Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Půjčení malého karavanu: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Půjčení malého karavanu

Poslední aktualizace před 7 let
D
DoTNováček
Přidáno před 7 let
Zdravím všechny.

Nedá mi to a musím se zeptat i tady. Nemá někdo malý karavánek, který by si nebál půjčit? Třeba vám zůstal po koupi něčeho velkého nebo motorizovaného. Nepotřebuji žádný velký komfort, jen postel, sucho a bezpečný stav pro cestu na závody a zpět k majiteli. Ideální lokalita jih Čech, Vysočina plus mínus okolo.

Vtip je v tom, že se mi nechce trávit deset dní ve stanu se sázkou na počasí a karavan představuje zároveň trochu klidu i co se týká věcí, které budu mít s sebou. Budu v něm bydlet sám, proto se mi dost nevyplácí půjčovny (od tří stovek se vyspím v penzionu - ale zase to znamená dojíždění a tahání všech věcí sem a tam). Možná vám to přijde jako úsměvný problém, ale začínám pohodlnět :).

Sondování v okolí mi přineslo radu zeptat se rybářů. Jenže všechny možnosti jsem vyčerpal - ti co měli prodali a koupili dodávku, velký karavan, který už nepůjčí, a podobně.

Je možné, že se mi podaří do srpna koupit něco vlastního. Od doby registrace zde před pár dny se doma mění situace a nákup něčeho levného a funkčního už není zakázané téma B)

Na cestu mi zůstane Renault Clio 1,2, proto chci něco malého. Koukal jsem na polské laminátové karavany. S něčím takovým by Clio mít problém nemuselo.
borisaborisaČlen
Přidáno před 7 let
Zkuste tento: http://www.stanek...-caravelar

Tomáš
Staníci
copycopyČlen
Přidáno před 7 let
posteľ, sucho a bezpečný stav na cestu? To si sklop sedačky v tom Cliu a máš to bez príplatku.

*** ahaa, na desať dní, to už je dosť, myslel som že len na víkend. Ale za menej než 300 Kč / deň, to neviem.. Skús s týmito dohodnúť http://www.1karav...page_id=25
Upravil copy dne 24.04.2017 13:39, před 7 let
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Tak podle mě je hlavní problém požadavek na půjčení v srpnu, což je hlavní sezóna a k tomu do 300 Kč na den (cena penzionu). S tím nemáš (podle mě) u půjčoven asi šanci.
Musel by se fakt najít někdo, kdo ti to půjčí soukromě, ale zase za 300 Kč na den do toho asi moc lidí nebude chtít jít, protože cena je nízká a tebe neznají. To by asi musel být někdo, kdo tě osobně zná alespoň "od vidění".

Já osobně bych do toho nešel. Přeci jen pokud má někdo karavan ve slušnějším stavu a neteče mu do něj, tak se o něj nejspíš stará a používá ho a nebude chtít riskovat, že se mu s ním něco stane. Ty sice třeba budeš tvrdit, že se k němu budeš chovat slušně, ale když tě neznám, tak je to pro mě nulová záruka. Stačí aby ti ho třeba někdo naboural, až tam budeš stát (takže to ani nemusí být tvoje vina) nebo tě někdo nabourá po cestě a co potom? Oprava zničené stěny ve firmě bude stát tolik, jako jiný použitý (ale s neznámým stavem a historií). A kdo ten jiný zaplatí? Havarijní pojistka která by to pokryla bude stát víc jak ten pronájem.. Tahat potom peníze z někoho, koho neznám může být problém. A mezi náma, když se ti nechce dát za půjčení víc jak 3 tisíce, těžko se ti asi bude chtít dát třeba 15-20 tisíc za opravu (mě by se osobně taky moc nechtělo dát takový peníze a vlastně z toho nic nemít)..

Pokud by jsi ho využil i jinak než jenom na ty jedny závody, tak pro tebe může být pořízení něčeho staršího, do čeho (moc) neteče rozumný nápad. Třeba i zjistíš, že Vás to chytne a časem pořídíte něco lepšího.
jarous350jarous350Člen
Přidáno před 7 let
Řekl bych, že budeš hledat těžko. Víš jak to je... když něco nechceš, tak to půjč. A to nemyslím, že bys to ničil záměrně, ale prostě něco se stát může a to tím spíš, že zkušenosti s karavanem žádný nemáš.
Naše zkoušení karavaningu vypadá tak, že jsem se podíval na ceny půjčovného a na základě toho koupil starší pěknej kousek za 67tis.Kč, kterej podle mě (pokud nás to nebude bavit) za nějakej rok klidně prodám téměř bez finanční ztráty.

Jo a jestli řešíš 300Kč, tak opravdu vezmi radši ten penzion, protože karavan není o úspoře, tyhle peníze dáš navíc jenom za spotřebu benzinu.
CHATEAU LA CAR 380
r.v. 1988 :^
D
DoTNováček
Přidáno před 7 let
Díky všem za reakce.

V podstatě jste shrnuli všechny problémy, které jsem si tak nějak domyslel. Tedy až na to se spotřebu. To že půjčit někomu karavan je riziko a málokdo by k tomu byl svolný chápu. Za pokus to stálo. Co se týká opravy poškození způsobeného během půjčení je věc, která je otázkou cti. Když to rozbiju, jsem natolik chlap, abych to nahradil. Je fakt, že by to dost štvalo, ale muselo by to být.

Situace s penzionem má ještě jednu stinnou stránku. Odtrhl bych se od dění. To už radši ten stan.
Po inzerátech už koukám, něco funkčního levného se snad najde.

Automatické sloučení 03.05.2017 20:00:
Po pár dnech vytáhnu na světlo tuhle diskuzi.

Po vašem utvrzení, že mi takovou věc nikdo jen tak nepůjčí jsem se rozhoupal a našel si v inzerci karavan - velkého Poláka v celkem slušném stavu, který sliboval možnost bydlení bez nějakých velkých úprav. Doma sice nebylo zrovna přátelské prostředí, ale nakonec jsem polovičku přesvědčil a s chlapíkem se domluvil. Sice ještě včera večer žena přemýšlela, jestli to není zbytečný výdaj, ale nakonec svolila. Než jsme šli spát, už i plánovala, že bychom mohli vyrazit s karavanem o prázdninách i někam dál než původně bylo myšleno. Vyřídili jsme ověření plné moci, nachystali peníze, domluvili hlídání dětí a dnes jsme chtěli vyrazit.

Moje nadšení totálně zmrazila SMS od chlapíka, se kterým jsem celou věc domlouval, ve které stálo, že když pro karavan přijel na chatu kde ho měl zaparkovaný, aby ho odvezl na evidenční kontrolu, našel ho rozmlácený od vandalů. Vypáčené dveře, rozbitá okna...Předpokládám, že v tomto počasí utrpěl i pěkný vnitřek. Musím uznat, že jsem v ten moment nevěděl, jestli zuřit nebo brečet. Doma kvůli nákupu chvilkama dusno, když už to vypadá na nadšení oboustranné, tak takováhle zrada.

Sice se v okolí nachází dle inzertátů ještě jeden tento karavan,ale je ve stavu rekonstrukce. A já tady nemám prostory, kde bych mohl práci zkusit dodělat.

Vzhledem k tomu, že jsem nechtěl vyklopit velké peníze a chtěl jsem velkého Poláka, tak mám po radosti.

Musel jsem si postěžovat, protože první pokusy s tímto koníčkem jsem si představoval růžověji.
Upravil DoT dne 03.05.2017 20:00, před 7 let
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Škoda :|
Tady bohužel platí, že pokud chceš něco použitelného, tak musíš mít peníze nebo hodně velké štěstí (případně být šikovný a mít čas a prostory na rekonstrukci). Ty holt nemáš ty volné peníze a zatím ani štěstí.. Ale určitě bude líp a když se budeš pořádně koukat, tak se třeba něco pěkného objeví - často je to dost o náhodě a být ve správný čas na správném místě :_
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 7 let
Zkus tohle třeba ještě není prodaný:

https://auto.bazo...-460kg.php
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
T
TandyČlen
Přidáno před 7 let
Tatifer
D
DoTNováček
Přidáno před 7 let
Díky za podporu i odkazy.

Nějaké volné peníze jsou, ale ne tolik, abych koukal po něčem dražším. Těch 35 tisíc se mi jevilo jako dobrá suma za na pohled pěkný karavan s novou technickou.

U toho velkého Poláka se mi líbí prostor, ve kterém bych se i já pohodlně vešel, a jeho konstrukce. Klidně si nechám od zkušenějších vysvětlit výhody či nevýhody jiných konstrukcí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: DoT, borisa, copy, PetrDubi, jarous350, Zdenek a Alena, Tandy

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,723,571 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16005 sekund | Průměrně za: 0.16005 (0) sekund | Dotazy: 93 | Použitá paměť: 1.96MB/4MB