne tury na bicykloch po okoli v strednych polohach. Treti den sme vysli kusok lanovkou a odtial po kamenistej, ale este cyklisticky zjazdnej, ceste uz vo vysokych polohach ku chate Musala pod vrcholom. Tam sme si po dohovore s chatarkou nechali bicykle a peso sme vysli, turisticky dostupnou cestou, na najvyssi vrchol. Spali a stali sme v Borovci, kde si mozes vybrat akekolvek parkoviska pri lese, alebo inu vhodnu plochu. Bolo mimo sezony, stredisko je male, nebolo tam skoro nikoho, nikto si nas nevsimal.

Odtial sme sa presunuli k jazeru Belmeken (na mape pisu, ze jazero, ale tusim malo nejaky priehradny mur), vo vyske cca 2000 m.n.m. Cesta k nemu isla horskym stupanim cez dedinu Sestrimo, niekde po ceste bolo strazene stanovisko a nejaka vojenska hliadka, ale ked sme povedali, ze ideme hore na jazero, tak len kyvli rukou a pustili nas dalej. Rano sme sa zobudili na top destinacii celeho vyletu. Obrovske, priezracne jazero s okolitou horskou sceneriou a nikde nikto, iba nas obytnak. Tak sme si tam dali dva oddychove dni s bicyklovanim iba okolo jazera, s grilovackou a vsetkym co k tomu patri.

Dobre oddychnuti sme vyrazili cez lyziarske stredisko Bansko do srdca dalsieho pohoria a narodneho parku Pirin. Vedie tam uzka, relativne dobra, asfaltova cesta konciaca pri chate Vichren, odkial je nastup na trek na najvyssi vrchol pohoria - Vichren 2914 m.n.m. Trasy v tychto polohach su uz nevhodne pre bicykle, tak sme vystup absolvovali peso. S vyuzitim sluzieb v chate a prespanim na ich parkovisku opat ziadny problem.

Zhrnutie: podla nasich zisteni Bulhari prilis neholduju turistike a preto tieto ludoprazdne pohoria odporucam vsetkym, ktori vyhladavaju slobodu pohybu, divoke hory relativne malo poznacene turizmom a ktorym nevadi relativne slaba infrastruktura, sluzby a obcas trochu balkanskeho neporiadku. Stat a spat je mozne takmer kdekolvek (samozrejme pri pouziti rozumu a trochu citu), ziaden problem s bezpecnostou sme nemali. Servisne miesta pre obytnaky nepoznaju, o to radsej Ti vsak ponuknu v dedine hadicu s vodou.. Miestne restauracie maju skvele bulharske jedla za nepatrne ceny, neoplati sa vozit prilis jedla so sebou..

Budem rad, ak sa tam niekto vyda a potom sem da par riadkov ako to vnimal.

Este link na jazero Belmeken (pristup cez Sestrimo):

https://www.googl...,14z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14ab4027acc2f523:0x12ffe303f5ccc396!8m2!3d42.1610917!4d23.8019562?hl=sk

A ine linky o bulharskych horach:

http://pavucina.o...

http://www.trekin...-pirin.htm
Palmos
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
díky,
my jsme to loni vzali z Rily spodem na Blagoevgrad, Bansko a Pazardžik, tak jsme to nepotkali. Silnice krásná mezi skalami. Týden předtím jsem byl na motorce v Grand canyon du Verden a měl jsem z toho podobné pocity. Takže letos horem k jezeru.
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 7 let
Tak dufam, ze sa bude Belmeken pacit..
Budem sa tesit ak das potom par riadkov ako bolo..
Peknu dovolenku, vela sopskeho salatu a trochu menej mastiky prajem..
Palmos
reficierreficierNováček
Přidáno před 7 let
Zdravim
Tento rok sa chystáme do Rumunska . Prejsť celu krajinu , vyčlenených cca 20 dní . Ak sa podarí a ostal by čas , možno aj do Bulharska , ktoré už vcelku poznáme po celom pobreží . Neviem aký je Váš plán cesty , náš je cca od 12.8 do 30.8 ...
Bol by som rád ak by sa niekto pridal , v skupine sa ide lepšie .
A
AldiciČlen
Přidáno před 7 let
Ahojky jsme u Burgasu je tu nejaký c24 na pokec?
HorniciHorniciČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Aldici napsal:

Ahojky jsme u Burgasu je tu nejaký c24 na pokec?


Ahoj, kousek od Burgasu je 2 km od Primorska kemp Acheloj. Slušné sociálky, čistota a rozumná cena. Blízko k moři.
R
RoomsterČlen
Přidáno před 7 let
Trochu poopravim. Kemp Acheloj je pod Nesebrem a u Primorska je nejbíže kemp v Kitenu. Nejlepší je asi Delfin před Achtopolem nebo Jug před Lozencem
HorniciHorniciČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Roomster napsal:

Trochu poopravim. Kemp Acheloj je pod Nesebrem a u Primorska je nejbíže kemp v Kitenu. Nejlepší je asi Delfin před Achtopolem nebo Jug před Lozencem



Pro: Roomster

Děkuji za zachycení špatné informace.
Jedná se o Primorie.

Upsal jsem se.
Takže uvedený kemp leží mezi městečkem Primorie a Nesebarem.

GPS: N 42°37.97693', E 27°38.36627'
M
mariaČlen
Přidáno před 7 let
ahoj, po cca měsíci jsme se vrátili. Byli jsme z toho 3 noci v kempu, jinak přímo u moře. Příjemným překvapením pro mne byl kemp Irakli, kousek od mysu Emona. Obchůdek, sociálky, prostředí. Ideální pro očistu těla i vozu. Doporučuji.
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 7 let
Palmos dík za typy.Byl jsem BG hory ještě za komančů .Musala sred balkana..... Ješté teď zní píseň kterou zpívala parta na vrcholu.Dal jsi mě dorý typ na podzim.Ať se daří.Petr
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj Petr,

som rad, ze sa Ti moj tip paci. Budem este radsej ked tam realne pojdes a das vediet ako sa Ti tam pacilo a napises sem par riadkov.. To jazero Belmeken fakt stoji za to, ked budes niekde v okoli..

Pekny vylet..
Palmos
D
DadkaLČlen
Přidáno před 3 roky
Nepřemýšlel někdo o lyžování v Bulharsku?
Přístup bez testu to samé i domu,
Je tam nějaké zimní zázemí pro OA?
M
mariaČlen
Přidáno před 3 roky
přemýšlím o tom už od půlky prosince, co jsem viděl "fotra na sněhu". Projížděl jsem tam před 4 roky v létě a nijak zvláštně jsem o lyžování tam neuvažoval. ( kdo by se pachtil tak daleko, jsem si říkal ). Ale to byl svět ještě jakžtakž normální. Jezdili jsme do Itálie a Rakouska.
Myslel jsem na vánoční prázdniny, ale to doma neprošlo, Teď uvažuji o jarních prázdninách, čumím na mapy, hledám na googlemaps, jestli se tam dá někde upíchnout. Našel jsem jen Banderitsa Camping, ale žádný telefon ani web. Mělo by to být cca 10km od horní stanice lanovky Bansko. Otázkou je, jestli funguje v zimě
Zatím si nejsem jist, jestli mám koule na to, jet to zjistit.... A jet 1250 naslepo .... a potom 1250 zpět

Domnívám se ale, že při návratu do ČR se testu nevyhneš.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: mirecek, maria, Palmos, stellplatz, reficier, Aldici, Hornici, Roomster, zemanekpetr, DadkaL

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,396,594 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.26817 sekund | Průměrně za: 0.26817 (0) sekund | Dotazy: 140 | Použitá paměť: 2.28MB/4MB