Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Dotaz na utěsnění karavanu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Dotaz na utěsnění karavanu

Poslední aktualizace před 6 let
D
Dravec TeamNováček
Přidáno před 7 let
Zdravím všechny kolegy(ně) karavanisty - kutily.
Dělám rozborku a spětnou zborku zadní části karavanu. Mám dotaz na Vás co máte zkušenost s přetěsňováním karavanů, co je dobré použít. Jedná se mi o spoje jako jsou hrany, montáž lišt atd. Potřebuji zabránit tomu aby se na latě které jsem dával nové šla voda a hnilo to tam. Mám naplánováno tam dát Silikon - Sanita (koupelnový) Máte to někdo vyskoušené, nebo je něco lepšího? Díky moc za případné odpovědi.
S pozdravem Dravec Team :-)
B
bob7373Člen
Přidáno před 7 let
Najdeš toho zde hodně, nicméně silikon v žádném případě jsou ti sikaflexy atd,
https://www.karav...310-ml.htm
https://www.karav...310-ml.htm
D
Dravec TeamNováček
Přidáno před 7 let
Díky bobe za informaci, byl jsem přesvědčen že Silikon bude stačit. Ještě jednou díky a přeji pěkný den, Dravec Team.
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 7 let
Silikon je na nic děláš to zbytečně.
Míra a Zuzka
MB W251 Adria Adora 482 LU
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Dravec Team napsal:

Díky bobe za informaci, byl jsem přesvědčen že Silikon bude stačit. Ještě jednou díky a přeji pěkný den, Dravec Team.


nebo tohle:
http://www.campi-...nici-hmota
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 7 let
Na novým karavanu, který jsem si přivezl před třemi týdny z pod lišt vylézá měkká lepkavá šedá hmota. Něco jako "medvědí hovno" jak se tomu říkalo dřív. dneska to bude mít určitě nějakej nóbl název :-) Silikon nebrat, ten se odlepí raz dva a poteče tam.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Já osobně bych pod rohový lišty dal gumové profily, které tam patří. Tady nabízejí například šedý a černý (rozdíl je v šířce):
https://www.karavan.cz/karavanlistyx0...-listy.htm

Chce si to změřit šířku lišty a podle toho vybrat profil. Profil se na hranu přilepí a ohne, na něj se dá lišta a přišroubuje. Při lepení se z profilu sundá krycí páska, na profilu je už z výroby lepidlo. Nedávno jsem je měnil a jde to bez problémů.
Pod klasické lišty buď profil (pokud ti tam jeden z nich bude pasovat nebo podlepit například výše uvedeným terostatem, dekalinem a podobně.

PabloGS: ta hmota je právě lepidlo, které je na tom gumovém profilu. Jak se lišta přitáhne šroubkama ke karavanu, tak se nějaké lepidlo vytlačí i ven. A současně i utěsní ty šroubky při průchodu profilem.
D
Dravec TeamNováček
Přidáno před 7 let
Díky všem za Váš názor. Určitě jsem si nechal poradit. Už to řeším s firmou Ahes (sakra to je asi reklama :-) ) a zítra koupím to co tam patří. Nechci dělat zbytečnou práci. Připravím to na sezonu (možná až na tu další :-) ) a rád se s Váma všema potkáme se ženou na nějaké super akci.
S pozdravem Dravec Team.
Martin OrelMartin OrelNováček
Přidáno před 6 let
Ahoj Mirku, ted tu koukám, že ti radí někteří zbytečně, určitě silikon nedávej, za chvíli to budeš dělat znovu. Použij Sikaflex, je super a několikrát jsem to používal na doporučení, když se stavějí karavany, je to jedinečné lepidlo. Můžeš použít i levnější náhradu, poněvadž Sikaflex je značka a je to drahé. Když budeš znát složení jsou v každém odborném Barvy a laky k dostání levnější lepidla. Jsou stejně dobrá, já je používal i v mínus 5 st. a řeknu ti, že jsem spokojený, drží to. Důležitý postup je vše řádně a dobře odmastit. Nejlepší odmašťovadlo je klasický Aceton, je třeba být opatrný při manipulaci, ale je to nejlevnější a dostupné. V té chemii to je jednička, když znáš složení, které látky v podstatě povolí veškerou látku která je mastná. Na čištění používej bavlněnou látku, nejlépe bílou, po vyčištění za 1-3 minuty můžeš lepit. Kdyby něco ještě chtěl vědět brnkni telefon máš. Ahoj Martin
C
caravanmanČlen
Přidáno před 6 let
mohu nabídnout sikalastomer 710 ve třech barvách, cena za 310ml kartuši je 159 Kč

tel. 608 933 495 nebo email caravanman@seznam.cz
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj já používám terostat teroson 2759 prostě jsem ho používal posledně a teť jsem nechtěl pokoušet něco nového lacinějšího když jsem potřeboval více tub.
https://www.prume...ici-hmota/
Trochu jsem měl problém s novýma tubama.
https://www.carav...pid=253410
Částečně to bylo mojí vinou.Doporučil bych používat tlačnou pistoli která není dole otevřená ale lepidlo se nasouvá od pístu a opírá se celou plochou do kroužku.
https://www.zbozi...let-38100/
Já ze začátku používal pistoli kde se kartuše nasunula napřed na píst a potom se z boku nasunula přední část která je otevřená ze strany.
https://www.zbozi...se-230-mm/
https://www.zbozi...vanickovy/
Tak ty dvě poslední za mě nebrat spodek se vyhne a píst tlačí křivě.Taky jsem měl malou díru na aplikační špičce po uřezání se vše zlepšilo.
Taky jsem měl problém s množstvím nanesené hmoty, ze začátku jsem dával málo.Ty bublinky na plechu toho tmelu sežerou poměrně dost. Kousek jsem sundával, protože jsem musel přidat tmelu a ještě víc jsem uřezal tu špičku na kartuši. Nakonec jsem dával váleček o průměru cca 6- 8 mm na obě strany hrany. Většinou jsem druhý den sundal přetok ale na pár místech to bylo akorát.Dával jsem to těsně k hraně aby se oba vytlačené válečky terosonu na obou stranách hrany spojily. Chtěl jsem aby celá lišta byla podlepená a vyteklo něco ještě ven.Lepil jsem postupně a hranu přikládal tak aby se lepidlo neshrnulo na bok. Tedy nanesl jsem lepidlo na celou délku přiložil hranu jednou stranou přišrouboval cca 40 cm přilepil dalších cca 40 cm atd. Pomáhali mi aby se hrana neplácla nekontrolovaně na celou plochu.Spotřebu odhaduju jedna tuba na cca 3m při použití na obě strany, tedy střechu a bok. Rozhodně jsem nechtěl šetřit a chtěl aby něco vyteklo bokem. Myslím že pokud pod lištu nateče v zimě voda tak ji mráz podzdvihne a je problém .
Používal jsem nerezové šrouby prúměr 3.5 mm délka cca 30 mm u kterých jsem ve vrtačce obrousil hlavičku,stačí o pilník. Mám problém s aplikací kedru odborníci to dělají přes špičku z kartuše, ten kedr se časem stáhne a chybí na koncích,nebo se v ohybu za alkovnou kde přechází uhyb na rovinu střechy vyvleče z lišty .
Proto jsem kedr dal kouskem do lišty nechal ho ležet volně a po metru ho zatlačil opět. Potom jsem zatlačil volně položený kedr mezi. Hezky se s tím zabavila manželka našla si vlastní cestu a tlačila to půlkou dřevěného kolíčku na prádlo,já to dělal nehtem. Není to složité ale časově náročné.

Tak ať se daří. Gut
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Dravec Team, bob7373, Miroslav6, Zdenek a Alena, PabloGS, PetrDubi, Martin Orel, caravanman, gut

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,262,220 unikátních návštěv | Vygenerované za: 1.52255 sekund | Průměrně za: 1.52255 (0) sekund | Dotazy: 102 | Použitá paměť: 2.03MB/4MB