Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Přestavba Ford Transit: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Přestavba Ford Transit

Poslední aktualizace před 7 let
M
milanstrojNováček
Přidáno před 7 let
Zdravím všechny. Mám takový dotaz. Vlastním Forda Transita r.v. 1994 krátký středně vysoký. Je jasné že svá nejlepší leta má za sebou ale je vyvařen motor drží a než ho dávat do šrotu tak si pohrávám s myšlenkou že bych si z něj udělal takový universální karavan na výlety. Akorát tak nějak nevím jak na to. Chybí nějaká inspirace. Uvítal bych nějaké rady jak zateplit jak s vodou a elektrikou a vůbec s vnitřním vybavením. Děkuji všem za informace. Ahoj Milan
Pirat z RuzynePirat z RuzyneČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj, mrkni do fotogalerie a určitě tam najdeš dost inspirace, někteří členové tam mají poměrně podrobně nafocenou stavbu - vestavbu. Některé věci asi budeš muset koupit, tak si to předem spočítej aby ti vyhovoval poměr mezi investicí do přestavby a ceny ne nejmladšího vozu. Jinak je to prima zábava. Měj se, Pirát.
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 7 let
Máme ve firmě trochu novější kousek a rezatí opravdu rychle. Obavám se že to nemá cenu předělavat na obytné. Investuješ do toho spoustu peněz a času a výsledek - dřive než to stihneš přestavět, budeš zase rozebírat a vyvařovat.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 7 let
Večer si sedni k PC. A začni postupně pročítat například sekci Vestavby. A jiné. Skoro věe je tam již popsáno. Já si to již před stavbou druhého auta opět pročítám. A to jsem byl v mylném přesvědčení, že jsem vše přelouskal. OMYL..
A nebál bych se toho ani do starého Tranzita. Jen udělat pořádnou přípravu budky.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
1
1111111111Člen
Přidáno před 7 let
Nazdar, mám to taky všechno za sebou a pokud budeš chtít udělat opravdu dobrou vestavbu, která bude mít vše, co by mít měla, tak bych to já osobně do starého auta nedával.Jak píše SingBoss, sedni si a vše pořádně přečti a hlavně spočítej, a možná budeš překvapený, co všechno stojí. Mě osobně stála vestavba skoro 200 000,- a to jsem měl starší lednici a topení, jinak vše nové a poctivě udělané.
M
milanstrojNováček
Přidáno před 7 let
Pánové děkuji za vaše odpovědi. Jsem trochu na vážkách moc dlouhé peníze jsem do toho investovat nechtěl. Spíš aby to bylo tak nějak na dovolenou a na přespání někde venku o víkendech. A protože se trochu věnuju muzice tak abych vždycky v noci nemusel letět domu ale mohl si dát v klidu pivo a jet domů až ráno. Nemám představu nějakého luxusu spíš aby to bylo účelné. Ahoj Milan
ShebaShebaČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj.neboj se toho.da se to udělat i za levno.Já kdybych si neusmyslel markýzu,kompresorovku lednici,solár ,otočné sedadla z Galaxa a originální fiamma nosič na kola,tak jsu pořád na částce do 10000kč.!y
Vozidlo : Ludwik XV (Citroen Jumper L2H1, r.v.2010)
Posádka: Já a moja
M
milanstrojNováček
Přidáno před 7 let
Ahoj tak ta 10 -ka to už je rozumnější řeč. Opravdu nepotřebuju žádný komfort spíš aby to fungovalo.
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 7 let
Za ty prachy už je celkem rozumější představa.... Ještě vědět jestli to máš jen pro sebe nebo pro dva.
- nezávislé topení za to nekoupíš, ale je to dobrá věci. Dá se případně vymontovat do nového, až pořídíš lepší. Vyžaduje druhou baterku a vyřešit její dobíjení.
- voda - nějaký kanystr, lavór, případně díra do podlahy, nic víc nevymyslíš.
- WC - flaška/kanystřík s většim průměrem hrdla (individuální)
- spaní - záleží kolik měříš jestli se vejdeš na šířku (cca 175) nebo ne. Prostě nějaký samodomo bastl, např ze staré postele, na to hodit matraci nebo molitan. Pod ní vzniknou nějaké police, do toho dáš prepravky a máš uložný prostor.
- Sedačky. Určitě je dobrý a pohdolný mít vepředu dvě samostatný sedačky (vrakáč) Otoče asi nepořídíš, ale jsou na toto super. Autem se musí procházet, ne ho furt obíhat
- Okna - jestli máš kombíka tak super. Jinak nechat vyříznout aspoň jedno okno do dveří, sklo třeba vrakáč. Tmavá folie.
- Střešní okno - příjemný bonus na větrání, ale nutné to není. Dá se pořídit docela levně i bazar
- no a nakonec (tj. tím musíš začít) - IZOLACE - všude kde jsou plechy oblepit nějakou izolační deskou, aspoň 1cm (taková karimatka) - bohužel nevim jak izolovat levněji, plocha to neni uplně malá. S chemoprénem je to veselá práce. Zbytek prostoru boků vyplníš třeba zbytkama mirelonu. Osobní zkušenost - nejdůležitější je pořešit střechu (i proti teplu pokud je auto tmavé) a podlahu a plechy okolo pdlahy, škvíry od zadních dveří a šoupaček.
- nějaký těžký závěs za kabinu (jednak izoluje a jednak zatemní a není vidět že tam spíš)
- jestli máš dřevěný obložení boků a dřevěnou podlahu, tak položit a polepit kobercema.

Takže ve finále myslim že i ta desítka na matroš je reálná, pokud máš k dispozici i nějakou dilničku na bastlení, něco se nechá vyrobit třeba ze starého nábytku.
Upravil mr_antik dne 21.02.2017 16:43, před 7 let
p0l0usp0l0usČlen
Přidáno před 7 let
Ja popisu trosku drazsi variantu (odhaduju tak 20-25tis):

- topeni, kaminka Trumatic 2200 (pripadne silnejsi verze 3002). Slabsi maji vyhodu, ze jde udelat kominek do boku - nepotrebujes baterii. Cena nove asi 10k, ale bazarove poridis i za mnohem mene, placnu 5000kkc i s kominem.
- voda, jasne kanystr, nejaka sprska, chces-li teplou vodu, uvaris ji v hrnci a smichas v kanystru, nebo si vymyslis ohrivak nad plynem. (take 500 venkovni sprcha + kaystry)
- koupelnna - lavor a dve obruce s plachtou resi tuto problematiku velmi elegantne a skladne
- vareni - plynovy varic neni drahy, k tomu nejaka hadice a misto na lahev (zalezi na tobe mala 2kg nebo velka - nejvic zere pripadne to topeni)
- WC - da se koupit takova ta kostka za 1600+-, fungoval jsem na tom pres 5let a za ten luxus to stoji - chemii nepotreubjes, ale pak musis casteji vylyvat (1x tydne - 1x za 14dni).
- spani - freestyle jak pise mr-antik, ja mam postel 160x140 a vyspim se v klidu diagonalne (180cm)
- otoce - kupoval jsem 3000,- dve sedacky ze sharan/galaxy/... jen sem si musel pod ne svarit vlastni kostku.
- okno - stresni okno je potreba kvuli vlhkosti a vetrani v noci - osobne preferuju nad posteli, pripadne jedno male nad zachodem. Bocni, jsou dobre kdyz spis v horku ze to trosku autem protahuje. Ale nemam ani v novem aute a zatim mi to uplne nechybi.
- izolace :-) jiste - polystyren, miralon, karimatky... zalezi co sezenes levne, souhlasim s mr_antikem.
- oblozeni - to uz muze vlezt do penez, ale moc dobre semi pracovalo s palubkama (mel jsem 12mm, delaj se i 7mm) - drazi byl lak nez palubky. Libilo se mi to drevo, krasne to vonelo ze zacatku a do palubek sly nasroubovat i nejaky vesacky a podobne. Delal jsem do noveho auta preklizku a prace na prd.

- elektrika - zalezi jak jsi nizkonakladovy. Nejaka mensi baterka a led osvetleni + nabijeni alternatorem nemusi byt drahe. Ale, pokud nepotrebujes elektriku kvuli lednici a topeni, tak ti staci celovky a svicky - at zije romantika :-)
M
milanstrojNováček
Přidáno před 7 let
Pánové děkuji zdvořile za vaše pro mně cenné informace. Tohle vše je docela zajímavé. Spaní by bylo max pro dva. Zastavil bych se u těch izolací protože už jsem v tom bez izolací párkrát spal. Jak na tu izolaci ? Lepit tedy polystyren chemoprenem přímo na plech ? Nebude v tom kondenzovat pára a rycle to reznout ? Palubky by na zakrytí asi byly hezké ale já jsem spíš uvažoval o nějaké vlhku odolné překližce nebo OSB3 tak nevím. A izolace podlahy a stropu ??? O topení jsem moc nepřemýšlel ale asi to není špatná věc. Nemáte někdo nějaké odkazy na bazary kde se to dá koupit ? Osvětlení asi nějaké to LED /NÉ ČELOVKU / zapuštěné. A jak se zapojí druhá baterka aby jí dobíjel alternátor ?? A zase na druhou stranu abych nevyplácal obě dvě baterky ??Malá dílnička a vercajk je a kus místa u baráku taky tak vzhůru dolů. Děkuji a zdravím . Milan
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: milanstroj, Pirat z Ruzyne, HAF22, Franta REZAC, 1111111111, Sheba, mr_antik, p0l0us

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,027,755 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15536 sekund | Průměrně za: 0.15536 (0) sekund | Dotazy: 91 | Použitá paměť: 1.93MB/4MB