Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Plnící láhve Alugas - problém s plněním: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Plnící láhve Alugas - problém s plněním

Poslední aktualizace před 7 let
L
LipicaniČlen
Přidáno před 7 let
Přeji všem hezký den!

Již třetí rok mám v autě namontovanou plnící láhev Alugas z KoV Velím, venkovní plnění.
U svého bydliště mám v blízkosti dvě plničky LPG, nazvu jednu A a druhou B.
Na podzim jsem, jako vždy, navštívil po výjezdu čerpačku A a po připojení pistole a zapnutí plnění se do téměř prázdné láhve načerpalo cca 0,5 l plynu. Jel jsem tedy na čerpačku B a zde jsem dotankoval bez problémů. Včera jsem jel na čerpačku B a nešlo natankovat, opakovaně a vždy jen za pár korun. Z benzinky vylezla mladá slečna a s úsměvem mí říká " to máte zacpanou čočku, to stačí protlačit šroubovákem ", no nebyla vůbec věrohodná a tak jsem odjel na čerpačku A a zde natankoval bez problémů.

V zahraničí se mi to nestalo, díky bohu...


Může mi někdo vysvětlit, proč to někdy jde a někdy ne? Co je špatně? A co měla slečna na mysli, když říkala že je ucpaná čočka a at na to vezmu šroubovák????? :)

Podotýkám, že na obou čerpačkách mi při neúspěšném tankování bylo řečeno, že ten den tam bylo několik aut a vše bez problémů...

díky Kolegové :)
ivan613ivan613Člen
Přidáno před 7 let
Ahoj,
mne sa stalo niečo podobné ale s osobákom.Prišiel som na čerpačku pripojil pištol a ono to takmer okamžite vyplo.Stačila maličkosť.Ukázal mi to majiteľ čerpačky.Stačilo zobrať čokoľvek čím sa dalo zatlačiť na stred pripojenia odfúklo trošíčku plynu a už to fungovalo.
P
petr63Člen
Přidáno před 7 let
Nazdar, měl jsem svého času čerpací stanici LPG, no a samozřejmě jsem na ni i obsluhoval. Mnohokrát se stalo- spousta aut natankováno bez problému, přijelo další a nešlo tankovat. Už jsem na to měl připravenou kovovou tyčku, ta se přiložila do středu plnícího otvoru, ťuklo se do kuličky která tam je tlačena pružinkou, trochu plynu odfouklo a už se tankovalo. Jen pozor na ruce, odfukující plyn může způsobit omrzlinu!!! Jde to samozřejmě i šroubovákem ale pozor na poškození dosedacího lůžka pro onu kuličku v plnícím otvoru.
L
LipicaniČlen
Přidáno před 7 let
slečna čerpadlářka měla pravdu? :)

Takže kovová tyčka o průměru cca 1 cm a lehce zatlačit do kuličky v plnícím otvoru...
Když se tankuje,tak by se to mělo vždy profouknout přece...
Proč to tedy na jedné benzince šlo a na druhé né???
P
petr63Člen
Přidáno před 7 let
Ani tak ne tlačit, ale tyčku přiložit na kuličku a do druheho konce tyčky bouchnout. Kulička-(pružina ji tlačící) má docela odpor, plyn odfoukne a pružina ji okamžitě znova uzavře, je to o grifu. Ale chce to tyčku tak 20,30 cm dlouhou a koženy rukavice-proti tomu omrznutí. Nebo aspoň jednu, kterou držíš tyčku. No a proč to tak je? Nevim. Ale je to tak.
RobertRobertČlen
Přidáno před 7 let
Kulička je přilepená a těch pár korun, které jsi platil, je za plyn, který vždy trochu podfoukne, než si pistole sedne.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
STMaxSTMaxČlen
Přidáno před 7 let
Pozor koncovka Ceodeux kterou používá originál ALUGAS (je celá mosazná) nemá kuličku ale dosedací plochu s těsněním. Kuličku používají klasické koncovky které se dávají na pohon LPG. Já ty "obyčejné" k sadám ALUGAS třeba dávám, ale většina lidí co koupí sadu přímo z německa má tu jejich koncovku, takže rozlišit o jakou koncovku jde, než do ni půjdete drátem. Je tam špína a zřejmě se to lepí. Když se poškodí to těsnění přestane to držet a bude unikat. Opravit jedině rozebráním, já ji ale měním celou. U obyčejné kuličky v koncovkách se odklepne jen kulička, protože je také přilepená, ale o kroužek je po obvodě a drátem se klepne jen do nerez kuličky a ta se nepoškodí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Lipicani, ivan613, petr63, Robert, STMax

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,018,585 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15551 sekund | Průměrně za: 0.15551 (0) sekund | Dotazy: 72 | Použitá paměť: 1.79MB/2MB